Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Rodom s mejtaša
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 21, 2016 12:12 am

Husref je trenerski majstor uvijek bio i nema tu priče, posložio majstorski ekipu i ovakve ekipe ko naša će dobiti da i ne ustane sa stolice. E sad ono što meni ne da mira je što mi se čini da kad bi se on sa Edisom zamijenio za ekipe da bi nas opet isto razvalio. E to me pojede više od ove blamaže jer ja se fakat nisam nadao prolazu i to nisam ovdje ni krio. Razlika u kvaliteti je evidentna i bez veze smo se zamarali što nam se sad ne daj Bože može odraziti i na derbi. Pitare nisam na proljeće gledao nikako i pojma nemam ni kako igraju ni ko im igra, ali se bojim da je dovoljan jedan telefonski poziv Husrefov da kaže koju ovom novom pitarskom treneru, ne mogu mu se prezimena sjetiti, i mogli bi n.ajeb.at opet.

Plavi orkestar
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:12 am

Kada dodje kraj sezone podvici ce se linija,sve sabrati i oduzeti i vidjet ce se šta je uradio strucni štab,koliko su ovih 13 "pojacanja" dala od sebe i šta su postigli svojim igrama u FK Zeljeznicar.Bojim se da ovih nekoliko pobjeda nad ekipama koje su vec davno ispale nece biti dovoljno da dobiju podršku ni uprave a ni velikog broja navijaca.Zeljo je veliki klub,uvijek sa velikim ambicijama,sa armijom navijaca koji traze lijepu,lepršavu igru koja ce donijeti pobjede i pehare.To moraju svi shvatiti.Licne emocije pojedinaca prema pojedincima iz strucnog i igrackog kadra su privatna stvar svakoga od nas a Zeljo je nešto što nije privatno,nešto sa cim se niko ne smije poigravati,nešto više od fudbala i samog imena.Niko nije iznad Zelje niti ce ikada biti niti i jedan navijac iznad bilo kojeg drugog navijaca.Odavno nismo imali ambiciozniju i pošteniju upravu.Upravu koja radi i postize rezultate.U poslijeratnom periodu ni jedan strucni štab sa igracima nije imao ovakvu podršku.Dobili su idealne uslove za pripreme,imaju fantasticna primanja,placene sve doprinose i što je najvaznije ljudski i korektan odnos.Od njih se trazi korektan i ljudski odnos prema klubu a nema ga sem u dvojici igraca,Ivanu Lendricu i Miroslavu Stevanovicu.I što rece Osim:"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:18 am

Okrećem se derbiju jer nema svrhe više o Slobodi pričati. Ekipa mora do derbija spavati, samo mogu na dvije lakše šetnje otići. Lagano fizijatrije i sna barem dva dana. U subotu na lagani dogovor i natrag u krpe. Snagu imamo, znanje imamo, tehniku imamo, struku imamo ali nemamo energije. Sa 100 fit ekipom nema tima u našoj PL koji bi nas mogao uzeti i samo tu vidim naš problem.
イビチャ・オシム

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:34 am

Laku noc braco, ohladiti glave i nastaviti dalje. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:36 am

Jbg moram evo i ja pametovati mada je već gotovo sve rečeno.
Boli poraz ali ne zbog njega samog koliko zbog ne-igre. Ako smo do sad tražili igru onda u ovom meču ne možeš reći ni da si je tražio. Razbi nas sloboda ko da je tim iz Izraela... To boli.
Igra bez glave i repa, niti se znali ko šta igra a ni koji nam je cilj meča. Trebalo je da je cilj pokušati pobjediti ali nismo to mogli vidjeti.
Ono što je po meni kiks i što treba izbjegavati ubuduće:
1.zola i zaha, ne mogu obojica igrati sem ako ne čuvamo rezultat. A bgm niti zola može pokretati akcije.
2 . Lendrić nikad na krilo, on je napadač i samo tu je upotrebljiv.
3.memija nije za beka, danas je kod drugog gola malo je reći ispao levat.
Ostalo manje više može proći...

Šta nam preostaje?
Sve nas boli ovaj kiks no život teče dalje, pretežno nam se učini nešto više crnim ili bijelim nego što jeste, pretežno je sivo.
Na redu je derbi, ja i dalje vjerujem da imamo pojedinačno najjači tim, koji tek treba da postane najjača ekipa
Sa edisom ili nekim drugim ali to je ono što vjerujem da je budućnost želje... Za dan, dva, pet.... Godinu...

Uprava bezrezervno ima podršku...

:zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

delinjo
Kontakt:

AsharaK je napisao/la:Laku noc braco, ohladiti glave i nastaviti dalje. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Haj na fb uleti malo :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Ajzea
Kontakt:

Dati igračima da povuku malo kvalitetnog šmrka prije derbija, ozbiljan sam zdravlja mi eto..

Plavi orkestar
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:43 am

Ajzea je napisao/la:Dati igračima da povuku malo kvalitetnog šmrka prije derbija, ozbiljan sam zdravlja mi eto..
Ni to ne bi pomoglo.Utjeha je samo što i oni njihovi odozgo nisu ništa bolji pa se covjek moze nadati necemu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ceze
Kontakt:

čet apr 21, 2016 12:54 am

Onako iskreno rečeno, ljudi su se popišali po nama.

Milion mi se nekih misli vrti po glavi, ali pokušat ću najkraće moguće.
Slobodi je u ovom dvomeču sve krenulo u korist od prvog sudijskog zvižduka na Grbavici, rani gol i na kraju pobjeda, danas također, izdržali su 20-ak minuta (ne izdržali nego napali) jer su znali da ih samo to može poremetiti, ostalo su rutinski priveli kraju. Bolji su bili u svakom mogućem segmentu igre čitavih 180 minuta i treba im čestitati na tome. Niti jedan trenutak nisu morali napasti, nisu imali nikakav pritisak, imperativ, a to je velika stvar u ovakvim utakmicama.

Što se Želje tiče, baš sramota, realno. Ne znam da sam ikad tako nešto napisao do ove dvije utakmice sa Slobodom. Ne boli me poraz ni ispadanje, ni prvi ni zadnji put, bit će još poraza jer je to sastavni dio sporta, a pogotovo me ne boli jer su ispali do bolje ekipe, ali me boli ona bezidejnost i onako jadno izdanje. Ruku na srce, koliko god mi mislili da su oni bezveze ekipa, ta će Sloboda, Husić kamiondžija, druga liga i slično, oni su za klasu bolji od ovog Želje.

E sad, ako imaš igrače koji su u nekom trenutku do sada pokazali da mogu, svaki od njih, da posjeduju kvalitet, znanje i da na kraju dobiješ ono što si dobio i vidio večeras na terenu, na koga ćeš prstom pokazati nego na trenera? Ne u smislu da ga treba tjerati, daleko od toga, ali su smislu da on preuzme odgovornost i da izvuče pouku iz ovoga, da nauči nešto i da se nešto ovako nikad ne ponovi. Samo u tom smislu.
Da pišem šta nije valjalo večeras, nema potrebe, sve se fino vidjelo. Mogu napisati šta je valjalo, Miroslav Stevanović koji se u 93. minuti vratio da zatvori stranu i Ivan Lendrić. Ostalo, počev od igre i taktike pa do izadnja igrača na terenu, jedno veliko ništa.
Edis mi se čini kao Odovićeva škola, njegova ekipa će odigrati dobro kad su u malo poređenom položaju i(li) kad je oko njih euforija, forca što bi rekli u Dalmaciji, a u svakom drugom slučaju će odigrati sa dosta muke, onako jedva i na mišiće. To je moj dojam nakon 20 utakmica ili koliko je već Mulalić šef.

Prije utakmice sa Slobodom sam napisao da su ovo one utakmice koje rađaju heroje i koje stvaraju pobjednički mentalitet, naši se bogami večeras ne rodiše. :mrgreen:

Idemo dalje, glavu gore, najmanje nam sad treba neka tumorna atmosfera i depresija. Svi smo razočarani, evo ja prvi, večerašnjom igrom, ali šta možemo raditi osim pokušati ovo zaboraviti i skoncentrisati se na derbi. Imaju oni još priliku da se poprave, da se izvuku, ništa još nije gotovo.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:08 am

Kako smo se smrzli u autobusu, to je nevjerovatno. Noci u Sibiru :r Manijaci pokazali srce i dusu. Sutra cu vise o svemu, sad se odoh napiti da zalecim srcu rane, sto me bole...

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:14 am

Bravo Minjore, u svom ovom grču većina je zaboravila ( a i ja prvi ) da čestita i pohvali momke koji su navijali i čija podrška se mogla čuti na utakmici. Podrške timu i Edisu nesmije da fali, vi momci u tome prednjačite nad nama ostalim smrtnicima i veliko vam hvala.
イビチャ・オシム

Jaozinho22

čet apr 21, 2016 1:45 am

Minjore je napisao/la:Kako smo se smrzli u autobusu, to je nevjerovatno. Noci u Sibiru :r Manijaci pokazali srce i dusu. Sutra cu vise o svemu, sad se odoh napiti da zalecim srcu rane, sto me bole...
Mi smo ga zadavali kao da smo prošli u Finale nismo osjetili Sibir :ganja:
IGRAJ ZELJO BOLI TE ***** :ganja: :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet apr 21, 2016 1:54 am

Ma računica je jednostavna mi iz njihove ekipe bi uzeli puno više igrača nego oni od nas. Golman im je dobar, naš ništa nije bolji. Bekovi su im bolji, stoperi tu negdje. Sredina im je sa Zebom majstorom bolja. U napadu koji im btw nije ni trebao bi im jedino Lendra dobro došao, ostalo im od nas nije ništa must have. Ukratko imaju bolje ili jednake igrače. Jbg ja bi od njih uzeo pola ekipe. Mi još pure moramo jest da se s njima pobodemo. Nadam se samo da su naši toga svjesni i da će ovaj roster pojačati sa 3-4 vrhunska igrača jer ovaj roster neće ni dogodine moći puno bolje protiv jačih ekipa. Po meni treba nam lijeva strana komplet plus jedan vrhunski cener i jedan vrhunski stoper. To je minimum da budemo nešto. E sad ne znam da li će Uprava to biti u stanju namaći obzirom da ćemo najvjerovatnije ostati bez Evrope i samim tim bez solidne love kojom se moglo pokriti ovo što sam naveo da treba dovesti. Jeb.ig.a baš nam se ne da, nikad dva dobra sastaviti.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet apr 21, 2016 2:01 am

Jaozinho22 je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Kako smo se smrzli u autobusu, to je nevjerovatno. Noci u Sibiru :r Manijaci pokazali srce i dusu. Sutra cu vise o svemu, sad se odoh napiti da zalecim srcu rane, sto me bole...
Mi smo ga zadavali kao da smo prošli u Finale nismo osjetili Sibir :ganja:
IGRAJ ZELJO BOLI TE ***** :ganja: :ganja:
Pa u istom busu smo bili BOKTE MAZO samo sto si ti najeo se u raveni prije nego sto smo krenuli pa ni lavinu osjetio ne bi, a ne noci u sibiru..

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet apr 21, 2016 2:02 am

Vas dvojca ste mi prvi osmjeh izmamili noćas :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
イビチャ・オシム

fcz
Kontakt:

čet apr 21, 2016 2:12 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ma računica je jednostavna mi iz njihove ekipe bi uzeli puno više igrača nego oni od nas. Golman im je dobar, naš ništa nije bolji. Bekovi su im bolji, stoperi tu negdje. Sredina im je sa Zebom majstorom bolja. U napadu koji im btw nije ni trebao bi im jedino Lendra dobro došao, ostalo im od nas nije ništa must have. Ukratko imaju bolje ili jednake igrače. Jbg ja bi od njih uzeo pola ekipe. Mi još pure moramo jest da se s njima pobodemo. Nadam se samo da su naši toga svjesni i da će ovaj roster pojačati sa 3-4 vrhunska igrača jer ovaj roster neće ni dogodine moći puno bolje protiv jačih ekipa. Po meni treba nam lijeva strana komplet plus jedan vrhunski cener i jedan vrhunski stoper. To je minimum da budemo nešto. E sad ne znam da li će Uprava to biti u stanju namaći obzirom da ćemo najvjerovatnije ostati bez Evrope i samim tim bez solidne love kojom se moglo pokriti ovo što sam naveo da treba dovesti. Jeb.ig.a baš nam se ne da, nikad dva dobra sastaviti.
Koliko se sjecam iz uprave su istakli kako neizlazak u evropu nece imati uticaj na planirani budzet i ja im vjerujem. Sta god bilo, ti ljudi su zasluzili nasu maksimalnu podrsku, definitivno su sposobni i voljni da stvore Zelju kakvog svi sanjamo. Eh samo jos da je kako s njima "upariti" Amara, gdje bi nam kraj bio.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Plava Porodica
Kontakt:

čet apr 21, 2016 2:15 am

Ama bolan ja te još više volimmmmmmmmmmmm :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

kontranogama
Kontakt:

čet apr 21, 2016 3:39 am

Evo ja sam prespavo, procito sve postove i mislim da je @sergejevic sve reko.

Mi smo se malo nafurali zbog svih stvari koje je uprava napravila ali igraci nisu uspjeli da ih isprate. Ja mislim da je bilo i ocekivat ovakav pad tj nije pad, sto vecina rece nismo mi ni jednu utakmicu odigrali da smo bas odusevili. Poslije Sirokog sam bio misljenja da moze samo bolje ali eto i mene euforija ponijela.
Ali ne mislim da trebamo sad drvlje i kamenje. Puno novih igraca, nisu svi top ali bolje u zimskoj pauzi vjerovatno nije moglo. Za Lendrica i M.Stevanovica se mora kapa skinuti oni su ono sto smo mi ocekivali od svih "novajlija". Svima je jasno da nam na dosta pozicija trebaju bolji igraci, da li smo u mogucnosti ih nabaviti ja ne znam. Za sada se moramo strpiti sa ovim sto imamo. Nije bas ugodan trenutak za sve nas Zeljovce ali ja se sjecam i gorih od ovoga pa smo se opet digli. Skidanje glava i takvih gluposti u ovom momentu ne treba. Sacekajmo kraj sezone.

Moram pohvaliti Manijake ovog proljeca su u istom nivou kao i uprava. Svaka cast.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

teteac8684
Kontakt:

čet apr 21, 2016 7:22 am

Lekciju očito nismo naučili iz prve tekme ali hajde, gotovo je, idemo dalje...Za derbi najbolje ovako: Kjosevski - Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić - Zolotić, Blagojević, Bekrić, M. Stevanović, Stanić (ili Memija, apsolutno mi je svejedno) - Lendrić...Ako ne bude ferceralo ubaciti Tiaga, Mujagića...Zahirovića bih izostavio jer je, po mom mišljenju, u baš lošoj formi, tanko brate...U nedjelju mnoge stvari možemo ispraviti, doći u dobru poziciju da osvojimo treće mjesto....Ako ne mognemo, Bože moj, ima kraj sezone, analize, ko je šta uradio, pa nek se porefenaju ;) U svakom slučaju pred nama je derbi, idemo pokušati dobiti, hrabro i jako...VOLIM TE ŽELJO!!! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

čet apr 21, 2016 8:25 am

nama prvo treba izvući maksimum ili bar blizu toga iz ove ekipe. u njoj već ima igrača za koje se prije nekoliko mjeseci nije moglo sanjati da mogu doći kod nas ili bilo gdje u našu ligu. može ovo i mora puno bolje i ovako. kao što ni jesenas sa onom odron ekipom nije bilo razloga da ne dobiješ slaviju kod kuće, ili ne izgubiš u travniku i prijedoru...

postavka, pristup i uigranost su napravili razliku na stranu slobode, a nipošto indivdualni kvalitet.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava