Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

IvanOsim
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jan 16, 2018 1:07 am

Pozdrav za sina, uz poruku:

Nista zeljezo, samo vjezbe sa vlastitom kilazom.

Zivio :)

Grbavica
Kontakt:

uto jan 16, 2018 1:07 am

Ne može svako bit' ni drvosječa, mora neko i misliti glavom dok se lopte igra :D Boga mi ja vidim napredak kod malog Šabana, uporedite na utakmici protiv Goražda kako mu stoji dres i kako izgleda, i kakvo je trenutno stanje. Neće on nikad biti građen ko Mujaga, al će zato uvijek biti elegantan i pametan. A onom reakcijom na utakmici neki dan kad glavom pokušava izbiti loptu dok leži na zelji, me kupio za cijeli život. To imaš ili nemaš.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

IvanOsim
Kontakt:

uto jan 16, 2018 1:26 am

Tako je, ili imas ili nemas.
Generalno svi nasi mladici su odigrali dobro. Oni su mnogo napredovali u zadnje vrijeme, Liga prvaka, pa sva ta pozitivna desavanja oko Zelje, reprezentacija igra gdje i oni, imaju fantasticno navijanje, dobijaju sansu u prvom timu. Sta mozes vise pozeljeti kao junior?

Gledaj samo Kovacevic desni bek odigrao odlicno, Zilic stoper tako smiren (na najljepsoj akciji na utakmici on je odigrao najtezi pas), golmani vrhunski, Osmanovic odlican vec duzi period (fenomenalan protiv ludogoretca), ove ostale juniore necu da nabrajam, jer sam vec dosta tog rekao za njih.
Ono sto me poseno raduje su igre Zajmovica, Dine, mislim da oni nisu sve pokazali sto znaju.

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jan 16, 2018 1:37 am

Ako je Osmanovic onaj visoki, osmica, odlicno je odigrao i u subotu sada. Nevjerovatno je koliko ova generacija dobro izgleda, i na njega komotno bi uskoro mogli racunati.

Dacic dodan u prvi tim na zvanicnoj stranici kluba, kao i Sehic, Kurtovic. :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

IvanOsim
Kontakt:

uto jan 16, 2018 1:45 am

Jeste, prvu utakmicu protiv ludogoretca odlican.

Sumnjao sam sto nema Aldina Sehica u sastavu, cini mi se da mu ugovor istice na kraju sezone, trebali bi s njim sto prije dugorocni ugovor, o njemu se brine Redzepagic.

Sta je Subom, Karavdicom ?

Omar500
Moderator
Kontakt:

uto jan 16, 2018 1:56 am

Ja mislim da su svi oni potpisali amaterske ugovore do kraja sezone. Za Osmanovica, Eldara Sehica i Mujarica sam sto posto siguran. Jedino Subo ima ugovor do 2020. od ovih nabrojanih. Vjerovatno ce se sa momcima potpisati profesionalni ugovori. Za Osmanovica se vjerovatno ceka da napuni 18, momak tek ima 17 godina, jedan je od najmladjih.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

uto jan 16, 2018 7:16 am

U avazu piše da sutra naši putuju u Međugorje i biti će 5.dana, u subotu imaju utakmicu pa se vraćaju ovamo do srijede kad putuju u Antaliju. Piše da bi trebali doći još jedan ili dva igrača do polaska u Antaliju. Desni bek i OFANZIVNI vezni( vjerovatno misle na centralnog ili još bolje defanzivnog).
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

uto jan 16, 2018 8:26 am

ne otresaju šabana ni sad baš tako lako u duelima. nije sve u vizuelnom dojmu.
gradi željo boli te *****

Ipe
Kontakt:

uto jan 16, 2018 8:59 am

IvanOsim je napisao/la:
uto jan 16, 2018 1:45 am
Jeste, prvu utakmicu protiv ludogoretca odlican.

Sumnjao sam sto nema Aldina Sehica u sastavu, cini mi se da mu ugovor istice na kraju sezone, trebali bi s njim sto prije dugorocni ugovor, o njemu se brine Redzepagic.

Sta je Subom, Karavdicom ?
A. Šehić ima povredu lože, počeo je trčat jučer.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:12 am

Ipe insajderu

Grbavica
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:21 am

Ipe jedini pravi insajder :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:39 am

Al bez zezancije mocno zvuci Stojan i Jovan :D

mirzza
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:39 am

Ma moze Dino odigrati ovu Elsnerovu ulogu razbijaca, nema iskustvo kao Elsner, ali cvrstinom i duelom svakako da moze parirati a i brzi je od slovenca. Tako da tu nismo na nekom gubitku. BIlo bi dobro zaganjati ovog Besirevica na ljeto iz Radnika ili Redzica iz Krupe koji bi popunio eventualni odlazak Sabana/Hajdarevica.
Nadati se da ce nam doci i neki ofanzivniji desni bek tako da imamo dva igraca razlicitog profila na toj poziciji, Sinisu kao eksperta za defanzivu i tog novog koji bi isao u napad. Zakaric je sa Stanicem bio puno ucinkovitiji gore jer Stana se ubaci pa odvuce krilo, a ovako sa Sinisom Zaka je udvojen od krila i beka i teze mu je naci soluciju.
Stopera za ljeto mjesto Bogija moramo poceti traziti jer Bogi nema sta traziti u evropi, njegovo je za ove lige i to da se dozira jer je u godinama i nece moci igrati svaka 3 dana kada krene liga 6, Kemo i Cubara su dobre alternative.
Jedini hendikep priprema je odsustvo Zakarica i Graovca tih 7 dana ili koliko vec dok su u Americi. Ta mjesta ce vjerovatno popuniti u utakmicama Crnov i Kemo.
Samo da prodje bez povreda i da se jos bolje fizicki spremimo, jer opet imamo dovoljno vremena sa kondicionim da od samog pocetka imamo dobru bazu za dalje.
Po svemu sudeci ceka nas jedno lijepo plavo proljece, a ova tisina mi se jako svidja.

