Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Southboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jan 07, 2018 4:30 pm

Jel bilo price kad bi mogao biti ugrubo termin pocetka gradnje juga i krova na istoku??

Nije mi toliko drago da se prica sada o zapadu(neki plan neko spomenu) a ovo jos nismo zavrsili,nije kritika nikakva nego samo molba da idemo jedno po jedno,a ne da "zakuhamo" na sve strane pa nista zavrseno na kraju..

Drago mi je sto ima puno pozitivnih stvari ovdje sto sam procitao (nisam stigao pogledati,nemam vremena sada),ovo ako se ostvari mnogo cemo se odmaci konkurentima u svakom pogledu.

Plava Porodica
Kontakt:

ned jan 07, 2018 4:34 pm

LARS1921 je napisao/la:
ned jan 07, 2018 4:19 pm
Brkoo je napisao/la:
ned jan 07, 2018 4:18 pm
Plava Porodica je napisao/la:
ned jan 07, 2018 2:21 pm
Znači teren "gotov", reklamni paneli na sjeveru "gotovi" , "ježevi" ili brojači ulaznica "gotovi" , u prvom dijelu ove godine se radi idejni projekat za zapadnu tribinu, sa južnu već imamo, za istočnu tribinu ganjamo se sa dozvolama sa opštinom oko izgradnje trga, tražimo najeftiniju moguću varijantu za plac na kojem će biti građen kamp u kojem će novac biti usmjeren od partnera ali uslov je taj plac.
Jesam li ja sve ovo dobro shvatio ili da zveknem šamarčinu da se probudim?
Ne sanjas bracika ovo je stvarnost, mada ne bi bilo lose da zveknes sebi nekad samarcinu hehe :ganja:

Mene najvise brine to sto nas opet opcina sabotira oko dozvola, nevjerovatno, a koldzo svake jebene godine obecava po 200 hiljada koje samo prenese za narednu godinu i onda kad neko ko nije upucen pogleda, pomislio bi da nam je svake godine davao po 200 hiljada KM..
:placeodsmijeha: :placeodsmijeha:
Done :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

ned jan 07, 2018 4:38 pm

Sve što navijači treba da urade je da napune stadion, o ostalom ima ko da brine.
イビチャ・オシム

ellaxaz
Kontakt:

ned jan 07, 2018 4:39 pm

:shisha: :shisha: :shisha:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Elegant
Kontakt:

ned jan 07, 2018 4:52 pm

Southboy je napisao/la:
Jel bilo price kad bi mogao biti ugrubo termin pocetka gradnje juga i krova na istoku??

Nije mi toliko drago da se prica sada o zapadu(neki plan neko spomenu) a ovo jos nismo zavrsili,nije kritika nikakva nego samo molba da idemo jedno po jedno,a ne da "zakuhamo" na sve strane pa nista zavrseno na kraju..

Drago mi je sto ima puno pozitivnih stvari ovdje sto sam procitao (nisam stigao pogledati,nemam vremena sada),ovo ako se ostvari mnogo cemo se odmaci konkurentima u svakom pogledu.
Za jug je rekao da je to poseban projekat jer ne gradi se samo posebna, velika tribina kako je zamisljeno nego se ujedno i sanira veliko kliziste koje se nalazi iza tribine. Nikakve rokove nije spominjao jer je realno da smo daleko od bilo kakve gradnje, ima tu puno nekog posla da se obavi. Naravno nema ni blizu para koliko treba, partnera, ...itd.

Rekao je da u prvom semestru ove godine ide "ideja" za zapad.

Krov istoka nije spominjao nikako, samo je rekao za prostore ispod istocne trbine i trg (na kojem ce biti lokomotiva izmeđuostalog) iza istoka da je to znacajno za bucnost da se prave pare od rentanja, i da jos uvijek cekaju neke dozvole od opstine da krenu u osposobljavanje tih prostora.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Elegant
Kontakt:

ned jan 07, 2018 4:59 pm

× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ponosannavas
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:04 pm

Morate ljudi vise malo slusati kad neko prica ili pise. Ovo ili drenaza ili grijaci se odnosi na to sta je bolje za nase uslove i isplativije tj sta bi moglo imati bojji efekat. Nije to razlika u cijeni neka. I pretpostavljam da ne moze ici oboje. To ovi strucnjavi vise znaju. To znaci da iskljuvuje jedno drugo. Vjerovatno ne moze biti neka top drenaza i grijaci zajendo.
Drugo, za zapad je receno da se pravi idejni projekat. I za jug je isti napravljen. Ti kad imas idejni projekat ti na osnovu njega komunicoras sa partnerima od kojih ocekujes podrsku. Ne mozes doci i reci mogo bi nam jaro prebaciti milion za zapad, a ne znas ni koliko ti treba. Vjerovatno su skontali da ce bolje komunicorati ako odmah predstave oba projekta, a u sustini su razdvojeni projekti. Neko ce se pronaci u jednom a neko u drugom, a neko u oba.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:12 pm

ponosannavas je napisao/la:
ned jan 07, 2018 5:04 pm
Morate ljudi vise malo slusati kad neko prica ili pise. Ovo ili drenaza ili grijaci se odnosi na to sta je bolje za nase uslove i isplativije tj sta bi moglo imati bojji efekat. Nije to razlika u cijeni neka. I pretpostavljam da ne moze ici oboje. To ovi strucnjavi vise znaju. To znaci da iskljuvuje jedno drugo. Vjerovatno ne moze biti neka top drenaza i grijaci zajendo.
Drugo, za zapad je receno da se pravi idejni projekat. I za jug je isti napravljen. Ti kad imas idejni projekat ti na osnovu njega komunicoras sa partnerima od kojih ocekujes podrsku. Ne mozes doci i reci mogo bi nam jaro prebaciti milion za zapad, a ne znas ni koliko ti treba. Vjerovatno su skontali da ce bolje komunicorati ako odmah predstave oba projekta, a u sustini su razdvojeni projekti. Neko ce se pronaci u jednom a neko u drugom, a neko u oba.
Ne misli valjda neko da ce samo na ovo ici grijaci i to je to.
Sigurno da mora se raditi sve od pocetka. Tako ce i biti.
Grijaci zahtjevaju manju drenazu. Pa sad zavisi sta nam je bolje il ta top drenaza il grijaci.
Ja bi grijace :D

LeBlue
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:12 pm

Kad se igrala utakmica protiv Belgije pa onda ona protiv Sarajeva svi portali su objavili stanje terena, prakticki nam se rugali, a sad kad ima najava za novi travnjak po najvecim standardima, maltene citav budzet osiguran, niko nista. Svi sute u svojim misijim rupama.

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:15 pm

Edited
Zadnja izmjena: arctg, dana/u pet jan 12, 2018 8:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jan 07, 2018 5:24 pm

Pompey je napisao/la:Kaze Miske: "imati 4 boda prednosti 3 kola prije kraja... to je incident da ne osvojite titulu"

Avlami na aparatima :D
I najbolji pogrijese (Miske). Tri kola prije kraja smo imali 3 boda više od drugoplasiranog Sarajeva i 4 boda više od treceplasiranog Zrinjskog. Imajuci u vidu raspored, zaista se radi o incidentu. Ne moraš vjerovati ni Misketu ni meni. Otvoris tablicu nakon odigranih 29 kola i sve ti se samo kaže.slika

Što se tiče terena, ja bih ga radio bez grijaca i sa ekstra drenazom i zavrsnim slojem 30% sintetika, 70% prirodna trava. Grijaci sa popratnim sadrzajima koji bi ih "pustili" u funkciju su veoma skupa igracka, a umjesto te igracke bih nabavio potrebnu mehanizaciju za odrzavanje buduceg ekstra terena, te poslao na edukaciju ljude za te poslove. Mnogi tereni u ligama petice nemaju grijace, a tereni su im k'o pisca.slika

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

neroazzuro
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:32 pm

Al ti opet ostaje pitanje šta sa snijegom kad padne. Hoćeš onda bagerima gulit snijeg sa tako skupog terena i usput svaki put ostetit teren?
A drenaza ti je neophodna u svakom slučaju.

kvalitet
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jan 07, 2018 5:35 pm

avlami97 je napisao/la:
ned jan 07, 2018 5:24 pm
Pompey je napisao/la:Kaze Miske: "imati 4 boda prednosti 3 kola prije kraja... to je incident da ne osvojite titulu"

Avlami na aparatima :D
I najbolji pogrijese (Miske). Tri kola prije kraja smo imali 3 boda više od drugoplasiranog Sarajeva i 4 boda više od treceplasiranog Zrinjskog. Imajuci u vidu raspored, zaista se radi o incidentu. Ne moraš vjerovati ni Misketu ni meni. Otvoris tablicu nakon odigranih 29 kola i sve ti se samo kaže.slika

Što se tiče terena, ja bih ga radio bez grijaca i sa ekstra drenazom i zavrsnim slojem 30% sintetika, 70% prirodna trava. Grijaci sa popratnim sadrzajima koji bi ih "pustili" u funkciju su veoma skupa igracka, a umjesto te igracke bih nabavio potrebnu mehanizaciju za odrzavanje buduceg ekstra terena, te poslao na edukaciju ljude za te poslove. Mnogi tereni u ligama petice nemaju grijace, a tereni su im k'o pisca.slika

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Kad se kaže 4 boda prednosti (i ja sam to govorio) misli se na prednost u odnosu na budućeg prvaka, jer samo je to mjerodavno nakon onakvog raspleta događaja. Zato i mislim da se potenciraju uvijek ta 4 boda.

Što se tiče terena, dijelimo isto mišljenje.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plava Porodica
Kontakt:

ned jan 07, 2018 5:55 pm

Ali eto i Miske spomenu da će biti baš belaj kako uklopiti teren do europe..
Imaju li kakvi radovi da se uporedo mogu raditi :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

damirfile
Kontakt:

ned jan 07, 2018 6:01 pm

Grijaci nisu dovoljni za kolicinuQ snijega koji kod nas pada. Dokaz.vidimo u zenici. Npr. u norveskoj ili rusiji svi imaju umjetnu travu da su dovoljni grijaci postavljali bi. U sarajevu nerijetko pane 1 m snijega a redovno 30_40 cm. Ekonomski neodrzivo da grijaci rade 4 mjeseca u godini dok traje zima.
I kad bi grijaci mogli otopiti taj snijeg za krace vrijeme dranaza mora biti savrsena da odvede tu veliku vodu.

kikirikikospice
Kontakt:

FK Željezničar

ned jan 07, 2018 6:02 pm

Samo bi se kratko osvrnuo na detalj iz razgovora s gosp. Misimovicem, a vezano za teren.

Ubijedjen sam da je gosp. Misimovic napravio lapsus kada je govorio o grijacima i drenazi.

Naime te dvije stvari su u potpunosti nezavisne i nisu u korelaciji jedna sa drugom. Uloga drenaznog sistema je potpuno jasna. Sastoji se u tome da sprijeci zadrzavanje vode u zoni korijenovog sistema, i omoguci njen “brz” protok prema kolektoru.

Podzemni sistem grijanja terena je sistem kojemu je zadatak da “produzi” sezonu, tj. da osigura odigravanje utakmice i uslijed nepovoljnih atmosferskih prilika (prventsveno niske temp. i stvaranje ledene pokorice, dok su snijezne padavine u drugom fokusu).

Često se moze naići na postove koji se osvrcu na travnatu podlogu u cijemu sastavu je 30% sintetickih vlakana. Prvenstveno, proces stvaranja takve podloge košta podjednako kao sve ostale predradnje gledano u cjelini(podloga,drenaza,grijaci,busjen). Dakle podize konacnu cijenu terena za 70-100%.

S druge strane, samo za tu operaciju je potrebno 12-15 dana svakodnevnog rada.
Imajući u vidu da se za tu opciju možemo opredijeliti i nekad u buducnosti, definitivno bi je zaobisao u maju.

U svakom slucaju, treba postaviti plasticnu travu tik uz prirodnu podlogu. Citavom duzinom terena, ispred svake tribine.

Zadnja izmjena: kikirikikospice, dana/u ned jan 07, 2018 6:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Bosanski lonac
Kontakt:

ned jan 07, 2018 6:05 pm

Southboy je napisao/la:

Ja koliko sam shvatio, ide se odlučno na svim frontovima. Rokovi nisu postavljeni, ali rečeno je da će se ubrzo izaći sa memorandumom o izgradnji stadiona što uključuje i zapadnu tribinu.
Ja sam po tom pitanju optimista i mislim da će se jug početi graditi u ovoj godini, a potom i zapad. Preduslov je model uključivanja struktura vlasti.
Zadnja izmjena: Bosanski lonac, dana/u ned jan 07, 2018 6:06 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Sa Željom do groba, života mi moga!!

salle86
Kontakt:

ned jan 07, 2018 6:06 pm

Ništa znači, opet nam ostaje jedino da kupimo taj veliki najlon :D :D :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Amar927
Kontakt:

ned jan 07, 2018 6:11 pm

Evo Siljak i Bekric sjede na Ciglanama...

storm_raider
Kontakt:

ned jan 07, 2018 6:15 pm

kikirikikospice je napisao/la:
ned jan 07, 2018 6:02 pm
Samo bi se kratko osvrnuo na detalj iz razgovora s gosp. Misimovicem, a vezano za teren.

Ubijedjen sam da je gosp. Misimovic napravio lapsus kada je govorio o grijacima i drenazi.

Naime te dvije stvari su u potpunosti nezavisne i nisu u korelaciji jedna sa drugom. Uloga drenaznog sistema je potpuno jasna. Sastoji se u tome da sprijeci zadrzavanje vode u zoni korijenovog sistema, i omoguci njen “brz” protok prema kolektoru.

Podzemni sistem grijanja terena je sistem kojemu je zadatak da “produzi” sezonu, tj. da osigura odigravanje utakmice i uslijed nepovoljnih atmosferskih prilika (prventsveno niske temp. i stvaranje ledene pokorice, dok su snijezne padavine u drugom fokusu).

Često se moze naići na postove koji se osvrcu na travnatu podlogu u cijemu sastavu je 30% sintetickih vlakana. Prvenstveno, proces stvaranja takve podloge košta podjednako kao sve ostale predradnje gledano u cjelini(podloga,drenaza,grijaci,busjen). Dakle podize konacnu cijenu terena za 70-100%.

S druge strane, samo za tu operaciju je potrebno 12-15 dana svakodnevnog rada.
Imajući u vidu da se za tu opciju možemo opredijeliti i nekad u buducnosti, definitivno bi je zaobisao u maju.

U svakom slucaju, treba postaviti plasticnu travu tik uz prirodnu podlogu. Citavom duzinom terena, ispred svake tribine.
:palacgore: :palacgore:

Svaka cast. Javi se klubu i pomozi, ako mozes i zelis. Siguran sam da ce jedva docekati.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava