Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

storm_raider
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jan 03, 2018 12:06 pm

Pa naucili smo lekciju nakon onakvog ugovora sa Amirom.. gdje je mogao otici za mizerne novce.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

KLIS
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:08 pm

Što bi rekao jedan veliki mislilac, ako danas vrijedi milion, na ljeto će vrijediti dva miliona :ganja:

Dobro je rekao LeBlue za inflaciju, cijene igrača su sve veće i vrijeme je da i mi malo podignemo cijene. Uvijek je moguće da ovakva politika bude promašaj (sjetimo se Svrake i Kvesića), ali mislim da sa Anelom i Harisom možemo napraviti veliki korak naprijed u ovom segmentu.
...bodreni uvijek od vjernih navijača, za Želju časno borimo se mi...

SAVEZ NAPOLJE!

ublehas
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:10 pm

Plava Porodica je napisao/la:
sri jan 03, 2018 11:38 am
Pametno urađeno.
Čuj 30% nekim lopovima menadžerskim
Ovo je veliki rizik, ali i ja bi uradio isti potez. Amar je ovo uradio sa Svrakom, Adilovićem, Čolićem i Kvesom (i ja bi), pa nam se odbilo o glavu. Nadam se da ovaj potez neće. Svakako ne prodavati odmah oba mladića, ni za kakve pare.

boju dao si nebu...
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:13 pm

Kakva ba agencija i 3p.m...neka mali odradi sezonu do kraja, prvo sa juniorima da preskoci Atletiko aBd, osvoji duplu sa seniorima i ima da pljuste ponude sa svih strana.
Obzirom da mu je prezime "jako", ocekujem da uzmemo jake pare. :kafa:
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

avlami97
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:16 pm

Za koju god cifru prodamo Sabana bitno je da se ugradimo sa minimalno 20% od narednog.

Eno gledam za Jasmina Mesanovica se spominje cifra od 2,5 m EUR, a Maribor ga platio par stoja, prije par mjeseci.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Brkoo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:19 pm

Realno, ako se osvoji titula, nastup u evropi itd, cijene igraca ce samo porasti. Tad Sabanadzovica ne bi dao ispod minimalno 2 miliona eura i 20-30% od narednog transfera. Ova agencija ako zeli 30% nek ga proda za 10 miliona eura, kratko i jasno i u tom slucaju nek sebi uzmu 30% a 70% da ide klubu. Dobro je sto je klub odbio ponudu, koja nije mala za nase uslove, to je ko budzet vecine ekipa u nasoj ligi..

U pravu je @LeBlue, sad nismo pod tolikim pritiskom da moramo prodavati igrace, mi jesmo i dalje klub koji zivi od prodaje igraca ali sad mladi igraci imaju visegodisnje ugovore i treba ljestvicu za transfere dici i uzeti maksimalno koliko se moze bez ustrucavanja nekog..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:21 pm

Treba bit realan, kakva 2mil evri ba, dajte ljudi malo realnosti.
Željezničar ante portas !

sajo10
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:22 pm

Sacekaj, znaci ovoj agenciji sto ga zastupaju uvjek ce ici 30 % od transfera?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:25 pm

Ti sebi zacrtas kao klub cijenu koju zelis, a agencija nek uzme milijardu ako mogu :D

cikazubo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:25 pm

sajo10 je napisao/la:
sri jan 03, 2018 12:22 pm
Sacekaj, znaci ovoj agenciji sto ga zastupaju uvjek ce ici 30 % od transfera?
Pa kako ja to shvatam, oni mu nasli klub, taj klub dao ponudu i ovi zele tolki procenat odnosno proviziju od nasih od te ponude, neka me neko ispravi ako nije tako.
Znaci ne mora biti nuzno 30%, vec koliko oni zele tj procijene u tom momentu da im pripada..

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:27 pm

Amar samo nije imao srece. Davno bi on digao ljestvicu, ali smo imali jebeni peh sa povredama i to je to. Vakat je da se to ponovo uradi, samo se nadati da cemo imati ovaj put srece.

Brkoo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:29 pm

Ne treba biti realan, **** ga realnost, dok cijene igraca skacu ko lude, dok se svakakvi panjevi prodaju za ogromne novce, mi treba da budemo kao realni, ne mogu da vjerujem. Ne prodajemo Dinu Hasanovica pa da znas da je panjina i da se udaras nogom u guzici sto neko za njega nudi takav novac, radi se o igracu koji je nebruseni dijamant..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:31 pm

Kako iz nase lige uzeti tolike pare za jednog igraca? De jarane malo realnosti ...

