Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mula
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 10, 2018 8:23 am

Mislim da je veliki rizik uci u polusezonu i borbu na oba fronta sa jednim klasicnim desnim bekom i to Stevanovicem. Momak nije los na toj poziciji, ali neophodan je još jedan desni bek. Mozda ce tu konta uci sa Graovcem na desnom beku u situacijama kada je Stevanovic povrijeden ili kartoniran. Mislim da smo onda u tom slučaju oslabili stopersku poziciju.
Sve u svemu, mislim da nije dobro otici na pripreme bez adekvanih pojačanja.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Plava Porodica
Kontakt:

sri jan 10, 2018 9:17 am

Nije to rizik.
To je slijetanje ravno u provaliju.
Bar nam to treba biti jasno nakon prošlogodišnjeg horora.. I naravno ubrzo će krenuti i suspenzije ;)
Sve su to bitke koje su ispred, a imamo "samo" bod prednosti.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ublehas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 9:33 am

Plava Porodica je napisao/la:
Nije to rizik.
Bar nam to treba biti jasno nakon prošlogodišnjeg horora.. I naravno ubrzo će krenuti i suspenzije ;)
Ovdje se slažem sa tobom. Naravno, ako se ozbiljno računa na ove juniore, i ako je neko procjenio da mogu već sada igrati u prvom timu, onda ne treba niko.
Ja bi volio kad bi doveli desnog beka. Livančić se i meni čini kao odlična opcija (mada sam ja često znao fuliti: čitaj Stančeski, Radinović, Railić, Mudrinić...).
Osim toga, mi imamo 2-4 utakmice više od rivala, a juniori koji su standardni u prvom timu imaju još na to minimalno dvije tekme.

Osim toga, pozdravio bi potez dovođenja ovih mladih i navodno perspektivnih momaka iz prve lige na probu. Ako se dokažu neka ih, a ako ne lako ih je vratiti. Ovim se smanjuje šansa da nam za godinu dvije neko za ov emomke traži nekoliko stotina hiljada maraka.

ChWilla
Kontakt:

sri jan 10, 2018 9:37 am

jesi li se to opet nasekirao? :D

ako je nekad bilo i više nego dovoljno bar solidnih igrača za naše uslove, to je prošle sezone. ali nije bilo tima.
gradi željo boli te *****

Dolina
Kontakt:

sri jan 10, 2018 9:47 am

Nikad nisam bio mirniji pred početak sezone.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Dzezvar
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:12 am

mula je napisao/la:
sri jan 10, 2018 8:23 am
Mislim da je veliki rizik uci u polusezonu i borbu na oba fronta sa jednim klasicnim desnim bekom i to Stevanovicem. Momak nije los na toj poziciji, ali neophodan je još jedan desni bek. Mozda ce tu konta uci sa Graovcem na desnom beku u situacijama kada je Stevanovic povrijeden ili kartoniran. Mislim da smo onda u tom slučaju oslabili stopersku poziciju.
Sve u svemu, mislim da nije dobro otici na pripreme bez adekvanih pojačanja.
A odkuda to da cemo uci samo sa.jednim desnim bekom u sezonu?
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

storm_raider
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:26 am

Valjda ljudi kontaju da danas pocinje liga.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

MATORI
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:28 am

LARS1921 je napisao/la:
uto jan 09, 2018 5:11 pm
FK Željezničar raspisuje međunarodni javni poziv za dostavljanje ponuda u svrhu rekonstrukcije glavnog terena Stadiona Grbavica

https://fkzeljeznicar.ba/fk-zeljeznicar ... ica/30195/
Ovdje se spominje varijanta ponude sa i bez grijača.
Pošto sam "malo" upućen - neće valjda napraviti (još jednu) kardinalnu grešku da makar ne postave grijače.
O pustanju istih u rad otom potom...
Kao npr:
Revident (pa i projektant) projekta istoka je TRAŽIO više od 2 silaza (čitaj stubišta) sa galerije istočne tribine, klub nije prihvatio, rekli da je skupo, mada su trebala još 2 stepeništa...
Danas vidimo koliko vremana treba da siđeš sa ove galerije - kad je istok ispunjen skroz...
Nedo' bog kakvog belaja da se mora brzo napustiti tribina - tako da će se to štemati kad-tad.
Kritičari ovog posta - bujrum - opletite...samo bez onog "eto onda je najbolje da se ništa ne radi i to"...

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:37 am

MATORI je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
FK Željezničar raspisuje međunarodni javni poziv za dostavljanje ponuda u svrhu rekonstrukcije glavnog terena Stadiona Grbavica

Pošto sam "malo" upućen - neće valjda napraviti (još jednu) kardinalnu grešku da makar ne postave grijače.
Kao npr:
Revident (pa i projektant) projekta istoka je TRAŽIO više od 2 silaza (čitaj stubišta) sa galerije istočne tribine, klub nije prihvatio, rekli da je skupo, mada su trebala još 2 stepeništa...
Danas vidimo koliko vremana treba da siđeš sa ove galerije - kad je istok ispunjen skroz...
Nedo' bog kakvog belaja da se mora brzo napustiti tribina - tako da će se to štemati kad-tad.
Kritičari ovog posta - bujrum - opletite...samo bez onog "eto onda je najbolje da se ništa ne radi i to"...
zašto odmah kod svega treba da bude neka prepucavanja pa ih i ti sam odmah nagovještavaš. Objasnio je čovjek koji to zna neki dan ovdje na forumu. Pronađi post. Tern se može uraditi sa grijačima i sa drenažom. Kad idu grijači ide neka manja drenaža ako sam dobro skontao. U suprotnom bez grijača ide neka drugačija i jača drenaža. Oba su efektna za naše uslove, pa sad ne znam koja je varijanta efektnija i jeftinija. TO znaju stručnjaci. I neko je rekao da su te varijante samo sa drenažom sad i rasprostranjenije u inozrmstvu.

A o kkavim stepeništima pričaš ne znam. Ja mislim da se istok može dosta brže isprazniti nego sjever recimo. Ali eto ne znam opet nisam stručnjak. Meni djeluje da se na istok pravo brzo i ulazi i izlazi.

Plava Porodica
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:41 am

ublehas je napisao/la:
sri jan 10, 2018 9:33 am
Plava Porodica je napisao/la:
Nije to rizik.
Ovdje se slažem sa tobom. Naravno, ako se ozbiljno računa na ove juniore, i ako je neko procjenio da mogu već sada igrati u prvom timu, onda ne treba niko.
Ja bi volio kad bi doveli desnog beka. Livančić se i meni čini kao odlična opcija (mada sam ja često znao fuliti: čitaj Stančeski, Radinović, Railić, Mudrinić...).
Osim toga, mi imamo 2-4 utakmice više od rivala, a juniori koji su standardni u prvom timu imaju još na to minimalno dvije tekme.

Osim toga, pozdravio bi potez dovođenja ovih mladih i navodno perspektivnih momaka iz prve lige na probu. Ako se dokažu neka ih, a ako ne lako ih je vratiti. Ovim se smanjuje šansa da nam za godinu dvije neko za ov emomke traži nekoliko stotina hiljada maraka.
Eto ukratko si napisao što ja pišem par dana.
O juniorima, o Livančiću, o rasporedu seniora te juniora, te o ovom potezu k'o sa ovim goraždancem.
:)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

MATORI
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:42 am

ponosannavas je napisao/la:
MATORI je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Kao npr:
zašto odmah kod svega treba da bude neka prepucavanja pa ih i ti sam odmah nagovještavaš. Objasnio je čovjek koji to zna neki dan ovdje na forumu. Pronađi post. Tern se može uraditi sa grijačima i sa drenažom. Kad idu grijači ide neka manja drenaža ako sam dobro skontao. U suprotnom bez grijača ide neka drugačija i jača drenaža. Oba su efektna za naše uslove, pa sad ne znam koja je varijanta efektnija i jeftinija. TO znaju stručnjaci. I neko je rekao da su te varijante samo sa drenažom sad i rasprostranjenije u inozrmstvu.

A o kkavim stepeništima pričaš ne znam. Ja mislim da se istok može dosta brže isprazniti nego sjever recimo. Ali eto ne znam opet nisam stručnjak. Meni djeluje da se na istok pravo brzo i ulazi i izlazi.
Evo ga prvi, ako nisi stručnjak nađi nekog ko jest...
Ili pročitaj ovo:
http://www.mozzartsport.com/vesti/marak ... ovo/147469

Grbavica
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:51 am

Matori nanijetio da se posvadja sa nekim, pa kako god :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Mirek11
Kontakt:

Za teren po meni je prihvatljivija ( jer je i jeftinija) opcija sa dobrom drenazom i prioritetno omjer vjestacke i prirodne trave 30-70. Odrzavanje poslije je sigurno jeftinije a neko je pisao da grijaci nisu za vece kolicine snijega, tako da ga svakako u tom slucaju moras cistiti. Ali sigurno ce u klubu kroz sve ponude i projekte vidjeti sta je najbolja i najprihvatljivija opcija, u svakom slucaju cemo imati najbolji teren u drzavi 😉
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:53 am

Kospicar je napisao/la:
pon jan 08, 2018 9:47 pm
Golman: Kjosevski, Fejzic, Ceman, Karavdic

Desni bek: Stevanovic, Kurtovic, Sehic

Lijevi bek: Mehremic, Projic

Stoper: Graovac, Bogicevic, Cubara, Osmankovic

Zadnji vezni: Blagojevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Hasanovic

Lijevo krilo: Zec, Zajmovic, Jusufi

Desno krilo: Zakaric, Crnov

Ofanzivni vezni: Ramovic, Zeba, Zeric

Napad: Ubiparip, Kajkut, Mujagic, Subo

Kad pogledas ovako spisak, sve full, al opet treba igrac il dva sigurno..
Boldirano su juniori, mustafi i cubara su nasi juniori koji su igrali u dr klubovima
Hvala @kospicar :) što si me skratio muka da sam ovo pišem :)
E ovako iz prvih 16 koji su iznijeli prvu polusezonu otišao je samo Stana. Nađite mi klub koji čak i na polusezoni ne ostane bez bar jednog igrača iz prvih 16. Uvijek ode jedan. baš baš rijetko rijetko se desi nijedan. U našoj ligi ne možeš to naći od početka lige ni kod jednog kluba. Čak i da su samo dvojica otišla je rijetkost. Ipak u ovoj polusezoni i kod konkurenata je slično, ali npr pitari će ostati bez dva, Široki i Zrinjski nisam analizrao ali i oni su ili na jednom ili na dva. To je dobro za našu ligu.
Nama realno trebaju još dva minimalno igrača da na oba fronta guramo. To su taj vezni i Desni bek ili bar neko ko može to dobro odigrati tog desnog beka, a da može irati i na drugim pozicijama kao ovaj Livančić. To je po meni minimum. OStalo je ako ispadne što kaže Papac.
Sve ostalo je baš po mom ukusu i što se tiče odlazaka. Samo mi donekle žao Stane i Hrvanovića (volio bi prije da je ostao Hrvanović nego Jusufi što je došao ali eto) i da još ode Bekrija i sve pet.
Ovaj mali novi Kurtović ne znam kkav je, ali definitivno nama svaki prelazni treba da dođe nego takav iz manjih sredina za kojeg procjenimo da je talenat.
PO meni Šubo, Jusufi (ako uopšte ostane) i jedan od dvojca desnih bekova Šehić B. - Kurtović isto trebaju na kaljenje ovu polusezonu.
Juniori ovi preavi što mogu igrati juniorsko i što ih nema na spisku su tu i uključivati ih treba lagano ali ozbiljan rad sa prvim timom treba očekivati nakon ove polusezone. Ima tamo još desetak njih koje možemo priključiti postepeno.

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:55 am

MATORI je napisao/la:
sri jan 10, 2018 10:42 am
MATORI je napisao/la:

Kao npr:

Evo ga prvi, ako nisi stručnjak nađi nekog ko jest...
Ili pročitaj ovo:
http://www.mozzartsport.com/vesti/marak ... ovo/147469
Evo pročitao pa ne kontam šta želi reći

ponosannavas
Kontakt:

sri jan 10, 2018 10:55 am

Grbavica je napisao/la:
Matori nanijetio da se posvadja sa nekim, pa kako god :D
hahahahahahhaahah izgleda

cikazubo
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:02 am

Sudeći po tom tekstu o rekonstrukciji terena na marakani, grijači su obavezni za odigravanje utakmica grupne faze LE i LP ?

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jan 10, 2018 11:03 am

Kospicar je napisao/la:
pon jan 08, 2018 9:47 pm
Golman: Kjosevski, Fejzic, Ceman, Karavdic

Desni bek: Stevanovic, Kurtovic, Sehic

Lijevi bek: Mehremic, Projic

Stoper: Graovac, Bogicevic, Cubara, Osmankovic

Zadnji vezni: Blagojevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Hasanovic

Lijevo krilo: Zec, Zajmovic, Jusufi

Desno krilo: Zakaric, Crnov

Ofanzivni vezni: Ramovic, Zeba, Zeric

Napad: Ubiparip, Kajkut, Mujagic, Subo

Kad pogledas ovako spisak, sve full, al opet treba igrac il dva sigurno..
Boldirano su juniori, mustafi i cubara su nasi juniori koji su igrali u dr klubovima
Hvala @kospicar :) što si me skratio muka da sam ovo pišem :)
E ovako iz prvih 16 koji su iznijeli prvu polusezonu otišao je samo Stana. Nađite mi klub koji čak i na polusezoni ne ostane bez bar jednog igrača iz prvih 16. Uvijek ode jedan. baš baš rijetko rijetko se desi nijedan. U našoj ligi ne možeš to naći od početka lige ni kod jednog kluba. Čak i da su samo dvojica otišla je rijetkost. Ipak u ovoj polusezoni i kod konkurenata je slično, ali npr pitari će ostati bez dva, Široki i Zrinjski nisam analizrao ali i oni su ili na jednom ili na dva. To je dobro za našu ligu.
Nama realno trebaju još dva minimalno igrača da na oba fronta guramo. To su taj vezni i Desni bek ili bar neko ko može to dobro odigrati tog desnog beka, a da može irati i na drugim pozicijama kao ovaj Livančić. To je po meni minimum. OStalo je ako ispadne što kaže Papac.
Sve ostalo je baš po mom ukusu i što se tiče odlazaka. Samo mi donekle žao Stane i Hrvanovića (volio bi prije da je ostao Hrvanović nego Jusufi što je došao ali eto) i da još ode Bekrija i sve pet.
Ovaj mali novi Kurtović ne znam kkav je, ali definitivno nama svaki prelazni treba da dođe nego takav iz manjih sredina za kojeg procjenimo da je talenat.
PO meni Šubo, Jusufi (ako uopšte ostane) i jedan od dvojca desnih bekova Šehić B. - Kurtović isto trebaju na kaljenje ovu polusezonu.
Juniori ovi preavi što mogu igrati juniorsko i što ih nema na spisku su tu i uključivati ih treba lagano ali ozbiljan rad sa prvim timom treba očekivati nakon ove polusezone. Ima tamo još desetak njih koje možemo priključiti postepeno.
Aldin Sehic je desni bek, Benjamin je lijevi. Bar kolko sam ja upucen :D
Slazem se za Hrvanovica, mada eto volio bi i njega i Jusufija viditi. Zao mi je jer Hrvanovic ima građu a i kvalitet da moze dosta pozicija igrati a vjerujem da bi se nametnuo odma jer fizicki izgleda zrelo. Cak zrelije nego Hajdarevic a vidimo kako se ovaj nosi sa ligom.
Šubu bi volio viditi isto, cesto je davao golove u juniorima i ne izgleda mi los. Nadam se da ce povesti dosta ovih igraca na pripreme pa da ih vidimo na djelu.
Ili bar posudbe u neke klubove koji su na oku...

MATORI
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:05 am

Evo još koja rečenica i to je to.
Ja sam taj post napisao nebi li to sve doprlo do nekog ko se pita - a ne šta kaže forum i da li se to ovdje kome sviđa.
Ovdje se sviđaš samo i isključivo ako:
1. Ako privatno znaš sa foruma jedno 4-5 likova...
2. Onda sa njma respredaš privatno ko s'kim pije, putuje, hoda, g.uzi, ....
3. Ko je veći insajder mahalskih...

U protivnom - na.****' si, džaba argumenti, džaba sve...

Izraz "lobotomija" mi je dugo bio pravo smiješan.
Pa malo manje smiješan...
Danas mi nije nimalo smiješan.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jan 10, 2018 11:07 am

Ja frajera cudnog, evo ja i dalje bogami ne kontam sta hoces da kazes nakon pet pokusaja.
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

Prijava