Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 20, 2016 12:36 pm

Naša transfer politika (bar po pitanju dolazaka) se mora drastično promijeniti...Ovo već postaje pomalo i smiješno...Dovodimo igrača, za pola godine noga, mijenjamo po 10 igrača, a sve pod pritiskom nekog rezultata...Igrač ti u julu prošle godine vrijedi 1,5 miliona maraka...Sada ne vrijedi ništa, s noge na nogu...Ne ide brate to tako, isto pijaca jbt...Nadam se da će ovo sa Kostićem izaći na dobro, da ćemo i napraviti određeni pomak, kako rezultatski, tako i u samoj igri...Kako god...VOLIM TE ŽELJO!!! :zeljeznicar1:

bablaz
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:39 pm

Ne kontam pojedince, kao za Dadu se može uzeti 300.000 KM??? Jesmo levati mi mu dali papire džaba.. Osvjestite se momak ne zna trčati. Za ove što su došli tek ćemo vidjeti kakvi su, dok za ove koji su tu to znamo i to je osnovna razlika... Da nisu dovedeni Lendrić, Stevanovići, Bekrić, pa i Zahirović.. ovi za kojim plaćete bi se borili za opstanak. Ljudi trebaju nam igrači koji već mogu igrati u osrednjim ligama u evropi, ili potencijal koji će to moći za godinu-dvije. NE TREBAJU NAM IGRAČI ČIJI JE PLAFON TRENIRATI U ŽELJI I IGRATI 100 MINUTA U 10 UTAKMICA. Tražiti bolje

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:41 pm

Neandertalac je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Evo sjedim i razmišljam šta da odgovorim kolegi Neandertalcu, u pravu je 1/4 a one 3/4 pretjeruje malo je reći. Svi mi želimo da naša djeca uspiju u životu i naprave uspješnu karijeru kako bi sebi izgradili život po svojoj mjeri samo što to nije uvijek moguće. Bez obzira koliko ih mi voljeli i gurali oni jednostavno nekada krenu svojim putem, neki padnu i nagrde koljena a neki učine roditelje ponosnim i preskoče sve nedaće.
Hajde mi ibjasni molim te sta je dobro u vezi ovoga za Dadu, ti si malo ozbiljniji od ovih par dezurnih malomaturanata sto mi repliciraju i pjene.

A upucen si, malo vise. Znas i plate i ponude koje su bile. Svjestan si da moramo prodavati da bi opstali. I da je dovedeno najskuplje pojacanje u istoriji a ne znamo hoce li uspjeti, ne kazem da ne valja, svakako najbolji do sada po referencama, skoro, ali mi ne znamo sta ce pokazati. A mora igrati, da se ne zavaravamo da nece, svidjao se treneru ili ne.

Ima li sta lose u tome sto se meni taj potez ne svidja i ja to javno kazem?
Smijem reci, ili ne smijem?
Smije svako reći šta misli a ti kao neko ko je preko 30-40 godina uz klub bi trebao da znaš da ništa nije crno i bijelo. Hajde da te pitam nešto čisto hipotetički, ima li smisla da klub plaća Enisa samo da bi Damira zadržao i da klub pristaje na ucjene od igrača hoće li on igrati ili neće. Čisto hipotetički da te pitam a ti razmisli dali je sve crno ili bijelo s obzirom koliko ti znaš o klubu.
イビチャ・オシム

MATORI
Kontakt:

[quote="Neandertalac"]Sportski segment, dolasci i odlasci, klasicni amaterizam.
Ovaj isti Dado da je u Radniku mi bi kmecali da ga dovedemo. ...

Ma jah "otreso" Geru...
Đe si insajder, janjad, Amar novi šef, ode Miske, ha, ha, ha, ha, ha, ha

Rodom s mejtaša
Kontakt:

Ovo za Stanu je muštuluk, dosta i njega više.
Ni Dade mi nije više žao sekunde. Frajer je talenat godinama, a samo se i on i mi vrtimo u krug. Idu naši mlađi igrači tipa Žere, Dado bi samo smetao. Imao je priliku nije iskoristio i nek se dokazuje negdje drugo. Sretno mu bilo, ako je toliki potencijal neka se proda za dobru lovu, mi ćemo uzeti naš procenat i to je to. U nas vazda neki merhamet, sve nam nekog žao, dosad bi imali 100 igrača u klubu koliko žalimo.

Ovi stoperi su velika nepoznanica, ali nešto kontam u najboljem slučaju bi mogli biti ko Kerla (i on se motao po Grčkoj) što i nije loše. S tim da bi ovi trebali biti malo bolji u glavu od njega.

Miske razvalio na skupštini. On je čovjek za velike stvari, takav je by design. Sve što radi radi najbolje, nema prosjeka, improvizacije i šuplje. Duboko je on u ovo sve ušao da bi se povukao. Tek je počeo.

mirzza
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:44 pm

FKZ1921 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:svako ko misli da zna i umije bolje, neka dodje u klub, kesira i pitat ce se za neke stvari, do tada :guz:
Ne trebamo se tako postavljati...
Malo ko mislu (barem onoliko koliko po forumu možemo zakljuciti)da treba razmišljati u pravcu dolazaka nekih drugih. Na kraju krajeva,jedini legitiman i legalan način "dolazaka i odlazaka" jeste skupština kluba. Ista se nedvosmisleno izjasnila po tom pitanju i ne bi mi trebali ništa preispitivati po tom pitanju.
S druge strane,nije ispravno reći ni to da ko može bolje neka dodje ,iskesira i pitati će se... Niko od ljudi koji sad upravljaju klubom nije došao,iskesirao i pita se. Svi su došli kroz redovne procedure koje su propisane aktima kluba,ne po osnovu kesiranja. Niko u FK Zeljeznicaru ne kesira i ne pita se po tom osnovu. Ljudi koji su izabrani pitaju se po osnovu obaveza koje im propisuju akta po kojima klub funkcioniše.
Takodje ne znači da ljudi koji vode klub rade sve besprijekorno i da ne treba kritikovati ono s čim se ne slažemo. Ne treba kritikovati hipoteticki...recimo,ne treba kritikovati dovodjenje nekog igrača kojeg ne poznajemo i ne možemo znati kakav će biti kod nas,makar on dolazio i iz slovenac kenan ekipe koja.je ispala iz lige. Sve to ne mora da znači da neće biti dobar kod nas.
Ali se može kritikovati raskid ugovora na inicijativu kluba sa mladim reprezentativcem koji je imao ugovor do 2018.g. U ovo doba prošle godine si imao konkretnu ponudu za njega...odbila se ponuda,rečeno da mu je cijena 800 hiljada eura i da je jedan od igrača oko kojeg će se graditi tim...
Danas odustaje s od njega...
Ovo je bas debakl, znaci imas igraca koji vrijedi imao si ponudu, bio je povrijedjen i umjesto da mu das sansu da se nametne i da ga prodamo za neku cifru, mi ga se rjesavamo.
Ovo sa Dadom ce nam se obiti o glavu itekako. Covjek je prije dvije godine svojim golom, spasio klub jer smo tad bili na ivici i da nismo prosli crnogorce pitanje je sta bi bilo sa nama.
Ova odluka se treba preispitati definitivno, jedan Lazic da ima mjesto a da Dado nema. Nikako ne valja, nikako. Standardni clan svih U repki, decko koji zna igrati lopte. Posebno sto ostaje kurcobolj Bekric koji niti je bolji od Dade kojeg niti mozemo prodati niti zaraditi ni nista.
Ovdje smrdi na druge uslove a ne na fudbalski kvalitet.

tm8782
Kontakt:

Rodom s mejtaša je napisao/la:Ovo za Stanu je muštuluk, dosta i njega više.
Ni Dade mi nije više žao sekunde. Frajer je talenat godinama, a samo se i on i mi vrtimo u krug. Idu naši mlađi igrači tipa Žere, Dado bi samo smetao. Imao je priliku nije iskoristio i nek se dokazuje negdje drugo. Sretno mu bilo, ako je toliki potencijal neka se proda za dobru lovu, mi ćemo uzeti naš procenat i to je to. U nas vazda neki merhamet, sve nam nekog žao, dosad bi imali 100 igrača u klubu koliko žalimo.