Brkoo
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:33 pm

Minjore je napisao/la:
Amar samo nije imao srece. Davno bi on digao ljestvicu, ali smo imali jebeni peh sa povredama i to je to. Vakat je da se to ponovo uradi, samo se nadati da cemo imati ovaj put srece.
Jedino sto je Amar pogrijesio je transfer Svrake, kad su dolazile ponude za njega, on mu je jos vise pumpao cijenu, umjesto da ga je prodao. Ostalo su bili pehovi sa povredama(Colic, Zolotic,Kvesa), cak je bilo price da Kvesa treba da ide u Spaniju, da je cifra milionska..

cikazubo
Kontakt:

Brkoo je napisao/la:
sri jan 03, 2018 12:29 pm
Ne treba biti realan, **** ga realnost, dok cijene igraca skacu ko lude, dok se svakakvi panjevi prodaju za ogromne novce, mi treba da budemo kao realni, ne mogu da vjerujem. Ne prodajemo Dinu Hasanovica pa da znas da je panjina i da se udaras nogom u guzici sto neko za njega nudi takav novac, radi se o igracu koji je nebruseni dijamant..
Nisu toliko skocile cijene igracima, igraci iz prosjecnih evropskih liga se i dalje prodaju za iste cifre kao i prije 5 godina, skacu samo na ovom vrhunskom nivou gdje klubovi planiraju i zatvorenu ligu, bas neki dan sam gledao Khana dok je o tome pricao i o tim iznosima transfera..

LeBlue
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:34 pm

ublehas je napisao/la:
sri jan 03, 2018 12:10 pm
Plava Porodica je napisao/la:
sri jan 03, 2018 11:38 am
Pametno urađeno.
Čuj 30% nekim lopovima menadžerskim
Ovo je veliki rizik, ali i ja bi uradio isti potez. Amar je ovo uradio sa Svrakom, Adilovićem, Čolićem i Kvesom (i ja bi), pa nam se odbilo o glavu. Nadam se da ovaj potez neće. Svakako ne prodavati odmah oba mladića, ni za kakve pare.
Dobra je usporedba sa Amarom i tim navedenim igracima. Bas steta za Colica i Kvesica, bili su dobri i moderni bekovi. Tad su Colic i Kvesic igrali za u21 reprezentaciju, dok su Saban i Hajdar mladji u ovoj situaciji. To bi trebalo znaciti da imaju to extra vrijeme koje opravdava vecu cijenu. Barem bi to logika trebala da bude, ali eto nikad se nezna u fudbalu. U svakom slucaju ovo je jedinstvena prilika za nas klub, jer neznam kad cemo biti u slicnoj situaciji. U juniorima ima tu jos nekoliko igraca a u kadetima vidim Mujica kao bas perpektivnog igraca.

ISB87
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:35 pm

Ako to dijete, sa svojim vrsnjacima, parira u omladinskoj ligi prvaka klubovima koji prodaju juniore za mnogo vece pare onda zasto ne bi mogli?
tacno, u ovo ludo vrijeme, 1.3mil€ i nista ispod.
MIRZA RASCIC

bistrikboy
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:35 pm

AsharaK je napisao/la:
sri jan 03, 2018 12:31 pm
Kako iz nase lige uzeti tolike pare za jednog igraca? De jarane malo realnosti ...
Agencija tvrdi da se za Anela moze uzeti 2mil €,e sad jel to fakat moguce? Ja sumnjam.

Ja licno mislim da cemo Anela prodati sada ili na ljeto za otprilike te pare koje smo odbili sada ali je titula bitnija nego da se djecak odmah proda!
1921-1987-2007

Ipe
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:38 pm

Kod usporedbe sa drugim vršnjacima iz drugih zemalja ne zaboravite da je većina drugih iz zemalja EU pa samim tim nisu stranci u drugim ligama.

LeBlue
Kontakt:

sri jan 03, 2018 12:41 pm

Brkoo je napisao/la:
Minjore je napisao/la:
Jedino sto je Amar pogrijesio je transfer Svrake, kad su dolazile ponude za njega, on mu je jos vise pumpao cijenu, umjesto da ga je prodao. Ostalo su bili pehovi sa povredama(Colic, Zolotic,Kvesa), cak je bilo price da Kvesa treba da ide u Spaniju, da je cifra milionska..
Treba isto gledati statisticki, nemozemo od toliko pokusaja biti pehovi, sto vise pokusaja vise sanse da dobijemo. Kao navedeno bila je povreda Colica cini mi se na utakmici protiv Plzena, Kvesic je isto imao dugu povredu kad je bio povezan sa Napolijem ako se sjecam, i normalno ona povreda Zole protiv Svinjskog. Sad je dosao momenat da se ovo sve naplati, tj da profitiramo sa ovim mladim igracima. Slazem se za Svraku trebao se on prodati, jeste dao 2 gola za reprezentaciju, ali meni nije bio toliki potencijal, slabo se meni barem pokazao u evropskim utakmicama.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava