Za početak, masa kao da navija za Barselonu ili Bayern pa nije navikla na poraze

Dva debilna gola i jebiga, čak i ovako (pre)loši smo jedva izgubili, jedva. Zaključak, nije to toliko loše, borbe i trke ne fali, odnosno jeste loše čim smo zijanili, ali u suštini imam osjećaj da smo poletili malo previsoko. Toliko da smo počeli pričati o tituli što je nebuloza decenije. Takva priča i hajc se mora odraziti i na igrače, a to je pitarska retardirana politika i priča.
Izgubili, jah, šta sad, ni prva, ni zadnja. Idemo dalje.
Imamo par momenata i situacija, biće zanimljivo u nastavku sezone, vidjećemo od čega je Edis napravljen, tek sada ima ispit da li je trener za Željezničar. U nastavku ću objasniti na šta mislim.
Bekrić jako puno pegla loptu, spor je, nisam siguran da on može biti vođa ekipe, naročito poslije drugog gola i rekacije Bogičevića i Kjosevskog. Vođa ekipe je primjer svega, od zalaganja do znanja. Ne smije se dešavati da ti pola ekipe jebe mater, jer si upravo zajebo kup zbog mahanja rukama i svađom sa nekim ( sa nekim se raspravljao prije izvođenja kornera ). Problem je što nemamo adekvatne zamjene za njega. Sada se vraćam na post koji sam napisao prije cca mjesec dana, a gdje su naša djeca ? Mali Žerić nije otišao na pripreme sa ekipom, igrač se postaje ako igraš, a ne sjedenjem na klupi ili u juniorima. Amir je dobio šansu i iskoristio je, Hiroš i Žerić nisu, da li je to pametno, ne znam. Bekrić, bez obzira na rezultate, se nije baš pokazao u drugom dijelu prvenstva s obzirom koliko lopti dobije i "potroši". Ko je zamjena ?
Zahirović ne donosi prevagu na terenu, nikakvu, u zadnjih par utakmica. Defanzivno, jal se zaleti pa promaši igrača, jal maše rukama kada ga prođu, u napadu ga nema na mapi, a bila je priča kako bi on, ipak, trebao donijeti prevagu u PL, to se na žalost ne dešava. Zola je imao gnojnu anginu pa nije igrao, to poštujem, ali mi ubijamo Dinu Hasanovića, jer E. Sadiković igra, redovna je izmjena, a kada gubiš i kada ti treba prevaga nemaš ništa od njega, valjda je bolje forsirati Dinu, tu su negdje, pa onda Dino ima utakmica u nogama pa možda može da mijenja Zahirovića koji je loš. Ne postaje se igrač sjedenjem na klupi. Nikad. Isto se može primjeniti na Hiroša, Žerića, Midžića, Beganovića, Mujagića kojih nema na mapi ( znam da su Hiroš i Midžić na posudbama ).
Zbog šablonskih izmjena mi dolazimo u situaciju da u bitnoj utakmici imamo, kao džokere sa klupe, igrače koji nisu zajedno odigrali pola sata u zadnjih 10-ak utakmica ( Mujagić i Sadiković ). Vidimo protiv Drine 0:2, vidi se da je gotovo, Mujagić dobija 3 minute i sad će kao protiv Slobode donijeti prevagu na terenu, jašta će. Beganovića nema na mapi, bukvalno, ne znam zašto.
Lijeve strane skoro da nemamo, ne znam zašto smo dovodili Mailsona i Halvadžića kada nisu ni na klupi, također mi nije jasno zašto Tiago nije bio barem na klupi, može pola sata da odigra, valjda. Memija na lijevom krilu ne pije vode, to je i slijepcu jasno. Zašto nema rotacije krila, Stevanović lijevo, a Memija desno. Zašto je Stevanović zakucan na liniji auta, neka uđe malo u sredinu i otvori prostor beku, to mi nije jasno.
Suma sumarum, loše igramo, bez obzira na rezultate i to malo ( više ) zabrinjava. Morali bi igrati bolje, tečnije, lopte u prostor, kretnje igrača bez lopte u napadu, dupli pasovi, toga skoro i da nema. Masu utakmica smo dobili na trku, borbu i individualne kvalitete igrača i to nije dobro, jer nema tima/ekipe ni u naznakama.
Dalje, u Tuzli je teren kriminalan i nije baš za nadigravanja, a naši igrači nisu baš na nivou nutricionizma, treninga i ishrane koji se praktikuju u Europi tako da baš nisam siguran da možemo odigrati dvije utakmice na istom nivou, revanš u Tuzli i derbi. Derbi je u ovom slučaju mnogo bitnija utakmica od revanša. Bojim se da ne ispušimo foru na obje tekme pa ispadnemo u kupu i odigramo remi na derbiju ( što nas ostavlja bez Europe ).
Pare i dobri igrači su u mladosti i vlastitoj školi, jedini ispravan put, naravno pojačani i podržani ovim iskusnijim.
Sad ćemo vidjeti od čega je napravljen Edis Mulalić. Nadam se najboljem.