Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

reks1
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 16, 2016 10:20 pm

Pa zasto onda ovolika muka? Ja ovo naprosto ne razumijem i pravo zazirem od ozbiljnijih utakmica.

Tryg
Kontakt:

Ma ne znam mejtas prije cemo preko lige u evropu tako da se bolje fokusirati na derbi, sa pobjedom idemo ispred kona i to je to, sami o sebi cemo odlucivati, a ovako zamarati se kupom a i sami znamo kakav je teren tamo i kakvi su oni seljacka ekipa nema sanse da mi razvijemo nasu igru tamo i zabijemo 2 komada.

Jer manje vise scenario nas ocekuje od prve minute isti, valjanje, zadrzavanje, pritisak na sudiju, ne znam fakat nemam nadu a volio bi da grijesim i pojedem govno sto ovo pricam.

Nek nam je sretno i uz boziju pomoc sada nam tek krecu prave tekme i ludilo u kojem molim opet Boga da nam se sve poklopi, jer mi smo Zeljo i kako Edis kaze idemo glavu o glavu pa sta bude.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

sergejevic

Re: RE: Re: FK Željezničar

krajisnik87 je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:sergejevic brate ne možeš svaku utakmicu davat s200 % od sebe kad za 4 dana igraš opet utakmicu pa opet utakmica ona tamo za 3-4 dana,presaugali bi igrači...Koliko god se kaze da se gleda samo slijedeća utakmica moraš misliti i na onu odmah iza unaprijed razsmisljati bar dvije utakmice. Ekipa je to uradila tako za derbi imaš sve spremne igrače osim ako ne do Bog bude kakvih povreda jer se unaprijed gledalo smatram da smo ovo odradili s 40 % snage ksd smo trebali dodali smo gas i zabili 2 komada..Jednostavno ova ekipa može samo napredovati ništa više :ganja:
Upravo to
I zna Edis sta radi kod izmjena kao sto je i rekao kod izmjene Dado-Jovan u srijedu tako ni ova a ni jedna nije bezveze

Poslano sa mog GT-I8200N koristeći Tapatalk
Sve je to super. Vidjeli smo pred sami kraj onaj sut igraca Travnika kada je Zahirovic cini mi se blokirao. Cak su oni i penal trazili. Kako pogodi Zahirovica tako je mogla proci i odose dva veoma vazna boda. Zna se kako odmaras ekipu. Izadjes na teren i zabijes dva gola, kao u Banja Luci u kupu, ugasis im sve nade da mogu nesto i lagano privodis kraju. Ja sam pored sebe cuo barem pet ljudi koji govore da je igra katastrofa, sto je cinjenica. Neki od njih vec sljedecu nece uopste doci. Znamo svi kako je bilo lijepo protiv Sirokog, pa i protiv Mladosti i Olimpika. Dobri igraci i dobra igra privlace ljude na stadion, a ako im ti priredjujes patnju iz utakmice u utakmicu onda nesto ne stima. Imas Lendrica i Stevanovica koji najvise ganjaju i zasluzuju odmor, ali kad njih izvedes da odmoris nema ti ko igrati ni ganjati. Ako ce odmarati neka kazu ovoj dvojici da ne ganjaju sami loptu dok ostalih devet hladi muda.

Trebaju svi znati da se postovanje kupuje odnosom prema dresu. Lendric ganja cijelu zadnju liniju i osvoji loptu, a ostali ga gledaju. Covjek je napadac i ima taj instikt, gubis 1-0 on prolazi i ima lijepu situaciju da suta, a on za dobrobit ekipe dodaje loptu igracu u boljolj poziciji. Tako izgleda kada stavis ekipu i navijace ispred sebe i njega ce uvijek postovati.

dell21
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:21 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Meni više ništa nije jasno. Ni raja, ni Edis, ni većina igrača. Svaka čast Lendriću i Miri. Neću da detaljišem jer Valter je gotovo sve rekao.
Definitivno nisam optimista ni za jednu od slijedeće četiri utakmice, a bio sam umjereni optimista ne tako davno jer sam mislio ići će na bolje, a ustvari sve je gore i gore. Nama trebaju gotovo sve pobjede u te četiri utakmice, a ja se bojim da ćemo teško i do dva remija. Zbunjen sam. Podrška Upravi, a na terenu nek nam je Bog na pomoći. Rezultatom u BL Borac je definitivno drugoligaš uz Olimpic tako da Vitezu više ne treba, a znate šta bi to sutra moglo značiti. Šteta, baš šteta, a lijepa se priča bila zakotrljala. Ali eto tako je u Želji oduvijek. Ništa, nadam se da će Uprava nastaviti sa fantastičnim radom, dovesti par vrhunskih igrača pa dogodine da pokušamo nešto.
Ti se vec predao a toliko utakmica ima do kraja :psujem:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:25 pm