Ovi stoperi su velika nepoznanica, ali nešto kontam u najboljem slučaju bi mogli biti ko Kerla (i on se motao po Grčkoj) što i nije loše. S tim da bi ovi trebali biti malo bolji u glavu od njega.

Miske razvalio na skupštini. On je čovjek za velike stvari, takav je by design. Sve što radi radi najbolje, nema prosjeka, improvizacije i šuplje. Duboko je on u ovo sve ušao da bi se povukao. Tek je počeo.
:palacgore:
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Neandertalac

Izlija je napisao/la:
Izlija je napisao/la:Evo sjedim i razmišljam šta da odgovorim kolegi Neandertalcu, u pravu je 1/4 a one 3/4 pretjeruje malo je reći. Svi mi želimo da naša djeca uspiju u životu i naprave uspješnu karijeru kako bi sebi izgradili život po svojoj mjeri samo što to nije uvijek moguće. Bez obzira koliko ih mi voljeli i gurali oni jednostavno nekada krenu svojim putem, neki padnu i nagrde koljena a neki učine roditelje ponosnim i preskoče sve nedaće.
Hajde mi ibjasni molim te sta je dobro u vezi ovoga za Dadu, ti si malo ozbiljniji od ovih par dezurnih malomaturanata sto mi repliciraju i pjene.

A upucen si, malo vise. Znas i plate i ponude koje su bile. Svjestan si da moramo prodavati da bi opstali. I da je dovedeno najskuplje pojacanje u istoriji a ne znamo hoce li uspjeti, ne kazem da ne valja, svakako najbolji do sada po referencama, skoro, ali mi ne znamo sta ce pokazati. A mora igrati, da se ne zavaravamo da nece, svidjao se treneru ili ne.

Smije svako reći šta misli a ti kao neko ko je preko 30-40 godina uz klub bi trebao da znaš da ništa nije crno i bijelo.
To ti odgovor?
Željeznicar za život cijeli!

shzna
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:46 pm

Zašto mi se briše post ?
Je l ja lažem ako kažem da ovaj iz dana u dan sve više i više kenja, serucka ?

ODOŠE SADIKOVIĆI! :karanje:
1987

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:47 pm

Izlija je napisao/la:

Smije svako reći šta misli a ti kao neko ko je preko 30-40 godina uz klub bi trebao da znaš da ništa nije crno i bijelo.
To ti odgovor?
Nije, debeli mi prsti pa sam slučajno postao proje nego što sam završio, editovao sam post.
イビチャ・オシム

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:47 pm

I Stana :karanje: :karanje:
Željezničar ante portas !

delinjo
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:48 pm

mirzza je napisao/la:
FKZ1921 je napisao/la:
1921.ba je napisao/la:svako ko misli da zna i umije bolje, neka dodje u klub, kesira i pitat ce se za neke stvari, do tada :guz:
Ne trebamo se tako postavljati...
Malo ko mislu (barem onoliko koliko po forumu možemo zakljuciti)da treba razmišljati u pravcu dolazaka nekih drugih. Na kraju krajeva,jedini legitiman i legalan način "dolazaka i odlazaka" jeste skupština kluba. Ista se nedvosmisleno izjasnila po tom pitanju i ne bi mi trebali ništa preispitivati po tom pitanju.
S druge strane,nije ispravno reći ni to da ko može bolje neka dodje ,iskesira i pitati će se... Niko od ljudi koji sad upravljaju klubom nije došao,iskesirao i pita se. Svi su došli kroz redovne procedure koje su propisane aktima kluba,ne po osnovu kesiranja. Niko u FK Zeljeznicaru ne kesira i ne pita se po tom osnovu. Ljudi koji su izabrani pitaju se po osnovu obaveza koje im propisuju akta po kojima klub funkcioniše.
Takodje ne znači da ljudi koji vode klub rade sve besprijekorno i da ne treba kritikovati ono s čim se ne slažemo. Ne treba kritikovati hipoteticki...recimo,ne treba kritikovati dovodjenje nekog igrača kojeg ne poznajemo i ne možemo znati kakav će biti kod nas,makar on dolazio i iz slovenac kenan ekipe koja.je ispala iz lige. Sve to ne mora da znači da neće biti dobar kod nas.
Ali se može kritikovati raskid ugovora na inicijativu kluba sa mladim reprezentativcem koji je imao ugovor do 2018.g. U ovo doba prošle godine si imao konkretnu ponudu za njega...odbila se ponuda,rečeno da mu je cijena 800 hiljada eura i da je jedan od igrača oko kojeg će se graditi tim...
Danas odustaje s od njega...
Ovo je bas debakl, znaci imas igraca koji vrijedi imao si ponudu, bio je povrijedjen i umjesto da mu das sansu da se nametne i da ga prodamo za neku cifru, mi ga se rjesavamo.
Ovo sa Dadom ce nam se obiti o glavu itekako. Covjek je prije dvije godine svojim golom, spasio klub jer smo tad bili na ivici i da nismo prosli crnogorce pitanje je sta bi bilo sa nama.
Ova odluka se treba preispitati definitivno, jedan Lazic da ima mjesto a da Dado nema. Nikako ne valja, nikako. Standardni clan svih U repki, decko koji zna igrati lopte. Posebno sto ostaje kurcobolj Bekric koji niti je bolji od Dade kojeg niti mozemo prodati niti zaraditi ni nista.
Ovdje smrdi na druge uslove a ne na fudbalski kvalitet.
A gdje si zi Lazica gledao pa znas ko je bolji??
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

