sergejevic je napisao/la:Normalno da imam problem. Nista nije napravio na klupi osim sto prica o pogibijama, ratovima, fura djecu da se udaraju s redarima, policijom, navijacima. Tebi je to normalno ? Meni uopste nije. Suspendovan covjek hoda po terenu na poluvremenu, sjedi medju navijacima Celika. Imao je cilj da osvoji kup, pa je dozivio katastrofu od Slobode, a evo i u ligi je sve daleko. Kada ga neko pita nesto na konferenciji ponasa se kao kocijas, napada novinare i nesto mlati o nekim ratovima, ginjenju, kako ce poginuti za ekipu. Igre uopste nemamo, a imamo ponajbolje igrace u ligi, nismo niti jednu ekipu nadigrali u ovoj polusezoni. Dodjes na derbi sjevaju precke, stative, u Tuzli jednom presli centar dali gol i digli se nesto. Ja bas dugo pratim ovaj klub, mnogo toga sam dao, ali pomislim kakvih je sve ljudi bilo oko i u klubu koji su mnogo dali da Zeljo bude sto jeste i zbog cega da mi predjemo preko ove lakrdije danas. Zbog Edisa koji je ginuo kao igrac ? Vjeruj da su mnogo bolji igraci ginuli za Zelju, mnogo bolji ljudi. Nadam se da ovo nije ono sto on zeli od ekipe, da se gadjaju stolicama, tuku ljude, bacaju baklje. Ovo je bruka i ne znam sto je problem da to napisem. Ja nisam za ovakvog Zelju. Ja ne zelim gledati ovakvog Zelju. Ako je problem sto pisem ovo, onda ne znam sta radimo mi svi ovdje.
Mozda nekima ovo sto si napisao izgleda preostro, ali sve si u pravu. U danasnjem modernom fudbalu pitanje izbora trenera postalo je bitnije nego izbor samih igraca, tako da po meni ako Edis ostane na celu prvog tima, kakvog god da igraca dovedemo igra ce biti ista. Shodno buđetu kojeg imamo treba dobro razmisliti ko je taj ko moze ostaviti svoj pecat na bolju igru tima.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.
Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.