ned apr 17, 2016 1:09 am
Za ekipu koja je dovela veliki broj igraca, mi smo i napravili odlicqn rezultat, i logicno je da kad se neka pocetna energija i osvijezenje potrosi, da mora malo doci do krize u igri, jer mi jos nismo uigrana ekipa. Pogotovo se to vidi u segmentima organizacije igre i naprijed i nazad. Po meni nesto sa nasim veznim redom nije uredu. Ali nije samo do njih.
U fazi odbrane, ljudi nam od svog gola dodju pred nas u 3 dodavanja. Mi nemamo plalaniranog presinga, pojedinacno se ganja, nekad Lendric , nekqd Stevo. To mora biti homogeno. Pa sta je nama radila Sloboda.
Ja shvatam da Bekric ne moze ganjati, ali i u fazi napada i u fazi odbrane, ne mozemo biti onoliko siroko postavljeni. U fazi odbrane presinga nema ako Bekric ne moze, a krila zakucana za liniju, jednostqvno puno prostora ostane.
U fazi napada,ma hajde jednom,dva , tri puta,da se desi kad idemo po strani, lijevoj ili desnoj,da bek i krilo su bukvalno uz liniju, naprave prodor, centriraju gdje u sesnestercu imas 2 igraca, a sq druge strane isto postavljanje. 2 zadnja vezna nece to nikad ispratiti osim na povratnoj lopti. Pa ne mogu da shvatim, ako Bekric ili Zaha daje iz sredine loptu na desnu stranu, recimo Sinisi, da je toliko problem da Miroslav ne stoji na liniji 3 metra ispred Sinise ili nego da utrcava u sredinu prema Lendricu, da se napravi ukrstavanje, da drugo krilo utrci u jebenu sredinu. Eto urqdili smo to kod prvog gola fenomenalno. I par puta je to Tiago uradio ali on nije imao snage. Umro nakon 5 minuta.
Jednostavno ne moze se onoliko siroko igrati. Mi bukvalno igramo 4-4-1-1. To mora u fazi napada prelaziti u 4-3-3.
Mada ja opet kazem mene sve to ne cudi, mi smo se vise oslanjali na individualni kvalitet, sistem igre treba tek doci. Mi smo jos napravili i fenomenalan rezultat, obzirom koliko je novih igraca.
Kad naletis na uigranu i takticki dobru ekipu,disciplinovanu onda nastaje problem.
Iskreno Sloboda te dobije takticki, fakinski, u igri gdje imaju srece dq pogode rano, ti ne uzvratis odmah, i ondq nastaje frka. **** poraz, ali protiv Slobode je do izrazaja doslo sto je sistem i taktika bila jaca od individuqlnog. Uz sve to imas malo srece, malo nabiju ti nervozu i odmah problem.
Ali jednostavno ako zelimo naredne 3 utakmice uspijesno apsolvirati, moramo malo tu unijeti neku novu dimenziju, ne smijemo cekati samo da bljesne Miroslav, Bekric ili Lendric.
Sad se moramo najvise drzati i zbiti redove. Ne smije nam se desit nakon jednog poraza odmah i manje raje na tekmi i da ekipa sumnja u sebe. Ali brate ne treba ni biti tokmak pa ne ispraviti neke stvari. ***** mu mater ako te jebeni Travnik stisne i dolazi ti pred gol sa 3 pasa, a ti se mucis i patis, onda popravljat to. U ova 3 meca moramo uzeti 2 pobijede. Eto halal im Sloboda u Tuzli.
Zadnja izmjena:
barbarez, dana/u ned apr 17, 2016 1:09 am, ukupno mijenjano 1 put.