za_zivot_cijeli je napisao/la: ↑sub maj 12, 2018 8:46 pm
nije stadion prazan radi Adzema i rezultata.
bilo je i gorih trenera i gorih rezultata pa je posjeta bila dobra. problem je u danasnjem drustvu. vise nista nije zanimljivo duze od mjesec dana. danas je sve furka a one brzo prolaze.
Amar da se sutra vrati imali bi zakucan stadion dva mjeseca a onda opet 4 hiljade onih koji se ne furaju nego istinski vole.
Djelomicno bih se slozio. Samo glediste naseg drustva na PL je dovoljan pokazatelj. Svima je draze provesti to vikend poslijepodne uz TV gledajuci neku od Liga petice, nego doci i uzivo odgledati domacu utakmicu. A od opravdanja ces cuti sve moguce... Losa liga, losi igraci, sta cu gledati debile, ko to jos prati, ja da im dajem pare da mi vade zivce... Ma umoran sam, jedva docekao vikend da malo odmorim, necu ni da mi oni placaju... Ma ko da ce kisa... Prohladno je, ne bih ni iz hana... Ma gdje da idem, na onu kaljugu i gledam 11 balvana...
Lista je poduga, a sve se zapravo svede na to da niko nema ni truna volje i optimizma po pitanju nase lige. Ko hoce naci ce razlog, ko nece naci ce opravdanje, samo sto nase drustvo u svakom segmentu zivota olahko nadje opravdanje, a skoro nikada ni ne razmisli o razlozima. Zato nam i jeste liga takva, sto raja nema vjere da moze biti bolje, da treba biti redovan i davati podrsku, a da ce ta podrska i gledanost i donijeti neke promjene, dovesti sponzore, uliti neki novi novac u razvoj, dati podstreka igracima da se vise trude, da vise rade na sebi, da ce oni malo potaknuti Savez da poostri kriterije i da se liga podigne za jedan nivo. Drustvo nam je takvo da svi cekaju da drugi ucine nesto, naprave nesto, pa da oni dodju na gotovo.
Nazalost...