Ovo će biti malo duži post, nadam se da će bar neko pročitati.
Prije svega želim da kažem kako mnogi idu iz krajnosti u krajnost. Nit' je sve savršeno, nit' je sve katastrofa. Ono što je najbitnije jeste da smo stigli konkurente i da smo u igri što se tiče prvenstva. Mislim da će Zrinjski biti prvak, Sloboda druga, a treći Široki Brijeg (jer imaju smiješan raspored). I mi možemo biti treći ako budemo bili na nivou i ako budemo pobjeđivali. No, bit će sigurno nekoliko iznenađujućih rezultata do kraja, tako da je teško prognozirati, ali možemo reći kako nam je itekako važan derbi. Tu moramo nekako pobijediti, ako tu uzmemo tri bobe, mislim da će do kraja ići malo lakše...
Što se tiče Kupa, ja nimalo nisam optimističan. Ne zato što su oni bolji, jer nisu, već zbog rezultata. Teško je stići 1:2 (ne i nemoguće). Ako hoćemo proći, mora nam se poklopiti milion stvari. Ja se nadam da hoće, ali...
I sad najbitnije, Mulalić. Iskreno, podržavam ga i mislim da bi on mogao biti trajno rješenje na klupi. No, ono što mi smeta kod njega je sljedeće. On je sebe limitirao brojem igrača u rotaciji. Znam da su važne utakmice i sve, ali ja ne vidim da on hoće pokušati nešto novo što nismo vidjeli. Kjosevski je meni dobar golman, treba ga ponekad istrpiti i to je to. S. Stevanović je dobar, školovan bek i s Miroslavom drži desnu stranu. Od stopera samo Kosorić vrijedi. Kramarić na lijevom beku nadam se do dolaska boljeg. Zolotića neću komentirati jer svakako ide, a Zahirović će naredne sezone biti jedan od naših najboljih igrača. Vidi se da traži formu i ne sumnjam da će je naći. Blagojević standardno dobar, Bekrić nije dugoročno rješenje (nadam se), u vrhu napada imamo odlične igrače (i imat ćemo još bolje s Pozderom). Eh, sad, vidim da mnogi zamjeraju Memiji. Ne znam, na ovoj poziciji nit smrdi nit miriše, od fantastičnih do očajnih poteza. Ali to je karakteristika mladih igrača.
Malo sam odlutao, ali da se vratim na Mulalića. Od tog Memije je napravio nezamjenjivog - greška. Morao je negdje, nekako naći načina da tu nešto zarotira. Morao je dati priliku Mailsonu i Halvadžiću. Negdje, nekako. Čisto da se i Memija upita ponekad da li je on i dalje prvi izbor. Gledao sam tog Mailsona, ma siguran sam da ima u njemu nešto što ponekad može prevagnuti. Halvadžić je brz i kada vodimo protiv nekoga i igramo kontre - savršen za to. Ne znam zašto se nije pokušalo i s dva napadača, sa Zahirovićem/Zolotićem i Bekrićem/Blagojevićem u sredini i gore s Lendrom i Tiagom/Dženisom. Za kraj još samo da kažem da svi ovi što se čuvaju na klupi su nam sigurno totalno izvan forme, što je rezultat male rotacije i ne znam koliko je to dobro za ekipu, ali vidjet ćemo šta će Mulalić do kraja uraditi. Ovo su samo neke moje zamisli, Mulalić za sada ima rezultat. Ako ne izbori Evropu, ja bih mu se zahvalio (iako ga podržavam), jer je sada sve u njegovim rukama. No, ja ne sumnjam da ćemo naredne sezone igrati Evropsku ligu na Grbavici.
Eto, od milion mojih misli sam pokušao izdvojiti najbitnije. Ko shvati shvatit će, ko ne je*iga..