Vratiiii seee, otjerajjj tuguuuu, da tituluuu opet uzmemooo koo prijeeee, da nabijas komplekseee drugimaaaa, kao sto si i ranijeeee..
Vratiiii seee, otjerajjj tuguuuu, da tituluuu opet uzmemooo koo prijeeee, da nabijas komplekseee drugimaaaa, kao sto si i ranijeeee..
Kakva je razlika?exdomorocki je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 4:03 pmPitanje za ove iz dijaspore.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 3:44 pmPovodom zakljucka tekuce sezone, u kojoj je FK Zeljeznicar po drugi put uzastopno ispustio titulu prvaka drzave u samoj zavrsnici i sve vecim atacima raznoraznih koji se kriju pod nikovima pisuci po forumima i facebook stranicama Manijaci USA/Canada ovom prilikom izdaju saopstenje podrske upravnim organima kluba na celu sa gospodinom Senadom Misimovicem.
Razocarani DA.
Ponizeni NE.
Boriti se 2x za redom skoro do zadnjeg kola za prvaka drzave nije ponizenje. Mi to vidimo kao nesto sto nas klub radi posteno I mi vidimo nas klub koji napreduje iz dana u dan sve vise I vise. Sportski uspjeh nije lako napraviti kad se ide tim putem. Mozemo mi malo I ubrzati stvari ali cemo onda skrenuti sa puta kojim idemo, a to je posteno i transparetno prema svim navijacima, sponzorima I prijateljima kluba. Da li to zaista I zelimo?
Način na koji smo prepustili Zrinjskom titulu u zadnje dvije sezone je, blago receno, katastrofalan. Ali sto je jos katastrofalnije jeste cinjenica da pojedine osobe koji sebe nazivaju navijacima Zelje pozivaju na linc i ostavke upravnog odbora kluba.
Zasto?
Ali bas, zasto?
Zbog neosvojene titule prvaka drzave u zadnje dvije sezone?
Ili zbog licnih interesa sebe ili nekog svog blizeg.
Ova uprava nas je podigla iz pepela I dize jos uvijek. Bili smo na pragu sudbine zakljucaj I raspusti. Dosli su I zasukali rukave. Nisu okretali glavu od problema. A bilo ih je. Napravise istocnu tribinu, u koju je samo korov mogao uci. Uveliko se prica za krov te iste tribine. Teren se radi za neke dvije sedmice. Jug u najavi. Redovne plate (što je mozda i najbolnije uzimajuci u obzir pristup igraca). Vracaj dug poreznoj koji napravise I ostavise veliki navijaci I prijatelji kluba. Nemoj namjestati utakmice, budi cista obraza. Sredi sjever. Ulozi u infrastrukturu da ti djeca poput Anela mogu igrati na terenu koji je namijenjen da se fudbalska utakmica moze odigrati. Ide brzo I famozni trening kamp.
Sva poslovanja i partnere javno objavi, da sve bude transparento. Dočekaj Atletico Madrid u stilu najvećih klubova. Postavi Sasu Papca za sportskog direktora. Hej, Sasa Papac!
Igrac koji je legenda uglednog Glasgow Rangersa. Igrac koji je dostojan svoje rijeci, kada je bilo najteze. Sasa Papac, dame I gospodo.
Jedan prijelazni rok je uradio.
Jedan.
Covijek koji sigurno ima kapacitet I koji je mlad, koji uci I ima volju I snagu da se dokaze I opravda ukazano povijerenje. Covjek koji je finansijski obezbijedzen I koji moze iz fotelje bilo kojeg stadiona vip loze ugodno sijediti I gledati utakmicu koju zeli. Al ne, on je tu sa nama. Neka je I hvala mu. Neka radi, neka prodze par prijelaznih rokova pa cemo vidjeti na cemu smo.
Ili..
nam je bolje da se plate dijele po autobusima (što nije precesto i kod nekih premijerligaskih klubova danas).
Da nam trener dijeli igracima po 10€ po nekakvim sumama zapadne evrope. Da direktor kluba prodaje parfeme igracima na treningu. Da igraci treniraju u svojoj i razlicitoj opremi, da igraci odlaze na pripreme svojim automobilima i da im se slaze za troskove goriva. Da pojedini treneri kluba kradu lopte pa nemas trening da odrzis. Da niko, ama bas niko, (sem jednog davno prije koji postavi stolice) od predhodnih vodecih organa kluba, nije pomislio na ulaganje u infrastrukturu.
Gubitak titule jeste jos jedan oziljak. Neka je. Oziljak je i Videoton, oziljak je i finale kupa protiv Veleza davnih 80ih, oziljak je i ispadanje iz lige. Ali ako ce ovaj oziljak da preraste u nesto simbolicno, neka onda stoji.
Neka ga.
Mi clanovi jedne od najvecih podruznica navijaca F.K. Zeljeznicar imamo besprijekorno povjerenje u ovu upravu. Sportski segment je samo pitanje vremena kad ce da proradi.
100% podrska upravi kluba uz slogan
ZIVIMO ZELJEZNICAR
Manijaci-USA/Canada
Da li bi istu podrsku uputili da su nam drage komsije ovako pred nosom uzeli 2 titule?
Hvala
Svaki put iznova se raduješ, svaki put iznova nešto očekuješ kao da nije bilo juče, ama baš svaki put na trenutke i pomisliš eh to je to..
Nema smisla više ištaRambo_Amadeus je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 4:19 pmZašto nema izjava aktera?1921.ba je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 4:07 pmVIDEO/ FOTO: FK Radnik – FK Željezničar 1:0
http://1921.ba/video-foto-fk-radnik-fk- ... ar-10-4674![]()
Doduše ovo "mrš" na kraju je reklo više nego bilo koji od njih
Zbog saveza vjerovatno.Locomotiva je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 5:03 pmDa li nece slucajno Adidas. Vidio sam da su stavili novu reklamu adidasa na istoku kad smo igrali finale kupa.
Da zato sto je adidas sponzor nsbihLocomotiva je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 5:03 pmDa li nece slucajno Adidas. Vidio sam da su stavili novu reklamu adidasa na istoku kad smo igrali finale kupa.
Nek' ovaj post stoji negdje na vrhu foruma sve dok se ne rijesi ova situacija. Iskrena emocija ne poznaje nikakve uslove, svejedno ko je u pitanju.Plava Porodica je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 4:27 pmSvaki put iznova se raduješ, svaki put iznova nešto očekuješ kao da nije bilo juče, ama baš svaki put na trenutke i pomisliš eh to je to..
Ali nije. Niti će biti i ovaj put.
Ja znam za jedno riješenje.
Ako je njemu važniji njegov princip,ego, ili taj neki dug, a ja znam, na kraju, da ljubav nema cijenu, i da mirno može gledati kako nam je Željo postao sinonim za luzerstvo, za podsmijeh, nabijem ja njega na ku.rac i daj Bože da se takva osoba nikad više ne približi Grbavici, pa makar se zvao kako se zoveš.
A ako je , predsjedniku upravnog odbora, te članovima upravnog i nadzornog odbora, ispod časti zvati najvećeg, razgovarati sa njim, napraviti neke kompromise koji njima i ne idu na ruku, na koje nisu navikli, i oni svi kompletni mogu nam se napušit kur.ca pa taman napravili sistem kao u Reala i stadion ko u Mančestera.
Svima kojima Željo nije na prvom mjestu neka se istog trenutka gube sa Grbavice.
Ima ko će Želju voditi i trenirati.
Potpisujem od riječi do riječi.storm_raider je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 3:44 pmPovodom zakljucka tekuce sezone, u kojoj je FK Zeljeznicar po drugi put uzastopno ispustio titulu prvaka drzave u samoj zavrsnici i sve vecim atacima raznoraznih koji se kriju pod nikovima pisuci po forumima i facebook stranicama Manijaci USA/Canada ovom prilikom izdaju saopstenje podrske upravnim organima kluba na celu sa gospodinom Senadom Misimovicem.
Razocarani DA.
Ponizeni NE.
Boriti se 2x za redom skoro do zadnjeg kola za prvaka drzave nije ponizenje. Mi to vidimo kao nesto sto nas klub radi posteno I mi vidimo nas klub koji napreduje iz dana u dan sve vise I vise. Sportski uspjeh nije lako napraviti kad se ide tim putem. Mozemo mi malo I ubrzati stvari ali cemo onda skrenuti sa puta kojim idemo, a to je posteno i transparetno prema svim navijacima, sponzorima I prijateljima kluba. Da li to zaista I zelimo?
Način na koji smo prepustili Zrinjskom titulu u zadnje dvije sezone je, blago receno, katastrofalan. Ali sto je jos katastrofalnije jeste cinjenica da pojedine osobe koji sebe nazivaju navijacima Zelje pozivaju na linc i ostavke upravnog odbora kluba.
Zasto?
Ali bas, zasto?
Zbog neosvojene titule prvaka drzave u zadnje dvije sezone?
Ili zbog licnih interesa sebe ili nekog svog blizeg.
Ova uprava nas je podigla iz pepela I dize jos uvijek. Bili smo na pragu sudbine zakljucaj I raspusti. Dosli su I zasukali rukave. Nisu okretali glavu od problema. A bilo ih je. Napravise istocnu tribinu, u koju je samo korov mogao uci. Uveliko se prica za krov te iste tribine. Teren se radi za neke dvije sedmice. Jug u najavi. Redovne plate (što je mozda i najbolnije uzimajuci u obzir pristup igraca). Vracaj dug poreznoj koji napravise I ostavise veliki navijaci I prijatelji kluba. Nemoj namjestati utakmice, budi cista obraza. Sredi sjever. Ulozi u infrastrukturu da ti djeca poput Anela mogu igrati na terenu koji je namijenjen da se fudbalska utakmica moze odigrati. Ide brzo I famozni trening kamp.
Sva poslovanja i partnere javno objavi, da sve bude transparento. Dočekaj Atletico Madrid u stilu najvećih klubova. Postavi Sasu Papca za sportskog direktora. Hej, Sasa Papac!
Igrac koji je legenda uglednog Glasgow Rangersa. Igrac koji je dostojan svoje rijeci, kada je bilo najteze. Sasa Papac, dame I gospodo.
Jedan prijelazni rok je uradio.
Jedan.
Covijek koji sigurno ima kapacitet I koji je mlad, koji uci I ima volju I snagu da se dokaze I opravda ukazano povijerenje. Covjek koji je finansijski obezbijedzen I koji moze iz fotelje bilo kojeg stadiona vip loze ugodno sijediti I gledati utakmicu koju zeli. Al ne, on je tu sa nama. Neka je I hvala mu. Neka radi, neka prodze par prijelaznih rokova pa cemo vidjeti na cemu smo.
Ili..
nam je bolje da se plate dijele po autobusima (što nije precesto i kod nekih premijerligaskih klubova danas).
Da nam trener dijeli igracima po 10€ po nekakvim sumama zapadne evrope. Da direktor kluba prodaje parfeme igracima na treningu. Da igraci treniraju u svojoj i razlicitoj opremi, da igraci odlaze na pripreme svojim automobilima i da im se slaze za troskove goriva. Da pojedini treneri kluba kradu lopte pa nemas trening da odrzis. Da niko, ama bas niko, (sem jednog davno prije koji postavi stolice) od predhodnih vodecih organa kluba, nije pomislio na ulaganje u infrastrukturu.
Gubitak titule jeste jos jedan oziljak. Neka je. Oziljak je i Videoton, oziljak je i finale kupa protiv Veleza davnih 80ih, oziljak je i ispadanje iz lige. Ali ako ce ovaj oziljak da preraste u nesto simbolicno, neka onda stoji.
Neka ga.
Mi clanovi jedne od najvecih podruznica navijaca F.K. Zeljeznicar imamo besprijekorno povjerenje u ovu upravu. Sportski segment je samo pitanje vremena kad ce da proradi.
100% podrska upravi kluba uz slogan
ZIVIMO ZELJEZNICAR
Manijaci-USA/Canada
Do kraja sezone 2019/2020...Rambo_Amadeus je napisao/la:Kad smo vec na tome, zna li neko na koliki je period potpisan ovaj lihvarski ugovor sa telecomom i NJIHOVOM tv, ima li ikakve šanse da iduce godine neko drugi dobije pravo prenosa
Ma P.P.je istinski Željin zaljubljenik i Željovac do kraja. Milina je čitati njegove postove a još veća slušati ga uživo dok ideš na gostovanje. Mali je kliker i pametniji je od ijednog sportskog novinara s ovih prostora. Dosta toga je pogodio i naslutio i prošloj i u ovoj sezoni. P.P. mojne se sekirati. Popićemo tu slavljeničku pivu pa makar. Volim te Željo !Rambo_Amadeus je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 5:05 pmNek' ovaj post stoji negdje na vrhu foruma sve dok se ne rijesi ova situacija. Iskrena emocija ne poznaje nikakve uslove, svejedno ko je u pitanju.Plava Porodica je napisao/la: ↑ned maj 06, 2018 4:27 pmSvaki put iznova se raduješ, svaki put iznova nešto očekuješ kao da nije bilo juče, ama baš svaki put na trenutke i pomisliš eh to je to..
Ali nije. Niti će biti i ovaj put.
Ja znam za jedno riješenje.
Ako je njemu važniji njegov princip,ego, ili taj neki dug, a ja znam, na kraju, da ljubav nema cijenu, i da mirno može gledati kako nam je Željo postao sinonim za luzerstvo, za podsmijeh, nabijem ja njega na ku.rac i daj Bože da se takva osoba nikad više ne približi Grbavici, pa makar se zvao kako se zoveš.
A ako je , predsjedniku upravnog odbora, te članovima upravnog i nadzornog odbora, ispod časti zvati najvećeg, razgovarati sa njim, napraviti neke kompromise koji njima i ne idu na ruku, na koje nisu navikli, i oni svi kompletni mogu nam se napušit kur.ca pa taman napravili sistem kao u Reala i stadion ko u Mančestera.
Svima kojima Željo nije na prvom mjestu neka se istog trenutka gube sa Grbavice.
Ima ko će Želju voditi i trenirati.