Edin Džeko je do sad Želji donio cca 4 miliona KM svojim transferima, prvo u vukove, pa građane i na kraju vučice

To treba da bude putokaz, ne kaže se džabe da je pametnom i išaret dovoljan.
Ako nam ovaj podatak nije išaret, ja ne znam šta jeste.
Nek u 5 godina klub napravi igrača koji je 50% Džeke, nek ga proda za 1 milion (ko Rijada i Amira) ali će oni u budućnosti svojim transferima donositi "planirane neplanske" prihode.
Šta treba ? - evidentno je da ovaj sistem koji mi imamo - juniorski klub može biti koristan ali ne do te mjere da možemo garantovati kvalitet za lige petice.
U mlade igrače treba ulagati, ali ulagati maksimalno, ne onoliko koliko se mora, može, već i malo više od toga (kako inače voli reći gospodin Misimović).
Moraju se u svakoj generaciji pronaći 3 najtalentovanija igrača i na njih trošiti više nego i na jednog seniora, jer oni su budućnost kluba. Ne samo na zelenom terenu već i kroz ove fondove i procente.
Nisam u tim vodama pa ne znam tačno šta mladi igrači treba da imaju, a kod nas nemaju, da bi još dodatno napredovali, ali vjerujem da to nije kvantna fizika i da je pitanje samo volje i sredstava naravno.
Zaista se nadam da klub najozbiljnije misli o "štancanju novih Džeka" jer ovom samo što nije prošao voz...
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