KrajPrice
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:42 am

DO kraja sedmice BOOM!

hvala!
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:46 am

slika

Stoper, desni bek, zadnji vezni, spic...

8-)
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

ponosannavas
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:48 am

TO @ipe :) vjerujte mi sva ova djeca imaju potencijal za prvi tim. Bar ovih 14-15 što ih gledamo iz juniora stalno. Razlog je vrlo jednostavan, a to je jako loš kvalitet i ponuda igrača kod nas u ligi. To su ili neškolovani igrači ili školovani slabijih fizičkih predispozicija. Zato govorim da mi u narednim generacijama za naš prvi tim možemo producirati preko 3-4 po generaciji. Recimo 2001 generacija će biti lošija a onda ide ova 2002 gdje bi opet trebali dobar dio njih da bude u provm timu. mi smo najveći izvor mladih potencijala. Ako ih još na vrijeme dovedeš iz drugih klubova koji maju loše škole to bi bilo super.
Ja recimo smatram da Osmanović i Šehić mogu biti zamjene u prvom timu i da mogu dati ruke, ali ove polusezone, s obzriom da su sve derbiji i da nam trebaju te titule jako je teško rizikovati. Uz to vrlo je moguće i šta ako se desi da prođemo Atletica? Ne može se sve pokriti. ja vjerujem i DIni Hasanoviću više od vas svih ali nama treba još jedan vezni, peti. Što? Jer će Šaban sa repkom biti možda i na EP, a sa druge strane Blagoju ističe ugovor na kraju sezone i moraš imati opciju da ako on ne bude želio produžiti da nekog uigranog imaš tu. Isto tako jedna povreda na obje pozicije pravi ti belaj, a obično se povrede i dešavaju baš tu gdje ti najviše gori.

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jan 16, 2018 9:52 am

''Plavi'' će sutra ujutru u 07,30 krenuti iz Sarajeva za Međugorje gdje će odigrati jednu pripremnu utakmicu.

Pročitajte više na: https://sport1.ba/premijer-liga-bih/zel ... rje/106734
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jan 16, 2018 10:01 am

Ja sam Dinu dok je bio u juniorima predstavljao kao Najgolana. Na tom nivou je tako i djelovao. Cinjenica je da nije napredovao i fali mu dosta vjestine da bi se mogli oslonuti na njega. On se ubio za ragbija i ne mislim nista uvredljivo kad tako nesto kazem. Dosta je "divlji" u igri. Bez obzirana na to i kao takvom bi mu dao prednost u odnosu na igrace tipa Roka koji i sa godinama iskustva nije nista bolji..

Ali ko zna, i Zola je djelovao krut i tehnicki nepotkovan na pocetku pa je izrastao u kvalitetnog zadnjeg veznog.. Treba i Dini utakmica da se opusti i da nauci. Mozda bi za njega neka posudba bila najbolje rjesenje. Ne treba ga pljuvati. Nista on nije gori od mnogih koji su se dovodili kao pojacanja..

Da nam je kakva laboratorija pa ukrstiti njega i Dadu Sadikovica :D Kakva bi to masinerija bila :D

I slazem se sa rajom koja hvali ovog Osmanovica. Djeluje kao modernija verzija Zolotica..

Poslano sa mog SM-J710F koristeći Tapatalk

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

lav77
Kontakt:

uto jan 16, 2018 10:06 am

mirzza je napisao/la:
pon jan 15, 2018 12:18 pm
Jel ovaj Adi sin onog napadaca Turbine Mehremica?
96 kada smo igrali sa Brazilom u Manausu, nas Sanin Pintul treba da cuva Ronalda i crnjaci se, kao najbolji napadac svijeta bla bla.
Legenda kaze da ga je Geca ohrabrio rijecima: Ne brini kad si sacuvao Mehremica mozes i Ronalda.
Ovaj Mehremic je sin tog napadaca koji je igrao,u Radniku Hadzici,a i Adi je tu ponikao...

ponosannavas
Kontakt:

uto jan 16, 2018 10:11 am

Dado Sadiković je po meni bio opcija koja bi upotpunio ovo što nam treba. On može biti opcija čak i na ofanzivnom veznom. Ali eto momak možda ima traume od Grbavice više pa će mu dobro doći ovo u MDK.
DIno ljudi dragi uopšte nije loš u igri sa loptom. Vi ste ovdje napravili to kao neko mišljenje koje je opšteprihvaćeno i ja ga od tada pratim. On pravo dobro čita igru defanzivno, a stvarno dobro i kombinuje i ima muda da je povuče. Pravi jako dobro duple pasove i oslobađa se lopte na virjeme. Malo je duga lopta problem i to je to. I nije tip koji će predriblati nekog, ali ovo šta treba za njegov način igre je dobro. Pratite malo. Mislim da je neko nekad ranije sažao njegove poteze iz tekme sa Metalegeom i od tada sam ga pratio kad god mogu. Nije nivo lige 5 ali je za naše uslove jako dobar u to msegmentu, pa čak i za veći nivo. Vjerujte mi. Samo malo podrške mu treba, ali mi poredimo njega odmah sa Šabanom i Hajdarom koji imaju potencijal za dosta veće stvari.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava