Rodom s mejtaša je napisao/la:Plavi orkestar je napisao/la:Ajzea je napisao/la:
Prijatelju, reci da se salis, molim te.
Pa ni onaj tvoj Uglješa a u zvijezde ste ga okivali,vidim da ga neki hvale za današnju partiju na kojoj ništa nije pokazao i samo mogu zakljuciti da ako se po jutru dan poznaje onda smo ga mi nahebali.Mislim da ce iz one prve postave što je igrala najmanje 8 njih dobiti nogu.Ni oni drugi nisu bili ništa bolji.
Toga sam se bojao. Nekako tebi vjerujem nego većini ovdje jer sam te i ranije primijetio da razmišljaš svojoj glavom, a ne psihologijom mase. Sjećam se nedavno da si prvi provalio i objasnio zašto je sportski direktor za nas trenutno glupost što je i skupština danas potvrdila. A to kad si napisao preduhitrio si me, ali nećemo o tome jer je nasreću zaključena tema.
Nisam gledao danas tekmu, ali one ranije koje sam gledao pa zatim čitao komentare ovdje vidio sam da većina raje pogotovo ove mlađe veze nema. Nije da se pravim pametan ali sam nakon tri tekme skonto da Mulalić veze nema kad je ovdje euforija bila i prekucavala se liga. Zato ove komentare dobar ovaj dobar onaj uzimam sa velikom rezervom, zato te molim budi malo opširniji o današnjoj utakmici da vidim možemo li se barem malo nadati da ima hljeba u nekim igračima. Šta ti kažeš za Husića, Šećera, Lazića, španac itd.
Rodom s Mejtaša malo me popustilo pa sigurno danas mogu objektivnije napisati nešto o jucerašnjoj utakmici.Jucer sam imao osjecaj da je ona prva ekipa bila sastavljena od igraca koji bi u narednom periodu mogli dobiti raskid ugovora,medju njima su bila dva Sadikovica,Djenis,Radinovic,Mujadzic...Druga ekipa su bili novopridošli sa par "starih" Stanic,Hodzurda,Durakovic,Osmankovic,Hasanovic,Zeric...Neko spomenu da su trenirali na pomocnom prije utakmice što nije istina,trenirali su oni koji nisu igrali utakmicu,Bekric,Memija,Lendric,Stevanovic...I izgubili smo.Kostic je vjerovatno zelio vidjeti neke stvari i sigurno je i njemu a i nama sada puno toga jasnije.Zelim istaci da su mnogi koji su jucer istrcali na teren jako dobro placeni.Moja ocekivanja od pojedinih igraca su bila velika pa je moje razocarenje zbog toga i vece.Kostic ce sigurno u narednom periodu odredjenom broju igraca pokazati izlazni put.To je neminovno.Ja sam od novopridošlih
zapazio samo Husica i Spanca kao nekog ko ima kvalitet za Zelje.Mali Zera ce sigurno u narednom periodu stasati u kvalitetnog igraca,Kemo Osmankovic uz ozbiljnost i dobar rad i uz fizicke preddispozicije koje ima sigurno puno obecava.Kostic je sigurno zelio vidjeti i neke stvari koje mi ne vidimo i nadam se da ce donositi najbolje odluke za Zelju poslije vidjenog.On ce svakako imati tezak zadatak da dodje do cilja koji je obracao.Mislim da ce sigurno on dovesti najmanje dvojicu igraca po svom ukusu i iskreno se nadam tome.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".