salle86 je napisao/la:Neandertalac je napisao/la: Sto se tice toga da ja kazem kako Misimovic i Nikolic dovode igrace, evo recimo da ja nisam u pravu, ko to onda potpusuje sa njima.
Lendric, Stevanovic 1 / 2, Zahirovic, Pozder, Husic, Hervas, Secer, Ugljesa, grk, talijan, itd. Nisam bas siguran da su ih doveli treneri. Pogotovu ne sve nabrojane. Ko je strucan gledao te igrace, procijenio da je bas to sto trebamo?
Ovo je drug moj Bosna. Nije engleska, nije Španija. Nemamo mi mrežu skauta pa da po njihovim izvještajima dovodimo igrače. Od 95-e dovodimo ono što možemo (za džabe) i ono što MISLIMO da je valja.
Dobrog igrača teško ćeš dovesti džaba ako mu još nudiš uz to (gotovo) ništa.
Tako da se nikako ne mogu složiti sa tobom u vezi ovoga.
Kad je riječ o Dadi, tu bih se složio. Nikako ne smijemo tjerati igrače od kojih više možemo imati koristi nego štete. Na koncu, nek presjedi na klupi još godinu, ne znam kolika mu je plata ali neće nas koštati više od 30 hiljada. To je po meni minimalno ulaganje u odnosu na to šta možemo dobiti (bilo kroz transfer bilo kroz njegov kakav takav doprinos na terenu, pa makar i kroz to da Bekrić zna da ako bude loš da ima eto taj Dado na klupi negdje).
Puna podrška upravi, nikakve sumnje u njih ne smije biti. TO SU DOKAZALI.
Podrška treneru ali podrška, ne povjerenje. To mora steći. Nije došao sa opasnim CVijem pa da se može reći da zna šta radi. Još se on uči, barem meni tako izgleda, ili pokušava hajmo ljepše reći, da uspostavi sistem. Svoj sistem. Niko ne može garantovati da ga sutra nećemo sa noge na nogu šutati, ali i da ga nećemo slaviti. Zato za sad samo podrška za rad.
Kod mene mu je (ako se to tako može nazvati) za sad minus ta obećana titula. Lično meni je draže "samo" europa sa nekim izgrađenim stilom i sistemom nego ho-ruk titula. Ali kasno je sad.
Sa ovim drastičnim potezima još više nameće pritisak, nek uveže 3 loša rezultata je.baće mu mater i govoriti kako nam je rastjerao pola ekipe a nigdje rezultata. Nezahvalna situacija koju je sam tražio.
Naravno postoji i druga opcija da se dogodine ovo sve spominje kao vrhunski posao.
Nama je Željo svetinja, nemamo drugi klub pa da možemo mirno gledati na sve okolo njega šta se dešava. Svi mu želimo samo najbolje. A ko će znati šta nosi novi dan...

Posteno, malo izvuceno iz konteksta ali ok sagledavanje situacije. U nekim se stvarima slazemo u boldiranom ne.
Da pojasnim zasto.
Prvo odgovor na pitanje, Dadi je 1300 plata.
Tu lezi i odgovor na boldirano.
Da ne baratamo sada ciframa svih dovedenih, za neke znam, za neke ne, ali uzimajuci u obzir Dadina primanja ili evo Memijina npr sa primanjima novopridoslih evidentno je da postoji ogromna razlika.
Tolika, da bi dosta raje na forumu stala pa se zapitala, uh pa je li ovo moguce.
Pa onda, evo opet bicu konkretan, nisu svi dzaba, moras nesto i platiti.
Je li moguce da su ovi toliko bolji? Bas za toliko para bolji?
A nismo u situaciji da se mozemo razbacivati ko npr pitari dok ne pogodimo.
Evo ti dokaz cisti u Djermanovicu ( Mujagic/ Beganovic ), Zahirovicu ( Zatrokiro sam kako nam se zove onaj malac, dm igra) Stevanovic bek ( Memija) Bekric ( Dado ).
Samo to sto smo vidjeli, za novopridosle necemo, ne znamo kako ce se pokazati.
Egzaktan dokaz da se pitaju ljudi koji ne znaju. Amateri. Kako drugacije objasniti da npr samo Bekric ima skoro duplo vise para od svih nasih mladih koje sam nabrojao.
A plus, niko od ovih skupih vise nema mjesto u timu, sve fule.
Pa cemo sada opet ovu sezonu uloziti u te nove, zvucne, bolje od ovih sto imamo i dati podrsku, cekati rezultat.
Dalje, da odgovorim Hadzialagicu@ a nadovezejem se i na odgovor Saletu@.
Nemam pojma ko bi mogao biti taj Sd, iskreno.
Sigurno je samo da mora biti nas covjek, iz kluba tj da se preko kluba afirmisao i stekao ime, da je skolovan dovoljno i da mu se moze vjerovati.
Nema takvih bas na hiljade ali nemoguce i da pored toliko legendi mi bas nemamo niti jednog.
Cak stavise, nakon najnovijih desavanja sto posto sam siguran.
I da, fino si to rekao, podrska da, povjerenje moras zasluziti.