1921.ba
Kontakt:

raspade se klapa iz mon cheria
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Ajzea
Kontakt:

Ne, ozbiljno.. Koje cigare Stana pusi i koliko moze popiti?
1921.ba je napisao/la:raspade se klapa iz mon cheria
:lol:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u pon jun 20, 2016 12:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

Jel otisao nedo? Da festu spremim

delinjo
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:49 pm

Puce klan.... Ups
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:50 pm

1921.ba je napisao/la:raspade se klapa iz mon cheria
Svaka cast!
:shisha: :ne:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:50 pm

Ode Stana, ode Nedo, svi sretni i zadovoljni. Volim te Zeljo :zeljeznicar1:
Željezničar ante portas !

neroazzuro
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:51 pm

Vala, očito da se u klubu i po pitnaju tog merhametluka okreće list.
Dado je ljetos posle Evrope vrijedio tih 300 glava. Posle toga se nestto usutio i krenuo nizbrdo s formom. A onda se još i povrijedio. Ti faktori su mu sigurno smanjili vrijednost. Uzevši sve to u obzir plus još ovo treninga i ova utakmica Kostić je vjerovatno procijenio da ga ne vrijedi držati u ekipi . Možda i zbog poruke ostalim igračima da se nikog neće trpit zbog starih zasluga.
Meni to nije toliko neshvatljivo, ali samo pod uslovom da SVI vezni igrači koji počnu sezonu budu ili bolji ili jeftiniji od Dade.
U drugim slučajevima nema smisla.

Hadzijalagic
Kontakt:

pon jun 20, 2016 12:52 pm

FKZ1921 je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:U današnjem broju jednog dnevnog lista piše da Kostić ne računa više na Bogičevića, Stanića, Hodžurdu, Enisa i Damira Sadikovića i Đermanovića. Za Bogija i Đermanovića je to bilo od ranije poznato, ali za ove ostale prvi put čujem da ne računa na njih.
Prepisuju ljudi spekulacije sa foruma..
Nisu špekulacije...
I ne ide Dado na posudbu već mu se, kao i ostalim nabrojanim,raskida ugovor.
Zer ti ne napisa prije par dana da Dado ima kvalitet za prvi tim i da Kostic racuna na njega?
FKZ1921 je napisao/la:
malta071 je napisao/la:Ono sto me raduje a culi smo od Kostica a i vidjeli, da niko ko nema kvalitet se nece trpiti. Sadikovic, peti deseti..
:zeljeznicar1:
Upravo zato što ima kvalitet,Damir Sadikovic će ostati u Želji i biti u konkurenciji za prvi tim. Stručnjaci sa foruma na sreću neće praviti tim.
Inace, mogla su se ocekivati ova imena po prikazanom na trening tekmi protiv Olimpika.. Zao mi je Midzica i malog Sehica koji nikad nisu ni dobili priliku da pokazu sta znaju..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon jun 20, 2016 12:55 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 24 gosta.

Prijava