pon jun 20, 2016 4:05 pm
Tm87@
Da ne citiram, ima puno za citati, koga interesuje neka se vrati malo.
Da razdvojimo neke stvari prvo.
To sto sam ja napisao nesto pogresno ne znaci da sam pljuvac, struja necija, ili mrzim sve zivo vezano za upravu, trenera, pravac kluba itd.
Ako ti, ili vam sta znaci, izvinite svi za to, nije mi bila namjera da nekoga bihuzurim i uznemiravam, pogrijesio jesam. Trebao si samo moju facu vidjeti tada i sta se planiralo uradit ako bude istina, bilo bi vjesanja za jaja, al bukvalno.
Odmah cu se nadovezati na samu upravu.
Nije istina da ih nisam pohvalio nikada. Sjetimo se svi zajedno, bar vi koji ste duze tu, kada su dolazili Livaja, Diata, otisao Tomic, otisao Dogan da sam ja pisao o tome kako nije dobro, kako su to promasaji i kako klub gubi vrijeme i novac na tim stvarima. To je bilo moje misljenje i dan danas stojim iza njega. Jesam li u pravu, nije upste bitno, znaci apsolutno nije vazno jesam li ja u pravu, klub je bitan, a evidentno je da to nisu bili dobri potezi, to niko ne moze osporiti.
Ja sam tada kritikovao.
Kada sam saznao da uprava ima namjere gradnje stadiona iznio sam to kroz sifru `janje` beskrajno im se zahvaljujuci za taj potez i hvaleci njihov rad, na tom polju. Znaci vezano za to, zahvaljivao sam se. Dalje, u vise navrata sam pohvalio njihov rad u finansijskoj stabilizaciji kluba i njihovoj borbi za bolje sutra kluba koji su zaustavili da ne padne u ambis. Kapa dole, ljubim vam stope gdje su krocile, hvala vam. Znaci nije da nisam hvalio, je li tako.
Zasto ovo pricam. Pa ne zato da bi sebe opravdao, vec da jasno razdvojimo stvari, finansijski segment, i sportski dio.
Sa ovim drugim se nikako ne slazem, ne u potpunosti, ima i tu pomaka naravno ali po meni, a valjda smijem reci to, tu imamo previse gresaka koje nas kostaju, ne mene nego klub.
Sadasnjost.
Ponuditi Dadi raskid ugovora je za mene apsurd, jako, jako pogresan potez. Nadam se da ce ova prica dobiti neki drugi zavrsetak, pa da klub, ne ja, ti, ili mi na forumu budemo zadovoljni, nego da klub ne bude `finansijski ostecen` a u slucaju da Dado prihvati, posudba ne dolazi u obzir jer sa cistim papirima i njegovim cv_jem on ima klub vrlo brzo, a Zeljo izgubiti novac koji bi nam itekako valjao.
U tome je sva poenta moje price. Licno, bas me briga za Dadom, Stanom, Djermanovicem ili nekim petim desetim, samo mi je klub bitan. Opet svakom od njih kazem hvala i sretno, ne zelim im nesrecu i nikada necu zaboraviti sve dobro koje su uradili za klub. A bilo je dobrog, vise nego loseg, bar u slucaju Dade ili Stane konkretno.
Sto se tice toga da ja kazem kako Misimovic i Nikolic dovode igrace, evo recimo da ja nisam u pravu, ko to onda potpusuje sa njima.
Lendric, Stevanovic 1 / 2, Zahirovic, Pozder, Husic, Hervas, Secer, Ugljesa, grk, talijan, itd. Nisam bas siguran da su ih doveli treneri. Pogotovu ne sve nabrojane. Ko je strucan gledao te igrace, procijenio da je bas to sto trebamo?
Nije bas jeftina ta avantura, je li tako?
Ko da Bekricu ovu platu i 3.5 ugovora?
A kojeg su sada pitali moze li igrati na krilu i on rekao ne.
Sta sada, hajde da vidimo sta sada.
Ko ce biti ostecen ili zadovoljan, sretan nesretan ako se tu bude raskidalo?
Je li bitno to? Nije, klub je bitan, a klub bi mogao jako puno platiti ako se Bekric ne smiluje pa ne potpise sporazumni.
Zasto ovo pricam.
Pa zato jer je to los potez, skupo, bespotrebno, rizicno. Evidentno da se nije struka pitala vec amater.
Dalje. Svi novopridosli. Ko nam garantuje da ce valjati? Odakle pravo da se stosjedioci kritikuju a novi dizu u zvijezde? Ok, nisu svi u istom kosu, ima ih boljih ili gorih, da ne ispadne sada kako se sa svim ne slazem a pisao sam i tome, neki jesnoatavno nemaju mjesta ako zelimo napraviti iskorak.
Opet, razdvojimo stvari. Sigurno niko od novih nije toliko los da ga ne dovedes, znaju igrati imaju neke reference ali kako mi znamo da ce dokazati kako novac nije bacen uzalud?
Ali previse se uzdamo u njih. Recimo meni sa Dadom neki ne mogu istu recenicu, ni po igri ni po pedigreu.
Eh zato sam ja bio za SD, pa da covjek kaze, stani malo, ovo bi se moglo lose zavrsiti po nas, stani malo ovo nije u redu, stani malo daj da vidimo neko drugo rjesenje, ovim potezom mozemo izgubiti itd. Neko strucan ko bi se nadopunjavao sa strucnim stabom i upravom, bio ta spona izmedju dva segmenta a pogotovo covjek od povjerenja od kojeg bi uprava dobijala strucnije savjete koje bi oni mogli analizirati i odlucivati za opstu dobrobit.
Ne mozemo bas sve sto se uradi gledati sa odobravanjem, nemoguce povuci sve dobre poteze ali se mogu greske svesti na minimum jer nismo u situaciji da ih mozemo priustiti previse.
I da naglasim, a pisao sam o tome, uprava sigurno, al sigurno nece namjerno pogrijesiti vec samo zato sto nije njihova oblast, tj amateri su u tim stvarima. Kao sto bi npr Oda bio amater da je menager u Misimovicevoj firmi ili bankarskom segmentu. Je li tako?
A davanje prevelike autonomije Kosticu je po meni greska jer ga niko strucan ne moze analizirati, njega i njegove poteze. Potrebno je drugo misljenje, neovisno o obje strane.
Za pet, deset dana da snimi situaciju, pa moras biti genije u najmanju ruku. Teorija je jedno, praksa sasvim drugo.
Da ne ulazimo u detalje oko nekih stvari, nisu za foruma, a mozemo u pp.
Nisam rekao sve sto mi je na dusi, ima toga jos, pa ako nastavimo sa zdravom diskusijom dotac cemo se i tih stvari.
Znaci suma sumarum, uprava svaka cast, nastavite sa radom, samo sportski segment da se popravi i ocjena odlican, cista desetka.
Edit.
Svi koji mi imate namjeru replicirati, molim vas procitajte post dva puta, uzmite ga kao cjelinu i ne vadite iz kontesta analizirajuci samo ono sto vam se svidja ili ne svidja, da ne bi bez potrebe ulazili u nezdravu diskusiju.
Zadnja izmjena:
Neandertalac, dana/u pon jun 20, 2016 4:12 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Željeznicar za život cijeli!