Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ž'21
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon jun 20, 2016 1:04 pm

1921.ba je napisao/la:da se razumijemo, i ja bih ostavio stanu i dadu bar na klupi da budu jer su mi dragi i mogu posluziti, ali budimo realni, sta su pokazali u zadnjih pola godine ? vise je enis pokazao
Pa Dado bio povrijedjen. Nije mogao nista ni pokazati. Ja ne stajem ni na čiju stranu u ovoj situaciji vec cu pustiti da vrijeme pokaze jesmo li kiksali ili nismo ali ti je vremenski okvir koji si uzeo u razmatranje kratak i nerealan.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

tm8782
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pon jun 20, 2016 1:05 pm

Izlija je napisao/la:Mislio sam replicirati kolegi Neandeetalcu ali sam odustao jer sa njim konverzacija nema smisla, sada ću se obratiti vama forumašima a vi primite ovo kako hoćete. Klub nije otjerao Damira Sadikovića, u ovom trenutku se zbog njegove slabe forme i slabog zalaganja na treninzima razmatra o posudbi drugom klubu jer ovakav nemože pomoći u realizaciji zadanih ciljeva. Damir se nećka jer mu je buraz na izlaznim vratima, isti taj buraz koji je bio uslov za Damirovo pristupanje FK Źeljezničar. Dakle klub nije dao papire Damiru i nije slobodan igrač, on odlučuje o svojoj sudbini u klubu.
Bravo Izlija i ja imam takav info!!!
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Neandertalac

pon jun 20, 2016 1:05 pm

Molio bi malo ozbiljnije forumase, Bocacio, Sergejevic, Pile, Zubanovic, Rios itd da se izjasne o ovome, konkretno o Dadi.

Je li moguce da nam je nepotreban igrac koji je u jednom trenutku najvise vrijedio po nekim procjenama.

Hvala.

Ps. Izlija, trazio momku ba da igra stopera, nema mjesta za njega. Evo ti info iz prve ruke, sa slobodnim papirima momak ce pronto nac klub.
Kakvi uslovi, o cemu ba pricate.
Željeznicar za život cijeli!

ChWilla
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:07 pm

mirzza je napisao/la: Napisao je sinoc, da se strucnjaci pitaju i da ce Dado produziti. Prije nekih 16-18 sati.
Dado je igrao u svim U repkama, u Zelji standardan kada smo bili viceprvaci, evropu odigrao korektno, a Lazic za to vrijeme nigdje nije bilo.
Eto priznaju da su imali ponudu prosle godine, za neku cifru, a sada se pusta djaba.
Ko je slijedeci, Zera? Hocemo li i njega ako bude imao povredu pustiti djaba iduce godine? Ili Kjosevskog?
ne da će produžiti, svakako ima još dvije godine, ali jeste da se računa na njega...
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

mirzza je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la: Nisu špekulacije...
I ne ide Dado na posudbu već mu se, kao i ostalim nabrojanim,raskida ugovor.
Zer ti ne napisa prije par dana da Dado ima kvalitet za prvi tim i da Kostic racuna na njega?

Inace, mogla su se ocekivati ova imena po prikazanom na trening tekmi protiv Olimpika.. Zao mi je Midzica i malog Sehica koji nikad nisu ni dobili priliku da pokazu sta znaju..
Napisao je sinoc, da se strucnjaci pitaju i da ce Dado produziti. Prije nekih 16-18 sati.
Dado je igrao u svim U repkama, u Zelji standardan kada smo bili viceprvaci, evropu odigrao korektno, a Lazic za to vrijeme nigdje nije bilo.
Eto priznaju da su imali ponudu prosle godine, za neku cifru, a sada se pusta djaba.
Ko je slijedeci, Zera? Hocemo li i njega ako bude imao povredu pustiti djaba iduce godine? Ili Kjosevskog?
Vidi, i ja bih ostavio Dadu da se pitam iako sam pomalo izgubio vjeru u njega jer u zadnje vrijeme stagnira.. Imao je on dobrih tekmi ali jednostavno nema napretka koji smo ocekivali.. Ja bih ga ostavio jer emotivno gledam na Zeljinu djecu pa ko god da je.. I Zerica ceka isto ako ne bude napredovao i radio 100% na svom unapredjenju.. Hebiga kod slovenca nema emocija..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Grbavica
Kontakt:

Raskid ugovora sa Damirom Sadikovićem bi bio prva velika greška Miloša Kostića. Ostale raskide podržavam.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:08 pm

Sta ti je Stana?
Željezničar ante portas !

iggy2377

U koliko je trening veceras

sergejevic

Steta zbog Dade, on sigurno moze mnogo toga ponuditi, ali izgleda da je to stvar proslosti. Mislim da niko ne moze reci da on nije dobio sansu da se dokaze. Mnogo ih je dobio, ali nikako nije uspio da uveze nekoliko dobrih utakmica za klub, sve je to bilo na trenutke, a to nije dovoljno za nesto ozbiljnije. Mozda nije mogao u ovom okruzenju i negdje drugo pokaze koliko zapravo vrijedi, nekome promjena donese samo dobre stvari. Mislim da ce sljedeci Dadin klub mnogo toga dobiti i da ce napraviti pravi posao njegovim dovodjenjem. Jos uvijek je jako mlad, igrao za sve mladje reprezentacije, vec ima dosta utakmica u kvalifikacijama za evropska takmicenja, mislim i dva gola, igrao protiv Plzena, Maribora, Ferencvarosa, Standarda i za ovu ligu to su odlicne reference i rijetki se mogu pohvaliti takvim stvarima. Opet kazem steta, ostao je vjecni talenat i nikako nije uspio da napravi taj korak naprijed sto ne znaci da nece u buducnosti. Ja iskreno zelim da napravi dobru karijeru.

Nije lijepo da se pisu sada neke lose stvari za igrace koji nas napustaju. Sigurno postoji razlog za svaku odluku, ispravan ili ne, ali niko nije tek onako otjeran. Naravno, neko ce i da odgovara za svoje odluke i rezultate i mi ne mozemo nista promjeniti. Neko je zadovoljan, a neko i nije, ali to nam ne daje za pravo da se sprdamo s nekim nasim igracima koji su dali mnogo toga za klub. Recimo Stana, Dado, Enis su igrali za Zelju kada mnogi nisu htjeli, kada nam nije imao ko drugi igrati i borili su se koliko su mogli. Ne smijemo to zaboraviti, tako je i s Nedom. Da li su kvalitet ili ne, mislim da vecina nas ovdje i nije kompetentna da tvrdi ovo ili ono, ali mislim da svi imamo obavezu da postujemo te ljude. Uvijek nam se neko svidja vise od drugih, ili obratno, ali je ruzno da se spustamo na neki nivo pljuvanja igraca koji odlaze da bi nesto dokazali.

Neki ljudi koji danas pljuju po Dadi su tvrdili da je on najveci talenat u drzavi i da je najbolji veznjak lige, da nam ne treba jedan Ordagic jer je Dado bolji igrac. Sve to jer je nekome odgovaralo da tako pise. Dado uopste nije los igrac, a isto tako nije nikada bio najveci talenat samo naseg kluba, da ne gledamo dalje. Ne treba nikoga opravdavati za svaki potez koji se napravi, jer ima i onih losih, a na kraju niti jedan covjek nije bezgrijesan pa ni ovi u nasoj upravi. Bitno je da se radi, da se nesto pokusava, da mi vidimo neke pomake u samoj organizaciji kluba,a sportski rezultat niko ne moze garantovati. Mozda se bas taj Lazic pokaze kao najvece pojacanje zadnih deset godina, a Hervas odigra kao Stanceski, ili Lendric odjednom ispadne iz forme, neko se povrijedi i slicno. Tesko je bilo sta garantovati u tom smislu.

