uto feb 16, 2016 4:31 pm
Koliko god djeci godilo igranje u prvom timu, isto tako ih moze okrenuti i na drugu stranu. Jednostavno nisu svi isti. Ne moze se svako nositi s pritiskom kao npr. Amir. On je i djelovao onako sigurno u sebe, kao da ga ne zanima mnogo sta neko misli, uvijek je igrao na svoj nacin, cesto grijesio, ali se isto tako borio da ispravi te greske. Neki drugi klinac moze biti potpuno drugaciji, mozda poput Dade, koji iako ima ogroman potencijal pritisak ga sputava totalno da u kontinuitetu odigra kako zna. Zato Dado odradi 45 minuta protiv Celika kao ponajbolji igraci njegovih godina u Evropi, a vec sljedecu utakmicu, kada se ocekuje od njega da igra, on podbaci.
Zbog toga je meni jako drago da je upravo Edis trener prvog tima, on najbolje poznaje vecinu ovih djecaka i zna kako koji dise. Odlucio je da isforsira Amira i nije pogrijesio, dao je mnogo prostora Dzenisu i opet nije pogresio, dao priliku Mujagicu, a ovaj mu vratio nekim golovima. Zbog toga sam siguran da Edis nece pogrijesiti ako Memiju malo preseli na klupu, on ga dobro poznaje i vjerujem da je to samo vid motivacije za mladog igraca. Ubjedjen sam da ce Memija, kada dobije priliku, gristi jos vise nego kad je tek dobio priliku. On mi onako djeluje kao osoba koja ce uraditi sve da se ponovo dokaze i nije neka placipicka(nemam bolji izraz) koja ce samo reci mene trener mrzi i ne dopusta mi da igram. Od Memije i Dine stvarno mnogo ocekujem jer imaju tu crtu koju je i sablja imao i pravi su fajteri od kojih ce on izvuci maksimum.
Nadam se da cemo i od Dade u buducnosti vidjeti neki kontinuitet dobrih igara. Dado ima taj smek i viziju na terenu, a bas nam je potreban takav igrac. Spominjao sam vec to poluvrijeme protiv Celika, mozda i najbolje nase od Evrope, a bas iz razloga sto je Dado bio na nivou. Bekric je vec u godinama, ali on je imao bolju motoriku, a nesto losiju kreaciju, tako da ostaje prostor za Dadu na njegovom mjestu. Ja cu uvijek najvise kritikovati bas njega jer mi je stvarno van pameti da propadne zbog nekog straha. Znamo svi koliko moze i koliko nam dobroga moze donjeti kada je u elementu. Molim Boga da ne krene Jamakovim putem.