rios je napisao/la:Licno ja od predstojece sezone ocekujem da budemo konkurentni od prvog do posljednjeg kola,da budemo tu u uzem krugu najozbiljnjijih kandidata za trofeje.
To je neki minimum ispod kojeg Zeljo jednostavno ne treba da ide.Sad,hoce li se i osvojiti trofej na kraju pitaju se nesto i ostali konkurenti,neke objektivne stvari,splet okolonosti,itd..Ali mi moramo biti tu,u krugu favorita.
Za tako nesto je neophodan kontinuitet o kojem se vec pricalo u ranijim postovima,kako u igrackom tako i u trenerskom kadru,kojeg mi nemamo evo vec 2-3 sezone.
Taj kontinuitet se mora graditi korak po korak,oprezno i odmjereno.Evo,neki sitni su vec ucinjeni,kristalise se igracki kadar,promjene u nacinu treniranja,organizacije vodjenja prvog tima,neki moderniji pristupi.Naredni korak cemo vidjeti pocetkom prvenstva,nasa igra mora dobiti vidljive konture i prepoznatljive crte trenera koji je vodi.
Nakon toga,ako se ovi prvi koraci pravilno uradjeni,naredni ce se praviti po prirodnom toku i logicnim slijedom.Igra bi trebala biti sve bolja,kad igras dobro rezultat ne bi trebao da izostane,a ako i izostane raja to zna prepoznatii nagraditi,kao puno puta dosad.
U takvom razvoju situacije gore pomenuto moje ocekivanje nece izostati vjerovatno,mi cemo biti u samom vrhu gdje nam je i mjesto,sa trofejima kao krunom ili bez njih,ali u samom vrhu,ono da osjetis da te protivnici respektuju a ne da najvaljuju pitanje je samo sa koliko razlike..Eh to sebi vise ne smijemo dopustiti,nikad..
Da se i ja odmaknem malo od danasnje price pa bacim koju o nadolazecoj sezoni.
I da se jednom ne slozim i sa tobom. Kada sam vec sa svima zakuho, ne zamjeri.
Mislim da cemo mi, ili biti dominantni, ili potonuti nakon prvih deset kola. Objasnjavao sam vec zasto dominantni ali ukratko da ponovim. Dozivjeli smo jedno mini unaprjedjivanje na svim pozicijama, tu su sada igraci koji nas mogu izdici izvan okvira lige, uz pretpostavku da se uklope i pruze bar 70+ % svojih mogucnosti, uz nekakv mini kostur koji vec imamo, a znamo da mogu dosta. Sale@ danas rece, ne znam sta valja ali znam sta je skupo.
Ako ne ispune pretpostavku, ne dokazu kvalitet mi smo u teskoj situaciji, mislim da necemo biti ni u prvih pet. Pritisak ce biti strasan sto ce dodatno otezati stvari. Trener pod lupom i mogucim otkazom. Tek tada ce svi, ne kao ja sada vec mnogo gore ispitivati svaki dolazak i odlazak, zavirivace se ispod svakog kamena trazeci nepravilnost i tako stvoriti nemoguci uslovi za rezultat.
Navijajmo za prvu opciju i vazimo jos malo, jer kada pocne, samo podrska dolazi u obzir, sve drugo su gluposti.