Neandertalac je napisao/la:Ponosannavas@
Apsolutno te razumijem, cak ne mogu reci i da nisi u pravu, kada kroz tu prizmu, jednostranu gledas.
Samo si zaboravio nabrojati i njegove uspjesne transfere, i neke od njih koji su direktno ovoj upravi olaksali posao. Bilo bi moralno ispravno da si i to uradio, pa da izvagamo.
A trenutno, nasa djeca u drugom planu, ja ne vidim jos uvijek neke naznake zarade na sadasnjem igrackom kadru, bar onima koji su produkt sadasnjeg rada. Samo minuse.
Sta cemo za godinu, dvije ovim tempom?
Bocacio@ respect.
Izvini danas ti zaboravih odgovoriti pa sam maksuz ušao sad
Ti si baš osjetljiv na Amara. Pričali smo o fulama. Zato nisam spominjao dobre strane. Svi ih imaju. Te fule. Amar je jedini kojeg bi ja volio vidjeti na mjestu SD a da su realne šanse da dodđe. Mislim sad nisu realne jer frajer ima ugovor tamo u Kataru, ali kad je slobodan realno jej da dođe. Na vagi je Amar u omjeru tih fula i pozitivnih stvari daleko ispred svih ali je imao i fula. To je poenta. Svi ih imaju.
Od ostalih koji bi mogli doći u ovu vukojebinu zvanu Bosna ja ne znam nijednog kojem vjerujem više id Senada i Deje. POnovaljam pni samo pregovaraju. Skauting i izbor igrača će raditi Kostić i pomoćnik, a ovi samo pregovaraju. Ponovo ponavljam. Ne vjerujem da bolje pregovaračke moći od Senada ima Barbarez, Stanić i ostali koji se ovdje spominju kao prijedlog za SD. Ostale stvari SD radi Hare. Znači taj dio posla je podjeljen na tri strane. I mislim da je dobro podjeljen tj da je bolje rješenje od svih prijedloga ljudi koji bi preuzeli sve te stvari na sebe.
Molim te da uzevši u obzir sve ovo što sam napisao daš svoj prijedlog za SD. Da čujem tvoje mišljenje.
POšto si počeo da spominješ i menadžere meni je recimo Zuban bio dobra ideja za SD ali frajer je menadžer i to bi bilo veoma loše u vooj situaciji kad se traži svaka mana klubu. Bilo bi rastala ovo ono. Zuban je pokupio kajmak naših mladih igrača i po meni koliko je dao klubu kroz tu prodaju klub je dao njemu još više. Mi menadžere trebamo gledati kroz dobru saradnju, a dovoditi igrače od tih menadžera samo na osnovu igračkih kvaliteta a ne po tome ko mu je menadžer. Naravno kad ssa nekim imaš dobru saradnju ako ti propadne neki npr Husarićev igrač jer je frajer kreten, onda dolaze naredni izbori po kvaliteti. Logično je onda da je najvjerovatnije da ćeš dovesti ove sa čijim menadžerima dobro sarađuejš, ne misleći pri tome na rastalu bilo kakve vrste.
KOliko znam FIFA lagano mijenja pravila menadžerisanja. Mislim da vremenom to ide prema klubovima tj da su menadžeri vezani za klubove ili tako nešto. Objašnjavao mi je to jedan prijatelj. MOžda griješim, ali ne griješim da se mijenjaju pravila. I oni su skontali da tu ima mnogo malverzacija.
Mi se moramo privikavati da naš klub ide ka evropskim trendovima (ovo sad pišem svima ne obraćam se smao tebi) i da će biti sve manje mahalskih. Mi smo ovdje skloni mahalaštini i volimo da sve znamo. Sad imamo sve manje mahalskih a sve više ovih info zvaničnih. Međutim mi ovdje na forumu donosimo zaključke na osnovu samo jedne strane. Npr čuli smo da je Ćuk (ne odnosi se na tebe nego ga spominjaste pa ga iskoristih da kreiram primjer) doveo dva igrača, lupam sad i neko je rekao mislim da nešto vrtimo sa njim, a onda drugi prenese da fakat vrtimo i onda mi iznesemo priču kako u klubu vrte i sl, a nismo uopšte čuli drugu stranu priče. Zato sam govorio da npr LIgata (pošto ima najveća muda) treba na presu pitati Kostića ove stvari koje mi ovdje nagađamo i na osnovu tih nagađanja donosimo zaključke i ljutmo se jedni na druge. Npr pitanje bi bilo ko je tražio da se dovede Lazić vi gosp Kostiću ili neko drugi? Jeste li ga gledali uživo? na osnovu čega ste zaključili da je kvalitet za Želju?
Zahirvoić jemožda doveden na pola sezone uz uslov da ostane ako izborimo Evropu. MOžda je tako dogovoreno. Jel iko na to pomislio? Nama je valjao privukli smo publiku i doveli kvalitet da ostvarimo Evropu, a njemu da bude u takmičarskoj formi jer je ostao bez kluba u nezgodnom momentu. Možda je to prevagnulo da dođe nama. Sve su to cake koje mi ne znamo. Detalji. Međutim mi ipak nagađamo. Nekad vas neki detalj može navesti da potpuno promijenite mišljenje o nekome ili nečemu, a mi se ovdje nekad držimo svog stava jer nam je neki mahalac rekao neku fol insajdersku i mi više vjerujemo njemu nego zdravoj logici.