sub feb 24, 2018 7:37 pm
BIlo mi je u neku ruku ocekivano da cemo u ovim kolima pred ligu 6 imati probleme sa igrom. Pisao sam prije pocetka prvenstva o tome kako mislim da nas zalet u smislu neke bolje igre moze da se ocekuje u tim utakmicama koje tek slijede. Naravno,treba biti apsolutno zadovoljan sa osvojenim bodovima i kako god se okrene,ispunjen je plan da se skupljaju ti bodovi.
Mi smo kao ekipa imali dosta problema u ovom mecu, ali uspjeli smo spretno i sretno da sacuvamo svoj,a postignemo gol Slobodi. Realno dosta losa utakmica sa nase strane gdje je bar polovina igraca igralo ispod nekog ocekivanog prosjeka.
Dobra igra Sinise ,Graovca i Voje koji je za mene bio apsolutni igrac utakmice, toliko trke, borbe i rada za cijelu ekipu, milina gledati jednog takvog porfesionalca na nasem terenu. Ostali manje vise tu negdje, sa greskama i oscilacijama u toku cijele utakmice. Zadovoljan sam i sa Blagojevicem relativno, ostali su bili onako. Ali dobro, ovo sve je tek pocelo, zagrijavanje pred deset najvaznijih utakmica, s tim da sakupljanje ovih bodova znaci korak prema tituli.
Ako smo u Krupi odigrali sasvim korektno i dobili zasluzeno, ovde smo odigrali mnogo manje korektno, a opet dobili, to ipak nesto znaci. Tri ekipe se trenutno izdvajaju, imaju puni ucinak i bice stvarno zanimljivo do samog kraja.
Nadam se da ce vjerna publika prepoznati potrebu da u vecem broju da podrsku nasoj ekipi, mogu da razumijem i hladnocu i mogucnost da iz svoje sobe uz tv navijaju na sav glas u ovom trenutku, ali doci ce utakmice gdje ce znacaj publike stvarno doci do izrazaja, jer nam slijede sve sama finala.
A Sloboda je odigrala i vise nego korektno. Mislim da su dali maksimum u ovom trenutku i da ih je Slavko dobro postavio, bili su otvoreniji nego sto sam ocekivao i gledajuci mogucnost da odigramo sa slobodom i dvije utakmice kupa, nece biti lagan zadatak, te bi trebali razviti igru na jedan visi nivo, jer sam siguran da mi to mozemo, dok mi se cini da je ovo to sto sloboda moze uraditi kao neki maksimum.
Ja cestitam cijeloj ekipi i strucnom stabu na ove dvije utakmice i na maksimalnom broju bodova, to je ono sto je jako potrebno, a slijedi utakmica koja nas ocekuje i u ligi 6, dobra provjera za vidjeti kakve su nase mogucnosti u odnosu na glavnog konkurenta za titulu. Nema veze sto igramo u gostima, ne mislim da je to neka mana, ako budemo dali sve od sebe,imacemo sansu da u direktnom okrsaju postignemo nesto sto je dobro za daljnji nastavak.
Idemo dalje.