čet apr 21, 2016 11:08 am
Nadam se da ce Edis imati snage i pameti da oporavi ekipu i da ih na pravi nacin motivise za sledecu utakmicu koja je biti ili ne biti kad je rezultat u ovoj sezoni u pitanju.. Ogroman pritisak je vec sada na svima u i oko ekipe ali biti pod pritiskom je prirodno kad igras u Zelji.. Ako zelimo u evropu moramo biti treci a da bi izborili to mjesto moramo dobiti sve do kraja i to je jedini siguran put.. Neka suhva mi govori da ce Radnik imati pomoc saveza i sudija u finalu kupa i da bi mogli osvojiti to takmicenje.. To bi znacilo da cetvrti ne ide u evropu.. Ne znam sto tako mislim ali se u jucasnjoj tekmi Radnika i Sirokog opasno navlacilo Radniku a vjerujem da u savezu jos uvijek ima politike i da bi se Radnik mogao favorizirati zbog "nacionalnog kljuca"..
Mi smo u opasnoj krizi u najgorem momentu i iskreno strah me za sve tri sledece utakmice.. Nama tu igraju samo tri pobjede.. Analizirajuci dosadasnji dio polusezone moze se zakljuciti da nasi rezultati i nisu plod neke odlicne igre vec pojedinacnog kvaliteta Lendrica, M.Stevanovica i Kjosevskog.. Tu su negdje jos Blagojevic i Sinisa dok su ostali daleko od potrebnog nivoa a prije svih Zahirovic i Bekric od kojih ovisi nasa igra.. I komplet lijeva strana je losa.. Mozete me sad nazvati debilom ali Mladenovic nije bio nista losiji bek od Stanica i Kramarica.. Bogicevic je korektno odradio dosadasnji dio, puno bolje nego sto smo ocekivali.. I Aco je u nekoj blagoj krizi kako je stavio ovu masku.. Nije to taj Aco od jesenas..
Sta je razlog padu forme ja ne znam.. Trebali bi svakom utakmicom biti bolji a ocigledno je da padamo.. Umor ne bi smio biti opravdanje.. Odradili smo kvalitetne pripreme, imamo na papiru najsiri roster.. E sad , zasto se ne koristi ta sirina to Edis zna.. Halvadzic, Beganovic su igraci koji su po svim logikama mogli dobiti sansu u nekim utakmicama.. Halvadzic ne moze biti losiji od Stane na lijevom krilu ili Bekrica.. Beganovic isto tako od Djermanovica, pogotovo od rovitog Djermanovica za kojeg je prije tekme receno da je spreman za svega pola sata.. Ja ne znam prave odgovore ali dosta stvari mi je nelogicno.. Od najsireg rostera dosli smo do neke dijametralno suprotne situacije..
Ne preostaje nam nista drugo nego da se stisnemo i pokusamo izboriti evropu.. To je cilj i bez evrope mozemo ovu sezonu smatrati katastrofalnom bar kada je sportski segment u pitanju.. Ako se, ne daj Boze, tako zavrsi bice lose, al' opet i to je sastavni dio sporta a za utjehu nam moze biti cinjenica, zbog koje ja sve to ne bih toliko tragicno gledao, da u klubu imamo sposobne ljude koji uce na greskama i koji ce sve uraditi da se ovakve sezone ne desavaju..
p.s. Ima li danas treninga?
Zadnja izmjena:
Hadzijalagic, dana/u čet apr 21, 2016 11:12 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..