Refa1921 je napisao/la:amar92 je napisao/la: ↑ned maj 13, 2018 11:55 pm
Upravu je Leon sto se tice sistema. Ne znaci da bi Adi bio ubica u pravom sistemu ali ne bi bio ovoliko los da mu npr u odbrani krilo vise pomaze, ili zadnji vezni. Samo je sistem tesko uspostaviti, pogotovo u nasoj ligi. Treba trener sa mudima i autoritetom. Amar je primjer sistema, gdje Lazo iako spodoba od igraca ima svoju ulogu kojom doprinosi mnogo ekipi.
Ako dovedu Mesu, necemo puno napredovati. Nije on taj tip trenera koji nama treba. Previse je “mekan”.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ma druže ne može ti tu ni sistem pomoći kad se čovjek ne zna ni postaviti. Ja kad gledam kako on napada čovjeka pa toga nema ni u pionirima. Silom prilika sam igro beka dok sam bio mlađi (lijevog) ali nikad onako zalijetanje i onakvo ispadanje nisam vidio. On jednostavno ne zna napasti čovjeka, jedino da mu i stoper i krilo napadnu igrača pa da on ko treći jedva nekako iscupa tu loptu. Livaja je bio smiješan bek pa i Mladenović ali nikad nisu onako smijesno ispadali, njega jedino nije proso ko nije ni pokuso.
Shvatam sve ali moze se raditi na tome, ima fizicke predispozicije, zna lopte, malo ga takticki obrazovati i imas solidnog igraca. Treba biti svjestan da je za nasu ligu fakat tesko dovoditi igrace, ili dovoditi neke iz nizih liga koji tamo dobro igraju ali im prva liga bude prevelim zalogaj, ili si osudjen dovoditi igrace iz boljih liga koji tamo nikako ne igraju. Kako god izbor je suzen i tezak. Nije mi jasno zasto se Kvesa nije doveo, covjek bi kod nas bio standardan dok je tamo klupa odlicnom Markovicu. Bilo bi bolje i nama i njemu ali hajd.
Ja smatram da je Papac odradio solidan posao. Rijesili smo se viska, a doveli 4 igraca od kojih Vranjes i Hadzic imaju kvalitet za Zelju i nasu ligu, Modic je valjda doveden za iducu sezonu pa cemo ga tad i ocijenjivati, jedino je fulao sa Mehremicem, ali i tu nije bilo puno boljih opcija. Nije Papac kriv sto se Vranjes nakon odlicnog starta gurnuo na poziciju Sinana, i sto Hadzic nije mogao uhvatiti pravi ritam zbog ozljeda. Po forumima se stalno spominju najbolji igraci lige koje bi mi trebali dovesti ali vidimo da je to nemoguce postalo. Svi sad prodaju igrace vani, prije je to mogao samo Zeljo. Eto svi smo prizeljkivali Vukotu ali ode on za finu cifru u Belgiju, isto tako Ordagic, Jasarevic, Serbecic, itd. Tesko je biti SD u nasoj ligi.
Sent from my iPhone using Tapatalk