ChWilla je napisao/la:sigurno bi bili jači u pomoći nazad, ta 4-4-2 bi bila ustvari bolja defanzivno od ovoga sad. ali kreacija...ko bi doturio loptu do njih kad i ovako imamo problema.
Ima tu Jovan, pa Stevanovic, a mozda cak probati sa Bekricem kao laznim lijevim krilom. Mada bi nam onda trebao jako dobar lijevi bek da koristi taj prostor kada Bekrija ide u sredinu. Ono sto bi dobili s takva dva spica je veliki pritisak na protivnika i mnogo gresaka zadnje linije. Lendric perfektno koristi prostor na terenu, a Dzenis je poprilicno jak u duelima, stoperi bi morali nesto sire stajati i eto sanse za Lendrica. Nevezano za ovu utakmicu, nego sam ocekivao od Edisa nesto tako. Mnogo trke, kompaktna ekipa, malo prosora izmedju linija i veliki pritisak na protivnika. Zato mi uzasno smeta kada Lendric ganja, pa i Stevanovic izadje na beka, Bekric i Blagojevic ostanu daleko i onda stoper jednostavno gurne loptu do veznog. Kada bi vrsili pritisak na pravi nacin na tog veznog bi izlazio Bekric, cijela ekipa bi se pomjerala naprijed i protivnik nema izbora nego nabiti loptu. Ocekivao sam veliki pomak u tom segmentu, ali nekako stekamo. Brine me sto se ne nazire nacin igre koji Edis zeli. Vremena je bilo dovoljno da neke stvari postanu jasnije, ali ocito da je ova guzva ucinila da se nekako krpimo i uzmamo bodove kako znamo i umijemo.