Odgovor na članak, čiji link imate ispod.
"Ko je gledao cijelu sezonu, vjerujem da ga ove blijede partije najtrofejnijeg kluba u BiH nisu iznenadile. Jer u čitavoj sezoni, na prste jedne ruke se mogu nabrojati utakmice na kojim je Željezničar dominirao i s lakoćom došao do pobjede"
Na prste jedne ruke ?
Gošk na Grbavici 3:1
Krupa na Grbavici 4:1
Radnik u Bijeljini 0:2
Niz poslije viteza, mislim ako bi neko po onakvim uslovima dobio 3x široki, mlatnuo sarajevo drugi put ove sezone te okrenuo po onom ledu radnik sa 0:2 na 3:2, dolazimo do cifre od 9 utakmica, nisam znao da mi ruka ima 9 prstiju. ili možda 10 ukoliko uzmemo prvu utakmicu proljeća 2:4 za nas u Krupi.
Nismo mi igrali blijedo nego smo na našu žalost skratili klupu, odnosno skratio ju je onaj koji je jedino mogao da je skrati, konstantnim forsiranjem istih 11.
"Sve je to bila igra bez igre, a vile su ih nosale iz utakmice u utakmicu. Tome u prilog govori i činjenica da je u 90. i nekoj minuti susreta izjednačujući pogodak za Plave postigao golman Vedran Kjosevski. Ako to nije školski primjer sreće, ne znam šta jeste.
A neki će onda reći, ako je to sreća, šta je onda utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru, kada je Željezničar u posljednjih nekoliko minuta primio tri gola, te tako Zrinjski uspio izvući bod iz ovog susreta, a Željo izgubiti dva."
Vidiš sad već ideš u drugu krajnost dokazivanja igre bez igre ideš u krajnost da smo mi zrinjskog izdominirali i desilo se šta se desilo u zadnjih nekoliko minuta. Desilo se nešto što je sastavni dio nogometa. Realno, koliko ljudi je onako istinski vjerovalo da će Roma dati Barceloni 3 gola i plasirati se dalje? Realno a ne navijački ipak se desilo, desilo se to i Zrinjskom, desilo se to i Vedranu. Kad je Asmir dao gol, mediji su se oduševili, kod nas mediji i generalno ljudi u BiH kažu namještena utakmica. Razlika jeste da je Asmir dao u prvoj a Vedran u zadnjoj minuti pogodak, ali ako je namještena zašto se široki onoliko trudio i onoliko šansi stvorio, možda da bi ih promašio ? Sigurno ne.
"E, to vam se desi kad imaš ekipu, ili čitav klub koji nema pobjednički mentalitet. Jer kako je nekada rekao Edis Mulalić: ''Što se srca tiče, s njim se rodiš ili ne rodiš. Niko ti ne može reći 'Evo sad imaš srce'''."
Po čemu je Edis Mulalić kompetentan da priča o pobjedničkom mentalitetu ? Čovjek koji je uradio na našoj klupi iste greške kao što ih sad na našu žalost radi i Admir.
"Opet se dovode neprovjereni igrači, koji su najavljeni kao velika pojačanja, te se time dizala euforija među navijačima.
Andrej Modić iz Milana?! Zašto neko ko je došao iz Milana sjedi na klupi u Premijer ligi BiH?! Adi Mehremić?! Ko je pogledao i jednu utakmicu Željezničara, vidio je o kakvom se tu igraču radi. Vranješ?! Čovjek koji je, ako ništa, barem svojim iskustvom trebao napraviti neku prevagu, a na terenu se ponaša toliko nonšalantno, da ponekad izgleda zastrašujuće."
Nije draga došao iz Milana, tj. samo tehnički je bio igrač Milana, Andrej nikad nije ni debitovao za Milan, igrao je po Serie B, Serie C/A. Između ostalog gdje će dobiti priliku kraj naše dvoje djece, Jovana Blagojevića i Stojana, koji je u karijeri više postigao nego bilo neki igrač koji je trenutno u Premier ligi. Žališ se na čovjeka koji je na početku bio instant pojačanje, a da li može bilo koji igrač igrati 3 utakmice u 7 dana ? Malo bolje sagledati probleme jer isti Stojan Vranješ imka već 2 gola i 3 asistencije. Nije da ga branim, kako je odigrao zadnje 4, Bože me sačuvaj ali nije on taj koji diktira ko će igrati. Za Adija su u pravu, nek nam izvine Roberto Carlos na klupi u liku i djelu Josipa Projića.
"Dalje, Asim Zec je dobio suspenziju zbog ponašanja kakvo ne priliča igračima FK Željezničar, kako su naveli. U redu je kazniti igrače za neprimjereno ponašanje, ali suspendovati nekoga na svoju VELIKU štetu, baš i nema smisla, jer Asim Zec je od dolaska među Plave pružao zaista dobre partije."
Nijedan pojedinac nije bitniji od tima. Asim je idalje sa ekipom btw.
"Sada, Željezničar više ništa nema u svojim rukama. U petak na Grbavici dočekuju Zrinjski, a ukoliko pobijede imat će isti broj bodova. No, to im ne znači ništa, jer Zrinjski ima bolji međusobni omjer, pa će tako Plavi sa Grbavice moliti se svemu u šta vjeruju da Zrinjski napravi neki kiks do kraja sezone. Naravno, pod uv"jetom da oni pobijede u svim preostalim utakmicama."
Mi vjerujemo. Mi, u smislu pravi navijači, vjerujemo pa sve do zadnjeg, jer živimo Željezničar.
"Sve dok Željo bude ''svoju djecu'' puštao da odlaze (najčešće u Zrinjski), jer traže neke veće cifre, sve dok se na same margine bude stavljao igrač kao što je Zajko Zeba – koji istina ne može više odigrati cijelu utakmicu, ali u mnogim je njegovo iskustvo moglo presuditi, sve dok se navijačima oči budu mazale raznim modićima i mehremićima, teško da će Željezničar biti prvak."
"Svoju djecu" da mi je samo znati šta se ovim htjelo reći, Stanić i Bekrić "djeca" ako gledaš bukvalno, nisu ovaj je dijete pitara, a ovaj drugi Gradine, ako želiš nešto kao poručiti što smo ih prelako pustili, pa pustili smo mi i bitnije igrače od njih.
A što se tiče naše djece, ne znam da je ijedno u Zrinjskom, ako jeste nek me demantuje neko od naše djece, možda Cocalić, Šehić, Višća, Bajić, Hadžiahmetović, možda čak i Memija, ili ova sadašnja djeca, Hajdarević, Šabanadžović, Žerić, Mujagić...
Hajd mi reci gdje bi u ekipi i za koga bi zamijenili Zebu ? pa da odigra i koliko da odigra ? Ramović ? Za kojeg je i Švabo rekao da je pravi engleski igrač ? Zakarić ? Onaj što nas je najviše puta ove sezone obradovao ? Ili možda Zajmović koji je jedini u formi u zadnjih 4/5 utakmica otkako igra ?
Zeba ne može igrati centralne i defanzivne veznjake, jer tu imamo hvala Bogu dovoljno velik broj fudbalera.
"Sada ostaje da se navijači, igrači i Uprava kluba okrenu Kupu, nakon toga izgradnji neke nove tribine, jer to je u Želji već ustaljena procedura nakon što propadnu svi planovi vezani za sportski segment. Nastavi li se ovako, mogao bi Željezničar izgraditi i čitavu Općinu Novo Sarajevo."
Hvala Bogu, mi gradimo, jedini u čitavoj državi smo u stanju da garantujemo neki projekat koji će se izvršiti uz adekvatne sponzore. Nažalost ovi što grade ne mogu da igraju, jer da igraju, možda bi sad pričali kako je Željo postao bosanski Bayern Munchen.
"Jer, znate kako se postaje šampion?! "
Evo ti odgovor, šampion se postaje tako, što napunite svoj stadion podržite svoj klub i vjerujete u njega onda kada mu svi okrenu leđa baš kao što se desilo protiv viteza niz, da se desi sad poslije krupe niz. Pokazali smo da možemo, a ako se ne desi šta onda ?
I bez titule i bez kupa, za nas ti si prvak ! Željezničar za život cijeli ! 1921.
http://www.source.ba/clanak/Amila/46490 ... je-sampion
Za život cijeli, plavo-bijeli.
Ne znam ko će te voditi, ko će trener biti, ko će vodu nositi ili ko će travu kositi. Znam da ću ja tu biti.