Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

rios
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 19, 2016 8:22 pm

Dobro,covjek iznio svoju ideju,ne morate ga sad razapinjati :ganja: Goodison buraz,razumijem ja tvoju poentu,defanzivni vezni na lijevom krilu bi bio apsolutno iznenadjenje,sirina u igru,ali isto tako moras razumijeti da mi u kadru nemamo takvog defanzivnog veznog koji bi to mogao iznijeti,mozda ali samo mozda bi Zaha npr. na desno krilu i mogao,cak ga je Pape i stavljao na beka par utakmica u repki,ali Zola nikako.Nema on tu pokretljivost,poprilicno tromo izgleda,sa loptom posebno,nema ni neki jak zadnji pas,jednostavno bi se pogubio totalno na toj poziciji.Eh da nam je Radja Najngolan pa da i probamo nesto :ganja: Ovako tesko..

Vidio sam maloprije neku pricu oko Zahe pa da se nadovezem..On mora biti korisniji u ofanzivi protiv slabijih protivnika,tipa Drina,Travnik,itd.,tu jednostavno ne moze biti klasnicni zadnji vezni.Mislim da za takvo nesto posejduje kvalitet ipak.
Protiv ovih jacih,kao npr. sutra,od njega ocekujem samo destrukciju i predavanje lopte kreativcima :palacgore:
Zadnja izmjena: rios, dana/u uto apr 19, 2016 8:24 pm, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Model1964

uto apr 19, 2016 8:23 pm

Dominic je napisao/la:
Hrasno1921' je napisao/la:Pa nama kao udruzenju gradjana po zakonu uopste nisu potrebni tenderi i njihovo raspisivanje, odnosno biranje izvodjaca za radove ili nabavku necega, jednostavno se moze izabrati tipa ti mi se svidjas evo ti radi ili od tebe cu uzeti, ali opet sa druge strane njihovo raspisivanje od strane ljudi u klubu dovoljno govori koliko zele i nastoje da sve bude javno i transparentno.
I ako bi bez tendera sve brze islo u pogledu cekanja i prikupljanja ponuda.

Izgleda da se stolice nece nabavaljati od Bekto Precise, vec od nekog stranog ponudjaca koje su po kvalitetu iste a mnogo jeftinije, koliko je to sada pametno sto se tice akcije prikupljanja i prikazivanja cijene da je jedna stolica 30.88 KM a ustvari je manje ne znam ...
Glavni radovi i to ovi veci koliko vidim idu preko tendera tipa gradnja sluzbenih prostorija, tribine i sl. a ovi "manji" u vidu renoviranja stadionskih prostorija, tunela, nabavka novih klupa za rezervne igrace, i sl. za to se nece raspisivati tender.

Inace igraci su prije par minuta krenuli ka Mramoru ...

PS. Zeljo - Zrinjski igra se u petak 29. od 20h :pljesak:
Ne dopada mi se ako posao nece dobiti Bekto Precisa a ljudi nam prosle godine bili donatori!!? I treba me neko uvjeriti da firma s takvim pedigreom u svijetu u kvaliteti proizvoda u automobilskoj industriji i sta sve ne, pa jos domaca, moze biti toliko skuplja od strane! Mislim da bi nam ovdje trebalo neke pojasnjenje dati iz Uprave jer i ja sam jedan od donatora stolica!
:) Ako je novi dobavljač jeftiniji, recimo pet procenata, naravno da če izabrati njega. U biznisu nema sentimenta ili ti merhameta. Na taj način natjeraš domačeg proizvođača da je konkurentniji. Znam to nije lijepo, ali tako je, jebi ga. Mislim da su toga svjesne obje strane.
To što su bili donatori ne znači da su samo dali. Donator nešto i dobije ;)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

storm_raider
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:25 pm

GoodisonPark je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Virtu4L je napisao/la:Ma ne može Zola na krilo, bar ne u ovakvoj utakmici gdje ganjamo rezultat. Treba nam ofanzivan igrač.
ma može Zola krilo jer ima dobru kontrolu lopte :lol: :lol: Zola kad ima loptu u nogama kao da si mu bombu dao, a ne loptu :lol: :lol:

Čekaj malo, ti hoćeš da kažeš da Memija ima bolju kontrolu lopte od Zole?

Ja navedoh najsvježiji primjer protiv travnika, Zolin ofanzivni učinak. Prije toga nije ni igrao nekoliko utakmica.
Zola je protiv Travnika bio nas najgori igrac. Veoma losa kontrola lopte, jedno 5-6 lopti je direktno predao u noge igracima Travnika i upropastio 3-4 dobre polu-kontre. Ako cemo iskreno, taj sut od stativu je jedino sto je uradio dobro na cijeloj utakmici. Da se razumijemo, da Bog da on uvijek imao takav sut, ali njegova kontrola lopte je nesto na cemu mora raditi. Spor igrac, nimalo startan, kontrola lopte losa. Sve ono sto Memija nije. Zola je destruktivac, dug korak, jak - krakat, dobro se gradi, inteligentan i solidan sut ima. Njega staviti na krilo je nesto kao Turkovica staviti na krilo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Okolele
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:26 pm

Sta je ovaj brojac clanskih zapeo..? Sedam dana stoji na 3710..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Valter
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:26 pm

U nedjelju na Koševu bojkot zapadne tribine. Ne dozvolimo da nas Dino Fening pravi levatima.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

storm_raider
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:29 pm

Valter je napisao/la:U nedjelju na Koševu bojkot zapadne tribine. Ne dozvolimo da nas Dino Fening pravi levatima.
Ja bih zbog onih na terenu i ako ikako mogu uticati navijanjem na njihovu igru pozitivno, sad potpisao da me Dino pravi levatom.

cikazubo
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:30 pm

Valter je napisao/la:U nedjelju na Koševu bojkot zapadne tribine. Ne dozvolimo da nas Dino Fening pravi levatima.
Ma tesko da ce raja to prihvatit, ja bi najsretniji bio kad bi Jug bas napunili, a ovamo prazno potpuno ostavit, al nema od toga nista..

Elegant
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:32 pm

Ma kakav bojkot sto vise da ljudi dođe na Kosevu, ko ima da plati bujrum ko nema Boze moj bice drugi put.

Da mi njih mlatnemo na terenu to je najvaznije !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

irfo

uto apr 19, 2016 8:34 pm

proci slobodu i dobit onda pitare na kosevu , pa mislim da mi ne bi bilo bolje sedmice u zivotu :titula:

11plavih'92
Prijatelj foruma
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:37 pm

ublehas je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Sa drugog foruma:
VAŽNO!!!

pitari SU KRENULI U AKCIJU POTURANJA I POMETANJA PRICE O SVADJAMA U NASEM KLUBU I RASKOLU VODECIH LJUDI U KLUBU.POTURAT CE ISTO TAKO PRICE O POVEZANOSTI NAVIJACA SA NEKIM POLITICKIM PARTIJAMA KAO I SA POJEDINCIMA IZ ISTIH.

NISTA OD OVOG NIJE TACNO,SAMO JEFTINE pitarske PODVALE NA KOJE SMO RANIJE NASJEDALI I DOVELI KLUB DO DNA,NEMOJTE OPET NASJEDATI!!!

MI SMO ŽELJINI,ŽELJO JE NAŠ
Samo da podsjetim.
Izgleda da svjesno ili nesvjesno i na ovom forumu neki pokusavaju vezati šuhvu navijacima. Zasto se trazi finansijski nabolja konstrukcija kupovine stolica, ko ce odgovarati za dovodjenje Mailsona, zasto se grade prostorije na zapadu kad će se morati srusiti kad se bude radila prava tribina itd. Nadam se da to kolege forumasi rade nesvjesno. Primjer stolica i Bekto (Storme izvini), zar smatramo da u Upravi sjede ljudi koji bi za relativno malu razliku u cijeni izradili Bektu i izgubili obraz. Nema sanse, ti ljudi svoje profesionalne karijere nisu gradili na taj nacin.
Nadalje, donacije su zamisljene kao neuslovljene i jedino kao takve imaju smisla. Npr neko uplati xy KM i kaze ako jarboli nece biti hromirani ima da mi vratite novce, banalizujem.
A kad smo kod donacija, uvijek sam se pitao otkud zenama onaj glupi izraz sreće na faci kad kupe neku glupost u vidu sandala, torbi, sitnica za koje i ne znaju hoće li ikad obući. Vjerovatno ni moja faca nije drugacija nakon uplate donacije :)
5. - 7. Okt 1992.

BHDragons
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:38 pm

Mi moramo ispuniti i jug i naš dio zapada. Ovo je najvažnija utakmica sezone. Puna podrška našim lavovima.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

GoodisonPark
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:40 pm

Mislim da je sve rečeno oko ovoga da ne idemo u nedogled. To je bila moja zamisao da li bi to Zola mogao ili ne vjerovatno nećemo nikad saznati. Međutim ono što očekujem je da naša krila budu 100% u igri svih 90 minuta nema odmaranja po 3 minute uz aut liniju i pritom se još naši bekovi zabijaju u njih, također očekujem mnogo ofanzivnije bekove. Trka i tempo i nadam se da ćemo sutra pružiti svoj maksimum i da ćemo svi zajedno slaviti prolaz, ali ako se desi i da ispadnemo ne daj Bože, onda šta možemo, pružiti ruku protivniku i idemo dalje lopta se i dalje kotrlja. Storm slažem se da je Zola imao grešaka ali je faktički igrao na Jovanovoj poziciji koja je zaista nezahvalna i slažem da on nije takav kalibar igrača ( centralnog veznog).
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Hadzijalagic
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:42 pm

storm_raider je napisao/la:

