Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

amar92
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 13, 2018 11:55 pm

Upravu je Leon sto se tice sistema. Ne znaci da bi Adi bio ubica u pravom sistemu ali ne bi bio ovoliko los da mu npr u odbrani krilo vise pomaze, ili zadnji vezni. Samo je sistem tesko uspostaviti, pogotovo u nasoj ligi. Treba trener sa mudima i autoritetom. Amar je primjer sistema, gdje Lazo iako spodoba od igraca ima svoju ulogu kojom doprinosi mnogo ekipi.

Ako dovedu Mesu, necemo puno napredovati. Nije on taj tip trenera koji nama treba. Previse je “mekan”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 13, 2018 11:58 pm

Valjda dobijemo za europu i sljedecu sezonu dobrog trenera i prikladan strucni stab, krajnje je vrijeme. Iako ce biti odlazaka, ovi igraci nisu ni 50% iskoristeni kako mogu biti. A sto se Sinise tice, ja nisam neki njegov ljubitelj, ali ove sezone je fenomenalan, steta sto se povrijedi. Vjerovatno najkonstantniji igrac, ako se izuzme prvih par kola gdje je igrao preko one stvari.
Nikad mi nece biti jasno sto su se neki igraci bespotrebno dovodili. Danas idealna prilika za Cubaru, ali daj Bogicevica koji je pregorio u kupu.

Sto se tice derbija, boga pitaj kako ce ih Adzem stimulisati, kada je i sam pogubljen. Pitari se nalozili i poletili su, idealna prilika da ih se spusti na zemlju, ali...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Refa1921
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:00 am

amar92 je napisao/la:
Upravu je Leon sto se tice sistema. Ne znaci da bi Adi bio ubica u pravom sistemu ali ne bi bio ovoliko los da mu npr u odbrani krilo vise pomaze, ili zadnji vezni. Samo je sistem tesko uspostaviti, pogotovo u nasoj ligi. Treba trener sa mudima i autoritetom. Amar je primjer sistema, gdje Lazo iako spodoba od igraca ima svoju ulogu kojom doprinosi mnogo ekipi.

Ako dovedu Mesu, necemo puno napredovati. Nije on taj tip trenera koji nama treba. Previse je “mekan”.

Ma druže ne može ti tu ni sistem pomoći kad se čovjek ne zna ni postaviti. Ja kad gledam kako on napada čovjeka pa toga nema ni u pionirima. Silom prilika sam igro beka dok sam bio mlađi (lijevog) ali nikad onako zalijetanje i onakvo ispadanje nisam vidio. On jednostavno ne zna napasti čovjeka, jedino da mu i stoper i krilo napadnu igrača pa da on ko treći jedva nekako iscupa tu loptu. Livaja je bio smiješan bek pa i Mladenović ali nikad nisu onako smijesno ispadali, njega jedino nije proso ko nije ni pokuso.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:11 am

Ma sto prije smijenimo i dovedemo trenera, bolje je. Ide europa, nesto od cega zivimo, i sto cekamo godinu dana. Po meni za Papca je najbitnije koliko je vec sad spreman za prelazni rok. Samo da ne dođemo do sestog kola s jednim bekom i pola napadaca kao ove sezone.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Amar927
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:18 am

Meni ni Dragan Jovic nije los trener

LARSSON
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:33 am

Tabela i rezultati nakon 7. kola

viewtopic.php?f=79&t=703

Amidza
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:33 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned maj 13, 2018 11:47 pm
kvalitet je napisao/la:
ned maj 13, 2018 11:35 pm
Ljudi dragi, nije problem u igračima. 100%. I Mehremić i Vranješ i svi ostali se mogu puno bolje iskoristiti u boljem sistemu, načinu igre, s drugačijim individualnim zadacima... Problem je kompletan stručni štab na čelu s Admirom.
To ja govorim.
Vranjes da igra u Zrinjskom bio bi najbolji, nek prica ko sta hoce.
Al eto, opet neki krive los prelazni, Papca. Imaju pravo, nek krive. Ali ja necu jos uvijek, ostavit cu jos vremena, jer smatram da je ovo ovako rastimano i lose iskljucivo zbog trenera i njegovog nepostojeceg sistema.
Sigurno bi. U Zrinjskom bi igra gdje treba i koliko treba tj. koliko moze - to za pocetak.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

amar92
Kontakt:

pon maj 14, 2018 12:55 am

Refa1921 je napisao/la:
amar92 je napisao/la:

Ma druže ne može ti tu ni sistem pomoći kad se čovjek ne zna ni postaviti. Ja kad gledam kako on napada čovjeka pa toga nema ni u pionirima. Silom prilika sam igro beka dok sam bio mlađi (lijevog) ali nikad onako zalijetanje i onakvo ispadanje nisam vidio. On jednostavno ne zna napasti čovjeka, jedino da mu i stoper i krilo napadnu igrača pa da on ko treći jedva nekako iscupa tu loptu. Livaja je bio smiješan bek pa i Mladenović ali nikad nisu onako smijesno ispadali, njega jedino nije proso ko nije ni pokuso.
Shvatam sve ali moze se raditi na tome, ima fizicke predispozicije, zna lopte, malo ga takticki obrazovati i imas solidnog igraca. Treba biti svjestan da je za nasu ligu fakat tesko dovoditi igrace, ili dovoditi neke iz nizih liga koji tamo dobro igraju ali im prva liga bude prevelim zalogaj, ili si osudjen dovoditi igrace iz boljih liga koji tamo nikako ne igraju. Kako god izbor je suzen i tezak. Nije mi jasno zasto se Kvesa nije doveo, covjek bi kod nas bio standardan dok je tamo klupa odlicnom Markovicu. Bilo bi bolje i nama i njemu ali hajd.

Ja smatram da je Papac odradio solidan posao. Rijesili smo se viska, a doveli 4 igraca od kojih Vranjes i Hadzic imaju kvalitet za Zelju i nasu ligu, Modic je valjda doveden za iducu sezonu pa cemo ga tad i ocijenjivati, jedino je fulao sa Mehremicem, ali i tu nije bilo puno boljih opcija. Nije Papac kriv sto se Vranjes nakon odlicnog starta gurnuo na poziciju Sinana, i sto Hadzic nije mogao uhvatiti pravi ritam zbog ozljeda. Po forumima se stalno spominju najbolji igraci lige koje bi mi trebali dovesti ali vidimo da je to nemoguce postalo. Svi sad prodaju igrace vani, prije je to mogao samo Zeljo. Eto svi smo prizeljkivali Vukotu ali ode on za finu cifru u Belgiju, isto tako Ordagic, Jasarevic, Serbecic, itd. Tesko je biti SD u nasoj ligi.

KLIS
Kontakt:

pon maj 14, 2018 1:36 am

Sad jest skoro nemoguće dovesti najbolje igrače iz naše lige, ali treba ih prepoznati prije nego što postanu najbolji igrači. Već dugo nismo doveli igrača iz manjeg kluba, osim Zajmovića, koji i nije tako mlad.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

19tm87
Kontakt:

pon maj 14, 2018 2:00 am

Nisam usao na forum 2-3 dana evo i veceras tek stigoh u ove kasne sate pa nisam listo previse sta ste sve pisali. Ali mene interesuje moze li neko izvuci podatak jesmo li imali duzi niz bez pobjede u prvenstvu.
Trenutno smo na 6 utakmica bez pobjede.

LARSSON
Kontakt:

pon maj 14, 2018 2:09 am

19tm87 je napisao/la:
pon maj 14, 2018 2:00 am
Nisam usao na forum 2-3 dana evo i veceras tek stigoh u ove kasne sate pa nisam listo previse sta ste sve pisali. Ali mene interesuje moze li neko izvuci podatak jesmo li imali duzi niz bez pobjede u prvenstvu.
Trenutno smo na 6 utakmica bez pobjede.
Od sezone 2008/09 ovo je najduža. Možda je bila još neka sa šest utakmica bez pobjede, ali više nije.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon maj 14, 2018 2:16 am

Za uspijeh u fudbalu nije dovoljno imati samo jakog trenera, pored jakog trenera mora stajati i barem 2 jaka pomoćna trenera čija je primarna zadaća rad na individualnim poboljšanjima vještina fudbalera prvog tima, jak tim od barem 3-4 trenera zaduženih za kondiciju i fizičku snagu fudbalera prvog tima i juniorske selekcije kao i jak doktorski tim od 6-7 doktora različitih grana medicine koji vode računa o svim medicinskim potrebama prvenstveno prvog tima ali i svih ostalih selekcija. Trener golmana prvog tima je posebna klasa trenera i taj trener je odgovoran za razvoj svih golmana u klubu i pod njim bi trebalo da bude barem 4-5 pomoćnih trenera koji rade isključivo sa golmanima. Svi ovi ljudi bi morali biti vrhunski u svom poslu kako bi glavni trener imao vremena da se bavi isključivo fudbalskim planovima i razvojom taktičke fleskibilnost tima. Sve ostalo je izmišljanje tople vode i trošenje iskrenih Željovaca kao i bacanje para i vremena na nemoguće kombinacije koje nikada neće dati plodno tlo za bilo kakve respektabilne rezultate. Sa ovakvim timom i slabiji glavni trener ima zaleđinu kako bi izrastao u respektabilnog trenera.
イビチャ・オシム

Plava Porodica
Kontakt:

pon maj 14, 2018 5:18 am

Ja više nemam ni nade nikakve da će se nešto promjeniti.
Možda i po prvi put u životu.
Baš baš pogan osjećaj.
Nemam povjerenja ni u jednog čovjeka u klubu, oni su svoje znanje pokazali unazad tri godine.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 14, 2018 5:40 am

KLIS je napisao/la:
pon maj 14, 2018 1:36 am
Sad jest skoro nemoguće dovesti najbolje igrače iz naše lige, ali treba ih prepoznati prije nego što postanu najbolji igrači. Već dugo nismo doveli igrača iz manjeg kluba, osim Zajmovića, koji i nije tako mlad.
Ma takav igrac se mora istrpiti, nije on sam od sebe bas tako dobar odjednom bio nego je imao minute, prostor.
A sta bi kod nas imao? Pa bgm nista od tog, jer mi evo sezonama unazad ni svojim najtalentovanijim juniorima nismo dali veliki prostor.
Mada smo sami krivi za to. Uvijek neki imperativ postavimo, pa vadimo sezonu i sve su nam to opravdanja sto ne igraju mladi igraci.

Sa Sabljom spasavao sezonu pa kao ne mogu se sad mladi igraci ubacit. Kod Slavka kobajagi ne postoji mladi / stari vec dobar / los, a najstarija mu ekipa bila, mladih ni na mapi. Jos se pravdalo tim da se borimo za titulu pa kao dje ces sad djecu ubacivat. Doduse s Adzemom se popravilo, ali nakon jucerasnjeg meca vidis da ga je i za to nuzda natjerala pa u nedostatku veznjaka on osvjezi ekipu Sabanom i Haretom.

Mi jednostavno moramo imat neki modul, sistem u vezi mladjih igraca. Ovako bas i ne moze. Da ovisis o sreci i nekom spletu okolnosti.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 14, 2018 6:40 am

Taj je sam sebi birao strucni stab. On kao iskreni Zeljovac morao je sam dati otkaz, on je sjebo sve nas, sta me boli ona stvar sto je sjebo sam sebe. Uredu moze biti problem da ne ide, ali gurati svoj ego, praviti se budala i slicne gluposti vise nece. Ja mu naprimjer ne bi dao ni da se vrati u OP.
Željezničar ante portas !

sahmat

pon maj 14, 2018 6:48 am

Mislim da će nas pitari raskrinkati u derbiju, da će nas baš natrpati.
"Znaš li šta je najbitnije u životu? Željo, prijatelju."

AMAR OSIM !

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon maj 14, 2018 7:24 am

Mislim da cu kao i uvijek i u nedjelju biti u Dolini cupova i bodriti svog Zelju. Mnogi od vas se i ne sjecaju gorih sezona i igraca pa smo opet dolazili, ne znam sto ne bi i u nedjelju dosli. Mi navijamo za Klub a ne za igrace.
Alea iacta est!

storm_raider
Kontakt:

pon maj 14, 2018 7:39 am

Naravno da treba doci, porodica se ne napusta nakon neuspjeha.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

bistrikboy
Kontakt:

pon maj 14, 2018 7:39 am

cipiripi je napisao/la:
pon maj 14, 2018 7:24 am
Mislim da cu kao i uvijek i u nedjelju biti u Dolini cupova i bodriti svog Zelju. Mnogi od vas se i ne sjecaju gorih sezona i igraca pa smo opet dolazili, ne znam sto ne bi i u nedjelju dosli. Mi navijamo za Klub a ne za igrace.
Sezona nije uopste neuspjesna,kup osvojen i drugo mjesto je super. Raji kao i meni smeta sto je ekipa teski bolikurac i sto su se predali prerano. Uprava mora i treba kazniti takvo ponasanje svih i dobro razmisliti koji je to pravac kojim cemo krenuti do euro tekmi
1921-1987-2007

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 14, 2018 7:46 am

Mi derbi ne mozemo dobit.
Ne znam sta se mora desiti i promjeniti pa da nam se sanse povecaju.
Mozda izvucemo X na tu tezinu derbija ko derbija, ali najbliza je 2.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.

Prijava