Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Masinovodja
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 10, 2018 11:12 am

Jasarevic napustio Krupu za 150000 eura.

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jan 10, 2018 11:16 am

MATORI je napisao/la:Evo još koja rečenica i to je to.
Ja sam taj post napisao nebi li to sve doprlo do nekog ko se pita - a ne šta kaže forum i da li se to ovdje kome sviđa.
Ovdje se sviđaš samo i isključivo ako:
1. Ako privatno znaš sa foruma jedno 4-5 likova...
2. Onda sa njma respredaš privatno ko s'kim pije, putuje, hoda, g.uzi, ....
3. Ko je veći insajder mahalskih...

U protivnom - na.****' si, džaba argumenti, džaba sve...

Izraz "lobotomija" mi je dugo bio pravo smiješan.
Pa malo manje smiješan...
Danas mi nije nimalo smiješan.
Sto si nadrndan druze? Niko ti nista nije reko, ne kontam te nikako.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:16 am

projektant nek' ne počinje neke teme, naročito temu prilaza, ulaza i izlaza. isto i revident.

neki potencijalni ponuđači su već bili na stadionu i ranije, recimo onaj iz irske. ja vjerujem da svako ko može poslati takvu ponudu zna šta radi, ali naravno da je i za to angažovana struka i mimo njih. ali svejedno, ko god misli da može pomoći neka piše klubu najslobodnije. pola sadašnje uprave u suštini je tako došlo u klub i to nije floskula.
gradi željo boli te *****

teatrale36
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:26 am

ponosannavas je napisao/la:
sri jan 10, 2018 10:37 am
MATORI je napisao/la:
sri jan 10, 2018 10:28 am
LARS1921 je napisao/la:
uto jan 09, 2018 5:11 pm
FK Željezničar raspisuje međunarodni javni poziv za dostavljanje ponuda u svrhu rekonstrukcije glavnog terena Stadiona Grbavica

https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... ica/30195/
Ovdje se spominje varijanta ponude sa i bez grijača.
Pošto sam "malo" upućen - neće valjda napraviti (još jednu) kardinalnu grešku da makar ne postave grijače.
O pustanju istih u rad otom potom...
Kao npr:
Revident (pa i projektant) projekta istoka je TRAŽIO više od 2 silaza (čitaj stubišta) sa galerije istočne tribine, klub nije prihvatio, rekli da je skupo, mada su trebala još 2 stepeništa...
Danas vidimo koliko vremana treba da siđeš sa ove galerije - kad je istok ispunjen skroz...
Nedo' bog kakvog belaja da se mora brzo napustiti tribina - tako da će se to štemati kad-tad.
Kritičari ovog posta - bujrum - opletite...samo bez onog "eto onda je najbolje da se ništa ne radi i to"...
zašto odmah kod svega treba da bude neka prepucavanja pa ih i ti sam odmah nagovještavaš. Objasnio je čovjek koji to zna neki dan ovdje na forumu. Pronađi post. Tern se može uraditi sa grijačima i sa drenažom. Kad idu grijači ide neka manja drenaža ako sam dobro skontao. U suprotnom bez grijača ide neka drugačija i jača drenaža. Oba su efektna za naše uslove, pa sad ne znam koja je varijanta efektnija i jeftinija. TO znaju stručnjaci. I neko je rekao da su te varijante samo sa drenažom sad i rasprostranjenije u inozrmstvu.

A o kkavim stepeništima pričaš ne znam. Ja mislim da se istok može dosta brže isprazniti nego sjever recimo. Ali eto ne znam opet nisam stručnjak. Meni djeluje da se na istok pravo brzo i ulazi i izlazi.
Bogami se i ne prazni tako brzo kako sam ocekivao s obzirom da je nova tribina i da se radi po ovim nekim novim standardima, vidi se da je Sjever bio ispred svog vremena po svemu s obzirom da je napravljen prije 30 i kusur godina. Ja isto mislim da je trebalo biti jos poneko stepeniste za silazak sa galerije ali.....

Leon_Professional
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:28 am

Sinoc ga vjetar ispizdio, nije mogao spavat pa sad se hoce svadjati s bilo kim.. cccc

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:29 am

cikazubo je napisao/la:
sri jan 10, 2018 11:02 am
Sudeći po tom tekstu o rekonstrukciji terena na marakani, grijači su obavezni za odigravanje utakmica grupne faze LE i LP ?
Ja nisam to tako skontao i ne vjerujem da stadioni svi na kojima se igra to imaju grijače. Fakat ne znam. CItirao sam samo momka koji je to ovdje objasnio a tako sam skontao i MIsketa.