Zola je protiv Travnika bio nas najgori igrac. Veoma losa kontrola lopte, jedno 5-6 lopti je direktno predao u noge igracima Travnika i upropastio 3-4 dobre polu-kontre. Ako cemo iskreno, taj sut od stativu je jedino sto je uradio dobro na cijeloj utakmici. Da se razumijemo, da Bog da on uvijek imao takav sut, ali njegova kontrola lopte je nesto na cemu mora raditi. Spor igrac, nimalo startan, kontrola lopte losa. Sve ono sto Memija nije. Zola je destruktivac, dug korak, jak - krakat, dobro se gradi, inteligentan i solidan sut ima. Njega staviti na krilo je nesto kao Turkovica staviti na krilo.
Da imao je "samo" sut posle kojeg je pao gol i pas ne centru za Lendrica posle kojeg je pao gol.. Ne bih ja rekao da je to los ucinak.. Po meni je i pored dvije velike greske bio tri puta bolji od Zahirovica..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

storm_raider
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:45 pm

I to je istina, on je defanzivni vezni, a ne centralni. Nama je Blagojevic 40% ekipe, slozio se neko ili ne s tim i mi zamjene za njega nemamo.
@11plavih, ne brini druze, sve je pod kontrolom.
@Hadzijalagic, nema potrebe za ironijom. Napisao sam, "da Bog da on uvijek imao takav sut...", ali, slozit ces se, bio je mimo toga stvarno los. Nermin je nase dijete i treba ga podrzati, a i da nije treba ga podrzati, jer ima kvalitet, ali se nadam da ce se trznuti malo, a mi da cemo ga istrpiti.
Nije to trazenje mana, ni neko unosenje konflikta (toga ovdje nece biti vjerujte mi), ali svi znamo koliko Zola moze. Sutra 2:0 dobiti i onda objasniti pitarima neke stvari na Kosevu.

chile
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:48 pm

Jedinu promjenu u timu na startu koju bi ja napravio jeste da bi Zahu vratio nazad umjesto Bogija, a Blagojevica i zolu ispred.
Da li bi to izaslo na dobro nemam pojma ali po meni Zahirovic moze vise nego korektno odraditi na stoperu, mislim da bi dobili prema naprijed a nebi mnogo u odbrani izgubili.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

krajisnik87
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:53 pm

Koja je ovo BH Super Sport pitarska stranica pate ljudi od Zelje -.-

Poslano sa mog GT-I8200N koristeći Tapatalk
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

Špekac1921
Kontakt:

uto apr 19, 2016 8:55 pm

Počeli smo pretjerivati sa ovim formacijama i promjenama pozicije pojedinim igračima.
Zna se za koju su poziciju dovedeni pojedinci hvala Bogu pa ne moraju, kao u bliskoj prošlosti, krpiti pozicije i igrati ono što im nije prirodna pozicija.
Kad nikog nema znaj da tu sam ja, da ti pjevam i za te da se lemam...
Samo tebe volim ja, tebe volim ja..

GoodisonPark
Kontakt:

uto apr 19, 2016 9:01 pm

Zaha na štoperu ma daj ne budi smiješan.
Spoiler:
E ovako izgleda kad ono fol znaš da to ne bi qurcu valjalo :mrgreen:
Ma dajte ba, Vi se svezali na Zolu, a niko nije ni vidio da sam Hodžu stavio na štopera sa Acom :ganja: Možda to ne bi bilo loše jer ima dobru dugu loptu a mi ćemo sutra htjeli ne htjeli morati preskakati sredinu terena jer će biti mnogo teško probiti zgusnutu sredinu. Jooj da nam je Pozder sutra da primi koju loptu i da je spusti za Lendrića :zeljeznicar1:

Špekac pa sva ova diskusija i jeste zbog toga što nam igrači igraju na neprirodnim pozicijama :ganja:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Plava Porodica
Kontakt:

uto apr 19, 2016 9:05 pm

AsharaK je napisao/la:Napokon uđoh u kuću, igra se ranije sutra, crko je jedan reflektor koliko sam čuo :)
Ima li išta zvanično..kao prvo treba obavjestiti grupu o našem polasku..jao kakav debilizam fuj fuj,treba kozoyebe natrpati bar 4 komada,kad utakmicu organizovat ne mogu..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Kapiten
Kontakt:

uto apr 19, 2016 9:07 pm

Je li se to zezas @asharak ili ?
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Prijava