Ma jok.
Što bi se reklo kontinuitet
Zrinjski ima veci fonda igraca, ne mislim da imaju kvalitetniju prvu postavu ali mi nemamo sirinu kao oni. Da dobijes sirinu moras nesto uraditi, uvesti nekoliko mladih igraca i tako ako neki se pokaze prosiris igracki kadar. Na slican nacin smo i dobili Zajmovica, a da nije Zec bio suspendovan ne mislim da bi i on dobio priliku. Sto se tice Papca mislim da se tek poslije ovog prelaznog roka moze nesto zakljuciti, od odabira strucnog staba, pa do igraca. Problem je isto sto je kod nas mjerilo mladog igraca hoce li biti novi Bajic ili Hadziahmetovic, a fakticki za ovu ligu je i dovoljno dobro imati nekoliko domacih igraca koji su stepenica ispod, koji nisu odma na radaru stranih timova jer bi tako i imali kontinuitet.exbabilon je napisao/la: ↑pon maj 14, 2018 2:00 pmSinoc kasno dodjoh pa sam samo preletio postove i dvije stvari su mi zapale za oko.
Sad se masovno pise da nikad gore bekove nismo imali, a kad sam to pisao poslije prve utakmice koju su njih dvojica poceli, mene ovdje napadali, kako ja to tako... Pisao sam vec tad da je Papac skupa s Adzemom napravio uzasan prelazni rok, ali tad se jos nije smijelo na glas protiv Papca. Sad bi mu dosta forumasa rado vidjelo ledja. Ja ne bih.
I jos jedan super post, @Leon je pisao o tom sistemu. Nasa igra nema sistema godinama unazad. Kad bi me neko pitao kako taj Zeljo igra, ja ne bih znao reci. Godinama se igra bez plana, stvari se izvlace na kvalitet pojedinaca i cim nema 2-3 igraca nasa igra trpi. U nasim okvirima kontra primjer je Zrinjski. Plan igre postoji, zna se ko sta tu igra, bio u spicu Handzic, Jovic ili onaj treci mali. Bekovi ravnomjerno dobijaju minutazu, zadnji vezni takodjer. Todorovic ne igra svaku, udje neki Bencun i bude dobar. Zasto? Pa ima neki sistem valjda igre, prepoznatljiv vec, svaki igrac zna sta mu je zadatak. Pojedinacno to nisu nista bolji igraci od nasih, ali 11 na 11 fakat izgledaju bolje, kao tim, par sezona unazad.
I jos nesto. Koliko je bitan Blagojevic vise se vidi kad ga nema na terenu nego kad je tu. Bez njega u prvih 11 nasa sredina terena izgleda ko prosjecna za ovu ligu.
pouzdano zaista ne znam kakav je bio interni dogovor i šta se pokušalo, ali isto mi izgleda. djeluje da je saša bio svjestan problema, ali da nije intervenisao ili nije uspješno intervenisao.za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑pon maj 14, 2018 2:29 pmja opet mislim da mi jos uvijek nismo uspjeli posloziti stvari unutar kluba onako kako bi to trebalo.
dugo smo imali Amara i on je covjek koji je stvorio jedan uspjesan sportski sistem u kojem je on bi osovina oko koje se sve vrtilo. organizacijski smo bili blizi otockom nego evropskom sistemu.
u ovoj tranziciji iz jednog u drugi sistem, mi jos uvijek, bar se cini, ne mozemo odrediti zone odgovornosti trenera i SDa, granicu do koje ide jedan a do koje drugi. ne znamo do koje mjere se trebaju preplitati odnosno ne preplitati. kada na to dodamo jos i OP onda taj cvor izgleda daleko teze raspetljati.
pokusali smo samo sa trenerom bez SDa pa se pokazalo losim za dugorocno planiranje. sad pokusavamo sa trenerom i SDom ali se gubimo u ovom cvoru o kojem sam pisao iznad.
mislim da veliki dio problema dolazi upravo odatle i da se direktno odrazava na sam sistem igre na terenu.
Mi smo na jesen imali vecu sirinu od Zrinjskog, dobijes Siroki sa Kemom, Sabanom i Kajkutom pa ih zamijene Bogi, Hajdarevic i Vojo ili igras sa Stanicem pa u revansu Projic.LeBlue je napisao/la: ↑pon maj 14, 2018 2:57 pmZrinjski ima veci fonda igraca, ne mislim da imaju kvalitetniju prvu postavu ali mi nemamo sirinu kao oni. Da dobijes sirinu moras nesto uraditi, uvesti nekoliko mladih igraca i tako ako neki se pokaze prosiris igracki kadar. Na slican nacin smo i dobili Zajmovica, a da nije Zec bio suspendovan ne mislim da bi i on dobio priliku. Sto se tice Papca mislim da se tek poslije ovog prelaznog roka moze nesto zakljuciti, od odabira strucnog staba, pa do igraca. Problem je isto sto je kod nas mjerilo mladog igraca hoce li biti novi Bajic ili Hadziahmetovic, a fakticki za ovu ligu je i dovoljno dobro imati nekoliko domacih igraca koji su stepenica ispod, koji nisu odma na radaru stranih timova jer bi tako i imali kontinuitet.