LeBlue
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:30 am

Evo Jasarevic ode u Dalkurd, prva liga Svedske, za navodno 150k eura. Tako da jednom zaboravimo da mozemo dovesti kvalitetne igrace iz nase lige koji su pod ugovorom.

teatrale36
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:33 am

I uvijek isti napadaju i to u grupi rade mora se priznati, pustite covjeka da iznese svoje misljenje vidjenje i sl. Nemamo svi 20 i nesto godina i nismo "insajderi".

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:34 am

teatrale36 je napisao/la:
sri jan 10, 2018 11:26 am

Bogami se i ne prazni tako brzo kako sam ocekivao s obzirom da je nova tribina i da se radi po ovim nekim novim standardima, vidi se da je Sjever bio ispred svog vremena po svemu s obzirom da je napravljen prije 30 i kusur godina. Ja isto mislim da je trebalo biti jos poneko stepeniste za silazak sa galerije ali.....

:palacgore:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:38 am

LeBlue je napisao/la:
Evo Jasarevic ode u Dalkurd, prva liga Svedske, za navodno 150k eura. Tako da jednom zaboravimo da mozemo dovesti kvalitetne igrace iz nase lige koji su pod ugovorom.
U ovom trenutku da. Ali recimo za godinu dvije, ovim ritmom ce se moci to raditi. Pogotovo ako se bude ispravno vrsila selekcija igraca u sto ne sumnjam.

Leon_Professional
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:40 am

I uvijek isti napadaju i to u grupi rade mora se priznati, pustite covjeka da iznese svoje misljenje vidjenje i sl. Nemamo svi 20 i nesto godina i nismo "insajderi".
Eto de ti onda objasni sta je htio reci s ova 2-3 posta. I je li mu iko ista rekao lose, covjek htio s njim normalno da komunicira ali on trazi kavgu.

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:41 am

MATORI je napisao/la:
sri jan 10, 2018 11:05 am
Evo još koja rečenica i to je to.
Ja sam taj post napisao nebi li to sve doprlo do nekog ko se pita - a ne šta kaže forum i da li se to ovdje kome sviđa.
Ovdje se sviđaš samo i isključivo ako:
1. Ako privatno znaš sa foruma jedno 4-5 likova...
2. Onda sa njma respredaš privatno ko s'kim pije, putuje, hoda, g.uzi, ....
3. Ko je veći insajder mahalskih...

U protivnom - na.****' si, džaba argumenti, džaba sve...

Izraz "lobotomija" mi je dugo bio pravo smiješan.
Pa malo manje smiješan...
Danas mi nije nimalo smiješan.
Pa onda si trebao poslati na klub mail. Ne znam šta je problem to uraditi. Svako ko zna ili ko se boji da se nešto ne desi i da može spriječiti može poslati upit na klub. Ovdje mi raspravljamo. Ja ti pokušao odgovoriti na bazi onoga što je čovjek koji reče da je stručan napisao. Evo nek Lars provjeri jel to obaveezno taj grijač po UEFI i to je to. Ja dalje ne znam. Nadam se da ljudi u klubu nisu glupi da naprave takvu fulu.Nisu glupi sto posto a fula se može desiti svim akoji rade, ali to je baš preveliko. Miske reče da su se oko stadiona sve konsultovali sa stručnjacima koji su za infrastrukturu po UEFI tako da sa tim izlazima ne vjerujem da imamo problem. Imaju dva izlaza i koja su dole i ne moraš izlaziti na platformu da bi izašao sa stidona. Sad što ih raja možda ne koristi dovoljno to je drugo. Ovo je opet moje mišljenje. Tribina Istok prima i manje gledalaca. Možda je plan da se spoji sa sjeverom tj da se skine ona ograda i da se na jedan izaz od sjevera usmjeravaju ljudi pa isto tako i na jgu jer fali kifla sa južne strane, pa će sve biti cakum pakum. Onaj tamo izlaz na istoku sjevera ne koristi se puno pa i kad su pitari tu veoma mali broj gledalaca tamo izadje. MOžda će se sve to spojiti.
I meni sada štrči pred očima ono stepenište na srediti koje je ofarbano u plavo, ali i to je koliko sam shvatio zbog onih desetogodišnjih pa će se popraviti to naknadno. Halali molim te što ti odgovorih

Grbavica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jan 10, 2018 11:41 am

teatrale36 je napisao/la:I uvijek isti napadaju i to u grupi rade mora se priznati, pustite covjeka da iznese svoje misljenje vidjenje i sl. Nemamo svi 20 i nesto godina i nismo "insajderi".
Nije ga niko napo. Pa majku mu valjda forum sluzi da se diskutuje. Ili cemo glumiti uvrijedjene mlade?
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:42 am

niko nikoga ne tjera ni da čita ni da piše ovdje. a iako ljudi iz kluba znaju čitati ovdje - nikome ne treba posrednik da se obrati klubu. sjedi i napiši sve što misliš.

a na kraju krajeva - i ljudi iz skupštine i ljudi iz uprave i nadzornog odbora su sve ljudi koji normalno hodaju ulicom, nije niko od njih donald tramp. vjerujem da malo ko prati redovno želju, a da odnekud ne zna nekoga od tih 60ak ljudi.
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:45 am

Evo odgovorio sam njemu pa neki i tebi bude upućeno. ja stvarno ne znam gdje ga ja napadoh. Ostali se čude baš tome što je on mene napao a ja njega nisam. Niko mu nije prigovarao za pitanja koja je postavio. I još jedna stvar za njega. Ja nikog lično ne poznajem sa ovog foruma. MOžda i poznajem ali ne znam da je to taj. @danan je otkrio jednom svoj identitet i ne znam čovjeka fakat. Ostalo ne poznajem. Tako da je glupa priča ta kako neko staje u neku odbranu.

Leon_Professional
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:48 am

Minjore je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
U ovom trenutku da. Ali recimo za godinu dvije, ovim ritmom ce se moci to raditi. Pogotovo ako se bude ispravno vrsila selekcija igraca u sto ne sumnjam.
:palacgore:

Mada nije ni ovo neki spektakularan klub u koji je otisao. Skoro pa ce biti po Zukanovicu medju najskupljim igracima :D

Ovaj klub njegov igra s 3 nazad, a Irfan je odlican za te formacija kao taj igrac koji drzi cijelu lijevu stranu.
Steta sto ga mi nismo mogli dovesti, ali eto mozda se otvori sansa ako propadne kao sto je i Krpic vrlo brzo se vratio ovdje :D

LeBlue
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:50 am

Minjore je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
Ja licno neznam koliko je to i pametno i da imamo. Mozda samo za igraca koji bas odskace, ali smatram da mi trebamo igrace kao sto su Jasarevic ranije prepoznati. Nije isplatljivo davati tolike pare, tako je samo mislim. Naravno mozda i grijesim.

MATORI
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:51 am

Ide mi na k' što se svaka i najmanja kritika makar bila 100 puta argumentovana dočekuje na nož.
Odmah je šta ti znaš, nisi se naspavo', hoćeš da se svađaš...
Neću pisati e-mail jer znam da se vodi više računa o parama nego o bilo čijem stavu - primjedbi.
I to je uredu - do neke mjere.
Znam (za istok) iz prve ruke ono što sam napisao - vjerujte mi.
I NEMAM LOŠIH NAMJERA !
To što vi KONSTRUKTIVNU kritiku doživljavate kao zlu namjeru i atak na vas i klub, j.bi ga

sajo10
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:54 am

Jasar iz Bosne u mali Kurdistan :D Trener inace nas Azrudin Valentic. Dalkurd jedan od kandidata za ispadanje jer je ovo prvi put u historiji da igraju prvu ligu, medjutim s obzirom da imaju bogate ljude u pozadini mogli bi se pojacati i tako vrlo lahko osigurati opstanak. Dobar potez Jasarevica definitivno.

Jos Besirevic i Vukotic i mozemo punim plucima prodisati.
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u sri jan 10, 2018 12:01 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

storm_raider
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:56 am

MATORI je napisao/la:
sri jan 10, 2018 11:51 am
Ide mi na k' što se svaka i najmanja kritika makar bila 100 puta argumentovana dočekuje na nož.
Odmah je šta ti znaš, nisi se naspavo', hoćeš da se svađaš...
Neću pisati e-mail jer znam da se vodi više računa o parama nego o bilo čijem stavu - primjedbi.
I to je uredu - do neke mjere.
Znam (za istok) iz prve ruke ono što sam napisao - vjerujte mi.
I NEMAM LOŠIH NAMJERA !
To što vi KONSTRUKTIVNU kritiku doživljavate kao zlu namjeru i atak na vas i klub, j.bi ga
Prijatelju, svako konstruktivno misljenje je dobrodoslo, a tvoje jeste konstruktivno. Ono sto je ljudima zasmetalo, to je da si postavio konstrukciju da ce te neko napasti zbog toga. I na to se ljudi jeze i reaguju. Samim tim si skrenuo paznju sa konstruktivnog dijela, na taj - destruktivni, ili ako hoces, manje konstruktivni. Nece te niko napasti jer ims drugacije misljenje, ali si napisao u prvom postu
Kritičari ovog posta - bujrum - opletite...samo bez onog "eto onda je najbolje da se ništa ne radi i to"...
Pa zasto odmah ovakvo konstruisanje...? Ima ovdje decko koji dobro poznaje materiju, @kikirikikospice mu je nick. Nadam se da ce ti se javiti i da cete diskutovati, pa da i mi nesto naucimo, jer sam ja apsolutni tokmak kada je u pitanju teren. I sve sto ide uz njega.

Generalno, ostatak posta je odlican i sadrzi dobra pitanja. Volio bih o tome da pricamo. A skrenula se prica o ovome citiranom...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.

Prijava