Sad shvatam edisove rijeci "trojica da igraju, 8 da smetaju" :ganja:

pile87
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:28 pm

Svako ima pravo na misljenje ali moje je da se nema kome sta prigovoriti nakon 8 pobjeda u nizu u ligi i da podrska treba biti veca kad je teze a to se te neke utakmice kojih se pojedini pribojavaju. I pustite se toga sto ne igra Dino ili neko drugi zivota vam pa covjek ga trenira 5 godina valjda zna sta moze i koliko moze.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Leon_Professional
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:29 pm

Neka ovih komentara "pregazit ce nas Sarajevo", "sve je gore i gore" , bolje ovako nego da pricamo da cemo sve razbiti i prosetat se. Samo sto neko ide iz krajnosti u krajnost, do jucer je bilo predobro, sad je prelose.

Sloboda mora pasti :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:32 pm

Kad pobjeđujemo nema nam ravnih, pišanje po sirotinji, kad gubimo ne valja ništa, teorije zavjere, evo kad pobjeđujemo a nije idealna igra ne valja ni to i pred raspadom smo, iz krajnosti u krajnost svake sedmice. Danas neke ljude neka je stid, kakve samo psovke i prema Edisu, nekim igračima, uredu shvatam da su ljudi nezadovoljni igrom pojedinaca, ali brate mili onako svoje frustracije liječiti ne ide..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

dell21
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:32 pm

Do kraja nek svaka biude kao danas i ja zadovoljan :kafa: , tri boda su tri boda :shisha:

LARSSONN
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:35 pm

"Sutra dobijemo Sarajevo i mislim da mozemo lagano pripremat ekipu za ligu 12.Znaci 120% dati svaki igrac i pobjeda je nasa!!Cujem bit ce dobre i premije za pobjedu(2000€ po igracu)."

Sad ne vjerujem da ima istine u ovom za premije, ali nek bude. Da je pregurat ove tri tekme u ligi

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub apr 16, 2016 10:36 pm

LARSSON je napisao/la:"Sutra dobijemo Sarajevo i mislim da mozemo lagano pripremat ekipu za ligu 12.Znaci 120% dati svaki igrac i pobjeda je nasa!!Cujem bit ce dobre i premije za pobjedu(2000€ po igracu)."

Sad ne vjerujem da ima istine u ovom za premije, ali nek bude. Da je pregurat ove tri tekme u ligi
Eh ovo mi goviri sasvim suprotno...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

chile
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:41 pm

Stojim i dalje pri svom misljenju da nama pored lijevaka pod obavezno dodje traziti veznjaka s mozgom, sto bi kod nas rekli desetku.
Jer statistika zna i zavarati sto je ocigledan primjer kod Bekrica, po statistici nas najbolji igrac a u stvarnosti ko ga gleda ove utakmice najlosija karika.
Danas Zola preuzima njegovu ulogu zato je i imao mnogo losih pasova.
U biti utakmica kao i sve ovog proljeca... daj loptu desno pa ce Stevanovici nesto osposlovati, atihijski napamet nabijanje prema Lendricu ili Bekrija krene u gomilu i zasere.
Mozda i ja imam veca ocekivanja od ove ekipe ali igra nam je nula bodova i ako redamo pobjede i ta igra je glavni razlog slabe posjete... raju je euforija drzala ali lagano popusta sto se tice posjete.
Ne dolaze svi da navijaju, mnogo vise je onih koji dodju da vide i neki potez, smislenu akciju i na kraju igru koje realno za sad nema.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:42 pm

Toliko pozitivnih dešavanja oko Kluba i nakon jednog poraza odmah se stvara negativna atmosfera. Previše očekujemo, a svi smo govorili kako će biti teško ove polusezone, jer valja uigrati potpuno novi tim i posložiti stvar. Nakon par pobjeda porasli su nam apetiti, pa zajebi tu priču. Moramo igrati prelijepo i dobiti svakoga 4:0. Lijeva strana šteka, mislite da Edis to ne vidi? Mi smo Željo, to protivnici itekako znaju. Evo uzmite primjer Slobode, za koju neki govore da igra najljepši fudbal u BiH ove sezone, a protiv nas ljepote nije bilo. Nego ganjaj da zabiješ gol, a ako ga zabiješ odugovlači. Meni je ljepše igrao Široki nego Sloboda protiv nas. Ne ide sve glat, ali to se prije svega može nadoknaditi podrškom!
Za život cijeli!
P.S. Sad je očigledno da je šteta što nas je Amir napustio na pauzi. Legao bi nam ko kec na desetku, jer bi imala još jednog igrača tipa Blagoje, a Amir dolje ne igra... Ali hajde novac smo dobili (valjda :mrgreen: )
Zadnja izmjena: Eisenbahner1921, dana/u sub apr 16, 2016 10:44 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Elegant
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:43 pm

Drago mi je da se Tiago vratio, on ce na derbiju biti dobra snaga na ljevoj strani. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hurmasica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:44 pm

Glavni problem je što se Bekrić u jednom momentu igra skoro kao drugi napadač, sa Lendrićem. To i može proći nekada kada je tu Blagojević koji zna povući loptu prema naprijed i ima neku ideju šta će sa njom. Danas nam je to stvaralo problem jer smo nazad imali Zahirovića i Zolotića koji nemaju nikakve veze sa kreacijom igre. Čim se Tuce vrati u sredinu po loptu to izgleda bolje i puno smo opasniji. Jednostavno danas nije bilo te veze između klasičnog zadnjeg veznog (Zola i Zaha) i klasične desetke (Bekrić), pa nam se dešavalo da u nekim situacijama imamo praznu sredinu terena i tako otvarajući prostor igračima Travnika. Ko je bio protiv Mladosti mogao je primijetiti sličnu situaciju samo što Mladost nije imala baš tako brze napadače kao što je to imao danas Travnik (Kuadio, Zec) pa nam i nisu mogli stvoriti toliko problema u tom segmentu igre.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

blueheart
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:50 pm

Naša igra jeste malo jednolična. U fazi napada je 4-3-3 i sve je ok dok se ne naleti na ekipu sa ozbiljnim bokovima pa nam krila odsjecena.Lendric sam, Bekrija nemoćan itd... Danas su krila ulazila u sredinu i odmah se to vidjelo. Više prostora se otvara, jasno jer je Travnik dok sa slobodom nije išlo. I kad nije islo Edis je prije nešto mjenjao, makar zarotira igrače kojima ne ide. U ovih par utakmica me zabrinjava njegov odabir igrača i sama postavka. Ako vec nE ide sa krilima daj 4-4-2. Nije mi jasno zašto se kocka sa sadikovica u igri pa i one reklame vide da on nema mjesta ni na klupi a kamo li u igri.
Volio bih da u tz krene sa Lendricem i Tiagom u špicu.
DRZAVA ZELJO

LARSSONN
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:52 pm

blueheart je napisao/la:Naša igra jeste malo jednolična. U fazi napada je 4-3-3 i sve je ok dok se ne naleti na ekipu sa ozbiljnim bokovima pa nam krila odsjecena.Lendric sam, Bekrija nemoćan itd... Danas su krila ulazila u sredinu i odmah se to vidjelo. Više prostora se otvara, jasno jer je Travnik dok sa slobodom nije išlo. I kad nije islo Edis je prije nešto mjenjao, makar zarotira igrače kojima ne ide. U ovih par utakmica me zabrinjava njegov odabir igrača i sama postavka. Ako vec nE ide sa krilima daj 4-4-2. Nije mi jasno zašto se kocka sa sadikovica u igri pa i one reklame vide da on nema mjesta ni na klupi a kamo li u igri.
Volio bih da u tz krene sa Lendricem i Tiagom u špicu.
Enis i nije odigrao loše, izborio slobodan, ali da je on mlad pa da kazes ima vremena, njemu 26 godina..

diego1921
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:52 pm

Hurmasica je napisao/la:Kad pobjeđujemo nema nam ravnih, pišanje po sirotinji, kad gubimo ne valja ništa, teorije zavjere, evo kad pobjeđujemo a nije idealna igra ne valja ni to i pred raspadom smo, iz krajnosti u krajnost svake sedmice. Danas neke ljude neka je stid, kakve samo psovke i prema Edisu, nekim igračima, uredu shvatam da su ljudi nezadovoljni igrom pojedinaca, ali brate mili onako svoje frustracije liječiti ne ide..
Sjever je stvarno danas kriminalan bio sto se tice psovki,i to od 1 minute,to mi je neshvatljivo..Ja sam razocaran predstavom u 2 poluvremenu,Edisu zamjeram samo sto uvjek isti igraci ulaze,treba dati sansu Beganovicu,Hasanovicu,Halvadzicu i Mailsonu,sumnjam da bi nesto slabije odigrali od ovih nekih danas !!

sajo10
Kontakt:

sub apr 16, 2016 10:56 pm

chile je napisao/la:Stojim i dalje pri svom misljenju da nama pored lijevaka pod obavezno dodje traziti veznjaka s mozgom, sto bi kod nas rekli desetku.
Jer statistika zna i zavarati sto je ocigledan primjer kod Bekrica, po statistici nas najbolji igrac a u stvarnosti ko ga gleda ove utakmice najlosija karika.
Danas Zola preuzima njegovu ulogu zato je i imao mnogo losih pasova.
U biti utakmica kao i sve ovog proljeca... daj loptu desno pa ce Stevanovici nesto osposlovati, atihijski napamet nabijanje prema Lendricu ili Bekrija krene u gomilu i zasere.
Mozda i ja imam veca ocekivanja od ove ekipe ali igra nam je nula bodova i ako redamo pobjede i ta igra je glavni razlog slabe posjete... raju je euforija drzala ali lagano popusta sto se tice posjete.
Ne dolaze svi da navijaju, mnogo vise je onih koji dodju da vide i neki potez, smislenu akciju i na kraju igru koje realno za sad nema.

Sent from my Plavo Sokocalo
Evo danas nije bilo Memije pa opet kako sam shvatio vas koji ste bili na mecu nismo nista napravili po toj strani. Znaci nije sve ni do Kerima. A oni koji citaju moje postove znaju da sam ga dosta puta kritikovao, naravno uvjek jer sam imao argument. Ta lijeva strana je vrlo, vrlo tanka. I prioriteti na ljeto moraju biti da dovedemo lijevo krilo, lijevog beka i stopera. Stanic nijedan mec na lijevom beku nije odigrao dobro i uvijek smo imali problema po toj strani. Nije sto je Stanic toliko los opcenito vec sto nije defanzivan igrac i nezna se ponasati kao defanzivac. Mirko nista bolji ali za razliku od Srdjana zna kako se treba ponasati na toj poziciji. Medjutim nijedan od njih nije dorastao startnoj postavi.

Mozda postoji neka fudbalska taktika kod Edisa da se stovise lopte guraju po toj desnoj strani jer ocigledno da nije vise slucajnost. Zasto imamo toliki problema u vecini utakmica? Zato jer su nas timovi procitali, itekako. Mi nasu igru baziramo na Stevanovice i ponekad duga lopta prema Lendricu. MORAMO ukljuciti i lijevu stranu, moramo poceti vise kombinacija da pravimo. Mjenjanje pozicija Mire i Tiaga naprimjer, mjenjati taktike. Tesko je slomiti otpor protivnika ako imas samo Plan A. U slucaju da on ne proradi sta ti preostaje? Nista. Onda ces gurati pobjede na guzove.

Na kraju krajeva bolje je i pobjedjivati kad igras lose nego gubiti. To je i stvar velike ekipe da mozes pobjedjivati i kad ne igras najbolje. Ocigledo je da mi imamo igrace koji i ako su prosli pripreme nisu dovoljno fizicki spremni da odigraju dvije utakmice sedmicno na kvalitetnom nivou. Ja se nadam i ocekujem da ce igraci poput Bekrica, Zahe, Miroslava, Lendrica posle ljetnih priprema biti jos spremniji za AkoBogda evropske utakmice i Ligu 12.

Tryg
Kontakt:

sub apr 16, 2016 11:04 pm

Imal tog izvjestaja sa tekme ?
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava