Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Brkoo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 4:24 pm

Plava Porodica je napisao/la:
ned maj 06, 2018 3:38 pm
AMAR AMAR OSIM OSIM !
Vratiiii seee, otjerajjj tuguuuu, da tituluuu opet uzmemooo koo prijeeee, da nabijas komplekseee drugimaaaa, kao sto si i ranijeeee..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

JUZNJAK
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:24 pm

exdomorocki je napisao/la:
ned maj 06, 2018 4:03 pm
storm_raider je napisao/la:
ned maj 06, 2018 3:44 pm
Povodom zakljucka tekuce sezone, u kojoj je FK Zeljeznicar po drugi put uzastopno ispustio titulu prvaka drzave u samoj zavrsnici i sve vecim atacima raznoraznih koji se kriju pod nikovima pisuci po forumima i facebook stranicama Manijaci USA/Canada ovom prilikom izdaju saopstenje podrske upravnim organima kluba na celu sa gospodinom Senadom Misimovicem.

Razocarani DA.
Ponizeni NE.

Boriti se 2x za redom skoro do zadnjeg kola za prvaka drzave nije ponizenje. Mi to vidimo kao nesto sto nas klub radi posteno I mi vidimo nas klub koji napreduje iz dana u dan sve vise I vise. Sportski uspjeh nije lako napraviti kad se ide tim putem. Mozemo mi malo I ubrzati stvari ali cemo onda skrenuti sa puta kojim idemo, a to je posteno i transparetno prema svim navijacima, sponzorima I prijateljima kluba. Da li to zaista I zelimo?
Način na koji smo prepustili Zrinjskom titulu u zadnje dvije sezone je, blago receno, katastrofalan. Ali sto je jos katastrofalnije jeste cinjenica da pojedine osobe koji sebe nazivaju navijacima Zelje pozivaju na linc i ostavke upravnog odbora kluba.

Zasto?

Ali bas, zasto?

Zbog neosvojene titule prvaka drzave u zadnje dvije sezone?
Ili zbog licnih interesa sebe ili nekog svog blizeg.

Ova uprava nas je podigla iz pepela I dize jos uvijek. Bili smo na pragu sudbine zakljucaj I raspusti. Dosli su I zasukali rukave. Nisu okretali glavu od problema. A bilo ih je. Napravise istocnu tribinu, u koju je samo korov mogao uci. Uveliko se prica za krov te iste tribine. Teren se radi za neke dvije sedmice. Jug u najavi. Redovne plate (što je mozda i najbolnije uzimajuci u obzir pristup igraca). Vracaj dug poreznoj koji napravise I ostavise veliki navijaci I prijatelji kluba. Nemoj namjestati utakmice, budi cista obraza. Sredi sjever. Ulozi u infrastrukturu da ti djeca poput Anela mogu igrati na terenu koji je namijenjen da se fudbalska utakmica moze odigrati. Ide brzo I famozni trening kamp.
Sva poslovanja i partnere javno objavi, da sve bude transparento. Dočekaj Atletico Madrid u stilu najvećih klubova. Postavi Sasu Papca za sportskog direktora. Hej, Sasa Papac!
Igrac koji je legenda uglednog Glasgow Rangersa. Igrac koji je dostojan svoje rijeci, kada je bilo najteze. Sasa Papac, dame I gospodo.
Jedan prijelazni rok je uradio.
Jedan.
Covijek koji sigurno ima kapacitet I koji je mlad, koji uci I ima volju I snagu da se dokaze I opravda ukazano povijerenje. Covjek koji je finansijski obezbijedzen I koji moze iz fotelje bilo kojeg stadiona vip loze ugodno sijediti I gledati utakmicu koju zeli. Al ne, on je tu sa nama. Neka je I hvala mu. Neka radi, neka prodze par prijelaznih rokova pa cemo vidjeti na cemu smo.

Ili..

nam je bolje da se plate dijele po autobusima (što nije precesto i kod nekih premijerligaskih klubova danas).
Da nam trener dijeli igracima po 10€ po nekakvim sumama zapadne evrope. Da direktor kluba prodaje parfeme igracima na treningu. Da igraci treniraju u svojoj i razlicitoj opremi, da igraci odlaze na pripreme svojim automobilima i da im se slaze za troskove goriva. Da pojedini treneri kluba kradu lopte pa nemas trening da odrzis. Da niko, ama bas niko, (sem jednog davno prije koji postavi stolice) od predhodnih vodecih organa kluba, nije pomislio na ulaganje u infrastrukturu.
Gubitak titule jeste jos jedan oziljak. Neka je. Oziljak je i Videoton, oziljak je i finale kupa protiv Veleza davnih 80ih, oziljak je i ispadanje iz lige. Ali ako ce ovaj oziljak da preraste u nesto simbolicno, neka onda stoji.
Neka ga.
Mi clanovi jedne od najvecih podruznica navijaca F.K. Zeljeznicar imamo besprijekorno povjerenje u ovu upravu. Sportski segment je samo pitanje vremena kad ce da proradi.

100% podrska upravi kluba uz slogan

ZIVIMO ZELJEZNICAR

Manijaci-USA/Canada
Pitanje za ove iz dijaspore.
Da li bi istu podrsku uputili da su nam drage komsije ovako pred nosom uzeli 2 titule?
Hvala
Kakva je razlika?
Zar oni ne slave kao da jesu.

Saopstenje jasno kaze da je razocaravajuce na koji nacin je titula ispustena. Biti drugi 2x za redom mislim da nije katastrofa. Neuspjeh mozda I jeste ali katastrofa NE. Galama tipa ne valja nista I hajmo rusiti je totalno ne prihvatujuca I ne ozbiljna. Miske nije Zeljo I Manijaci USA/Canada daju 100% podrsku upravi sve dok ne dodze neko I iznese ozbiljne planove sta I kako I dok ne ubijede nas da je to ozbiljno I da ce donijeti rezultate. Smijeniti samo da bi se mijenjalo nikada nece dobrog donijeti. Jos uvijek nigdje, ali nigdje ne procitah ime bilo koga osim prizivanja Osima. Kada Amar javno izadze I kaze sta misli onda ce se ozbiljno mozda I drmati nekome stolica. Do tada 100% podrska upravi.
Fb grupa Manijaci-USA/Canada

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:27 pm

19tm87 je napisao/la:
ned maj 06, 2018 4:06 pm
@Plava Porodica e toga se jedino i ja plasim. Sta naredne sezone opet novi trener opet mjnjaj ekipu. Cekaj da se uigraju ovako onako i na kraju ne bude dovoljno za titule
Svaki put iznova se raduješ, svaki put iznova nešto očekuješ kao da nije bilo juče, ama baš svaki put na trenutke i pomisliš eh to je to..
Ali nije. Niti će biti i ovaj put.
Ja znam za jedno riješenje.
Ako je njemu važniji njegov princip,ego, ili taj neki dug, a ja znam, na kraju, da ljubav nema cijenu, i da mirno može gledati kako nam je Željo postao sinonim za luzerstvo, za podsmijeh, nabijem ja njega na ku.rac i daj Bože da se takva osoba nikad više ne približi Grbavici, pa makar se zvao kako se zoveš.
A ako je , predsjedniku upravnog odbora, te članovima upravnog i nadzornog odbora, ispod časti zvati najvećeg, razgovarati sa njim, napraviti neke kompromise koji njima i ne idu na ruku, na koje nisu navikli, i oni svi kompletni mogu nam se napušit kur.ca pa taman napravili sistem kao u Reala i stadion ko u Mančestera.
Svima kojima Željo nije na prvom mjestu neka se istog trenutka gube sa Grbavice.
Ima ko će Želju voditi i trenirati.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:30 pm

Ja jednostavno više ne mogu ovo podnijeti, pod kožu ne može, kunem vam se nemam snage..
Svako jutro sve više peče i boli, svaku noć zaspem sa brigama..
Budite svi za Želju, samo to vas molim.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

igla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:43 pm

Tim sektaškim ponašanjem samo stvarate nepotrebno veliki pritisak bilo kome ko dođe na mjesto stručnog štaba. Podrška bilo kome koga uprava izabere.

A bgm i jadno izgleda, pretpostavljam da ste odrasli ljudi, ko Boga dragog ga prizivate...

1921.ba
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:44 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
ned maj 06, 2018 4:19 pm
1921.ba je napisao/la:
ned maj 06, 2018 4:07 pm
VIDEO/ FOTO: FK Radnik – FK Željezničar 1:0

http://1921.ba/video-foto-fk-radnik-fk- ... ar-10-4674
Zašto nema izjava aktera? :D
Doduše ovo "mrš" na kraju je reklo više nego bilo koji od njih
Nema smisla više išta :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Elegant
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:51 pm

Mozda je rano za ovo pitanje ali zna li se mozda hocemo li pred europu imati nove dresove, novi dizajn opreme ili nesto slicno.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Grbavica
Kontakt:

ned maj 06, 2018 4:55 pm

Ide umbro mislim
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Locomotiva
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:03 pm

Da li nece slucajno Adidas. Vidio sam da su stavili novu reklamu adidasa na istoku kad smo igrali finale kupa.
STOP IZGOVORIMA RAZNIM! STOP STOLICAMA PRAZNIM!
NAVIJAČI NA GRBAVICU - SVAKU ŽELJINU UTAKMICU !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Locomotiva je napisao/la:
Da li nece slucajno Adidas. Vidio sam da su stavili novu reklamu adidasa na istoku kad smo igrali finale kupa.
Zbog saveza vjerovatno.
Željezničar ante portas !

Dr. Adzem
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:05 pm

Locomotiva je napisao/la:
Da zato sto je adidas sponzor nsbih
Cuva Bog Zelju svog!

Rambo_Amadeus
Kontakt:

19tm87 je napisao/la:
@Plava Porodica e toga se jedino i ja plasim. Sta naredne sezone opet novi trener opet mjnjaj ekipu. Cekaj da se uigraju ovako onako i na kraju ne bude dovoljno za titule
Svaki put iznova se raduješ, svaki put iznova nešto očekuješ kao da nije bilo juče, ama baš svaki put na trenutke i pomisliš eh to je to..
Ako je njemu važniji njegov princip,ego, ili taj neki dug, a ja znam, na kraju, da ljubav nema cijenu, i da mirno može gledati kako nam je Željo postao sinonim za luzerstvo, za podsmijeh, nabijem ja njega na ku.rac i daj Bože da se takva osoba nikad više ne približi Grbavici, pa makar se zvao kako se zoveš.
A ako je , predsjedniku upravnog odbora, te članovima upravnog i nadzornog odbora, ispod časti zvati najvećeg, razgovarati sa njim, napraviti neke kompromise koji njima i ne idu na ruku, na koje nisu navikli, i oni svi kompletni mogu nam se napušit kur.ca pa taman napravili sistem kao u Reala i stadion ko u Mančestera.
Svima kojima Željo nije na prvom mjestu neka se istog trenutka gube sa Grbavice.
Nek' ovaj post stoji negdje na vrhu foruma sve dok se ne rijesi ova situacija. Iskrena emocija ne poznaje nikakve uslove, svejedno ko je u pitanju.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:06 pm

Sretan rođendan Sensei naš!
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

cikazubo
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:09 pm

I mene interesuje ta info za dres, jel umbro mahalska ili postoji fkt neka ozbiljna kombinacija da cemo s njima potpisati, to bi napokon bila jedna top marka koja ce nas oblacit, oni prave jednostavne kezual garniture, jos engleska kvaliteta, a uvijek sam volio Evertonove umbro dresove.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:13 pm

Kad smo vec na tome, zna li neko na koliki je period potpisan ovaj lihvarski ugovor sa telecomom i NJIHOVOM tv, ima li ikakve šanse da iduce godine neko drugi dobije pravo prenosa
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

ChWilla
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:16 pm

naivno je misliti da se nije pričalo, i uoči ove sezone i ranije. koliko iskreno - mnogo je teže pitanje. u suštini, zasad sama činjenica da se ne radi zajedno pokazuje da se ne želi ili ne može. ja lično mislim da su vizije i metode nespojive, ali ko zna.
gradi željo boli te *****

Bosanski lonac
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:28 pm

storm_raider je napisao/la:
ned maj 06, 2018 3:44 pm
Povodom zakljucka tekuce sezone, u kojoj je FK Zeljeznicar po drugi put uzastopno ispustio titulu prvaka drzave u samoj zavrsnici i sve vecim atacima raznoraznih koji se kriju pod nikovima pisuci po forumima i facebook stranicama Manijaci USA/Canada ovom prilikom izdaju saopstenje podrske upravnim organima kluba na celu sa gospodinom Senadom Misimovicem.

Razocarani DA.
Ponizeni NE.

Boriti se 2x za redom skoro do zadnjeg kola za prvaka drzave nije ponizenje. Mi to vidimo kao nesto sto nas klub radi posteno I mi vidimo nas klub koji napreduje iz dana u dan sve vise I vise. Sportski uspjeh nije lako napraviti kad se ide tim putem. Mozemo mi malo I ubrzati stvari ali cemo onda skrenuti sa puta kojim idemo, a to je posteno i transparetno prema svim navijacima, sponzorima I prijateljima kluba. Da li to zaista I zelimo?
Način na koji smo prepustili Zrinjskom titulu u zadnje dvije sezone je, blago receno, katastrofalan. Ali sto je jos katastrofalnije jeste cinjenica da pojedine osobe koji sebe nazivaju navijacima Zelje pozivaju na linc i ostavke upravnog odbora kluba.

Zasto?

Ali bas, zasto?

Zbog neosvojene titule prvaka drzave u zadnje dvije sezone?
Ili zbog licnih interesa sebe ili nekog svog blizeg.

Ova uprava nas je podigla iz pepela I dize jos uvijek. Bili smo na pragu sudbine zakljucaj I raspusti. Dosli su I zasukali rukave. Nisu okretali glavu od problema. A bilo ih je. Napravise istocnu tribinu, u koju je samo korov mogao uci. Uveliko se prica za krov te iste tribine. Teren se radi za neke dvije sedmice. Jug u najavi. Redovne plate (što je mozda i najbolnije uzimajuci u obzir pristup igraca). Vracaj dug poreznoj koji napravise I ostavise veliki navijaci I prijatelji kluba. Nemoj namjestati utakmice, budi cista obraza. Sredi sjever. Ulozi u infrastrukturu da ti djeca poput Anela mogu igrati na terenu koji je namijenjen da se fudbalska utakmica moze odigrati. Ide brzo I famozni trening kamp.
Sva poslovanja i partnere javno objavi, da sve bude transparento. Dočekaj Atletico Madrid u stilu najvećih klubova. Postavi Sasu Papca za sportskog direktora. Hej, Sasa Papac!
Igrac koji je legenda uglednog Glasgow Rangersa. Igrac koji je dostojan svoje rijeci, kada je bilo najteze. Sasa Papac, dame I gospodo.
Jedan prijelazni rok je uradio.
Jedan.
Covijek koji sigurno ima kapacitet I koji je mlad, koji uci I ima volju I snagu da se dokaze I opravda ukazano povijerenje. Covjek koji je finansijski obezbijedzen I koji moze iz fotelje bilo kojeg stadiona vip loze ugodno sijediti I gledati utakmicu koju zeli. Al ne, on je tu sa nama. Neka je I hvala mu. Neka radi, neka prodze par prijelaznih rokova pa cemo vidjeti na cemu smo.

Ili..

nam je bolje da se plate dijele po autobusima (što nije precesto i kod nekih premijerligaskih klubova danas).
Da nam trener dijeli igracima po 10€ po nekakvim sumama zapadne evrope. Da direktor kluba prodaje parfeme igracima na treningu. Da igraci treniraju u svojoj i razlicitoj opremi, da igraci odlaze na pripreme svojim automobilima i da im se slaze za troskove goriva. Da pojedini treneri kluba kradu lopte pa nemas trening da odrzis. Da niko, ama bas niko, (sem jednog davno prije koji postavi stolice) od predhodnih vodecih organa kluba, nije pomislio na ulaganje u infrastrukturu.
Gubitak titule jeste jos jedan oziljak. Neka je. Oziljak je i Videoton, oziljak je i finale kupa protiv Veleza davnih 80ih, oziljak je i ispadanje iz lige. Ali ako ce ovaj oziljak da preraste u nesto simbolicno, neka onda stoji.
Neka ga.
Mi clanovi jedne od najvecih podruznica navijaca F.K. Zeljeznicar imamo besprijekorno povjerenje u ovu upravu. Sportski segment je samo pitanje vremena kad ce da proradi.

100% podrska upravi kluba uz slogan

ZIVIMO ZELJEZNICAR

Manijaci-USA/Canada
Potpisujem od riječi do riječi.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 06, 2018 5:30 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:Kad smo vec na tome, zna li neko na koliki je period potpisan ovaj lihvarski ugovor sa telecomom i NJIHOVOM tv, ima li ikakve šanse da iduce godine neko drugi dobije pravo prenosa
Do kraja sezone 2019/2020...

ISB87
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:30 pm

veca
memija graovac kemo jasarevic
sabanadzovic hajdarevic
m.stevanovic ramovic zajmovic
lendric

trener : amar osim

:D
MIRZA RASCIC

Vortex
Kontakt:

ned maj 06, 2018 5:31 pm

Rambo_Amadeus je napisao/la:
19tm87 je napisao/la:
Nek' ovaj post stoji negdje na vrhu foruma sve dok se ne rijesi ova situacija. Iskrena emocija ne poznaje nikakve uslove, svejedno ko je u pitanju.
Ma P.P.je istinski Željin zaljubljenik i Željovac do kraja. Milina je čitati njegove postove a još veća slušati ga uživo dok ideš na gostovanje. Mali je kliker i pametniji je od ijednog sportskog novinara s ovih prostora. Dosta toga je pogodio i naslutio i prošloj i u ovoj sezoni. P.P. mojne se sekirati. Popićemo tu slavljeničku pivu pa makar. Volim te Željo !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava