bogi je napisao/la: ↑ned feb 04, 2018 6:48 pm
Iznenadio bih se kad bih ti rekao koliko ih ima..
To su ti oni koji misle da navijaju za Željezničar, a ne znaju da su prvi neprijatelji istog !
PUTA ATLETICO !
Pa sto ih ne imenujete . Ja da znam da je neko neprijatelj kluba,javno bi rekao . Uredu sigurno da ima takvih,ali evo pricamo o normalnoj raji,koja je velikom vecinom ovdije.
Zasto se uprazno etiketiraju ljudi. Evo ja znam par slucajeva gdje su veliki Zeljovci nazivani tim "neprijateljima",a da velika vecina nema blage veze kakve navijace caste tim epitetima.
Zar ti mislis da ako neko stalno pise i ima vremena za zajebancije ,presipanje iz supljeg u prazno,kome je sve u zivotu ili gotovo sve zajebancija ,ili neko kome je sve dobro i potaman,bolji od onih koji se nerviraju , kojim mozda nesto smeta,prvenstveno jer tesko se mire sa neuspijehom ili porazom.
Odredjena grupica ljudi uziva u zajebancijama. Neka i takvih,ima onih ozbiljnijih neka i takvih,ima kriticara,ima emotivaca ,ima esejista.
Ali ne moze odredjena grupa ljudi etiketirati neke ljude samo eto sto je kontra njihove filozofije i vidjenja.
Evo ja javno kazem nek se napise ko su to ljudi koji su neprijatelji kluba i takvi koji se jave samo nakon poraza. Eto i ja svakakog takvog nabijem na neku stvar.
Ja samo kazem da se takvim stavom tjeraju i manje pisu mnogi ljudi koje vole Zelju vise nego vecina vas odvije. Tu ne mislim da moderacija nekog tjera,nego se napravi taj neki izmisljeni jaz i izmisljeni neprijatelji medju rajom koja vole klub istinski,samo razlicito dozivljavaju neke sitacije oko kluba.
Ne treba nam to sto se radi. Kad imamo toliko neprijatelja sa strane,pogotovo iz komsiluka. Pa dovoljno je vidjeti koliko im Svabo smeta ,to nek nam je lekcija svima. Da smo 10 -0 izgubili ja opet ocekujem pobijedu sutra,da igramo sa Barcelonom,ne zato sto sam nerealan,nego zato sto vjerujem u ono sto volim.