sub apr 16, 2016 8:54 pm
Evo sa utakmice sada. Bilo nekih 5000 navijaca. Uh, Zeljo... Opet rani gol, ali vratili smo se do 30te minute sa 2 stvarno lijepa gola. Pogotovo prvi gol, ona akcija je primjer kako ja ocekujem od Zelje da uvijek igra. 10tak brzih pasova, onda je Lendric istrcao 50 metara i uposlio Miru, koji je nakon driblinga rutinski zabio gol. Kod drugog gola, Nurkovic je spucao glavom od stativu pa nije bilo tesko Bekricu da zabije gol. Zolotic po meni danas totalno indisponiran, ali eto nakon njegovog odlicnog suta zabili smo gol za, ispostavilo se, pobjedu. Tuce je trcao mnogo stvarno, ali ja bih istakao Miroslava Stevanovica. Definitivno se vidi zasto je decko dogurao do Sevilje, a u Sevilji i da bi sjedio na tribinama moras imati kvalitet. Par puta se vracao do odbrane, presjecao napade Travnika i zapocinjao napade. Takodjer mijenjao je strane, pa je bio i na lijevom krilu. Tiago se vraca, imao je par dobrih driblinga, ali jos to nije to. Bice on opet onaj stari, vidi se da mu fali utakmica. Ne znam sta je sa Stanicem, djeluje skroz nezainteresovano i van forme. Nama definitivno fali zamjena za Blagojevica, danas pored Zahirovica i Zolotica jedini je Bekric znao sta ce sa loptom.
Nadam se da ce prestati sa vracanjem lopti generalno do Vedrana, a pogotovo onakvih lopti koje se odbijaju ili iz auta direktno. Utakmica tipicna Zeljina, stresna...
Pojedini strucnjaci sa sjevera prozivali Edisa tipicno "strateg, idi vodi djecu", "nisi ti za Zelje", "sta ima Edise Murinjo nas" i slicno. Grupa neizivljenih idiota. Imas toliko pobjeda na proljece i vodis protiv Travnika i dajes sebi za pravo da pametujes. Ovakvima niko ne valja niti ce valjati.
Jug odlican!
Idemo Zeljo dobiti Slobodu 2:0 pa onda pitarima objasniti neke stvari na Kosevu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/