Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

DR.HOUSE
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 15, 2016 5:13 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:ako nekoga zanima.... Pusnik na danasnjoj konferenciji za novine. strasno zanimljivo.

u jednom momentu spominje pripremnu utakmicu sa Zeljom...

http://www.nogometplus.net/mobile/TabId ... leID=15902
Napiši od kad počinje dio za nas, necu slusat cijelu pressicu :D

20:50

ali vrijedi poslusati od samog pocetka... siri vidike
mislim da ne misli na klub nego na želju i moral za utakmice u europi koliko sam ja pohvatao
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:14 pm

A dobra ona voda na stolu sa klubskim grbom. Mogli bi i mi sa nekim od lokalnih punionica nešto tako napraviti...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:16 pm

LARS1921 je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:ako nekoga zanima.... Pusnik na danasnjoj konferenciji za novine. strasno zanimljivo.

u jednom momentu spominje pripremnu utakmicu sa Zeljom...

http://www.nogometplus.net/mobile/TabId ... leID=15902

Taman stigao do tog dijela, slusam :D

super1
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:17 pm

ipak 19.06 ....izvanjavam se

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:17 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

mislim da ne misli na klub nego na želju i moral za utakmice u europi koliko sam ja pohvatao
u pravu si... cuh samo želju pa poletio da podjelim :DD:
do mene, halalite.

ali svejedno, vrijedi svake utrosene minute
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u sri jun 15, 2016 5:18 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:18 pm

De bježi ja već razvijam formacije u glavi :D da ne idemo u offtopic

Elegant
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:18 pm

Raja imam losu vijest, ove sezone se ganja izlazak u europu i mozda kup napadnemo ako bude snage, titula ide Sarajevu dosao je Said.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:21 pm

Elegant je napisao/la:Raja imam losu vijest, ove sezone se ganja izlazak u europu i mozda kup napadnemo ako bude snage, titula ide Sarajevu dosao je Said.
Ma pišaj ih ne spominji ih svega ti...
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

blueheart
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:22 pm

Elegant je napisao/la:Raja imam losu vijest, ove sezone se ganja izlazak u europu i mozda kup napadnemo ako bude snage, titula ide Sarajevu dosao je Said.
Sad ce on da počera...
DRZAVA ZELJO

ChWilla
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:22 pm

k'o i prošli put kad je bio. meni je to baš u finom sjećanju ostalo, on pelja loptu, oni svršavaju a mi uzimamo duplu...
gradi željo boli te *****

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:25 pm

super1 je napisao/la:ipak 19.06 ....izvanjavam se
šta 19.06.? Nisam upratio :)
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

neroazzuro
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:26 pm

ChWilla je napisao/la:k'o i prošli put kad je bio. meni je to baš u finom sjećanju ostalo, on pelja loptu, oni svršavaju a mi uzimamo duplu...
:D

Roberto Baggio
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:28 pm

Spoiler:
boccaccio je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Daj Boze da vi budete a pravu, vi pravi istinski navijaci Zelje, a ne ja i jos par ljudi, pljuvaca i dusmana koji klubu zelimo zlo.
Dragi prijatelju @Neandertalac. Uvijek mi je drago kada se pojavis i napises sve ono sto mislis. Ja mnogo volim nacin tvog pisanja i kako sa strascu iznosis svoje stavove koji su decidni i prosto nepotkupljivi u najpozitivnijem smislu. Zato se diskusije i desavaju, pa je i smisao ovakvih foruma izaci sa svojim misljenjem, bez obzira kako ono djelovalo na masu i bez obzira koje vjetrove ta diskusija moze donijeti.

Naravno, svi moramo ocekivati da kada napisemo svoje misljenje, da se dese slaganja, neslaganja, pa cak i neodgovarajuci komentari koji nikome zaista ne idu u prilog. Imamo ovde razne skupine ljudi sa razlicitim starosnim dobima i sa razlicitim karakterima. Ali svi i bez izuzetka svi ovde volimo naseg Zelju. Bez razlike u toj ljubavi. I ti i ja i svako ovde od nas zeli samo da Zeljo bude u svim svojim segmentima ono sto smo oduvijek sanjali. Da bude najbolji. Iako nam to filozofija kluba od samih pocetaka nikada nije dozvoljavala, jer su bila druga vremena i druge drzave, Zeljo je bio skroman, normalan klub pun vrlina i mana. Ne pisem ja ovo tebi, ti to vrlo dobro znas. Svi mi to ovde znamo. Odrasli smo odgojeni tom filozofijom i ta nas posebnost krasi. Danas nam ova nasa drzava donosi i novu ulogu samog Zelje u sportu, i ta uloga postaje prirodna, nova stranica u filozofiji koja traje sto godina, a to je da osim skromnosti, klub mora i treba polucivati uspjehe i donositi redovno trofeje na sportskom planu, a ciniti redovnu stabilnost na organizacionom planu. Mada, kada razmislimo, prirodna skromnost i danasnje ambicije ne idu jedno sa drugim, no to je prosto novim vremenom i drugacijim shvatanjem fudbala nama kao klubu nametnuto i mi trebamo da se prilagodimo kada danas pricamo o najvecem klubu, umjesto o skromnom, radnickom klubu za koji su jednostavno svi znali i gotivili ga, gdjegod zivjeli.

Zato ovaj odgovor nije posvecen samo tebi, nego i svima nama koji smo i za trenutak pomislili da razlicitost u razmisljanjima o nekom trenutnom stanju kluba dovodi do takmicenja koje bi razlucilo o tome ko vise voli Zelju, ko je ispravan a ko neispravan u svemu tome. Jer mi ovde volimo bez interesa, svi zajedno. Ovde ne smije da se desi da neko misljenje u recimo blizoj buducnosti prevali na jednu stranu koja ce na kraju biti u pravu, pa da se desi prozivanje u smislu " jesam li vam rekao ".
Od neke dvije skupine razmisljanja, kako sam ja to onako generalno vidio, sasvim sigurno cemo doci do odgovora koji ce prevagnuti na jednu stranu vec poslije samo tri odigrana kola. Ili ce poci dobro, ili nece poci rezultatski dobro.
Misljenja su razlicita zato sto postoji i razlicita podloga u razmisljanjima. Razliciti izvori nam govore razlicite stvari i na osnovu toga stvaramo misljenje u kojima smo nepokolebljivi, cak se i borimo za taj neki rang, da li to misljenje treba neko da ispostuje ili ne. Svi trebamo da postujemo svacije misljenje, u okvirima normalnih razgovora ovde i da razmatramo sa kakvim cinjenicama baratamo. Ali definitivno se ne mozemo ovde postaviti kao dvije strukture, neko ko je istinski navijac ili neko ko zeli zlo nametanjem eventualnog razlicitog misljenja. Uvijek je vecina u slaganju sa nekim misljenjem ona skupina ljudi koja se poziva na to da je pravilnija, u odnosu na manjinu, koja je naravno onda u suprotnom taboru, i prozvana je ili je vec samoprozvana nekim drugim imenom. To je bez veze. Krivo mi je kada pokusavamo dokazati da smo u pravu.
Konkretno ja dajem ovde i iznosim samo moje licno misljenje. Potpuno razumijem kada neko na to misljenje kaze da se ne slaze i da nisam u pravu. Nemam ljutnju na to. Mene razlicito misljenje moze samo da zadevera u tom pogledu da sagledam ponovo ono sto ja mislim i da vidim i nesto naucim od toga, pa cu procijeniti da li ostajem pri svom stavu ili cu uvidjeti da li sam mozda malo bio pregrub prema samom sebi ili prema svojoj sujeti.
Svi volimo Zelju. Mi se cak u vecini slucajeva i slazemo ovde, svi zajedno. Nismo imali rezultat u prosloj sezoni pogotovo i to je neoboriva cinjenica koju mi ne mozemo da izbjegnemo. Sa druge strane ljudi u klubu su uradili na drugim poljima nesto sto niko nije mogao ni zamisliti da je moguce. I ti si to isto rekao, nista ti drugacije nisi rekao. Apsolutno postujes ovu jednu stranu price, ali nisi ubijedjen da je ova sportska strana dozivjela napredak, i to je sasvim legitimno i potpuno u redu. Zato sto cinjenice govore da nemamo rezultat. Pocinje nova sezona, neke su promjene napravljene, mnogo je nepoznanica pred svima nama, mnogo je novih igraca o kojima ne znamo kako ce se pokazati, novi je trener dosao i ni sa njim nismo nikako upoznati. A smjelo smo najavili titulu. I to je cinjenica koja ima trag sa zadnje pres konferencije. Najavili smo titulu. Kada u sportskom segmentu rezultatski ne dobijemo ono sto zelimo,kao sto to nismo dobili, normalno je da se povjerenje u tom polju rada kluba smanjuje. Svi smo jednakog misljenja da je to ono sto je do sada nedostajalo, i svi mislimo da bi to trebalo unaprijediti. Postoje ovde ljudi koji misle da se to upravo desava, a postoje ljudi koji misle suprotno. Ja sam nekako umjerenog misljenja da ce mi vec prva tri kola pokazati sta ovaj trener moze sa ovom ekipom. Nema mi druge nego cekati.

Svi volimo Zelju. Svi ga cuvamo u srcima i svi sanjamo o Zeljinom uspjehu. Nema iznimke. Jer ti i ja cemo mozda stajati jedan pored drugog na jednoj tribini i iako se ne znamo licno, poleticemo u zagrljaj svaki put kada Zeljo postigne gol. Zaigrace u nama isti osjecaj velike ljubavi prema svemu sto Zeljo predstavlja, prema tom momentu i prema jednoj jedinoj istini koja ce nas uvijek povezivati.
Da volimo tu velicinu.
:palacgore:

Često kad uleti Neandertalac, nastane belaj na temi. Onako, odmah u glavu, on spuca svoje mišljenje, pa se zaleti par nekih da brane nešto, da se svađaju i napadaju, pa i on odmah opet uzvraća i na toj razini. Taj dio sa pričom o pljuvačima i dušmanima je ovdje skroz suvišan, jer čovjek nije od jučer, godinama je pisao i na onom tamo forumu, može se to, uostalom, jednostavno i provjeriti.

Boccaccio je to lijepo objasnio. Da se i ja nadovežem, malo iz svoje struke. :mrgreen: Stvar je u tome da dijalog nije moguć ni između dvije potpuno iste, ni između dvije potpuno različite osobe. Neophodan je određeni fond zajedništva, da bismo mogli govoriti o razlikama. U našem slučaju taj minimalni fond zajedništva je da želimo dobro klubu. Na osnovu toga možemo pričati. Kada mislimo isto, onda se tema pretvara u pušenje šiša i džointa. :lol: Kada fakat uleti neki uljez, koji ne želi dobro, onda je to provociranje, petljanje, laganje... Osim onako čisto informativno, najviše smisla ima čitati forum onda kada dođe do suprotstavljanja različitih mišljenja, ali bez upadanja u tu priču o pljuvanju, dušmanluku i slično.

Ali, priča oko ove uprave je specifična, kada se uzme u obzir i širi kontekst. Živimo u državi u kojoj, iz različitih razloga, klubovima često dolazi u pitanje bukvalno opstanak. Pošto klubovi ionako imaju dugu historiju problema, pogrešni ljudi na važnim pozicijima pogrešnim potezima mogu ozbiljno naštetiti klubu, jer je ovdje sve nekakvo krhko, lako lomljivo. Sve više je primjera klubova koji doživljavaju potpuni sunovrat, gdje se priča o gašenju, stečaju, spajanju sa drugim klubovima... A onda baciš pogled i u Evropu, pa vidiš i tu slučajeve propadanja čak i nekada velikih klubova... Nisam direktno upućen, niti znam koga da je uključen u rad kluba, niti izlazim u Kapućino :lol: , ali po svemu se čini sasvim opravdano mišljenje da je ova trenutna uprava uradila i radi velike stvari na putu da se izvučemo iz govana i postanemo stabilan klub. Zbog toga zaslužuju poštovanje od svih iskrenih navijača, i u tome se, u biti, svi slažemo. Jah, ali to ne znači da su bezgrješni i da se svaka odluka prihvata bez mogućnosti kritike. U famoznom "sportskom segmentu" ima lutanja, očitih grešaka koje bodu oči, za koje ne možeš nikoga ko iole misli svojom glavom ubijediti da su dobri potezi.

Dovoljno je ograničiti se samo na trenere, i to samo na prethodnu sezonu. Za Odovića sam se nadao da je dugoročno rješenje, tačnije bio sam ubijeđen u to nakon one sjajne polusezone i odlične Evrope. I dalje mislim da je greška što je otpušten. Razumijem zašto je opušten, nijedan klub u Bosni ga ne bi zadržao poslije onako lošeg starta prvenstva, ali sam se nadao da postajemo ipak malo drugačiji od te logike, da smo sposobni saburati malo duže, ne bismo li došli do željenog kontinuiteta, da će se Odoviću dati šansa da sam proba ispraviti belaj koji je napravljen. Poslije toga, epizoda sa Čapljićem je velika sramota, i dalje me je stid kako su se ponijeli prema čovjeku. O Mulaliću smo se napričali, i on je trebao biti dugoročno rješenje, tako se otvoreno i govorilo, pa je na kraju završilo sa njegovim kukanjem po medijima... Sada Kostić... Neka nam je sa srećom, da on, napokon, bude to rješenje. Ja sam optimističan, ali optimističan sam uvijek, tako da to ništa posebno ne znači. :mrgreen:
FK Željezničar 1921

Whisperer

sri jun 15, 2016 5:29 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
super1 je napisao/la:ipak 19.06 ....izvanjavam se
šta 19.06.? Nisam upratio :)
dresovi i igrac tak da danas nemoj da pratite zvanicnu :)
"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:31 pm

Ma kakav Said, svaka njemu cast i svaka cast Sarajevu, ali mi gledati u svoju avliju moramo prije svega. Imamo mi svojih "problema" , treba to rijesiti. Prije svega mislim da igracku krizaljku, bit ce i kod nas pojacanja, nadam se.
Danas izgleda opet nista ni od dresova ni od Grka :cigara:

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:39 pm

Pusnik govori da nudio osrednjem reprezentativcu Slovenije da dodje, a on mu se smijao, jer bi mu triput manja plata bila u Hajduku, a oni m une mogu ponuditi vecu i onda se mi ovdje nalozimo da ce doci Salihovici i ostala co. pa razocarenje poslije toga hahaha. Dobro prica ovaj, nisam jos do kraja saslusao konferenciju. Ono sto je najbitnije je da se kod nas pravi sistem, kojeg nije bilo, a koji ce se evo praviti i u Hajduku, ako se moze uopste povlaciti poveznica izmedju nas i njih, ali situacija je bila slicna, hapalo se prije malo je reci, nije se znalo ko pije, a ko placa. I meni je sada pravo zasmetalo, neko je spomenuo, sto su ljudi rekli da im je dovoljna nova Grbavica, makar ne uzeli titulu, a vec sad se pocinje psovati, kako nema nista od titule itd, a ni pripreme nisu jos pocele. Kakvi dvostruki standardi i nezahvalnost. Ljudi, covjek je rekao da ide na titulu, i rekao je da je sve osim toga neuspjeh. Ja sam konkretno malo umjereniji i meni je dovoljno da se i dalje radi na svim segmentima u klubu i da dobijemo igru koju nismo imali prosle sezone. Drugo, trece mjesto meni ne bi bilo neuspjesno, ali ide se na titulu, svi su to rekli, veliki smo klub i zasto da ne. Samo kazem ovako neke stvari, da mozda smirimo loptu, nije bas tako lako vratiti povjerenje sponzora, kad se 15 godina hapalo u klubu, a i necemo dati nekom da nam bude generalni sponzor za sicu neku, pa da cisto imamo nekog na dresu. Pametan potez. Takodjer, ne moze se preko noci naci sportski direktor. Ja i dalje ne vidim razlog zasto bi Sabanadzovic i Stanic bili dobri, kakvu bi to prevagu donijeli, kakve novine. Legende su kluba, malo je reci, ali da li je to dovoljno? Ono sto me raduje jeste da su rekli da se razmislja i o tome. Ne treba nista na silu raditi. Evo Kostic i Lesnik ce imati dosta funkcija, samo im treba jos malo vremena, poslije priprema ce Lesnik vjerovatno i oko omladinskog pogona dosta oblijetati. Izgleda da neki nemaju pojma u kakvim smo mi govnima bili, do vrata smo se uvaljali, a gledaj nas sada. Razumijem ja da je sok ostati bez europe nakon toliko godina, ali iscupali smo se iz uzasnesituacije, bilo je nekih gresaka, sada sve ide lijepo, uzlaznom putanjom i veliki sam optimista. I ja bi da dovedemo jos klasnih igraca kao sto su Lendric, Stevanovic, ali ko zna da neko od ovih pojacanja mozda to ne bude, ili omladinaca (ne znam otkud vam prica da se vise na nikog ne racuna, cak ni na nase momke Dadu, Dzenica, ja ne znam zaista odakle vam osnov za to kada Kostic nista do sada nije uradio povodom toga). Ja mislim da samo treba malo strpljenja s nase strane. A ljudi kao sto su neandertalac, okej, postujem kritike, ali imam osjecaj da taj covjek ima samo kritike za uputiti, i ot na malo ruzan i nezgrapan nacin, ispadne kao napad. Moze se to iznijeti i ljepse, a mislim da ima i lijepih stvari koje ne smijemo tek tako ignorisati. I daleko od toga da treba i mora vladati jednoumlje, ali ne znam zasto se neko osjeti prozvanim ako ja kazem da se ne slazem s tim, kao da forum ne moze biti mjesto normalne konverzacije i rasprave. :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:46 pm

po meni je Uprava u sportskom dijelu nase price imala samo jednu neiznudjenu gresku. to je otkaz Odovicu. svakoj narednoj koja je usljedila je bilo predodredjeno da se desi. to je lancana reakcija u kojoj se pod pritiskom vuku krivi potezi.
ono sto me raduje i daje mi nadu za buducnost, jeste naznaka da se "trenerska kriza" smiruje i da polako uplovljavamo u mirnije vode.
Kosticu treba dati vrijeme i upravo kljuc naseg dugorocnog uspjeha lezi u nasoj dugorocnoj podrsci Milosu i ovoj upravi koja nam dokazuje da zna, zeli, hoce i moze da radi posao na jednom pristojnom nivou.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 5:54 pm

1921.ba je napisao/la: bice do 6 najkasnije, dok smontiramo :mrgreen:
Pa jesi joj ga montiro? Imaš još 5 minuta :D

Model1964

sri jun 15, 2016 5:58 pm

pile87 je napisao/la:Mislim da bi najveci dobitak bio da nekako ove mladje igrace pri tome mislim na ove koji jos nisu u prvom timu klub uspije staviti pod svoje da ih klub predstavlja a ne nekakvi menadzeri. Mislim da bi to bio najveci dobitak dugorocno gledano.
Pa đesi Nerminka :lol:
Imali zareza? :rofl:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

pile87
Kontakt:

sri jun 15, 2016 6:09 pm

Model1964 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Mislim da bi najveci dobitak bio da nekako ove mladje igrace, pri tome mislim na ove koji jos nisu u prvom timu, klub uspije staviti pod svoje, da ih klub predstavlja a ne nekakvi menadzeri. Mislim da bi to bio najveci dobitak dugorocno gledano.
Pa đesi Nerminka :lol:
Imali zareza? :rofl:
Evo zarezi jel sad u redu prvi puta kad ti vidim ono Č Ć krv cu ti popiti :zeljeznicar1:
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava