pon jan 15, 2018 11:57 pm
Mislim da ce se u konacnici i dovesti taj desni bek, a dobra je opcija sto su tu trenutno dva omladinca, sigurno im mnogo znaci za njihov dalji razvoj, a i to je odredjena motivacija. Svi smo spomenuli kartone kojima je Sinisa sklon, onda dobro je imati na svakoj poziciji konkurenciju, da se niko ne opusti. Raspodjela minutaze izmedju Stevanovica i Stanica je bila najbolji primjer. Ako bude igrao Sehic ili Kurtovic, imat ce moju punu podrsku, ali u slucaju njihovog igranja protiv jace ekipe, napadat ce nas sigurno po toj strani, tako da ce se Zakaric morati skoncentrisati vise na odbranu, i tu gubimo glavnu ostricu u napadu, koliko god da smo opasni sad i preko drugih igraca. Ovako, koliko god ja Sinisu ne gotivim sto nije ofanzivan, on drzi sve do centra, a Zaka se zabavi oko napada i zna se na cemu smo. Dovesti beka koji je malo ofanzivniji od njega i to ce biti dobro. Ako Adzem misli da mozemo iznijeti sa Sehicem, podrzat cu tu odluku, iako je riskantna. I sigurno da treba jos jedan veznjak, a da li to moze biti Dino, ne znam. Bio je dobar u subotu, ali je ipak igrao protiv drugog sastava juniora. Nisam pametan. Na tu poziciju ne mozes dovoditi neku klasu od igraca jer je preskup, ne bi zelio da sjedi na klupi i uzimao bi bas sve minute Hajdaru i Sabanu, tj dobijali bi ih na kapaljku sto bi bio korak unazad.
Sto se tice Kurtovica iz Gorazda, drago mi je da ce nastaviti sa pracenjem momka. Cini se okej, ali stvarno je izgledao pogubljeno na terenu, a zelio se dokazati. Lose se postavljao, nekada i sakrivao od lopte, dok bi u drugim momentima se otkrivao sa ogromnom zeljom da nesto uradi, ali bi previse otisao naprijed. Vidi se da zna, ima fine kratke i duge pasove po zemlji.
Kad smo kod konstitucije juniora, vecina njih izgleda krhko i tu treba poraditi, ali par njih su spremni za seniorskog fudbala. Hajdar se cini poprilicno cvrst i spreman za seniorskog fudbala, Saban je totalna suprotnost, ali zato momak nadoknadjuje odlicnim postavljanjem. Zaradi cesto zuti karton, ali napravi taj prekrsaj koji je potreban, ne pusti igraca kao jedan Radinovic. Dacic se cini dosta korpulentnim, osvojio je dosta zracnih duela protiv seniora, borben je, zilav i sto je najbitnije, dosta brz i brzo razmislja. I Aldin Sehic mi nekako odskace sto se fizikalija tice od ostalih juniora, izgledom, ali njega nisam puno gledao u akciji. Svidja mi se kako igra Besirevic, momak je veoma bitna karika juniora i u njemu mozemo imati finog beka u buducnosti. Mujagic, kada bi napucao fizicku spremu, mogao bi se nositi sa stoperima nase lige. Uglavnom, trebat ce se raditi na tome, rece neko da idu juniori i u teretanu uz upute sta trebaju raditi, tako da ce to biti dobro. Uvijek moze bolje, ali skupe su to igracke. Kada bi imali nas kamp, pa obavezan dorucak ili rucak poslije treninga....to ce mnogo znaciti za nas klub ako uspijemo izgurati i napraviti 2-3 terena uz taj popratni sadrzaj.
I moram spomenuti situaciju na stoperskoj poziciji. Mislim da smo tu potpuni, i dosta mi se svidja Adzemov potez dovodjenja Cubare. Momak nije top stoper, ali odlicna opcija za nekog ko ce biti na klupi. Velic ipak ima obaveza u juniorima i jos je krhak, iako ima vise potencijala od Cubare, dok je Cubara tu sa pregrst dragocjenog iskustva, fino igra, bez straha, jak u duelu i solidan na lopti. Sad, sta na ljeto, tu nisam siguran, mozda se europa odigra sa uigranim duom u vidu Bogija i Graovca, pa se onda ovaj prvi pocinje stavljati na klupu, a na njegovo mjesto mozda dodje Kemo ili neko drugi. I kakva je situacija sa Dzindom, trenira li momak? Stvarno je imao gadnu povredu, van stroja je vec pola godine...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!
Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk
Praise the sun \[T]/
What can change the nature of a man?