Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Dolina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub apr 16, 2016 8:57 pm

Danas propustio tekmu nakon puno, puno vremena. Sada kada citam komentare ne mogu da vjerujem da je tako lose bilo :? :?
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Hurmasica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:00 pm

Dolina je napisao/la:Danas propustio tekmu nakon puno, puno vremena. Sada kada citam komentare ne mogu da vjerujem da je tako lose bilo :? :?
Ma nije to bilo ni baš loše koliko su pojedinci bili loši pa su uvlačili nervozu u ekipu. Po lijevoj strani gdje je Stana bio najviše su nam problema pravili, Zola je bio ,kao što Storm reče, totalno indisponiran pa je griješio u nekim trenucima kada nikako ne bi trebao, otvarajući kontru protivniku, i eto kada imaš 2,3 pojedinca koja nisu na nivou onda nastanu problemi. Onda naše standardno povlačenje, svjesno ili nesvjesno nemam pojma, pa onda dopustimo protivniku da nas pritisne na našu polovicu... to mi nije jasno stvarno. Ekipu osvježiti i pripremiti za naredne utakmice :palacgore:
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u sub apr 16, 2016 9:01 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:01 pm

AsharaK je napisao/la:Ajzea o kakvoj je djeci rijec?
Ma nista bitno, nije za pricu..

likusa
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:01 pm

Uprava i administracija Kluba koristi priliku da informiše cijelokupnu javnost da je na današnjoj utakmici prodato 2842 ulaznice, a prihod Kluba je u iznosu od 17.732 KM.
Željeznicar za život cijeli !

Valter
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:04 pm

Koja katastrofalna igra u drugom poluvremenu. Toliko losih pojedinaca za ne povjerovati. Moje skromno misljenje je da u zadnjih 6-7 godina na Grbavicu nije dosla znanjem skromnija ekipa od Travnika. I sa takvim Travnikom nismo u stanju zadrzati loptu duze od 5 sekundi. Nekakvo glupo nabijanje lopte nikome pa ako je ko slucajno stigne. Igraci po na osob: Veca-nabijanje lopte nikome, sporo rjesavanje lopte; Sinisa-u zadnje dvije utakmice među najgorima, sta se desi sa onim igracom s pocetka sezone; Stanic je definitivno potvrdio da nije za Zelju kakvog zelimo; Aco sa maskom nije onaj Aco; Bogi-dobro je sto smo ga vratlil; Zahirovic-pravi alibi igrac, u fazi napada neupotrebiv; Kramaric-isto ko za Stanica; Zola-mili Boze koliko pogresnih pasova; Bekric-sreca pa ga imamo jer bez njega ovo bi tek bio rastimovani orkestar; i za kraj M.Stevanovic i Lendic-e onako se bori za ovaj klub, kapa do poda momci. IZMJENE: o igri Enisa najbolje pitati Mulalica jer mi navijaci valjda nismo dovoljno inteligentni, a Tiago-pa ljudi da li je moguce da lik poslije 3 minute igre ne moze da dise, to se odlicno vidjelo sa sjevera.
Ne znam kada sam bio vise razocaran, tako da mi ova pobjeda (barem trenutno) nije vrijedna pomena. A o Edisu-e to bolje ostaviti za kraj sezone. Ovakve igre tjeraju raju sa stadiona ..., a tek smo ih poceli vracati. Neko ce reci da sam pljuvac i da pretjerujem, ali igra ovog Zelje iz drugog poluvremena dobra je samo za cir na zeludcu. A sta da smo ne daj Boze primili kakvu frljoku, ne smijem ni pomisliti. Odoh sta popiti da se smirim, nije ovo vise za mene.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:08 pm

Valter je napisao/la:Koja katastrofalna igra u drugom poluvremenu. Toliko losih pojedinaca za ne povjerovati. Moje skromno misljenje je da u zadnjih 6-7 godina na Grbavicu nije dosla znanjem skromnija ekipa od Travnika. I sa takvim Travnikom nismo u stanju zadrzati loptu duze od 5 sekundi. Nekakvo glupo nabijanje lopte nikome pa ako je ko slucajno stigne. Igraci po na osob: Veca-nabijanje lopte nikome, sporo rjesavanje lopte; Sinisa-u zadnje dvije utakmice među najgorima, sta se desi sa onim igracom s pocetka sezone; Stanic je definitivno potvrdio da nije za Zelju kakvog zelimo; Aco sa maskom nije onaj Aco; Bogi-dobro je sto smo ga vratlil; Zahirovic-pravi alibi igrac, u fazi napada neupotrebiv; Kramaric-isto ko za Stanica; Zola-mili Boze koliko pogresnih pasova; Bekric-sreca pa ga imamo jer bez njega ovo bi tek bio rastimovani orkestar; i za kraj M.Stevanovic i Lendic-e onako se bori za ovaj klub, kapa do poda momci. IZMJENE: o igri Enisa najbolje pitati Mulalica jer mi navijaci valjda nismo dovoljno inteligentni, a Tiago-pa ljudi da li je moguce da lik poslije 3 minute igre ne moze da dise, to se odlicno vidjelo sa sjevera.
Ne znam kada sam bio vise razocaran, tako da mi ova pobjeda (barem trenutno) nije vrijedna pomena. A o Edisu-e to bolje ostaviti za kraj sezone. Ovakve igre tjeraju raju sa stadiona ..., a tek smo ih poceli vracati. Neko ce reci da sam pljuvac i da pretjerujem, ali igra ovog Zelje iz drugog poluvremena dobra je samo za cir na zeludcu. A sta da smo ne daj Boze primili kakvu frljoku, ne smijem ni pomisliti. Odoh sta popiti da se smirim, nije ovo vise za mene.
mi se sa travnikom mucimo uvijek, tako je bilo svaki put poslije rata... ne leze nam... ali ipak pobjedjujemo ih kako tako... pitaj olimpika sta znaci tradicija...
100/94/37/34 - i to je to!

rios
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:09 pm

Nasa standarda predstava ove polusezone - pobjeda i ne bas najbolja igra.Sad,naravno da bih prvi ja potpisao da do kraja sezone bude tako,ali cemo biti u problemu ako,kao i protiv Slobode,to ne prodje u nekoj utakmici.A do kraja nemamo prava na kiks prakticno..No otom potom.
Upisana 3 boda i to je najbitnije.Opet se izdvojili Lendric i Miroslav,vjerovatno dva igraca u najboljoj formi ili psihicki najstabilniji,ne znam.Zao mi i sto onaj Zolin volej ne zavrsi u mrezi,bila bi to golcina,al jbg..
Odbrana nas treba brinuti,sad pogledaj klip da vidim opet gol Travnika,ali i vracao film iz prethodnih utakmica.Mi smo skoro u svakoj utakmici ili primili gol ili dali protivniku bar jedan zicer,izuzev Drine gdje nije bilo ni jednog ni drugog cini mi se.Evo danas se Aco okliznu,igrac Travnika ( Zec ) trci prema nasem golu Bogicevic ga ne prati,cak je u jendom trenutku i zastao misleci valjda da napravi ofsajd,dok Stanic krece kasno da ga zatvori i bi sta bi..Odsustvo koncentracije i komunikacije. Temelj svakog dobra rezultata je cvrsta i sigurna odbrana,moramo to ispravljati.
Cestitke Edisu i momcima na pobjedi svakako,iako nije bilo bas najsjajnije danas,posebno drugo poluvrijeme.Nama sad slijedi kljucni period u kojem se,vjerovatno,sve rjesava za ovu sezonu.Nadam se da ce momci izdrzati i na fizickom i na psihickom planu,Edis spominje da je umor evidentan bio danas,nadam se da ce se prvo do srijede a onda i do derbija to sanirati.
:zeljeznicar1:

P.S. Volio bih da nam @jovanmaksimovic izbaci podatak tacan o broju golova i asistencija Miroslava i Lendrica,mislim da oni pored opceg dojma i statisticki vode ovu ekipu.
Zadnja izmjena: rios, dana/u sub apr 16, 2016 9:18 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Hurmasica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:12 pm

Siniša je imao par odličnih prodora u prvom poluvremenu, centaršuteva iz trka, tako da ne bih baš ja rekao da je bio loš. Drugo poluvrijeme su svi bili za nijansu lošiji osim Lendre i M. Stevanovića.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Dolina
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:14 pm

Hurmasica je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Danas propustio tekmu nakon puno, puno vremena. Sada kada citam komentare ne mogu da vjerujem da je tako lose bilo :? :?
Ma nije to bilo ni baš loše koliko su pojedinci bili loši pa su uvlačili nervozu u ekipu. Po lijevoj strani gdje je Stana bio najviše su nam problema pravili, Zola je bio ,kao što Storm reče, totalno indisponiran pa je griješio u nekim trenucima kada nikako ne bi trebao, otvarajući kontru protivniku, i eto kada imaš 2,3 pojedinca koja nisu na nivou onda nastanu problemi. Onda naše standardno povlačenje, svjesno ili nesvjesno nemam pojma, pa onda dopustimo protivniku da nas pritisne na našu polovicu... to mi nije jasno stvarno. Ekipu osvježiti i pripremiti za naredne utakmice :palacgore:
U tim trenucima kada padamo volio bih vidjeti Dinu pa makar tekmu izgubili jer taj se momak toliko trudi na treninzima da je više ofirno gledati ga na klupi, Pa ubaci ga hebem mu majku, neka malo razdrma utakmicu, ne može toliko loše odigrati.
Evo vidim iz stana još gore reflektori, sigurno se Dino zagrijava.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

CARSONIO
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:17 pm

Valter je napisao/la:Koja katastrofalna igra u drugom poluvremenu. Toliko losih pojedinaca za ne povjerovati. Moje skromno misljenje je da u zadnjih 6-7 godina na Grbavicu nije dosla znanjem skromnija ekipa od Travnika. I sa takvim Travnikom nismo u stanju zadrzati loptu duze od 5 sekundi. Nekakvo glupo nabijanje lopte nikome pa ako je ko slucajno stigne. Igraci po na osob: Veca-nabijanje lopte nikome, sporo rjesavanje lopte; Sinisa-u zadnje dvije utakmice među najgorima, sta se desi sa onim igracom s pocetka sezone; Stanic je definitivno potvrdio da nije za Zelju kakvog zelimo; Aco sa maskom nije onaj Aco; Bogi-dobro je sto smo ga vratlil; Zahirovic-pravi alibi igrac, u fazi napada neupotrebiv; Kramaric-isto ko za Stanica; Zola-mili Boze koliko pogresnih pasova; Bekric-sreca pa ga imamo jer bez njega ovo bi tek bio rastimovani orkestar; i za kraj M.Stevanovic i Lendic-e onako se bori za ovaj klub, kapa do poda momci. IZMJENE: o igri Enisa najbolje pitati Mulalica jer mi navijaci valjda nismo dovoljno inteligentni, a Tiago-pa ljudi da li je moguce da lik poslije 3 minute igre ne moze da dise, to se odlicno vidjelo sa sjevera.
Ja ovo potpisujem samo lendric I stevanovic gunu za Zeljin dres ovo sve ostalo nije vrijedno pomena mulaliceve izmjene su presmjesne bojim se da on veze nema kuda ovaj voz ide nije mi jasno da je beganovic ovoliko zapostavljen momak je uvijek gino za Zelju pad forme nam dolazi u najgorem trenutku

Djulaga_
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:17 pm

Jedino sto me brine jeste odbrana koja nikako ne stoji dobro u polju.
Izgleda da maska Kosoricu pravi velike probleme. Nemam drugog objasnjenja.
Ostalo, standardno kao u prethodnim utakmica.
Ne igramo nista specijalno ali pobjedjujemo. Raji to izgleda losije nego prije zato sto smo ranije uvijek zabili gol, a sad dvije utakmice stizemo gol.
Treba ovoj ekipi jos vremena. Edisu, svaka cast. Samo nastavi ovako i nemoj da slusas razne gluposti.
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Hurmasica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:18 pm

Dolina je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
U tim trenucima kada padamo volio bih vidjeti Dinu pa makar tekmu izgubili jer taj se momak toliko trudi na treninzima da je više ofirno gledati ga na klupi, Pa ubaci ga hebem mu majku, neka malo razdrma utakmicu, ne može toliko loše odigrati.
Evo vidim iz stana još gore reflektori, sigurno se Dino zagrijava.
Volio bih i ja vidjeti Dinu stvarno, znaju evo ljudi na forumu koliko sam ga hvalio, pratim ga još od juniora i stvarno vrijedno radi na svakom treningu. Nadam se da će ga Edis ubaciti nekada, pa 5 minuta barem. Nije on danas ni bio na klupi, ne zagrijava se :P

nookey
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:20 pm

A i Travnik prvi put u istoriji odigrao otvoreno na Grbavici pa nas valjda iznenadio...

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:23 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Manijaci na nivou,Zeljo dobar! Jel mi brat @PlavaPorodica stigao kući ? :ganja:
Tu sam,živ sam :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:23 pm

Podrska Edisu definitivno! On ce rasti kako ekipa bude rasla, a tek je poceo. Komentare poput "mi ni ne trebamo u Europu, ovo je bruka" i slicne ni ne treba uzeti za ozbiljno. I pored svih pojacanja nama fali zamjena za Blagojevica. On je toliko falio i mi moramo shvatiti svi da je on jedini mozak ove ekipe. Svaka cast Tucetu, ali bez Jovana tu fali maste. Zola i Zahirovic jednostavno nisu ti igraci. Enis Sadikovic je korektno odigrao ono malo sto je igrao i on uvijek tako odigra. Enis ide glavom gdje neko ne bi nogom. Ja i dalje pamtim onu golcinu Vitezu u 89. minuti za pobjedu. Dino ce dobiti vremena, valjda Edis najbolje zna zasto nije sada vrijeme da igra. Zato i jeste trener.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:27 pm

Sto je najvaznije nova tri boda !

Sad ide revans utakmica, samo o tome razmisljati pa tek onda o derbiju. Jos ako sutra Vitez uzme bod ili sva tri konama bice odlcina uvertira.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sergejevic

sub apr 16, 2016 9:27 pm

Tesko je biti pametan. Mnogo je tu stvari danas bilo koje uticu na ljude. Prvo Mirzina godisnjica, utakmica poslije poraza od Slobode, ekipa koja je vjerovatno vec ispala i trebalo je to sve pripremiti. Ja nisam zadovoljan igrom. Izgleda da smo u nekom rikvercu i sve losije igramo. Na pocetku je mogla proci prica navikavanje, dosta novih igraca, ali npr Lendric i Stevanovic odlicno suradjuju i jednostavno pokazuju da se do sada moglo naviknuti i uigrati. Ovi koji nece da igraju timski nikad i nece izgledati kako treba. Igraju dva spomenuta igraca, nesto i Bekric odigra, pomalo Sinisa, Jovan kada je tu i to je sve od nas. Pitanje je koliko mozemo ovako. Bezveze strahujes od Travnika da neku frljoku zabiju u 90. i odose bodovi koji nam mnogo trebaju. Ovo se moralo mnogo ranije zavrsiti, bilo je prilika, ali se stane na loptu, vrati nazad, pa kad pritisnu do Vedrana koji to nabije igracima Travnika. Onda ponovo sve isto.

Bojim se da ovakva igra i ovakav pristup vecine igraca tjera raju sa stadiona. Mali milion puta smo culi idemo od utakmice do utakmice, najvaznija sljedeca. Ako je tako onda pogini protiv Travnika, ostavi srce na terenu, napadaj i pobjedi. Nemas se sta cuvati za ovo ili ono. Dolazi raja u lijepom broju, ocekuje da vidi igru, imamo dobrih igraca, a mi Boga mi nista ne igramo. Svaka utakmica ista kao prethodna, apsolutno ista. Neki se prepadnu Stevanovica, Zahirovica, Bekrica pa sami izgube, neki se uplase Grbavice pa im se noge svezu, ali problem ce biti kada dodje ekipa koju to ne zanima. Primjer je Sloboda u srijedu, iako su i oni s dosta respekta dosli na gostovanje, ali su vjerovatno shvatili da nismo bauk i da nas mogu dobiti. Stoga cemo morati mnogo bolje u Tuzli ako zelimo prolaz.

dell21
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:32 pm

Zadovoljan pobjedom sto je danas i najbitnije. Previse lopti trosimo onim prebacivanjem sredine, nesto pokusavamo iz zadnje linije prema naprijed . Kakve igrace imamo u sredini al to nikako ne koristimo nezz sta enis pokusava sa ovim vec par utakmica igramo tako. Zadnja linija koja nam je ulagala najvise nade je ponovo losa bila kod primljenog gola. Ne bi nikoga pojedinacno izdvajao bitna je pobjeda ali ovako necemo moci igrati naredne 4 super teske utakmice.
Svi u tuzlu.

Tryg
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:33 pm

Snimak utakmice ne postoji jel tako? :(
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Plava Porodica
Kontakt:

sub apr 16, 2016 9:33 pm

O utakmici ste manje više sve napisali.Da ne spamam temu,jedino što mi se nije svidjelo je da smo dopustili Travniku kpmplet drugo poluvrijeme da oni diktiraju igru i tempo,srećom nisu imali igrača koji može zabiti gol za izjednačenje.Opet strepnja do zadnje minute.Da li je to taktički bilo,igrali koliko treba ili ne,to ne znam,ali igra ne daje neku zadovoljavajuću ocjenu još od utakmice sa širokim.
Eh sad u Tuzli,ako prođemo,a tinja neka nada,ja vjerujem da će Tiago bizi igrač prevage..koliko god danas nije pokazao nešto aman zaman,imaćemo konačno nekoga ko može prijetiti i sa lijeve strane.
Što se tiče posjete: :palacdole:
Što se tiče Juga i navijanja: :palacgore: Bravo braćo!
Nekih 4-4,5 milje ljudi,slabo jbg.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.

Prijava