Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

SIMA_SIMAU
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 27, 2018 11:56 pm

Eto na izvoru snimak sa zapada ... FUJ
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

storm_raider
Kontakt:

pet apr 27, 2018 11:58 pm

Odron. Nezdrava sredina za bilo sta produktivno.

Idemo kup uzeti, nema druge.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

1921.ba
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:02 am

Pekić je smirivao Zajku da ne dobije crveni karton, a to što ovi na senzacionalizam pokušavaju dobit klikove je druga priča.
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Reha1921
Kontakt:

Kakve seljacine dolaze na Zapad i ovo pljuvanje pa ovim majmunima treba zabraniti ulazak na stadion jesam za kritikovanje nekih igraca(trener) ali ovako se ponasati je odron ovim samo brukaju ZELJEZNICAR

Amidza
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:03 am

Sta se ovo jos Zeba i Pekic pogurase? E svasta.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:04 am

Amiđa, eto napisa ti Benzema
Željezničar ante portas !

19tm87
Kontakt:

Takvi su i Amara otjerali prvi put...sami sebi smo najgori.
Ps: Sve ti ***** legendo

storm_raider
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:05 am

1921.ba je napisao/la:
Pekić je smirivao Zajku da ne dobije crveni karton, a to što ovi na senzacionalizam pokušavaju dobit klikove je druga priča.
Bas tako, ali to je opet Amila "velika navijacica Zeljeznicara". Pekic i Zeba se znaju dovoljno dugo da ga Dino moze onako odgurati i da niko nikome ne zamjeri.

Naravno, mnogi su dobili kapak od Uprave, ukljucujuci i Amilu, pa zato ovi tekstovi. I to - Amar Osim, je bilo samo na Zapadu koliko sam ja cuo. Ostalo, nista. Ne padajte na senzacionalizam, niti podmetanja i lazi. Naravno, niko sretniji od mene da Amar bude u klubu, ali otom - potom.

A ovom papku sto pljuje zabraniti pristup stadionu. Kuci neka tako pljuje onoj koja ga je naucila tome.

Tryg
Kontakt:

FK Željezničar

sub apr 28, 2018 12:07 am

Ja sam obolio od veceras, a Vedran koliko nam je donio, toliko nam je i odnio. Ja vise nemam snage za bilo kakve analize.

Ne znam jesul ove spodobe iz Mostara sretni ili je to kao neki pobjednicki mentalitet, pa da zadnjih 10 minuta u 10 utakmica preokrenu rezultat.

Graditi ovu ekipu od sljedece sezone oko Dzenana Zajmovica ovo ostalo nije vredno pomena.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zadnja izmjena: Tryg, dana/u sub apr 28, 2018 12:07 am, ukupno mijenjano 1 put.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Amidza
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:07 am

AsharaK je napisao/la:
Amiđa, eto napisa ti Benzema
Hvala. Fulio sam post, halalite, samo mi izbaci na ovom smetljarskom portalu.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Timscho
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:08 am

Tuzan jesam, ali nisam ljut kao poslije zadnje tri prvenstvene utakmice. Veceras su se igraci stvarno borili, Uspjeli su se mentalno konsolidovati za ovu utakmicu. I tokom utakmice se nisu predavali kad smo primili golove, a to nije lako kad te sudija onako dere. Ipak, nismo bili pribrani u kljucnim situacijama. Presudile su dvije greske, od toga jedna bas bezveze. Jos uvijek ne kontam sta bi Kjosevskom.
Graovac i Zajmovic odlicni! Oni trebaju biti okosnica tima. Ostali su bili ok osim Mehremica koji ne zna i Vranjesa koji se uglavnom krije iza njihovih igraca kad mi imamo loptu. A brz je ko Bekric. Ma ne treba dovoditi nikako bivse renomirane igrace. NIti mogu, niti hoce.
Adzem je tokom ove sezone napravio dobar tim, imali su finu igru, kombinovao, unapredjivao, imao i rezultate. E onda je nekako sve krenulo nizbrdo. Prestao je i da kombinuje, mijenja, a to je bas radio u prvom dijelu sezone. Meni je nejasno sta se dogodilo. Mislim da to niko ne moze tacno znati ko nema uvid u svakodnevni rad sa timom. Puno je tu nekih nejasnih stvari. Taktika, kondicija, izbor igraca, izmjene, timski duh, borbenost...Bilo bi dobro da Adzem na kraju sezone javno iznese svoje analizu svega sto se uradilo. Po meni, ovo nije bila uspjesna sezona. Ne zbog gubitka titule nego zato sto se sve dobro sto smo imali pred kraj sezone pokvarilo. Ako uspije sad da pripremi ekipu da uzmemo Kup to ce znaciti da vlada situacijom i da se jos moze na njega racunati. Ne mozemo mi svakako dovesti neko dokazano trenersko ime. A ako se i u finalu Kupa i do kraja prvenstva nastavi ovaj pad onda moramo gledati sta dalje.
svojim snagama na svojoj zemlji

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:08 am

Adzem treba ostati do kraja sezone, mislim da tu ne bi trebalo napraviti jos jednu gresku.
Ovakav je i onakav ali je nas, voli Zelju koliko i mi i red je, ljudski, fer ili nazovi kako hoces, da zavrsi ovu sezonu na nacin kako misli da je najbolje.
kad se ugase svjetla, podvuci cemo crtu i pokusurati se. sve drugo bi bilo idiotski.
sta kosta da kosta. kad vec seremo daj da bude iskipavanje sa stilom.

momcima se danas nema sta zamjeriti. odigrali su srcano, muski. takticki je to bilo lose ali to nije njihov problem. trudili su se, trcali, ulazili u duele.
moze im se zamjeriti pad koncentracije u zavrsnici utakmice. vodimo tri minute prije kraja i povlacimo se opet u nasih trideset metara. to je psiha.
strah od poraza. lose samopouzdanje.
kao rezultat toga naravno opet ga primamo.

ovako zavrsavamo, radi 'pojacanja' na bekovskim pozicijama, odlaskom Stanica, suspenzijom Zeca, povredom Stevanovica te tumbanju koje se pravilo radi dolaska Vranjesa.

titulu smo prakticno sjebali na polusezoni a dojebali u hodu.

ostaje Kup.
za razliku od raje sa Juga ja bi ga volio vidjeti u vitrinama. zbog trofeja i igramo. mozda nije zlatni ali vrijedi.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:09 am

Na žalost ovakve stvari će nam se dešavati sve dok nam je dio kluba koji upravlja sportskim segmentim sastavljen od amatera. Svi oni vole klub ali to im je najjača referenca, za slijedeću sezonu ako ne dovedemo pravog profesionalca koji ovaj sport shvata i razumije nama će se opet isto desiti, može i Adžem ostati trener ali bez pravog stručnjaka da upravlja kompletnim timom nema napretka. Trener vodi samo onaj dio sa loptom ali to nije ni 20% kompletnih zaduženja oko tima.
イビチャ・オシム

storm_raider
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:11 am

Volim te Zeljo!

Simply Blue
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:11 am

Kakvi divljaci...nevjerovatno....Još ovaj cvikeraš na kraju pljuca...kaže daj im demokratiju, daj im godišnji na neodređeno neka kamen tucaju..
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Vortex
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:12 am

storm_raider je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:
Bas tako, ali to je opet Amila "velika navijacica Zeljeznicara". Pekic i Zeba se znaju dovoljno dugo da ga Dino moze onako odgurati i da niko nikome ne zamjeri.

Naravno, mnogi su dobili kapak od Uprave, ukljucujuci i Amilu, pa zato ovi tekstovi. I to - Amar Osim, je bilo samo na Zapadu koliko sam ja cuo. Ostalo, nista. Ne padajte na senzacionalizam, niti podmetanja i lazi. Naravno, niko sretniji od mene da Amar bude u klubu, ali otom - potom.

A ovom papku sto pljuje zabraniti pristup stadionu. Kuci neka tako pljuje onoj koja ga je naucila tome.
Bavimo se posljedicama a ne uzrocima. Dobili su kapak mnogi, a šta ćemo kad svim medijima podijelimo kapak. Stvarno me čudeti mediji, pa koj im je, Sve je med i mlijeko kod nas, sve za pet. Dupla se uzima, atmosfera u klubu za cenera. . . Al u kurcu, raspadamo se brzinom svijetlosti. Slažem se da dušmane treba držati podalje od kluba, al da bi vidio ko ti je uopće dušman moraš malo izvaditi glavu iz pijeska i razgledat oko sebe.

Edis Mulalic 1921

sub apr 28, 2018 12:13 am

Hvala Bogu dragom bio sam miran citavu utakmicu i rezultat me nije pogodio, niti me toliko obradovao kad smo vodili. Misljenja sam da ova ekipa nije sampionska i da bi odigrali remi vec u Bijeljini onaj bezvoljni i jadni sa puno gresaka i "bolikite" nase standardne, pa tako titulu sam zaboravio i oprostio se.
U zadnjih pet godina gubimo 4 titule iskljucivo zbog igraca 3 i jednu zbog one kupljene pitarske kada smo mi igrali sa Kokotom, Bajom, Amirom, Memijom itd...samo toj generaciji ne zamjeram gubitak titule jer su igrali srce, dusom, grizli su, bili sacinjeni bukvalno od onoga sto nam je bilo najjeftinije. Dzenis Beganovic sa 300 km zamalo je izbio pitarima titulu, a recimo Benko je imao 17 000. Igrali smo srcem, ginuli i imali taj prepoznatljivi duh Zeljin sampionski. Odlaskom Bajica i Kvesica, pa kasnije Odovica pogubili smo se, doveli ponovo igrace "daj sta das", tipa Stokic ili Livaja, da ne spominjem Mladenovica i popusili evropu. Kruna te ekipe je bilo igranje 6 evropskih utakmica.
Ovaj sad Zeljo i onaj prosli je za plakati. Da se razumijemo danas su se borili i nisu bjezali od lopte, ali ono sto smo gledali u Krupi, na derbiju, protiv Sirokog i Slobode na Grbavici, to je bilo kriminalno. To je bio klasicni udar na klub skupine pickica bez casti i hrabrosti. Uvijek se mogu izdvojiti pojedinci, a za mene su to GRAOVAC, BLAGOJEVIC I ONI KOJI SU PONIKLI NA GRBAVICI. Poslije derbija sam shvatio da nema nista od titule, a nakon Slobode opet kontam da su shvatili neke stvari i dodje samar u Krupi. Nevjerovatan skup beskicmenjaka koji u sriijedu ne naprave klizeci start, pa u subotu ginu. Nevjerovatno i zalosno.
Admir Adzem je po meni dokazao da nije kapacitet za vodjenje prve ekipe Zeljeznicara. Gubi se kao abdest i mora dobiti otkaz. Za Zelju sve osim titule je neuspjeh. U kadete matematicki strucnjak.
I na kraju ono sto me najvise boli jeste losa tribina i neosvjestenost raje. Ovi jadovi od stida ne bi trebali kafe piti u gradu. Sa ovolikim platama i ovolikom podrskom radi licne sujete, blokade, ufuranosti i egoizma prokockati tri od pet titula je za anale. Sa ovakvim tipovima igraca jedini moguci dijalog i rijesenje je upad na trening, ali upad Torcidin i Delija kad se gume rezu, kad se koktel baci, kad dijalog vodi pismena osoba navijacki obrazovana i uticajna i spominje blizu familiju. To je takav mentalni sklop i pod hitno se na ljeto mora nesto promjeniti. Ovdje ima materijala, ima talentovanih igraca, ima boraca tipa Graovac koji trebaju svakoj ekipi, ali nesto ne stima vec pet godina, nesto nije u redu, negdje skripi. Pa ljudi su dobili podrsku poslije Zrinjskog, pa mi smo napravili jos vecu euforiju nakon 3 primljena gola u 3 minute. Za plakati opet kazem.
Nakon proslogodisnjeg gubitka titule i suza na Kosevu, @ edis mulalic vise nece se sekirati zbog mentalnih patuljaka. Jedino ce mi smetati aplauz ljudi na kraju utakmice od kojih svaka grupa ima svog favorita, neki Vecu, neki Stanu, neki Stojketa, a mi ostali smo nijemi posmatraci i smijemo se toj podrsci.
Volim te Zeljo milion puta vise od svakog onog sto je na terenu. Daj nam nesto egzoticno u prvom pretkolu EL, da se barem provedem.
Modus vivendi !

Zeljo
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:14 am

Kakav primitivizam Boze sacuva. Pa ovim seljacima dozivotno zabraniti ulaz na stadion. Ono naslo nesto pljuvati, odron.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.

storm_raider
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:16 am

Vortex je napisao/la:
sub apr 28, 2018 12:12 am
storm_raider je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:

Bavimo se posljedicama a ne uzrocima. Dobili su kapak mnogi, a šta ćemo kad svim medijima podijelimo kapak. Stvarno me čudeti mediji, pa koj im je, Sve je med i mlijeko kod nas, sve za pet. Dupla se uzima, atmosfera u klubu za cenera. . . Al u kurcu, raspadamo se brzinom svijetlosti. Slažem se da dušmane treba držati podalje od kluba, al da bi vidio ko ti je uopće dušman moraš malo izvaditi glavu iz pijeska i razgledat oko sebe.
Slazem se, fazon i jeste napraviti prijatelja od neprijatelja, ali doci ce i to. Jedno je kada neko ima neke sitne nakane, onda moras sitnije i igrati.

I nije Cenan nikada ni bio problem takvima, kao ni danas Adzem, sutra neko treci... zna se ko je takvima trn u oku.

fcz
Kontakt:

sub apr 28, 2018 12:18 am

Izlija je napisao/la:
sub apr 28, 2018 12:09 am
Na žalost ovakve stvari će nam se dešavati sve dok nam je dio kluba koji upravlja sportskim segmentim sastavljen od amatera. Svi oni vole klub ali to im je najjača referenca, za slijedeću sezonu ako ne dovedemo pravog profesionalca koji ovaj sport shvata i razumije nama će se opet isto desiti, može i Adžem ostati trener ali bez pravog stručnjaka da upravlja kompletnim timom nema napretka. Trener vodi samo onaj dio sa loptom ali to nije ni 20% kompletnih zaduženja oko tima.
Gotovo od rijeci do rijeci se slazem, samo ne za Adzema. On nema mjesta tu jer je i on dio trenutnog amaterluka.

Miske reaguj, tonemo!
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava