Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 17, 2018 9:26 am

Odlican press, posteno sam se ohrabrio na sabahu a i nasmijao na onu "jel sa kamatama" :D
Mnogo dobrih stvari smo saznali juce, ali tema Amar Osim ipak ne ulijeva optimizam da ce se doticni vratiti kuci i raditi ono sto najbolje zna.
Steta, ali situacija je takva kakva je, posudjena je ogromna svota novca na glup nacin (solarno) garnituri koja je u tom prelaznom periodu vodila klub, novac se sad naravno potrazuje od kluba i to opet nema veze sa Misimovicem kako su mnogi zeljeli predstaviti, a Misimovic i strukture koje vode klub naravno da nemaju taj novac niti su ga ikad imali u rukama da bi sada tek tako cetvrtinu godisnjeg budzeta (lupam) izdvojili za vracanje tog duga.
Misimovic rece najbolje je i za klub i za Amara da sve ide preko suda, medjutim mene interesuje da li je moguca neka vansudska nagodba, da li je moguce Amara staviti za sefa struke i kroz platu vracati dug, jer stvarno bi bilo zalosno da covjek posudi novac iako je to stvarno nepromisljeno uradio, ali je taj novac u datom momentu sigurno spasio klub od necega, dal dobijanje licence, isplatu igraca, ili nesto trece..

Dotakao bi se i vrlih novinara, s obzirom da licno znam nekoliko hodajucih sportskih enciklopedija koji kucaju na sva vrata ali budu odbijeni, bude mi jos zalosnije slusati pitanja novinara, najbolji medju njima kao prvo nema zrno kulture u sebi, zvuci seljacki, neobrazovano, jednostavno odvratno u svom nastupanju sa onim "ś,ć" i nekom jaranskom pricom kao da je u kafani. Ostali su tek katastrofa, kakvi su ono jauci i naglasci koji zastupaju vodece sarajevske medije, kaze jedan "po nekom mom misljenju stvarno bi trebalo krov napraviti" haha, wow konstatacije a bilo ih je jos, a pored svih presova i saopstenja oni opet pitaju za teren i juznu tribinu, a nakon toga pocinju i sa nekim mahalskim pricama na sto se Senad evidentno naljutio pa odbrusio sa kratkim odgovorima.
Ima li i jedan medju njima da ne muca, djeluju kao djeca kad ih nastavnik prozove da odgovaraju, da li su to ti likovi, ta sila, koja proizvodi neke urnebesne clanke s bombasticnim naslovima i ostrim kritikama, zalosno zbog kakvih likova sposobna omladina sjedi kod kuce i na forumima prezentira pod nickovima svoje znanje.

Sto se dresova tice, umbro uglavnom nose na ostrvu i u Brazilu, znam da je Gremio uglavnom nose umbro dresove na pruge i da izgledaju fantasticno.
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u čet maj 17, 2018 9:34 am, ukupno mijenjano 1 put.

Hare79
Kontakt:

čet maj 17, 2018 9:27 am

Imao jučer previše posla, nit sam presicu ispratio kako treba niti sam na forumu bio. Može li me ko prosvijetliti, može i u PP.

Hare79
Kontakt:

čet maj 17, 2018 9:35 am

Stvarno jučer nisam upratio to za nove dresove, tj. za novog dobavljača. Je li to Miske potvrdio jučer na presici il se zna iz nekih drugih izvora? Ako je UMBRO, onda je to dobro rješenje jer znaju imati vrhunski dizajn.

Rashid
Kontakt:

čet maj 17, 2018 9:50 am

Ma nema tuzba veze sa Amarovim angazmanom. Veci je problem sto njemu nisu ponudili klupu. Moze on sjedit na klupi i voditi ekipu dok se ti pravni procesi odvijaju.

reks1
Kontakt:

čet maj 17, 2018 10:50 am

Ali ja i dalje ne mogu da skontam kako se nekom ko je sarajevski mangup,pritom inteligentan uspjesan,moglo da se desi toliko'' povjerenje" da nako na obraz u nekom vjerovatno duzem periodu posudi tolike pare ako je kalkulacija iole blizu istine

Paranoja
Kontakt:

čet maj 17, 2018 10:51 am

Hare79 je napisao/la:
Imao jučer previše posla, nit sam presicu ispratio kako treba niti sam na forumu bio. Može li me ko prosvijetliti, može i u PP.
Ugovor sa New Balance-om, 3 miliona godišnje dobijamo na 3 godine plus tene igrači dobijaju džabe za dagra.

