Porodica je tu i u dobru i u losem,porodica je tu kad treba pohvaliti ali i da skrene paznju kad nesto ne radis kako treba ili kad grijesis,porodica je tu i da podigne kad padnes nakon greske na koju su te upozoravali.Budimo takva porodica,molim vas.
O utakmici..Bolja ekipa prosla dalje i treba im cestitati.Mi smo prizeljkivali i ocekivali neke promjene u sastavu i formaciji,neko iznenadjenje i Edis je to i ucinio.Zbog toga ga ne trebamo prozivati niti kriviti,pokusao je nesto,mislio najbolje sigurno.To nije proslo djelom jer nije bilo odgovora na terenu od igraca a djelom jer i nije moglo proci po prirodi stvari.Protivnik usao neocekivano agresivno,sa presingom po cijelom terenu,raspolozeno.Nisam to ocekivao,moram priznati.Fakticki su igrali onako kako smo mi trebali,ocito da je to i igrace iznenadilo i da nisu uspjeli naci pravi odgovor na takvu igru.Puno je slabih karika veceras,a samo jedna ili dvije dobre.Najvise od svega me frustriralo to sto smo izgledali nemocno na terenu,kao da nismo Zeljo
Golove,cak 4 od 5,primili iz prekida.Kod prvog covjek sam ( ne ulazim jel ofsajd ili ne ) na 2 m od naseg gola,kod drugog Blagojevic ne napravi faul na vrijeme na Zebi ( inace veceras to nije dobro radio par puta ) kasnije Memija ispadne amater i jbg,treci neko fuli loptu..Realno,koliko Edisa treba za to kriviti!?
Forumas Baggio je fino napisao na poluvremenu,sta god bilo zamisljeno za veceras nije proslo i krivi su i Edis i igraci.Odigrali smo lose,ni na tren se nismo uspjeli nametnuti i to je to.
Sad opcenito..Mi ne igramo dobro od pocetka ljudi moji i to je vidio ko god je htio.Nasa zadnja linija je trenutno najkriticni dio tima,u svakoj utakmici od pocetka,izuzev Drine cini mi se,mi smo ili primi gol ili dali zicer protivniku.Nas stoperski tandem izgleda dosta klimavo i to je cinjenica.Mozda pokusati opet sa tandemom Aco-Hodzurda,odlicno su djelovali na kraku prosle polusezone.
Ekipa kao ekipa je potpuno rekostruisana i slazem se apsolutno da mi ne mozemo izgledati kao Sloboda,Zrinjski ili Siroki koji su na okupu skoro godinu,ali isto tako dovoljno su na okupu da to ne izgleda kao da su se prvi put nasli skupa na terenu,veceras je bilo tako.A i u ranijim utakmicama u vecim ili manjim periodima igre.Nasa igra se vrti oko 2-3 igraca,samo oni izgledaju u formi i mentalnoj i fizickoj,a da to ne bude tako imali smo,ipak,dovoljno vremena.Protiv slabijih ekipa i ovakva nas igra moze donijeti rezultat jer su upravo to - slabiji.Protiv jacih izgleda no pasaran.
Bilo kako bilo,nije vrijeme za nikakve rezove,niti igracke niti trenerske,jednostavno nema vremena.Ide derbi ( o kojem cu narednih dana vise ),kraj je sezone,redovi se moraju zbiti da se proba izvuci maksimum a to je Evropa.Bice vremena za sve drugo na kraju sezone.
Naravo,upravi puna podrska