Onaj gol u prvoj minuti je sve poremetio, natjerao je ekipu da napada i uvukao nervozu unutar tima. Dosta toga što se desilo ne bi se desilo da ga nisu dali u prvoj minuti, ali šta je tu je.
Željo loš do bola, ovo je gore bilo gledati nego onu utakmicu u Prijedoru. Danas smo imali priliku gledati jednu utakmicu ekipe koje igre bez veznog reda. Blagojević kriminalan, umjesto da se vraća po loptu i on organizuje napade, on trči prema protivniku ili stoji sa rukama na bokovima, kad se treba otvoriti on se krene vraćati ili stane samo, baš je loš bio. Pušta Acu, Bogija i Zahirovića da prenose loptu, a i Bekrić je po nju došao sigurno isto puta koliko i Blagojević. Danas je najviše nedostajao taj igrač koji će se spustiti po loptu i uraditi nešto sa njom, a on je to bukvalno izbjegavao, ne znam što. Mislio sam da je to Edisova neka taktika, da stoperi šalju duge lopte ili pokušavaju nešto sa njom, ali kad sam vidio da ga izvodi onda sam shvatio da nije tako. Zahirović isto loš, naprijed nisam ni očekivao nešto posebno, ali on ni nazad nije bio ništa posebno. Bekrić je posebna priča i dokaz onoga što sam pričao poslije utakmice sa Širokim, on kad nema svoj dan je igrač manje na terenu. Ti igrači su prošlost i to daleka. Da me neko ne shvati pogrešno, on je više dobrog nego lošeg uradio do sada, daleko više, ali eto, samo konstatujem.
O ostalim neću previše jer kad nemaš veze sve živo ispašta. Lijeva strana ekipe je tu samo da imaju 11 igrača i tako od početka polusezone, ali eto. Kosorić jedini može dobiti prolaznu ocjenu, evnetualno Lendrić, ostalo tanko.
Mislim da je ovo ipak bio sam loš dan i da su se neke stvari poklopile tako da smo dobili što smo dobili. Ali opet, sramotno su odigrali, iskreno, unatoč svemu očekivao sam daleko bolju reakciju ekipe i daleko bolju partiju.
Sloboda je odigrala super organizovano, ja ovako dobru i organizovanu partiju jedne naše ekipe nisam vidio još od Želje u europskim takmičenjima, iskreno. U svakom popmentu se znalo gdje ko stoji, ko se kako kreće, ko će ispratiti kojeg igrača, sve za pet. Prema naprijed nisu ništa posebno, patili su se da sačuvaju loptu unatoč kriminalnoj igri Željinog veznog reda, ali nazad su bili odlični. Dobra igra nazad i dobri prekidi, ali treba i to znati. Čuvali su vrijeme i valjali se baš onako žabarski, ali eto. Sve je to legalno i legitimno, i daleko da je to razlog Željine loše utakmice.
Idemo dalje, nema predaje jer je ovo i dalje dostižan rezultat. Ako odigraju kako znaju odigrati i ako budu imali pravi pristup, sve je moguće, nema još predaje. Prije toga Travnik koji je nakon ove utakmice postao daleko važnija utakmica nego je to bio do prije 5 sati.
Samo ne bih volio da se ovaj rezultat odrazi na posjetu i cijelu ovu lijepu priču, ne može sve biti idealno. Očekujem jednu dobru i pozitivnu reakciju i ekipe i publike na ovaj poraz.