Hare79
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:04 am

Paranoja je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:
Ugovor sa New Balance-om, 3 miliona godišnje dobijamo na 3 godine plus tene igrači dobijaju džabe za dagra.
A trenerke za vilsa?

nookey
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:06 am

eurosport

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:26 am

slika

:baklja: :baklja:
Željezničar ante portas !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:32 am

ChWilla je napisao/la:
sri maj 16, 2018 11:10 pm
ima naštiklanog na crno, to su pustili i tadašnji organi kluba i opština, ali prodavano nije.
– Ilustracije radi, na sjevernoj tribini su neki poslovni prostori prodati u ranijim periodima i nisu vlaništvo kluba što predstavlja veliki izazov u budućoj rekonstrukciji sjeverne tribine. Ove pripremne radnje su najveći dio posla, a paralelno s tim smo već u razgovorima sa nekoliko potencijalnih investitora zainteresovanih za ulaganje u evropsku Grbavicu. Pozivamo sve navijače koji misle da mogu pomoći u pripremi ovog projekta da se priključe, jer smo potpuno otvoreni za sve ideje, primjedbe i sugestije.- Almir Gredic, Intervju 22.07.2015 za www.fkzeljeznicar.ba
sta je istina a sta nije? :D

bas sam citao malo izjave Gredica iz perioda 2013,2014 i 2015 sa naglaskom na 2013. godinu i niti u jednoj izjavi nije spomenu dugovanja prema Amaru niti je toliku cifru spomenuo "knjizeci" je neodredjeno.
Radi li se na finansijskoj konsolidaciji Kluba i kakvo je stanje s ukupnim dugom?

– Odlično pitanje. Radi se na finansijskoj konsolidaciji Kluba. Na dan 31.12.2012. godine je zatečeno ne baš sjajno stanje, pogotovo kada su u pitanju finansije. Saldo je bio na nuli, a obaveze nagomilane. Novac od Džeke i UEFA-e je bio potrošen, a ostale su brojne obaveze. Mi smo u tom trenutku fudbalerima dugovali dvije plate (za novembar i decembar), trenerima četiri i po plate (posljednju su primili za august), a zaposlenicima smo dugovali osam plata (posljednja je isplaćena za april). Za jednu godinu rada ovog Izvršnog odbora, igračima je isplaćeno trinaest plata i na odmor su otišli sa primljenom novembarskom. Sada, kada dođu u januaru, dobit će i decembarsku platu. Trenerima je isplaćeno černaest plata za dvanaest mjeseci i njima se trenutno duguju još ukupno dvije i po plate. Radnoj zajednici je isplaćeno petnaest plata za tih dvanaest mjeseci.

– Pored tih obaveza, bili smo dužni i mnogim dobavljačima. Nijedna faktura od aprila 2012. do našeg dolaska nije bila plaćena. Morali smo sklopiti sporazume sa Elektroprivredom, Vodovodom, zaštitarskim agencijama, Centrotransom i drugima. Sporazum je bio takav da smo im usluge morali plaćati avansno, plus da im i dio duga plaćamo preko te avansne uplate. Npr. ako nam Centrotrans fakturiše 4.000 KM, mi smo morali platiti 6.000 KM. Morali smo potpisati takve ugovore jer smo, primjera radi, Elektroprivredi bili dužni 50.000 KM, zaštitarima 60.000 KM, Nogometnom savezu 76.000 KM. Reći ću i to da je Savez za nas platio kaznu od 56.000 KM za evropsku utakmicu sa Mariborom, a mi smo im to trebali izmiriti od sredstava koja primimo od UEFA-e. Međutim, mi smo i te pare potrošili, a dug prema Savezu je ostao.

– Kada se sve sagleda, mi smo u 2013. godini izmirili i obaveze iz 2012. u iznosu od 701.000 KM, a da nismo napravili nove dugove. Plaćeni su svi računi, zaključno sa novembrom. Za taj period je i državi uplaćeno jedanaest mjeseci poreza i doprinosa za uposlenike, a čisto da možete uporediti, prošle godine je za igrači kadar bilo potrebno 65.000 KM mjesečno, dok sada treba 50.000 KM. Za trenere je trebalo 17.000 KM, sada je to 13.000 KM. Za stanarinu 12.000-13.000, a sada je to 4.000-5.000. - Almir Gredic, Intervju 11.01.2014 za www.fkzeljeznicar.ba
zanimljivo, da sportske danas prenose Nezavisne i na tu temu pisu
Riječ je o navodnim dugovanjima nastalim 2013. godine najvećim dijelom uoči utakmice pretkola UEFA Lige prvaka između Željezničara i Viktorije Plzen. Bivši trener “plavih” u tom je periodu, kako sam tvrdi, vlastitim novcem finansirao dio priprema ekipe Željezničara, troškove za plate igračima… Ukupan iznos njegove “pozajmice” klubu dostigao je od 500.000 do 600.000 KM, tvrdi izvor “Nezavisnih” blizak Osimu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

sajo10
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:44 am

Ovo NB hoce da se probije na bosanskohercegovacko trziste preko Zelje? Mudro NB, mudro. :D Oni ili Umbro, sto se mene tice :palacgore:

exbabilon
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:54 am

Reći ću i to da je Savez za nas platio kaznu od 56.000 KM za evropsku utakmicu sa Mariborom, a mi smo im to trebali izmiriti od sredstava koja primimo od UEFA-e. Međutim, mi smo i te pare potrošili, a dug prema Savezu je ostao.
E ovdje sam se od muke i nasmijao. Sta kaze, al mi smo i te pare potrosili. :D

ChWilla
Kontakt:

čet maj 17, 2018 11:59 am

ja sam to pisao više puta ali evo opet ću. jedan veći prostor je prodan prije rata, meni se rekli kad se nije prošao videoton da se pokriju troškovi. ozbiljno. tri prostora su ostala SD po ugovoru o ustupanju svega ostalog nama iz 2003. godine. jedan su prodali (i imali su pravo), a ostala su im još dva ono gdje sjede u potkrovlju.
gradi željo boli te *****

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:02 pm

hvala na pojasnjenju. fulio sam taj post kada si pisao o prijeratnom vremenu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Paranoja
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:08 pm

Hare79 je napisao/la:
čet maj 17, 2018 11:04 am
Paranoja je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:
A trenerke za vilsa?
Idu šuškave al samo ko pit bull-a voda sa sobom.

Šala na stranu, obavješteno je da se neće nastaviti saradnja sa Diadorom dok se ne zna novi sponzor/nije odlučeno još.

ChWilla
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:10 pm

pa kad će napraviti dresove u našem obimu ako nije odlučeno...
gradi željo boli te *****

Plava Porodica
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:21 pm

Valja Zebu gledati cijelu tekmu kuku :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ISB87
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:24 pm

joj kad skontam 2 beka, 1 krilo, 1 napadac.
sve nam "klasni" igraci trebaju ako midlimo do treceg pretkola. vjerovatno i golman.

sehic, modic, velic i dacic bi mi igrali kup.

nece zeba cijelu, msm da bi do neke 55' trebao igrati i onda da ga zamijrni ramovic
MIRZA RASCIC

Elegant
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:25 pm

U ponedjeljak od ranog jutra, kamere za live stream rekonstrukicije terena ili uprava napolje.

:kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet maj 17, 2018 12:37 pm

Plava Porodica je napisao/la:
čet maj 17, 2018 12:21 pm
Valja Zebu gledati cijelu tekmu kuku :D
Nije ni Zeba problem ako cijela ekipa odigra na nivou, a pitanje je hoce li. Pitari su se pravo nalozili, igraju bez pritiska. Ponoviti pristup iz derbija sa Grbavice, niposto iz prvog derbija gdje se poslije gola nismo mogli sastavit.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava