Srđan Stanić se u četvrtak navečer nakratko pojavio u Mostaru, potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa aktuelnim fudbalskim šampionom Bosne i Hercegovine Zrinjskim, te se odmah zaputio po prtljag u Sarajevo. Stigao je pogledati i razmotriti ad hoc i opcije za stanovanje, a kontaktirao je i neke od mostarskih prijatelja kako bi im poručio da dolazi. Bit će zanimljivo U timu Zrinjskog poznaje gotovo sve igrače, a imao je, kaže, priliku i u nekoliko navrata sjediti za istim stolom s Blažom Sliškovićem. Bilo je to u Međugorju, stalnoj destinaciji Stanićevog novog i starog kluba, koji bi ponekad istovremeno boravili u gradiću. Imao je osim Zrinjskog i nekoliko ponuda iz inostranstva. - Od svih koje sam imao u ovom trenutku, ponuda Zrinjskog bila je najkorektnija i najviše zadovoljavajuća za mene, kaže novajlija, koji ako će već promijeniti klub i mjesto stanovanja, neće mijenjati ambicije za proljeće. Jasno, u Zrinjski je došao iz redova direktnog rivala u borbi za naslov prvaka ili bolje reći iz kluba koji svake godine teži trofejima, kaže za Oslobođenje sjajni Stanić, te ističe da on zna šta treba raditi da bi se osvajali trofeji. - Ako neko zna šta treba raditi da bi se osvajali trofeji, onda sam to ja. Bit će svakako zanimljivo, a ja se moram potruditi da budem na nivou. Zrinjski, jasno, ima plan, a na meni je da se u sve to uklopim, dodaje Stanić, koji je istakao da je vrlo sretan što će sarađivati sa Blažom Sliškovićem, šefom struke plemića. - Ne pamtim vrijeme kad je igrao, ali dobro znam da je jedan od najboljih igrača koje je dala naša zemlja. Jedna od bh. legendi i čovjek iza kojeg stoje rezultati. Uspješan je bio i kao selektor, a osvojio je kasnije titule s Hajdukom i Zrinjskim. Nisam baš detaljno upoznat s metodama njegovog rada, ali svako s kim je sarađivao kaže sve najbolje. Ponekad smo u Međugorju razgovarali, tad sam shvatio da je čovjek dobre naravi. Posebno mi je drago što je ponajviše on želio da danas budem tu, opisao je Stanić, koji se dotakao i razlaza sa Željezničarom. - Razlozi zbog kojih sam otišao su manje-više poznati. Nismo se uspjeli dogovoriti oko novca i to je to. Željezničaru sam zahvalan na svemu, kao i navijačima čiju sam podršku imao od samog početka. Sretan sam i iz razloga što ljudi općenito imaju pozitivan stav kad je riječ o mom odlasku, a ponosan sam i što su ljudi iz kluba i iskreni navijači zvali nakon potpisa za Zrinjski, čestitali i poželjeli mi sreću, baš kao što ja želim sreću svima njima. Ponosan sam i što sam ostavio neizbrisiv trag u Želji, rekao je na kraju novi fudbaler Zrinjskog. Stanić je sa aktuelnim šampionom naše zemlje potpisao ugovor do 2020. godine, a ovaj dvadesetosmogodišnji igrač je nedavno napustio Željezničar nakon što se nije uspio dogovoriti s upravom plavih te je kao slobodan igrač napustio Grbavicu. Odigrao 250 mečeva Za Željezničar je tokom karijere odigrao 250 utakmica, a Zrinjski je bio najbrži i osigurao potpis ovog univerzalca koji može podjednako uspješno igrati na nekoliko pozicija. Stanić je prošao omladinsku školu Sarajeva, no nije dobio priliku za igru u seniorskom pogonu te je prešao u Slaviju 2006. godine. Nakon toga je igrao za Željezničar (2007 - 2015), Olimpik (2015 - 2016) te se vratio na Grbavicu, gdje je bio do posljednjeg dana prošle godine.