Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ChWilla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 29, 2018 11:46 am

nije baka k'o baka. nego je politika baš jako stala iza kluba. isti taj baka dođe 2015. u široki i s prve pozicije izgubi i evropu.
gradi željo boli te *****

LeBlue
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:48 am

ChWilla je napisao/la:
ned apr 29, 2018 11:39 am
jedino mislim da se mešu neopravdano pljuje SA NAŠEG NIVOA. on je po meni sa reprezentacijom odradio tanak, više loš nego dobar posao. ali reprezentacija je desetak puta veći nivo. i ulazak u prvu francusku s relativnim autsajderima je mnogo veći nivo, naš najbolji strijelac ode u drugu i ne može da igra. a mućke i igranke u i oko reprezentacije su također još mnogo gore nego ovdje.
To je ono o cemu ja govorim. Treba se viditi kontekst i iz koje pozicije mi dolazimo. Npr igras utakmicu protiv AIKa, normalno da je drugacije sa trenerom koji je vise dozivio. Sad jos ima i vise iskustva poslije reprezentacije, vjerovatno je neke stvari i naucio.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:50 am

ChWilla je napisao/la:
ned apr 29, 2018 11:46 am
nije baka k'o baka. nego je politika baš jako stala iza kluba. isti taj baka dođe 2015. u široki i s prve pozicije izgubi i evropu.
To nisu istine sto govoris!
Spoiler:
slika
:D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:54 am

Cuj Mesa i Baka losi treneri.
Mesa uzeo sto je uzeo, a uostalom @ChWilla je fino objasnio, ne treba vise dodavat.
A Baka jos uspjesnije vodio repku. Dodje u Zrinjski i neko kaze Baka ubleha, a lik uzima titule. Jest imao to neslavno s Sirokim, al opet ne moze u istu recenicu s ovim nasim vele strucnjacima u ligi. Da je Adzem, Slavko, Edis uradili ono sto je on, ubacio nekog malog i taj mali zabije gol, pa onda Handzica pa i on zabije, ovdje bi se pricalo o taktickom magu i klanjalo bi se.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:55 am

U kakvom je stanju Krupa, imaju li suspendovanih, povrijedjenih za kup?

Praise the sun \[T]/

djoxxx1921
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:57 am

Plava Porodica je napisao/la:
ned apr 29, 2018 11:16 am
Adžem trenerčina?
Hiljadu upita izvučenih iz konteksta.
I jeste trenerčina ako mu je konkurencija vlado, slaven, bonić, nedim i ostali jad koji se vuče od kluba do kluba.
Baka je ku.rac od trenera isto tako.
Sablić je moderniji ali sigurno bi i ovde naišao na rupe i dobio bi nogu.
Trenutno, za koje znam, da će nas unaprijediti su Amar i Vinko.
Ovo ostalo bi bilo samo još jedno potrošeno trenersko ime bez rezultata. Onda komotno i mene mogu izabrati ko šefa. Daj im ševe za zagrijavu, desetak minuta trčanja, šutevi na gol nakon duplog i podijeli im markere da igraju na dva gola.
Ili plati i dovedi nekoga ko zna, ko ima muda veća od koeficijenta inteligencije, ili ne diraj ništa kad smo i ovako u kur.cu.
E adzem moze stati u kos upravo s tim pobrojanim, vlado, slaven, bonic i ostali. U tome je i problem. I sa takvim kvalitetom na klupi smo docekali ovu tegobu i patnju. Ako ste vi s tim zadovoljni, svaka vam cast. A sto se mene tice daleko im kuca od grbavice bila, kako ovoj nasoj trenutnoj ublehi tako i tim ostalim

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 11:58 am

ubacio je i adžem zeca pa on odmah zabi :kafa:

Leon_Professional
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:04 pm

Pogresno si razumio, ja nisam rekao da je Adzem los.
Ja sam da Adzem ostane bar do kraja sezone, a onda ako nemaju neko zvucnije ime nek ostane i sljedecu.
Valjda izvuce pouke iz ove sezone. Nek ne pravi igrace budalom, navijace i nek smanji ego. Uz dobru analizu, Nek odbaci sve sto ga je ove sezone zajebalo.
Iskreno, ima on kao nekog slifa. E ja bi taj slif gurao, pa ako prodje onda imas trenera sljedecih 5 godina, ako ne prodje, jbg isto bi bilo i da Musu npr. dovedes.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u ned apr 29, 2018 12:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Grbavica
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:05 pm

Kad spominjemo Sablica (za kojeg mislim da nema sanse da ce doci), ali zaboravlja se da on nije iz Sirokog pa cemo ga kao mi "sazvakatí i ispljunuti". Covjek igro u Hajduku i Dinamo Kijevu, ako se tamo nije nagledo fakina i "mahalaca", onda nije nigdje.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

igla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:06 pm

Adžem nije trener za nas. **** taj šlif ako ne možemo smislenu akciju odigrati 3 kola do kraja, kad bi trebalo da se napamet znaju.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:06 pm

jeste se nagledao sigurno. hajduk je slično k'o mi samo sto puta gore. ali jedno je nagledati se a drugo biti šef i staviti pod kontrolu.

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:09 pm

slažem se leone, nego se zajebavam. nemoguće je da ado ne zna ništa kako to neki prikazuju. ali je pregorio. dohakalo mu "moramo biti šampioni". prestao raditi i ono što zna i ono što ide. i slažem se i da je zamijeniti njega nekim slavenom musom već krajem avgusta isto kao i ostaviti ga.

Grbavica
Kontakt:

i ne kontam sto je osvajanje kupa neuspjeh?

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:11 pm

nije. neosvajanje titule je neuspjeh :kafa:

Grbavica
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:12 pm

pa rece forumski puk - sezona neuspjesna.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:13 pm

Grbavica je napisao/la:
i ne kontam sto je osvajanje kupa neuspjeh?
Zato sto nismo jos osvojili kup :D
Sezona sa drugim mjestom i osvojenim kupom ne moze biti neuspjesna...jedino moze biti neuspjesno i tragicno nacin na koji smo ostali bez titule, to nas sve pogodi, a ne sto nismo uzeli titulu.
Problem je sto jos nismo osvojili kup i ja nisam neki optimista. Ali da bih volio, sigurno. Treba Krupu opet klepit kao sto smo to ove sezone radili. Skidaju sad gace svima u prvenstvu, a na nas krenuli full. Jeste da ima i do nas, itekako, ali...

Praise the sun \[T]/

ChWilla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:15 pm

ja lično jesam razočaran. razočaran sam jer su svi uslovi postojali da se osvoji titula. koja je naravno (naj)važnija.

a kup se još nije osvojio. a pravi se narativ da je on nebitan, da se sutra može reći evo ni kup protiv krupe nisu mogli osvojiti...

Grbavica
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:16 pm

a ko kaze da necemo uzeti duplu? :kafa:

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:17 pm

Napisah jednom da je Adžemov problem što nije prošao pravilan put do trenerske klupe Fk Željezničar, drugi je to svijet vođenje seniorske ekipe od juniorske i meni je žao što trošimo naše ljude koji će nam u budućnosti puno trebati. Da bi radio adekvatno kao trener ovako jakog kluba on je nakon uspješnog vođenja juniorskog tima morao minimalno par godina biti pomoćnik jakom treneru gdje bi uspješno napravio tranziciju sa juniorskog na seniorski fudbal, poslije toga je morao preuzeti neki manji klub (druga liga) i tu ispeći svoje znanje nekoliko godina. Tek kada sazrije kao trener da dođe i vodi Želju, nakon takvog uspješnog rada imao bi izgrađen i izbrušen kvalitet koji on zasigurno posjeduje ali je trenutno nedefinisan zbog bacanja u vatru gdje evo drugi put izgara. Mi osim proizvodnje igrača motamo proizvoditi i trenere koji će nastaviti svijetlu tradiciju kluba a ako nastavimo da trošimo ljude koji stvarno jesu Željo dovest ćemo se u situaciju da nećemo imati nikoga u klubu ko shvata sve Željine vrijednosti.
イビチャ・オシム

igla
Kontakt:

ned apr 29, 2018 12:31 pm

Osvajanjem kupa, sami sebi potpisujemo kapitulaciju u ligi.
Kup osvojiti i novčano premirati protivnike Zrinjskog. Taj novac za osvajanje kupa uložiti u premije za Široki, Sarajevo i Krupu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava