Neandertalac je napisao/la:Smijem li ja malo pozitvno
Mi u iducoj sezoni.
Gledacu samo dobre stvari koje nam se mogu desiti.
Stize novi trener, zeljan rada, zeljan dokazivanja, iza njega je period u zivotu kada je uglavnom radio kao pomocnik i sada pokusava da izdradi sopstveni reputaciju.
Dolazi u njemu relativno poznatu ligu, ima nekih informacija osnovnih a na prvi kontakt sa nama pocinje se detaljnije upoznavati.
Stize u klub koji je velikan u nasoj zemlji, koja istini za volju ne kotira u europi ali i koji sad za prvi cilj ima domaci trofej tako da to i nije toliko bitno.
Uopznava se prvo sa ljudima koji vode klub a onda i ingrastrikturom a posle i sa navijacima. Dobija prve utiske i konacno jednu siru sliku.
Sa dosta autonomije krece u rad. Odmah na staru namece autorite i jedan novi, strozili, inovativniji rad na treninzima. Ima tim dosta jak za zajednicki cilj a sa malo ulaganja na prava mjesta, t koji ce dobiti kompaktnost i snagu za njegove vizije. Mislim da je bezralozan strah za njegovu adaptaciju i reakciju na eventualne pritiske, jer kao covjek sa misijom nece tome pridavati puno paznje. Podrsku ima.
Za vrhunse rezultate taj tim ne smije imati slabih tacki, mora biti jako uigran, fizicki dominantan i `strasno nilosrdan`, sklon brutalnom demoliranju protivnika. Demonstracije sile. Potrebno je da tim radi kao jedan, da igraca na klupi koji adekvatno odgovaraju ocekivanjima i zadatcima, te sa dvije klase zbog kojih ce drhtati protivnicke odbrane.
Jedan od kojig ocekujem `boom` je Hervas a drugog mozemo potraziti, po meni u nekom nasem mladom igracu, koji ce dostojno predstaviti i nasu skolu, rad, znanje.
Necu se baviti sa prvih jedanaest, ne znamo kostur jos uvijek.
Neki moj scenario za potrebni uspjeh
Sretno nam.