Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 11:36 pm

Projić ima ugovor do 2019, Hadžić također s tim da on ima opciju produženja na još jednu godinu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Ajzea
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:38 pm

ChWilla je napisao/la:
ned maj 06, 2018 7:23 pm
mene je u reprezentaciji razočarao i to ne malo. ali da ga mi iz ove pozicije omalovažavamo...to je smiješno.
Cim neko spomene omalovazavanje legendi, ja se sjetim kako se iz kopa ismijavao Vlado Capljic.
Dakle nije pojedinacni slucaj na forumu, komentar na klixu ili zvanicnoj, nego direkt iz kopa..

ISB87
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:39 pm

veca
hadzic graovac kemo besirevic
hajdarevic modic
zeric ramovic zec
zajmovic

hajdar - saban 65'

nakon osvajanja kupa ovo izvesti u sirokom i na derbiju.
MIRZA RASCIC

Amar927
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:50 pm

Bas me interesuje ko ce od juniora iz ove izlazne generacije ostati i izboriti se u prvih 11..izlazna generacija od kojih se najvise isticu :Velic,Dacic,A.Sehic,Mujaric,Dujmovic,Musija,Besirevic

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:52 pm

onaj francuz što je radio u repci sa mešom, jel uvijek bio uz njega ili samo u repci?
Željezničar ante portas !

exbabilon
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:53 pm

Ajzea je napisao/la:
ned maj 06, 2018 11:38 pm
ChWilla je napisao/la:
ned maj 06, 2018 7:23 pm
mene je u reprezentaciji razočarao i to ne malo. ali da ga mi iz ove pozicije omalovažavamo...to je smiješno.
Cim neko spomene omalovazavanje legendi, ja se sjetim kako se iz kopa ismijavao Vlado Capljic.
Dakle nije pojedinacni slucaj na forumu, komentar na klixu ili zvanicnoj, nego direkt iz kopa..
Capljic je Murinjo ooo
Joco je Ronaldo ooo

za_zivot_cijeli
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:57 pm

AsharaK je napisao/la:
onaj francuz što je radio u repci sa mešom, jel uvijek bio uz njega ili samo u repci?
cini mi se da je negdje spomenuo da su 12 godina zajedno i da je ovaj kondicioni trener
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned maj 06, 2018 11:58 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
cini mi se da je negdje spomenuo da su 12 godina zajedno i da je ovaj kondicioni trener
e njega, njega treba :D
Željezničar ante portas !

LeBlue
Kontakt:

AsharaK je napisao/la:
Od ranije, barem ono sto sam mogao da skontam poslije incidenta :)
https://www.transfermarkt.com/stephane- ... ainer/5750
Zadnja izmjena: LeBlue, dana/u pon maj 07, 2018 12:00 am, ukupno mijenjano 1 put.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 11:59 pm

AsharaK je napisao/la:onaj francuz što je radio u repci sa mešom, jel uvijek bio uz njega ili samo u repci?
Prema tm bio je i u Francuskoj s njim. U Tunisu i Katru nije.

fcz
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:06 am

ChWilla je napisao/la:
ned maj 06, 2018 8:15 pm
da su neki tad imali dovoljno godina pisali bi da posjeta protiv heartsa sve govori, igra mu adis obad a ulazi antitalenat džeko...
Hehe, otkud je izvuce.

Sjecam se da sam se smrzo ko ckapi, ne znam je li nas bilo 4000 a dolazi ti klub iz vrha skotske lige i imas hajmo reci aktivan rezultat.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

LeBlue
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:26 am

AsharaK je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
e njega, njega treba :D
Evo isto nesto o njegovom radu. Pojma nemam sta je inace praksa kod nas, ali interesantno je procitati:

Svoj debi na klupi fudbalske reprezentacije BiH stručni štab Mehmeda Baždarevića imao je u Andori. Videoanalizom u kojoj je predstavio mane i vrline selekcije Andore, Gilli je unio neku vrstu novine kakvu u našem taboru nismo imali ranije. Petnaestak minuta analize protiv apsolutno autsajdera dovoljno govori o predanosti i posvećenosti u poslu.