Stvarno ne treba pljuvati i slaviti odlaske nekih igraca da bi Neandertalcu nesto dokazali, covjek ima svoje misljenje i to treba postovati. Uopste nije glupost napisao kako neki pokusavaju prikazati, svakako da takvo misljenje ima jasno uporiste i argumente koji idu u korist takvom razmisljanju. S druge strane i nije tolika katastrofa da bi se hvatali za glavu.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:09 pm

meni jest zao i dade i srkija... ostalih nije... ali miki ako misli da nam ne trebaju... onda postujem... sve najbolje njima obojici i karijerama!!!

i ne zaboravite, srki ima ne samo bruku trofeja nego je jedan od rijektih igraca zelje koji su odigrali preko 200 utakmica za klub... :palacgore: zato malo postovanja prema srkiju!!!
100/94/37/34 - i to je to!

Lampard
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:10 pm

Necu da ulazim u detalje zašto se "tjera" Dado ali realno gledajuci dovedeni vezanjaci nisu skoro nikakav upgrade u odnosu na Dadu

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:12 pm

Lampard je napisao/la:Necu da ulazim u detalje zašto se "tjera" Dado ali realno gledajuci dovedeni vezanjaci nisu skoro nikakav upgrade u odnosu na Dadu
Kako si to zakljucio?

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:12 pm

Enisu Sadikoviću i Srđanu Staniću će biti ponuđeni raskidi ugovora, dok će Damiru Sadikoviću klub pokušati pronaći ekipu za posudbu, kako bi se nakon teže povrede vratio u formu.

Anamo onaj portal kaze ovo...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:14 pm

Mozda je tako i najpostenije..

nookey
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:15 pm

Ja ću istetovirati Lješnjaka i Kostića ako otjeraju Enisa, Stanu i Dadu...
Pa brate nijedan igrač u poslijeratnoj istoriji Želje nije dobio više šanse od Dade, a da je bio nonšalantniji...
To je bilo mučno za gledati...

Lampard
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:15 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
Lampard je napisao/la:Necu da ulazim u detalje zašto se "tjera" Dado ali realno gledajuci dovedeni vezanjaci nisu skoro nikakav upgrade u odnosu na Dadu
Kako si to zakljucio?
Pa evo gledam statistiku recimo Sadikovic vs Radinovic, u manje utakmica Dado ima bolju statistiku. Mada Uglješa igra defanzivnije pa i nije neko mjerilo ali realno gledajuci ne možete i ni za Šećera ni za Uglješu ni za Bekrića reći da je sad neki svemirski brod za naše dijete.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:16 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Mozda je tako i najpostenije..
Ja bih ga poslao u Olimpic ako ikako moze, tu se pravo fino moze pokazati. Samo da ga ne salju u ligu federacije, ubit ce ga tamo oni mesari :ne:
I ljudi, smirite dozivljaj, na zvanicnoj nista nije objavljeno, tako da jos ne znamo sta je istina, a sta ne. Samo opusteno :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

sofronije
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:17 pm

Ne znam, podrska ljudima u strucno stabu kao i u upravi. Po meni treba se lijepo diskutovati , iznijeti stav da li treba ili ne, koje su mu prednosti a koje mane..... ali nije lijepo praviti cirkus od igraca i ismijavati ih. Slazem se da je Dado imao mnogo sansi da se pokaze. Imao sam informaciju od prije neki dan dva od Dadine strane da se nista ne zna po pitanju njega i da trenutno ne ide nigdje i ako sta fino izleti da ce otici. Sta je to "fino" ne znam, valjda je to bilo da se klub pita...Ako je ovo bila tacna informacija onda je ovo odluka Kostica da mu ne treba i on ce i odgovarati. Dadi sretno ako bude otisao
:zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:17 pm

Mi razmisljamo misketovom glavom :lol:

ChWilla
Kontakt:

pon jun 20, 2016 1:18 pm

dado jeste sve vrijeme jedan od najtalentovanijih veznjaka u državi. to najzornije pokazuju nastupi za sve mlađe selekcije, i evropski nastupi za naš klub sa 18, 19 i 20 godina života. on to i danas jeste, i sigurno je po čistom talentu bolji od ordagića, a mlađi je dvije godine. međutim i njemu je već 21 i definitivno kuca na vrata kategorije neostvarenih talenata...

nisam nipošto za raskid, ako ništa probati sa posudbom.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u pon jun 20, 2016 1:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava