Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Valter
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 21, 2016 12:50 pm

U par prvih utakmica ove polusezone hvalio sam igru Bogičevića, ali lik se u međuvremenu pogubio. Koliko je pametno početi sa njim na Koševu, pitanje je da li i Edis zna. A šta je opcija, Hodžurda. Pa što da ne pokušati sa Hodžurdom, možda on na svježinu bude bolje rješenje.
Zola, igrač sa onoliko pogrešnih pasova i sporom trkom, bojim se da bi ovakav bio tas na vazi za pitare. Da li do nedjelje može podići svoju igru ... ?
Igrači nam stoje jako daleko jedan od drugog, a jedini razlog za to je što nema trke. Prosto ne mogu da vjerujem da igrači nemaju baš toliko kondicije i konstantna trka je jedini način kako možemo iznenaditi pitare u nedjelju. Ako nas uspiju pritisnuti na samom početku, tanko nam se piše.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Okolele
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:00 pm

Dzenis treba poceti derbi..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FaraonTM
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:05 pm

Opet nas svi potcijenjuju, hajd na stranu pitari ali i ostali što je svakako dobra stvar pred sljedeću utakmicu :)
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:15 pm

isto kao prosle jesenji... pitari odlepili skroz... :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

ChWilla
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:16 pm

Dolina je napisao/la:Koliko me sjećanje služi Beganović je jedan od rijetkih koji nikada nije podbacio u derbijima bez obzira koliko je vremena proveo na terenu.
pa dobro, igrao je jedan, ovaj zadnji. gdje jeste odličan bio.
gradi željo boli te *****

Brkoo
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:19 pm

Zasto se toliko potencira Dzenis. Ocigledno je da je lijen jer ne mogu da vjerujem da ima bar 10 kila viska i da konstantno ima problem sa tim. Kako je krenuo nikad ozbiljan igrac nece biti od njega. Igrac ciji su dometi maksimalno nasa liga, ako ne promijeni svoje ponasanje..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

dell21
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:21 pm

Da je toliko dobar i da se trudi mislite da ga enis ne bi ubacivao više u igru.

Mirek11
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:22 pm

Sta nam je sa zvanicnom, nema informacija, uplata...?
Trebaju se malo angazovati i drzati pozitivu oko kluba, stadiona, derbija...
Nema predaje! :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:24 pm

Jedan na jedan igraj Enise, samo za nas ti daji golove. :kafa:

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:26 pm

Djulaga_ je napisao/la:Gledam sad raspored, mi da pobjedimo u derbiju jako tesko mozemo u evropu.
Siroki i Sarajevo imaju prelagan raspored u odnusu na nas.
Steta za ovu ekipu :oops1:
O tome sam i pricao prije, nas samo sve pobjede vode u Evropu sa 3. mjestom. Ne bi se slozio da Sarajevo ima lagan raspored jer moraju ici u Tuzlu, ali Siroki svakako ima najlaksi raspored i mislim da ce pobjediti sve tekme do kraja. Slijedom tih dogadjaja, nama trebaju sve pobjede za 3. mjesto ili ako Sloboda uzme kup, tad nam treba pobjeda na derbiju i smijemo kiksati jednu tekmu, jer mislim da Sarajevo nece dobiti Slobodu. Bilo kako bilo, idemo iz tekme u tekmu, probati uzeti Evropu, tesko ce biti. Na kraju sezone pojacati strucni stab, vidjeti sta je najbolje za nas, dovesti ta ciljana pojacanja.

Ekipa nam je dobra, mnogo bolja nego jesenas. Zaha je klasa, protiv Slobode nije ga bilo jer postavka nasa njemu nije nikako odgovarala. Blagi potpisao ugovor i zasluzuje da se nadje u prvih 11, Miroslav objasnjava neke stvari i hvala mu na tome, Lendric da ne trosim rijeci i vrijeme bezveze. Sinisa dobar bek, Kosoric ostaje stoper i kapiten, Veci kapu skidam jer decko je vrhunski golman. Znaci, sto trebamo pojacati su : Stoper, Lijeva strana komplet, desteka. To je ono sto nam fali za prvih 11. Takodjer, u slucaju da se neko povrijedi ili kartoni mi moramo imati nekog u veznom redu na klupi, Bekric moze mjenjati poziciju 10 ali moramo imati i jednog centralnog veznog mada imao Dadu, sad koliko on moze .... Kramarica ostaviti da bude rezerva na beku, Tiago rezerva na krilu. Memija rezerva na beku i na desnom krilu. Na stoperima probati imati jos jednog dobrog na klupi, ali Bogi i Hodza nisu ti igraci, i pored toga imati malog Osmankovica da se kali uz ove igrace.
Moje misljenje, sad koliko realno i izvodivo, ne znam. :ganja:

ceze
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:31 pm

Jest Memiju Efendić napravio budalom u tom duelu, ali po kretnjama Memije se fino vidi da ne zna igrati na lijevoj strani, da nije navikao, naučio, nisu mu te kretnje automatizam već su nekako iznuđene, pa dobiješ to što si dobio.
Kako kaže ona stara fudbalska, svaki igrač može igrati na svakom mjestu osim lijevi bek na desnom i obrnuto, tako da...

sajo10
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:34 pm

Meni vise brine status Dine nego Dzenisa, jer Dzenis se ionako trosi na pogresnim pozicijama. Haj krilo, haj ofanzivni vezni, haj ovo. Samo ne napadac. Citaj ista situacija i sa Memijom. Ali sto se Dine tice, on je bas igrac koji nama fali na sredini, jedan Gatusso sto bi reklo. Ponekad i pre grub ali igrac koji da do znjaja protivniku da neces se naigrati dok sam ja u blizini. Zolotic je ocito se pokazao kao nazalost nikakvo pojacanje, pa cak ni prinova. Nazalost sad nam je svima jasno zasto se nije nikako naigrao u Gentu i zasto je bio "onako" i u Zapresicu. Zahirovic koliko toliko. Ali ja mislim da Dino bi bas morao da dobija vise minuta.

Za Halvadzica ne zelim previse pricati jer ne zivim u BiH i neznam kakva je situacija sa njim, ali da u ovom periodu nije mogao dobiti vise od 30 minuta igra a mi smo skripili toliko utakmica, eh to je vec druga stvar. On doduse i nije lijevo krilo, igra poziciju Miroslava, i ja se nadam da cemo imati posle Mire vrlo dobru zamjenu u Mirzi na toj poziciji, ali zasto ne probati ga i na lijevoj strani. Mailson, neznam opet kazem. Ali mi je cudno da eto on barem na toj lijevoj strani ne dobije ni minutu.

Kad je u pitanju Memija. Ja jesam jedan od onih koji su u zadnje vrijeme ga mozda i najvise kritikovali. Jer takav talenat, takav potencijal a on se ponasa ko da jucer prvi put loptu vidio. To mi smeta! Smeta mi kada vidim igraca s takvom nadom da moze postici velike stvari a nista se ne desava. Nazalost, sto vise vrijeme ide sve vise pocinjem da krivim i Edisa za ovakav los status Memije! On zahvaljujuci svojim eksperimentisanjem sa Memijom polahko gubi konce. Ako je doveden Sinisa u klub i receno mu je ti si broj 1. Memija je morao biti na klupi. Tacka! Probalo je sa njim na krilu u izostanku Tiaga i Stanica, i nista. Nula. Probalo je si sinoc na lijevom beku, nula. Memija, Edise, nije lijevo krilo, ni lijevi bek, ni desno krilo. Memija je DESNI BEK. Ako je u klubu situacija takva da se Memija mora prodati na ljeto, sto vjerujem da je tako, onda je Sinisa morao ostati na klupi i biti zamjena Kerimu. Naravno ako taj isti svojim igrama zasluzuje da bude prije Sinise. Los potez totalno. Opet kazem, s vremenom sve vise mi je nekako krivo zbog Kerima samog jer se vidi da je skroz izgubio onu zelju koja je postojala prosle godine. Klupa ili desni bek, molim te Edise, ostalo samo gore pravi Kerima i ide na stetu njemu.

Ja mislim da je to vecina kritika sto se upucuju Edisu. Samo naivan covjek je mogao misliti da ce on za dva dana postati novi Simeone, zato sto je temperamentan i nosi tu neku spicificnu auru. Pa nosi je i Gatusso pa se eto nemoze snaci ni u nikakvom trenerskom poslu. Ja imam takodjer dosta da kazem protiv Edisa jer je ocigledno da vidi probleme ali ne zeli da u inat promjeni neke stvari. Ostavi Sinisu na klupi jedan mec, stavi Memiju. Ostavi Bekrica na klupi pa ubaci ako zatreba. Zolotic je vec zreo itekako za klupe. On prica o nekim mudima i slicno ali sam pokazuje vec neki period da ih nema. Da se ne shvatim pogresno, ne kazem da de facto ne smije da pravi neke izmjene, ali zasto mazati navijacima oci sa nekim bombasticnim izjavama kad i sam u njih ne vjerujes. Ili mozda vjerujes, ali onda je to apsurd zivi kad se pogleda konacan rezultat.

Svi mi ovdje volimo Zelju i hocemo da vidim tiki taku (zavisi koga pitas :P) ali je takodjer vecina svjesna da postoji mnogi razloga zasto to nije moguce. Onda tjeraj utakmice na guzove i slicno. Sto se mene tice, ja cu se suzdrzavati vecih kritika ove sezone, ali ako se stvari ne poboljsaju posle ljeta, eh onda nek i dobijem nadimak "pljuvaca" ali tada nece biti "mili moj". Otom potom. Treba se ova sezona izgurati, kakvo je pocelo i na kakvoj smo poziciji bili posle zime, odnosno kakva je uopste situacija bila mi navijaci dosta i pretjerujemo. Jer vratio je se taj pozitivni zeljin duh, stvaraju se lijepe price, stadion se dize iz pepela, imamo upravu koji dolici jednom klubu kao zelji. Nazalost sve to opet pada u vodu jer ovo je sport i tu se gleda sportski rezultat, mnogi su ne strpljivi. Ali treba se ipak dati puna podrska ovoj ekipi na celu sa Edisom i do kraja sezone probati izvuci sto vise ovih pobjeda na guzove...

:zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u čet apr 21, 2016 1:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Elegant
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:34 pm

FaraonTM je napisao/la:Opet nas svi potcijenjuju, hajd na stranu pitari ali i ostali što je svakako dobra stvar pred sljedeću utakmicu :)
Nas su pitari vec sahranili !

Samo da nasi odmore do derbija, razbistre glavu i izvuku pouke iz ovih kup utakmica. Edis neka se ne igra sa pocetnih 11. i taktikom.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Leon_Professional
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:37 pm

ceze je napisao/la:Jest Memiju Efendić napravio budalom u tom duelu, ali po kretnjama Memije se fino vidi da ne zna igrati na lijevoj strani, da nije navikao, naučio, nisu mu te kretnje automatizam već su nekako iznuđene, pa dobiješ to što si dobio.
Kako kaže ona stara fudbalska, svaki igrač može igrati na svakom mjestu osim lijevi bek na desnom i obrnuto, tako da...
Ma to stoji, ali Edisova greska. Nije uredu da neki igrac ma koliko dobar bio na svojoj poziciji igra nesto drugo radi imena. To je nekako kao kad bi Iniestu gurnuo na beka(nema veze sa Memijom, samo primjer), misljenja sam da igrac ne moze bolje odigrati od nekog igraca kome je to prirodna pozicija ma koliko dobar bio ovaj prvi igrac. Jucer neke prelose rokade, Bekric na krilo gdje bi svi ovi sto ih imamo na tom mjestu bolje odigrali, Memija na beka lijevog a Kramaric bi to bolje odigrao, i povrh svega kreacija ti ostaje na 2 zadnja vezna, ali sta cemo, desilo se i idemo dalje.

Ajzea
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:42 pm

Dinu na zadnjeg veznog na derbiju, to bi najbolji mogući potez bio !!!

ceze
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:42 pm

@sajo10
Joj kad spomenu Dinu ja se sjetih da sam sinoć sanjao kako ulazi u igru pred kraj i zabija gol Slobodi, a na sebi ima onaj stari dres iz sezone 2011 ili 2012, gdje su prezimena igrača bila pisanim i malim slovima, dok su svi ostali bili u novim dresovima. Valjda i to ide u prilog tome kakav status ima u ekipi. :mrgreen:

godrina
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:46 pm

I ja da se upisem tek sad. Uh kako je bilo tegobno gledat ono sinoc, hajd izgubit ali onaj nacin "igre" ma katastrofa. Sve nam se svodilo nabij prema lendricu ili mu pruzi u for sa nase polovine. Ja nisam vidjeo nista organizovano. E za to je kriv edis. Sad neka uci na tim greskama, zna da tako ne ide pa da vidimo jel kapacitet. Ja sam ipak misljenja da ce derbi bit laksa utakmica. Sloboda je imala bas savrsenu utakmicu, davali golove na vrijeme u obje utakmice bez nekog velikog pritiska, imali indisponiranog protivnika sve im polazilo za nogom. Nasi se moraju sabrat, dobit se gore sigurno moze. Imam neki osjecaj da ce zahirovic odigrat bas dobro, stanic odmoran, ja bi memiju kao na prvom derbiju ubacio u drugom pol i na desnu stranu, thiago vjerovatno u prvoj. Bit ce nekih odmornih igraca, nekih rotacija i nadam se pobjedi sto realno i nije nemoguce.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

dell21
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:51 pm

Da li je bio ofsajd lendrića malo prije njihovog 1 gola nisam vidjeo jer sam bio na stadionu ? Mulalić i igrači su se strašno bunili .

amerosm
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:51 pm

Iako to neki nece da priznaju mi smo vec ispali na Grbavici, tako da mislim da su se neki igraci jucer izlagali dodatnom naporu, iako je svu paznju trebalo posvetiti ka ligaskim utakmicama...

Po meni ove dvije utakmice su pokazale da ukoliko uprava zeli evropskog Zelju onda na ljeto mora potraziti novo rijesenje kada je trenerska pozicija u pitanju, jer je Mulalic jos zelen da vodi Zelju.

Najbolje rijesenje za mene bi bilo kada bi uspjeli dovesti nekog stranca koji prati trendove modernog fudbala i koji je takticki potkovan (kako bi mogli parirati ekipama u Evropi), a da mu pomocnik bude neko ko zna kako nasa liga funkcionise.

ChWilla
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:52 pm

dell21 je napisao/la:Da li je bio ofsajd lendrića malo prije njihovog 1 gola nisam vidjeo jer sam bio na stadionu ? Mulalić i igrači su se strašno bunili .
e pa vjerovatno si bolje vidio nego mi na kameri koja je bila na fejsu :rofl:

prenos u tonu sa našom igrom...
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 6 gostiju.

Prijava