Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

BHDragons
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 20, 2016 11:16 pm

BHDragons je napisao/la:MULALIĆ EDIS!!!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

meni je amar licno treneski genije, pa cak i vise za ove prostore ali sada uporedjujete edisa, cija je karijera trenerska tek pocela, sa amarovom koji je isto tako znao zasrati utakmice... pa cijelu sezonu 2010/11 smo gledali u ledja borcu na tabeli i izgubimo 9, slovima DEVET, utakmica u prvenstvu, od cega 3 kuci, kup dobro visio u zraku protiv sirokog, igre bile gore nego sada... edisu treba vremena da ostvari svoje ideje, ne moze se preko noci do cilja... trener koji je izgubio proti drugoplasirane ekipe se kritikuje (svaka konstruktivna kritika je uvijek dobrodosla, ali ne i pljuvanje), trener koji ima 8 uzastopnih pobjeda u prvenstvu, koji je morao da uklopi 13, slovima TRINAEST, novih igraca i koji je od nemoguce misiije hvatanja evrope, napravio realnu opciju (na nama je sve sada ukoliko pobjedimo sarajevo)... zato treba mirno docekati utakmicu sa sarajevom i ne treba paniciti zbog dvije lose utakmice...
100/94/37/34 - i to je to!

Okolele
Kontakt:

Odspavajte ljudi malo..pa sutra hladne glave muhabetite..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:17 pm

Oni ne mogu ovdje da se citiraju

Dobar clanak, ne bas losa ideja!

plavi slon
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:18 pm

Svako ima pravo da iznese svoju kritiku i misljenje, to je sustina demokratije i prava govora. Niko nam nista ne moze osporiti osim govora mrznje. Zeljo je neka nasa sfera interesa i imamo misljenje o svemu tome. I meni najvise smeta, sto oni koji su najmanje tu na utakmicama i najmanje ulazu i daju klubu su prvi kada se treba dicit uspjesima i prvi su kada se pljuje po svemu. Opaske i kritike su normalna stvar i jbg niko nikom to ne moze zabraniti, niti suditi o relevantnosti njihovi komentara. Tako da su ta medjusobna prepucavanja oko necega glupa ali sta je tu je. Sto se tice ovog dvomeca sa Slobodom. Prva stvar, pokazalo se da je Sloboda dobra i ozbilja ekipa i najspremnija koju sam ja gledo zadnjih godina u nasoj ligi. Neko rece prava amarovska ekipa. Jaka odbrana, dobra sredina, brza krila i spic sidras. Druga stvar je potpuna takticka izgubljenost Edisa i nedostatak zelje kod igraca ili jednostavno nemoc. Danasnja taktika potpuni promasaj, sami smo sebi ugusili sredinu, stajali smo daleko igraca, pogubljeni smo bili u odbrani, igraci su igrali neke pozicije na kojima se ne snalaze. Izmjene relativno opravdane mozda greska sto je Zaha izasao, a ne Zola. Sta je tu je. Fudbal je takva igra da cesto bolji protivnik pobjedi tako je bilo u ove dvije tekme. Mora se nekad izgubit, iako niko ne voli to. Nama ostaje borba do krvi u prvenstvu, nadam se da cemo izaci preporodjeni na derbi kao sto smo to uradili jesenas. Derbi je nova tekma, novih 90 minuta i sve moze i mora biti drugacije od ovoga vcrs, nesto se mora promjeniti. U nezgodnoj smo situaciji sami smo za to krivii ali ostaje da se borimo. Da bi se izborili za Europu moramo dokazati da smo najbolji, a ne samo pricati o tome. Velik je ovo teret za Edisa, pokusat cu da vjerujem u njega i pokusajmo mu svi pruziti podrsku do kraja pa sta bude. Valjda se moguci ne izlazak u europu nece oslikati na stanje u klubu toliko da se ne sjebe sve. I jos jedna stvar imam osjecaj kao da imamo amarovski sindrom, izgleda da bez Amara ne mozemo ni bajramski osvojiti. Izgleda da samo taj covjek zna vodit Zelju. Brko vala mislim i da je vakat !
Vise od ljubavi. 1921

rios
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:19 pm

Porodica je tu i u dobru i u losem,porodica je tu kad treba pohvaliti ali i da skrene paznju kad nesto ne radis kako treba ili kad grijesis,porodica je tu i da podigne kad padnes nakon greske na koju su te upozoravali.Budimo takva porodica,molim vas.

O utakmici..Bolja ekipa prosla dalje i treba im cestitati.Mi smo prizeljkivali i ocekivali neke promjene u sastavu i formaciji,neko iznenadjenje i Edis je to i ucinio.Zbog toga ga ne trebamo prozivati niti kriviti,pokusao je nesto,mislio najbolje sigurno.To nije proslo djelom jer nije bilo odgovora na terenu od igraca a djelom jer i nije moglo proci po prirodi stvari.Protivnik usao neocekivano agresivno,sa presingom po cijelom terenu,raspolozeno.Nisam to ocekivao,moram priznati.Fakticki su igrali onako kako smo mi trebali,ocito da je to i igrace iznenadilo i da nisu uspjeli naci pravi odgovor na takvu igru.Puno je slabih karika veceras,a samo jedna ili dvije dobre.Najvise od svega me frustriralo to sto smo izgledali nemocno na terenu,kao da nismo Zeljo :cry:
Golove,cak 4 od 5,primili iz prekida.Kod prvog covjek sam ( ne ulazim jel ofsajd ili ne ) na 2 m od naseg gola,kod drugog Blagojevic ne napravi faul na vrijeme na Zebi ( inace veceras to nije dobro radio par puta ) kasnije Memija ispadne amater i jbg,treci neko fuli loptu..Realno,koliko Edisa treba za to kriviti!?
Forumas Baggio je fino napisao na poluvremenu,sta god bilo zamisljeno za veceras nije proslo i krivi su i Edis i igraci.Odigrali smo lose,ni na tren se nismo uspjeli nametnuti i to je to.

Sad opcenito..Mi ne igramo dobro od pocetka ljudi moji i to je vidio ko god je htio.Nasa zadnja linija je trenutno najkriticni dio tima,u svakoj utakmici od pocetka,izuzev Drine cini mi se,mi smo ili primi gol ili dali zicer protivniku.Nas stoperski tandem izgleda dosta klimavo i to je cinjenica.Mozda pokusati opet sa tandemom Aco-Hodzurda,odlicno su djelovali na kraku prosle polusezone.
Ekipa kao ekipa je potpuno rekostruisana i slazem se apsolutno da mi ne mozemo izgledati kao Sloboda,Zrinjski ili Siroki koji su na okupu skoro godinu,ali isto tako dovoljno su na okupu da to ne izgleda kao da su se prvi put nasli skupa na terenu,veceras je bilo tako.A i u ranijim utakmicama u vecim ili manjim periodima igre.Nasa igra se vrti oko 2-3 igraca,samo oni izgledaju u formi i mentalnoj i fizickoj,a da to ne bude tako imali smo,ipak,dovoljno vremena.Protiv slabijih ekipa i ovakva nas igra moze donijeti rezultat jer su upravo to - slabiji.Protiv jacih izgleda no pasaran.
Bilo kako bilo,nije vrijeme za nikakve rezove,niti igracke niti trenerske,jednostavno nema vremena.Ide derbi ( o kojem cu narednih dana vise ),kraj je sezone,redovi se moraju zbiti da se proba izvuci maksimum a to je Evropa.Bice vremena za sve drugo na kraju sezone.
Naravo,upravi puna podrska :palacgore:
Zadnja izmjena: rios, dana/u sri apr 20, 2016 11:30 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

mali plavisa
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:24 pm

rios je napisao/la:Porodica je tu i u dobru i u losem,porodica je tu kad treba pohvaliti ali i da skrene paznju kad nesto ne radis kako treba ili kad grijesis,porodica je tu i da podigne kad padnes nakon greske na koju te upozoravali.Budimo takva porodica,molim vas.

O utakmici..Bolja ekipa prosla dalje i treba im cestitati.Mi smo prizeljkivali i ocekivali neke promjene u sastavu i formaciji,neko iznenadjenje i Edis je to i ucinio.Zbog toga ga ne trebamo prozivati niti kriviti,pokusao je nesto,mislio najbolje sigurno.To nije proslo djelom jer nije bilo odgovora na terenu od igraca a djelom jer i nije moglo proci po prirodi stvari.Protivnik usao neocekivano agresivno,sa presingom po cijelom terenu,raspolozeno.Nisam to ocekivao,moram priznati.Fakticki su igrali onako kako smo mi trebali,ocito da je to i igrace iznenadilo i da nisu uspjeli naci pravi odgovor na takvu igru.Puno je slabih karika veceras,a samo jedna ili dvije dobre.Najvise od svega me frustriralo to sto smo izgledali nemocno na terenu,kao da nismo Zeljo :cry:
Golove,cak 4 od 5,primi iz prekida.Kod prvog covjek sam ( ne ulazim jel ofsajd ili ne ) na 2 m od naseg gola,kod drugog Blagojevic ne napravi faul na vrijeme na Zebi ( inace veceras to nije dobro radio par puta ) kasnije Memija ispadne amater i jbg,treci neko fuli loptu..Realno,koliko Edisa treba za to kriviti!?
Forumas Baggio je fino napisao na poluvremenu,sta god bilo zamisljeno za veceras nije proslo i krivi su i Edis i igraci.Odigrali smo lose,ni na tren se nismo uspjeli nametnuti i to je to.

Sad opcenito..Mi ne igramo dobro od pocetka ljudi moji i to je vidio ko god je htio.Nasa zadnja linija je trenutno najkriticni dio tima,u svakoj utakmici od pocetka,izuzev Drine cini mi se,mi smo ili primi gol ili dali zicer protivniku.Nas stoperski tandem izgleda dosta klimavo i to je cinjenica.Mozda pokusati opet sa tandemom Aco-Hodzurda,odlicno su djelovali na kraku prosle polusezone.
Ekipa kao ekipa je potpuno rekostruisana i slazem se apsolutno da mi ne moze izgledati kao Sloboda,Zrinjski ili Siroki koji su na okupu skoro godinu,ali isto tako dovoljno su na okupu da to ne izgleda kao da su se prvi put nasli skupa na terenu,veceras je bilo tako.A i u ranijim utakmicama u vecim ili manjim periodima igre.Nasa igra se vrti oko 2-3 igraca,samo oni izgledaju u formi i mentalnoj i fizickoj,a da to ne bude tako imali smo,ipak,dovoljno vremena.Protiv slabijih ekipa i ovakva nas igra moze donijeti rezultat jer su upravo to - slabiji.Protiv jacih izgleda no pasaran.
Bilo kako bilo,nije vrijeme za nikakve rezove,niti igracke niti trenerske,jednostavno nema vremena.Ide derbi ( o kojem cu narednih dana vise ),kraj je sezone,redovi se moraju zbiti da se proba izvuci maksimum a to je Evropa.Bice vremena za sve drugo na kraju sezone.
Naravo,upravi puna podrska :palacgore:
:palacgore: Iskreno i Aco je neprepoznatljiv od kako igra sa maskom!

cala
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:25 pm

Sve se vidjelo kad su kod 3:0 nasi iz sveg glasa skandirali MULALIC EDIS! On ima podrsku navijaca i uvijek ce je imati. Nece ga pljuvaci otjerati.

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:27 pm

@boccaccio online. Hajde drug napiši glas razuma večeras,da malo smirimo strasti i da se već od sutra ne priča o slobodi,nego o udbašima i utakmici sa njima.

@cala Upravo tako! Uvijek će imati punu našu podršku! MULALIĆ EDIS!
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:28 pm

Koliko se lose osjecam, zabolit ce me hebote ...
Željezničar ante portas !

psihopata
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:29 pm

AsharaK je napisao/la:Koliko se lose osjecam, zabolit ce me hebote ...
to je zato što si se smrz'o.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Hurmasica
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:30 pm

phpBB [video]

Dok sa juga se naša pjesma vila, ŽELJO vam je je.bo mater svima :shisha: :shisha: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:31 pm

psihopata je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Koliko se lose osjecam, zabolit ce me hebote ...
to je zato što si se smrz'o.
Gora je ova bol druze, onako u dubini, dusa boli ...
Željezničar ante portas !

blueheart
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:32 pm

cala je napisao/la:Sve se vidjelo kad su kod 3:0 nasi iz sveg glasa skandirali MULALIC EDIS! On ima podrsku navijaca i uvijek ce je imati. Nece ga pljuvaci otjerati.
Da je kojim slučajem utakmica igrana na Grbavici sjever bi ga počastio nemaš lijepim epitetima. Toga se ja i bojim, ne bi nam trebao neki nepotrebni nemir pred kraj. Bili smo otpisani i vratili smo se donekle ostaje još da finisiramo sto neće biti nimalo lahko :zeljeznicar1:
DRZAVA ZELJO

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:34 pm

Ja odo spavati, smirile su se izgleda strasti bar malo. Nek se vcrs svi iskale ako treba ali da sutra pricamo o derbiju. Mora se imati i obzira da smo izgubili od najjace ekipe ove sezone, na njihovom terenu, da njih vodi Musemic koji je nadmudrio Edisu i to je to. Kone nisu u rangu s Slobodom, ne treba sad odmah globalizovati i generalizovati stvari i pricati, izgubit cemo i od kona :r :r To nema veze s stvarnoscu, ne trebao dici ruke od ovog sto je zapoceto. Naravno, ne znam sto to uopce i pisem kad svi ovdje zive Zeljeznicar i nikad nece odustati, a s druge strane ovi sto mlate mislim da nisu nikad ni upetljali ruke pa tako da i nisu bitni.

Sabura braco, sutra je novi dan, nova nafaka! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Charlie Sheen
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:34 pm

Jedino pozitivno danas je sto su svi pitari na svijetu gledali fejs tv i da su oni upisali vec tri boda na svoj konto vec oni u svojim glavama slagiranim proslavljaju pobjedu

Pele1921
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:35 pm

blueheart je napisao/la:
cala je napisao/la:Sve se vidjelo kad su kod 3:0 nasi iz sveg glasa skandirali MULALIC EDIS! On ima podrsku navijaca i uvijek ce je imati. Nece ga pljuvaci otjerati.
Da je kojim slučajem utakmica igrana na Grbavici sjever bi ga počastio nemaš lijepim epitetima. Toga se ja i bojim, ne bi nam trebao neki nepotrebni nemir pred kraj. Bili smo otpisani i vratili smo se donekle ostaje još da finisiramo sto neće biti nimalo lahko :zeljeznicar1:
Druže, kakav ti imaš problem sa sjeverom?
Ima kretena na sjeveru? Ima! kao i na jugu i na zapadu a biće i na istoku kad ga napravimo :)

Hurmasica
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:36 pm

phpBB [video]

koševske p.ičke ne znaju igrat lopte, dobit će Željo ovaj derbi opet :shisha:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cala
Kontakt:

sri apr 20, 2016 11:37 pm

blueheart je napisao/la:
Mislim da i on sam zna kakva je raja na sjeveru, ne samo na sjeveru vec i na svim tribinama, i da ga navijaci podrzavaju. Nece biti nikakvog nemira sve dok smo mi tu i dok navijamo.

Virtu4L

sri apr 20, 2016 11:38 pm

Nažalost, još uvijek se niste naučili nositi sa lošim rezultatima, a bilo ih je kroz sve ove godine, morali ste. Opet primjećujem mnogo novih nickova, kojih inače nema, ali eto, večeras su tu da nam 'objasne' neke stvari.

Odmah ću u glavu, ovo je Edisov poraz, to ću boldirati da bude jasno. Trebali ga strijeljati? Naravno da ne treba. Strijeljaćemo ga ako ništa ne nauči iz ove dvije utakmice gdje je taktički totalno razbijen. Ponovo smo djelovali kao tim kojem fali svježine, kao tim koji nema gameplan i pokušava se osloniti na Lendrićevu genijalnost, zabićemo ga iz neke frljoke, pa ćemo onda vidjeti šta i kako dalje. Ovoga puta ta frljoka nije došla, ali je zato došla petarda Slobode, ruku na srce, u ovom trenutku mnogo bolje ekipe od nas.

Propusta je mnogo i trebalo bi dosta vremena da se sve to detaljno analizira, nadam se da će struka to i uraditi. Dosta igrača je nedorečeno, odbrana ne liči na sebe. Međutim jedno mi nije jasno, svi, apsolutno svi brujimo o tome da je Sloboda najopasnija iz prekida i upravo iz prekida primamo golove. Protivnički igrač nam ostaje sam kao duh, ne jednom, već više puta. To je pitanje koje se treba postaviti Edisu Mulaliću. Sablja je naš, volimo ga, voli i on nas, ali ne smije bježati od odgovornosti i kritike. Husref ga je razbio u dvije utakmice, a razbio ga je vrlo jednostavno. Sloboda je iskoristila svoje najjače oružje, prekide, a mi to nismo neutralisali, dok je Husref zatvorio našu desnu stranu, a mi to nismo spriječili. Minus i minus ovoga puta nisu dali plus.

Evropa nam polako klizi iz ruku, mada realno, nikad nam ove sezone nije ni bila u rukama. Četvrto mjesto nam vjerovatno donosi Evropu, a mi smo tako daleko od njega. Najveći paradoks u svemu tome je da mi imamo osam jebenih pobjeda u nizu. U tih osam pobjeda smo primili tri gola (sva tri na Grbavici), a Sloboda nam je u jednoj utakmici zabila toliko, žalosno.

Frustrirani smo, razočarani, ekipa nam je ostala dužna i naredni vikend imaju priliku da nam to nadoknade.

VOLIM TE ŽELJO
:zeljeznicar1:
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava