Meni vise brine status Dine nego Dzenisa, jer Dzenis se ionako trosi na pogresnim pozicijama. Haj krilo, haj ofanzivni vezni, haj ovo. Samo ne napadac. Citaj ista situacija i sa Memijom. Ali sto se Dine tice, on je bas igrac koji nama fali na sredini, jedan Gatusso sto bi reklo. Ponekad i pre grub ali igrac koji da do znjaja protivniku da neces se naigrati dok sam ja u blizini. Zolotic je ocito se pokazao kao nazalost nikakvo pojacanje, pa cak ni prinova. Nazalost sad nam je svima jasno zasto se nije nikako naigrao u Gentu i zasto je bio "onako" i u Zapresicu. Zahirovic koliko toliko. Ali ja mislim da Dino bi bas morao da dobija vise minuta.
Za Halvadzica ne zelim previse pricati jer ne zivim u BiH i neznam kakva je situacija sa njim, ali da u ovom periodu nije mogao dobiti vise od 30 minuta igra a mi smo skripili toliko utakmica, eh to je vec druga stvar. On doduse i nije lijevo krilo, igra poziciju Miroslava, i ja se nadam da cemo imati posle Mire vrlo dobru zamjenu u Mirzi na toj poziciji, ali zasto ne probati ga i na lijevoj strani. Mailson, neznam opet kazem. Ali mi je cudno da eto on barem na toj lijevoj strani ne dobije ni minutu.
Kad je u pitanju Memija. Ja jesam jedan od onih koji su u zadnje vrijeme ga mozda i najvise kritikovali. Jer takav talenat, takav potencijal a on se ponasa ko da jucer prvi put loptu vidio. To mi smeta! Smeta mi kada vidim igraca s takvom nadom da moze postici velike stvari a nista se ne desava. Nazalost, sto vise vrijeme ide sve vise pocinjem da krivim i Edisa za ovakav los status Memije! On zahvaljujuci svojim eksperimentisanjem sa Memijom polahko gubi konce. Ako je doveden Sinisa u klub i receno mu je ti si broj 1. Memija je morao biti na klupi. Tacka! Probalo je sa njim na krilu u izostanku Tiaga i Stanica, i nista. Nula. Probalo je si sinoc na lijevom beku, nula. Memija, Edise, nije lijevo krilo, ni lijevi bek, ni desno krilo. Memija je DESNI BEK. Ako je u klubu situacija takva da se Memija mora prodati na ljeto, sto vjerujem da je tako, onda je Sinisa morao ostati na klupi i biti zamjena Kerimu. Naravno ako taj isti svojim igrama zasluzuje da bude prije Sinise. Los potez totalno. Opet kazem, s vremenom sve vise mi je nekako krivo zbog Kerima samog jer se vidi da je skroz izgubio onu zelju koja je postojala prosle godine. Klupa ili desni bek, molim te Edise, ostalo samo gore pravi Kerima i ide na stetu njemu.
Ja mislim da je to vecina kritika sto se upucuju Edisu. Samo naivan covjek je mogao misliti da ce on za dva dana postati novi Simeone, zato sto je temperamentan i nosi tu neku spicificnu auru. Pa nosi je i Gatusso pa se eto nemoze snaci ni u nikakvom trenerskom poslu. Ja imam takodjer dosta da kazem protiv Edisa jer je ocigledno da vidi probleme ali ne zeli da u inat promjeni neke stvari. Ostavi Sinisu na klupi jedan mec, stavi Memiju. Ostavi Bekrica na klupi pa ubaci ako zatreba. Zolotic je vec zreo itekako za klupe. On prica o nekim mudima i slicno ali sam pokazuje vec neki period da ih nema. Da se ne shvatim pogresno, ne kazem da de facto ne smije da pravi neke izmjene, ali zasto mazati navijacima oci sa nekim bombasticnim izjavama kad i sam u njih ne vjerujes. Ili mozda vjerujes, ali onda je to apsurd zivi kad se pogleda konacan rezultat.
Svi mi ovdje volimo Zelju i hocemo da vidim tiki taku (zavisi koga pitas

) ali je takodjer vecina svjesna da postoji mnogi razloga zasto to nije moguce. Onda tjeraj utakmice na guzove i slicno. Sto se mene tice, ja cu se suzdrzavati vecih kritika ove sezone, ali ako se stvari ne poboljsaju posle ljeta, eh onda nek i dobijem nadimak "pljuvaca" ali tada nece biti "mili moj". Otom potom. Treba se ova sezona izgurati, kakvo je pocelo i na kakvoj smo poziciji bili posle zime, odnosno kakva je uopste situacija bila mi navijaci dosta i pretjerujemo. Jer vratio je se taj pozitivni zeljin duh, stvaraju se lijepe price, stadion se dize iz pepela, imamo upravu koji dolici jednom klubu kao zelji. Nazalost sve to opet pada u vodu jer ovo je sport i tu se gleda sportski rezultat, mnogi su ne strpljivi. Ali treba se ipak dati puna podrska ovoj ekipi na celu sa Edisom i do kraja sezone probati izvuci sto vise ovih pobjeda na guzove...