pon apr 02, 2018 12:10 pm
Daj nam Zvijezdu u kupu da sto lakse dodjemo do finala, a tamo ko god da bude svejedno je. Opasna Krupa ili motivisani permanentni antitrener koji ce naloziti svoje drvosjece.
Utakmicu u subotu apsolvirati i spremati se za Siroki, to nam je jedna od zadnjih tekmi gdje imamo 7 dana za regeneraciju, pripremu i odmor.
Ono sto posebno brine je neadekvatna fizicka sprema i stvarno mi nije jasno nakon svih kritika na ex trenera da smo sada ovako losi pred kraj utakmce. Ocekivao sam bas nakon intrevjua sa profesorom da cemo mi biti ti koji ce mljeti protivnike a mi padamo, ne zbog psihe nego zbog nedostatka snage. Pa jedan Celik nas je nadtrcao u zadnjih 20 minuta utakmica kod 3-0 za nas, na tome moramo raditi jer sto Ivica kaze ko nema snage da trci, nema snage da igra, tu ti pada, koncentracija, taktika i sve ostalo.
Adzem je sada na slatkim mukama jer se roster siri, tako smo dobili lijevog beka desnjaka koji moze kvalitetno odigrati sto je pokazao i time popravio ocajan utisak sa tekme protiv Krupe. Kemo i Anel su pokazali da se na njih moze itekako osloniti, sto se nebi reklo za Zerica. Sredina nam je najjaca i trenutno trkacki najpotentija trojica su Vranjes-Hajdar i Sinan, nista u trci ne zaostaje Jovan, Saban igra veoma inteligentno, a tu jos ceka i Modic, zaista nevjerovatno.
Mali Anel je cuda radio u ono malo minuta sto je usao, veoma zrelo, inteligentno i pametno je odigrao. Decko smiri igru, iznese loptu po zemlji, odigra dupli pas, bas nekako igra sa lakocom.
Zajmovica licno ne preferiram, mislim da je neskolovan igrac sa puno mana, ali ovo kako se bori i igra je za respekt, on je fizicki jak, usudio bih se reci prejak za nasu ligu, a volja mu je na najvisem nivou. Svaka cast za partiju od subote.
Bogicevic se isto tako trudi, i ona predasistencija za Voju je maestralna, ono ne moze svaki stoper definitivno, ali godine su ga pritisle i to se osjeti, nece on moci izdrzati tempo srijeda-subota i treba ga dozirati da ne pregori. Vojo trenutno i najspremniji igrac u ekipi, toliko trke, pameti u jednom napadacu je isto tako za respekt, on je timski igrac i daje sve od sebe. Sinisa fenomenalan, takodjer igrac kojeg ne simpatisem zbog mana ali ovo sto igra na proljece je odlicno. Nazad stamen, a u igri naprijed dosta ucestvuje, fino je i Sinan zatvorio par puta kada je Shorty otisao naprijed.
Graovca ne treba komentarisati, covjek je najbolji stoper lige, odlican i u zraku i na zemlji, sa solidnom tehnikom, bilo bi lijepo kad bi ostao.
Sinan je doktor igrice, bas kao i Vranjes, nekako mi Haretova trka, Vranjesovo iskustvo i znanje i Sinanova prodornost cine kompaktan vezni red i odlicno se nadopunjuju. Volim okomite igrace koji idu na gol koji probijaju, znaju dati i asistenciju, bravo majstore.
Nadam se da ce se ova trzavica sa Zecom rijesiti jer nam treba njegova brzina i probojnost, taj se decko ne smije otpisati, a Adzem ga je zagrijavao maltene cijelu utakmicu, ustao je u 10-toj minuti i sjeo na kraju, jako ruzno.
Adzem - nije to ni ona igra od jeseni kada smo presingom mljeli cijelu utakmicu i dobijali tekme, ne znam sta se desava, ovi eksperimenti sa Kajkutom mi se nimalo ne svidjaju, snage nam fali, ali ova igra raduje iz prvog poluvremena. Misljenja sam da nam se niko ne moze suprotstaviti ako igramo igru kao u prvom poluvremenu sa Radnikom.
Radnik koji je namucio Zrinjski, dobio Sarajevo, nama nije bio ozbiljan problem dok smo igrali. Kada je nestalo snage, nestalo je i igre, pali smo ali uspjeli smo zatvoriti utakmicu.
Daj nam zvijezdu da je natamburamo u kupu i da mozemo makar tu sa sarenim sastavom izaci, a ovamo je svaka utakmica na noz.