Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

south side
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 20, 2016 1:24 pm

Mozda od ljeta opet u plavom dresu budemo gledali josipa kvesica?
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

diego1921
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:32 pm

south side je napisao/la:Mozda od ljeta opet u plavom dresu budemo gledali josipa kvesica?
Ja bi volio,al pitanje je u kakvom je on stanju sad ,igra li standardno tamo u 2 ligi ?

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:38 pm

Ako hocemo nesto vise u Evropi i da napadnemo titulu u Ligi 12, mislim da nam treba neko bolji i od Kvesica. Svaka cast Kvesi, bolji je od dosta bekova u nasoj ligi ali to je moje misljenje. Mada uprava zna najbolje.

Hajde Zeljo pobjedi, bodove(prolaz) donesi, nocas nesto lijepo treba da se desi :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

IvanOsim
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:46 pm

-----------------------------Kjosevski---------------------

S.Stevanovic-Kosoric-Bogicevic-Kramaric

----------------Blagojevic------Zolotic----------------

M.Stevanovic---------Bekric------------Memija

-----------------------------Lendric------------------------

Po meni nasih trenutno najjacih, samo jako zaganjat, presing na njihovu zadnju liniju i kad aBd povedemo treba ih odmah stisnuti i jos koji im uvaliti..

Generalno unazad par godina me najvise muci sto uvijek kad povedemo zadovoljimo se sa min prednoscu, nema zara i htjenja tolikog i taj mentalitet moramo mjenjati, znam da sam o tom vec pisao, ali jednostavno ne smije nam se desavati da kuci vodis protiv slabijeg protivnika jedan razlike, imas prekid i samo tri fudbalera u protivnickom sesnestercu, moramo lomiti ekipe ranije, a samim tim jos mnoge stvari ce se posloziti..

Tryg
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:48 pm

Znaci opet da ocekujemo sablonsku igru preko desne strane? Ma dajte, nadam se da je nesto ovaj put izmislio ili se uzda na voljni momenat pojedinca sto mi u svakom slucaju imamo, al da li ce veceras proraditi vidjet cemo. Nek nam je sretno.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

rios
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:50 pm

Neandertalac je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:Obradili ste sve moguće taktike i postavke, ali samo jedna će nam donijeti rezultat, to je trka, trka i trka. Sve dobro što smo uradili, uradili smo trkom i presingom, najspremnija smo ekipa u ligi i to nam je najveći adut. Jbg, dosta toga se piše o nekoj igri, pasovima i slično, ali toga će biti najmanje. Golove dajemo iz pritiska, iz kojeg dođe neki odbitak kojeg Lendrić ili Boske pospreme u mrežu.

Jedini trener koji je posljednjih godina uspio uspostaviti igru je Odović, sjetićete se kako su momci vezli po terenu, sitna dodavanja, dupli pasovi, lopte u prazan prostor, i to je stvarno bio poduhvat u ovakvoj ligi i na ovakvim terenima.

Odbrana mora izaći visoko, kao kad gubiš, a u stvari gubiš i to je to. Tu uvijek postoji rizik od kontre, ali jebaji ga i ako primimo gol, svakako moramo zabiti dva.

Treba nam trkačka utakmica, gdje će svako biti na ivici. Sve ovo mora ostaviti traga na igračima Slobode i potreban je visok tempo da bi popustili, jbg, nisu roboti.
Bravo za ovaj post.
I da dodam, mogao bi Memija pocet na klupi, pa u drugom napraviti izmjenu na desnoj strani.
I probati Halvadzica, zasto ne. Skolovan je igrac, vjerujem da zna i moze napraviti bljesak, bar jedan a kao sto kazes, ako primimo jedan, opet dva moramo zabit.
Ma prolazimo :-)
@neandertalac
Cini mi se da Halvadzic nije otputovao u Tuzlu uopste,ali jeste Tiago i nadam se da je spreman bar za pola sata.

@Virtual
Pisao sam prije par dana kakvu utakmicu ocekujem - kao prve dvije ova dva kluba ove polusezone.Jedna ekipa ( Sloboda ) ce se zatvoriti i povuci na svoju polovinu,kao i u prvoj utakmici,vidim na onom forumu tamo da i navijaci Slobode to ocekuju/prizeljkuju.
Bice to sa njihove strane vjerovatno dosadna utakmica,sa puno prekida daleko od gola,usporavanja igre,pokrivanja svakog metra terena,jednostavno bez rizika.
Nasa sansa,i sam si napisao slicno,je u strpljenju,radu svih 90+ minuta,prekidima,odbijancima i greskama zadnje linije.Kad se pogleda u dvije utakmice ove godine sva 4 gola oba tima su pala na 2 nacina - odbijanci i greske odbrane.
Igrat ce se vjerovatno puno i na duge lopte,vidjet cemo kako se Lendric izboriti s njima,ako ne bide bas islo ne treba puno cekati sa ubacivanjem Djermanovica ili Mujagica.Jednostavno te duge lopte se moraju pokusavati spustati Bekricu,Blagojevicu ili krilima na sut.Al da ne pametujem oko toga,vjerujem da ce Edis naci najbolje rjesenje.
Momcima koji idu u Tuzlu sretan put,pa da se radujemo svi na kraju aBd :zeljeznicar1:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

terabajt
Kontakt:

sri apr 20, 2016 1:56 pm

Hrabrom i pametnom igrom pokušati dostići ovaj zaostatak.
Rani naš gol i odlazak na poluvrijeme sa golom prednosti bi bilo odlično.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri apr 20, 2016 2:06 pm

@neandertalac tvoje famozno janje nije više u modi. Sad je to piletov BUUUUM. Očekujemo uskoro tvoj odgovor :DD:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Kapiten
Kontakt:

sri apr 20, 2016 2:53 pm

Nije ni Mujaga otputovao gore. Vidio sam ga danas u tramvaju :mrgreen:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

damirfile
Kontakt:

sri apr 20, 2016 2:54 pm

Najviše nade polažem u Tiaga mogao bi dosta problema napraviti zadnjih 30 min ako bude ulazio. Onako odmoran da provoza umornu odbranu tuzlaka.

kontranogama
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:01 pm

Sretno svima pa da se zajedno radujemo za nekoliko sati.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Hrasno1921'

sri apr 20, 2016 3:19 pm

south side je napisao/la:Mozda od ljeta opet u plavom dresu budemo gledali josipa kvesica?
:lol:

U augustu potpisao ugovor, pocetkom drugog dijela sezone ga poslali na posudbu u Karsiaku, i sada opet da se vrati u Zelju a ima ugovor do 2019. i bh. ministarsku placu x4 !?
Obicna glupost i izvala, igraci Ede Kurtagica se nikada ne vracaju u prijasnje klubove ;)
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

irfo

sri apr 20, 2016 3:20 pm

Hajde Željo pobjedi, bodove donesi, noćas nešto lijepo treba da se desi. Hajde Željo pobjedi, biće piva i pjesme, ja bez tebe ne znam, ja bez tebe ne smijem! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:25 pm

Hrasno1921' je napisao/la:

U augustu potpisao ugovor, pocetkom drugog dijela sezone ga poslali na posudbu u Karsiaku, i sada opet da se vrati u Zelju a ima ugovor do 2019. i bh. ministarsku placu x4 !?
Obicna glupost i izvala, igraci Ede Kurtagica se nikada ne vracaju u prijasnje klubove ;)
ne bi sigurno on, ali isto tako sigurno oni nisu zadovoljni viđenim niti su ovo planirali. a turci su to, ko zna kakve klauzule imaju i šta mu mogu složiti...
gradi željo boli te *****

nookey
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:29 pm

uh jbm ti tekmu, želudac se svezao u čvor, hajde počni!!!!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:33 pm

jel to igra ljoze danas? :ganja:
100/94/37/34 - i to je to!

irfo

sri apr 20, 2016 3:37 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:jel to igra ljoze danas? :ganja:
Imal kakve statistike za polufinala kupa, kolko smo puta igrali i prosli :ganja:

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:41 pm

irfo je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:jel to igra ljoze danas? :ganja:
Imal kakve statistike za polufinala kupa, kolko smo puta igrali i prosli :ganja:
evo onako sad iz glave sto se sjecam...

1973. ispali protiv Hajduka
1974. ispali protiv Borca
1980/81 prosli Partizan
1991/92 ispali protiv Partizana
1996/97 prosli Lukavac
1998/99 ispali protiv Sarajeva
1999/00 prosli TOSK
2000/01 prosli Siroki Brijeg
2001/02 prosli Leotar
2002/03 prosli Zepce
2005/06 ispali protiv Sirokog Brijega
2007/08 ispali protiv Slobode
2009/10 prosli Zrinjski
2010/11 prosli Siroki Brijeg
2011/12 prosli Borac
2012/13 prosli Zrinjski
2015/16 ???

16 polufinala, 10 prosli
Zadnja izmjena: jovanmaksimovic, dana/u sri apr 20, 2016 3:45 pm, ukupno mijenjano 1 put.
100/94/37/34 - i to je to!

Hrasno1921'

sri apr 20, 2016 3:45 pm

ChWilla je napisao/la:
Hrasno1921' je napisao/la:

ne bi sigurno on, ali isto tako sigurno oni nisu zadovoljni viđenim niti su ovo planirali. a turci su to, ko zna kakve klauzule imaju i šta mu mogu složiti...
Ma vucarat ce ga po posudbama dok mu ne istekne ugovor ili dok ne raskinu ugovor na njegovu stetu, ali u Zelju se sigurno nece vratiti, uostalom duze vrijeme je povrijedjen a nije cak ni standardan u drugoligasu, mislim glupo uopste potencirati ovu pricu, jer u startu znam da od toga nema nista ...
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

Avanes
Kontakt:

sri apr 20, 2016 3:46 pm

Nakon toliko godina oni baš sad našli da osposobe reflektore :psujem:
Mirsad Siljak: "Te osobe koje su preko dvadeset, da su i preko cetrdeset godina u ovome klubu, njih nije lijepo vidjeti a ne komunicirati sa njima."

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 16 gostiju.

Prijava