– Igrači su bili sretni zbog novog načina rada. Brzo su to usvojili, jer upravo tako rade u svojim klubovima – istakao je Gilli, a potom nam objasnio na koji način sprema videoanalizu za Zmajeve:

– Pogledam tri-četiri utakmice našeg protivnika, svaku od njih tri-četiri puta. Na kraju iz svih mečeva isječem 30-40 minuta materijala, ali ih na kraju smanjim na maksimalno 10-15 minuta, kako bih zadržao pažnju fudbalera. Ako ja moj posao obavim kako treba onda ne moram igračima mnogo objašnjavati.

Baždarevićev asistent nam je ispričao da često nakon utakmica radi i kraće videoanalize naših reprezentativaca, pogotovo onih mlađih kao što su Muhamed Bešić i Edin Višća, ali istu stvar uradi ukoliko ga neki od igrača to lično zatraži.

ForzaLjoZe
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:36 am

Vrlo lose odigrana sezona.
Sezona u kojoj Zeljo ponovo nije bio prvak.
To su fakti. Sve ostalo su varijacije na temu, bitka argumenata.

Osvrnuo bih se na dvije pojave koje prate Klub.

Pomno pracenje i utjecaj na donosenje odluka u i o radu sportskog segmenta kojeg imaju forumi.
Neka forumi doprinose 20% u kreiranju misljenje, mnogo je zato sto plavo mnijenje vrlo cesto mijenja misljenje.
Upravo o toj drugoj stvari bih mogao redove i redove pisati.
Dva su fenomena: izvali i bjezi, kad neko nesto izvali bez pokrica i pogresan opseg referentnog sistema.
Izvali i bjezi bih empirijski ocrtao na primjeru Mujagica. Ako se osvrnete na desavanja od prosle sezone, pronaci ce te masu postova gdje se Mujagu otpisuje kao nadrkanog derleta koji nema mjesta u Zelji. Sada se izrazava zal nad njim. Mozda jaci od ovog bi bila podrska odlasku Cenana i imenovanju Sase Papca kojeg se sada smatra krivim za nedostizanje cilja, uz vrlo uvredljive konotacije. Sasa je sada propala paradigma uspjesnog fudbalera i znalca o funkcionisanju uspjesnih sportski kolektiva vani. Sada trazimo rjesenje u spektru domace radinosti i izvedbe, nekog da poklopi puno toga.
Bipolarno mi je kritizirati Adzema zbog takticke kombinatorike i mijenjanja sastava, do insistiranja na istoj postavci.
Uzaludna su sva poredjenja, ali na kraju forum nece dati niti jedno rjesenje, ma kako se trudili.
Pogresnim opsegom referentnog sistema smatrao bih sva silna pogresna poredjenja. Pocelo je od isticanja Adzemovog niza uspjesnosti negdje na pocetku polusezone, utrpavanjem Admira ispred Brke. Kuriozitet...
No, smijesna su navijacka poredjenja. Hajdemo uporediti sezonu u kojoj bi Zeljo mogao osvojiti trofej kupa sa prethodnim nakon rata. Imamo uspjehe Brke i Hadzije. Nikog vise.
Imamo trenera koji je, priznali ili ne napravio iskorak spram trenera iz prethodne sezone, Slavka Petrovica. Drugi smo, finalisti kupa. Za puno manji iznos plate sefa struke.

Praviti sva druga poredjenja je besmisleno, u smislu komparacija sa ekipama van BiH. Uspijeva nam se porediti s Realom (dugovi), Heynckesom (Amar), Dinamom (funkcionisanje), ali ne sa Liverpoolom (posjeta bez obzira na stanje na terenu) i podobar spisak klubova ciji navijaci i njihova gromoglasna podrska izazivaju postovanje, potpuno suprotno od porazavajuce posjete na jugu i nezainteresovanosti ljudi kao problemu.

Zasto se ispituju razlozi van domena sportskog terena? Do kojeg je aspekta igre? Rekao bih do fizicke nepripremljenosti. Dodatno bih osudio Adzemovu metamorfozu iz trenera koji poznaje i forsira nasu djecu u covjeka koji vrijedja gradskog rivala sa dva put je dva put. Moze li Adzem sutra, bilo u Zelji i nekom trecem klubu, nauciti lekciju iz greske koju je napravio sto je poletio, sto se zanijeo. Sto mu je bilo stalo dobiti podrsku mediokriteta sa zapada koji su ga olajavali, okrenuvsi ledja auditoriju koji je strpljivo cekao razvoj djece na terenu.

Ja bih ove sezone prstom upro u Vranjesa kao jos jednu istrosenu vedetu, jednu u nizu ovih koje smo vagonom dovodili da ih vratimo u zivot.

Dakle, fizicka nepripremljnost, metamorfoza, Vranjes kao poremecaj u veznom redu i na kraju vrlo efektivna kompenzacija karme za svu srecu koju smo imali bi bili moji odgovori na neostvarenu titulu. Zabijes Sirokom golom golmana. Pogodis stativu Radniku. Vitezu iz autogola uzmes tri boda. Izgubis tri boda u Mostaru.

Nesreca? Ne. Neznanje? Jok.
Neozbiljnost. Nedostatak temeljitosti.
Nesto sto Brko ima u genima i kuzi. Drugi ne.

Za Adzema sam i sljedece sezone. Brko neka krene Vahinim i Duskovim stopama. Stopama svog oca. Vakat mu je.
Odjebi Rusmire!
NAPOLJ UPRAVI!
Svi na Grbavicu!

SanMan
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:40 am

U statut kluba ubaciti
" Zabranjeno dovoditi igrače preko 27 godina bez obzira jesul džaba ili će da plate da igraju u Želji " (jedino razmisliti za Džeku ako šta uplati)
" Zabranjeno dovoditi više od 2 džaba igrača u sezoni "
da išta valja ne bi bio džaba
A za trenera obavezno uslov
- U timu moraju najmanje 4 igrača biti iz Željine škole"
- U timu moraju najmanje 2 igrača biti mlađa od 21 godine + 2 na klupi
I slobodno dati neku paru za nekog ko je dobar, em ti napravi rezultat em ga prodaš. Ne mogu da se sjetim kad smo marku dali za igrača.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:49 am

Mesa se dokazao na nivou mnogo vecem od nase lige. Da li je to dovoljno, ne znam, ali ne bih volio da cujem zvizduke i psovke za tribina upucene njemu, legendi kluba ciju sam sliku drzao na avataru godinama.
Pitanje je jedino tog autoriteta i kako bi se snasao u ovoj situaciji kod nas sa velikim pritiskom, i ko bi cinio strucni stab. Ako bude on, pustite covjeka da radi duzi vremenski period, bez bespotrebnog i nadmenog busanja po pres konferencijama kako smo najveci i kako uvijek idemo na duplu krunu. Normalno da to jeste cilj kluba, ali treba se to pametnije raditi, i u odnosu sa medijima, a i interno sa igracima. Da se ne desi neko opustanje, ili da trener pregori pod pritiskom. Ako postoji mogucnost za Mesu, to je po meni odlicno, ako ce imati dobre i jake saradnike.
Sablic je isto veoma dobar na papiru, ali nisam pametan i ne mogu ni za kog garantovati, pogotovo znajuci kod nas situaciju kroz sezonu i sve vrste pritisaka sa kojima se susrecemo. To nije ni priblizno onome u Sirokom. Ali, sa dobrim usmjeravanjem od strane Papca, moglo bi se. Ne znam kakav je ucinak Papca trenutno, on je Adzemu morao ukazivati na sve probleme, pogotovo sa umorom igraca i forsiranjem iste ekipe i pogotovo pojedinih igraca. To me je malo razocaralo, ali opet, nisam u svlacionici i ne znam sta se desava, tako da mogu samo nagadjati. Mozda i jeste nagovjestavao, ali ovaj 'ne slusa', sto opet ne valja. Ko ce ga znati sta je bilo.

Vjerujem da se u klubu razmislja o mnogim opcijama. Vidjet cemo sta nas ceka kada dodje vrijeme za to, ali trebat ce nam kvalitetno rjesenje, to je sigurno.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 07, 2018 12:53 am

Sto se Vranjesa tice, slazem se donekle, ali on nije smio igrati ovoliki broj minuta, i pogotovo ne na pogresnoj poziciji. Tu je Adzem najvise kriv. Naravno da bi nam takav igrac pomogao da se dobro iskoristio. A u ekipi imamo i iskusnijih i djece, ali kako je sezona odmicala, sve se manje davalo prilike mladjim i igracima zeljnim dokazivanjima, i islo se na 'siguricu' sto nam se obilo o glavu.
I sto vise vremena prolazi od one kobne tekme u Mostaru, sve sam vise uvjeren da ono nije sportska nesreca nego do Adzema koji je amaterski ispao ne znajuci zatvoriti utakmicu. Njemu su se poslije toga noge oduzele i isao je iz utakmice u utakmicu ziheraski. Meni je stvarno drag ko covjek, ali je nevjerovatno koliko se pogubio. I uvesti Zebu i Kajkuta nakon sto se u Vitezu pokazalo da ne smiju zajedno igrati...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Edis Mulalic 1921

pon maj 07, 2018 1:25 am

Ne znam sto je sporan Vedran kao kapiten, nase dijete a i u izlogu.
Meni je najveca bruka bila kad je Kosoric bio kapiten, mangup s Pala kad je gradio neku karijeru i presao u Partizan davao intervjue gdje navodi kako mu je zelja igrat za Srbiju, kako nema emocija prema Bosni itd itd...cetnik s brda sto bi se reklo i tako provede 2 godine kao kapiten Zelje.Neki dan je bilo 26 godina od paljenja Grbavice.
Graovac moze biti kapiten jedino ako Veca ode.Ne vidim drugi nacin sad pravit zvjezdicu od Graovca a Vecu sputavat.Na kraju **** to kapiten , ali samo kazem. Zeljina djeca ispred svih u svakom smislu.
Modus vivendi !

kremenko

pon maj 07, 2018 2:03 am

Adžem je svoj strah, neznanje, pickonjastinu usadio u ovu ekipu. Dok je imao muda i ekipa je imala muda. Sve je svoje negativno i u njih unio.
S druge s strane debil Baka, kockar i hazarder, u svoju ekipu unio upravo to. Ili bos ili hadžija.
Joj ko nama uzima titulu 2 god zaredom. Sad bih plakao ko dijete. I što je najgore, najviše smo mi krivi.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

storm_raider
Kontakt:

pon maj 07, 2018 7:27 am

ForzaLjoZe je napisao/la:
pon maj 07, 2018 12:36 am
Vrlo lose odigrana sezona.
Sezona u kojoj Zeljo ponovo nije bio prvak.
To su fakti. Sve ostalo su varijacije na temu, bitka argumenata.

Osvrnuo bih se na dvije pojave koje prate Klub.

Pomno pracenje i utjecaj na donosenje odluka u i o radu sportskog segmenta kojeg imaju forumi.
Neka forumi doprinose 20% u kreiranju misljenje, mnogo je zato sto plavo mnijenje vrlo cesto mijenja misljenje.
Upravo o toj drugoj stvari bih mogao redove i redove pisati.
Dva su fenomena: izvali i bjezi, kad neko nesto izvali bez pokrica i pogresan opseg referentnog sistema.
Izvali i bjezi bih empirijski ocrtao na primjeru Mujagica. Ako se osvrnete na desavanja od prosle sezone, pronaci ce te masu postova gdje se Mujagu otpisuje kao nadrkanog derleta koji nema mjesta u Zelji. Sada se izrazava zal nad njim. Mozda jaci od ovog bi bila podrska odlasku Cenana i imenovanju Sase Papca kojeg se sada smatra krivim za nedostizanje cilja, uz vrlo uvredljive konotacije. Sasa je sada propala paradigma uspjesnog fudbalera i znalca o funkcionisanju uspjesnih sportski kolektiva vani. Sada trazimo rjesenje u spektru domace radinosti i izvedbe, nekog da poklopi puno toga.
Bipolarno mi je kritizirati Adzema zbog takticke kombinatorike i mijenjanja sastava, do insistiranja na istoj postavci.
Uzaludna su sva poredjenja, ali na kraju forum nece dati niti jedno rjesenje, ma kako se trudili.
Pogresnim opsegom referentnog sistema smatrao bih sva silna pogresna poredjenja. Pocelo je od isticanja Adzemovog niza uspjesnosti negdje na pocetku polusezone, utrpavanjem Admira ispred Brke. Kuriozitet...
No, smijesna su navijacka poredjenja. Hajdemo uporediti sezonu u kojoj bi Zeljo mogao osvojiti trofej kupa sa prethodnim nakon rata. Imamo uspjehe Brke i Hadzije. Nikog vise.
Imamo trenera koji je, priznali ili ne napravio iskorak spram trenera iz prethodne sezone, Slavka Petrovica. Drugi smo, finalisti kupa. Za puno manji iznos plate sefa struke.

Praviti sva druga poredjenja je besmisleno, u smislu komparacija sa ekipama van BiH. Uspijeva nam se porediti s Realom (dugovi), Heynckesom (Amar), Dinamom (funkcionisanje), ali ne sa Liverpoolom (posjeta bez obzira na stanje na terenu) i podobar spisak klubova ciji navijaci i njihova gromoglasna podrska izazivaju postovanje, potpuno suprotno od porazavajuce posjete na jugu i nezainteresovanosti ljudi kao problemu.

Zasto se ispituju razlozi van domena sportskog terena? Do kojeg je aspekta igre? Rekao bih do fizicke nepripremljenosti. Dodatno bih osudio Adzemovu metamorfozu iz trenera koji poznaje i forsira nasu djecu u covjeka koji vrijedja gradskog rivala sa dva put je dva put. Moze li Adzem sutra, bilo u Zelji i nekom trecem klubu, nauciti lekciju iz greske koju je napravio sto je poletio, sto se zanijeo. Sto mu je bilo stalo dobiti podrsku mediokriteta sa zapada koji su ga olajavali, okrenuvsi ledja auditoriju koji je strpljivo cekao razvoj djece na terenu.

Ja bih ove sezone prstom upro u Vranjesa kao jos jednu istrosenu vedetu, jednu u nizu ovih koje smo vagonom dovodili da ih vratimo u zivot.

Dakle, fizicka nepripremljnost, metamorfoza, Vranjes kao poremecaj u veznom redu i na kraju vrlo efektivna kompenzacija karme za svu srecu koju smo imali bi bili moji odgovori na neostvarenu titulu. Zabijes Sirokom golom golmana. Pogodis stativu Radniku. Vitezu iz autogola uzmes tri boda. Izgubis tri boda u Mostaru.

Nesreca? Ne. Neznanje? Jok.
Neozbiljnost. Nedostatak temeljitosti.
Nesto sto Brko ima u genima i kuzi. Drugi ne.

Za Adzema sam i sljedece sezone. Brko neka krene Vahinim i Duskovim stopama. Stopama svog oca. Vakat mu je.
:palacgore:

Jako lijepo sazeto. Slazem se sa ovakvim rezonovanjem.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kb80
Kontakt:

pon maj 07, 2018 8:42 am

@ForzaLjoZe sve sto si napisao ima smisla fakat, ali ako bi se uprava odlucila da ostavi Adzema MORAJU ga pogurati sa par ljudi u štabu...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava