Plava Porodica je napisao/la: ↑uto jan 02, 2018 11:05 pm
Srđan Stanić direktno uticao na pobjedu u Gabeli svojoj fenomenalnom asistencijom za Voju.
Srđan Stanić nam je svojom asistencijom za opet Voju nakon solo prodora donio bod u Vitezu.
Srđan Stanić direktno uticao na pobjedu u Širokom sa dvije asistencije, od koje je prva maestralna. Ista ta pobjeda nas je dovela na prvu poziciju.
Siniša Stevanović, osim što nas je mogao zayebati dobro na početku sezone jer mu se nije igralo, dao je ofanizvno doprinos jednak nuli.
Yebe mi se i za jednog i za drugog, ali Stanić je kompletniji igrač i sa njim bi najlakše predeverali od svih bekova.
nisam se zelio ukljucivati u raspravu oko Stanica jer je nezahvalno... sa jedne strane imamo igraca koji je jako dugo igrao u Zelji i koji je na odredjeni nacin dao neki svoj doprinos u svemu sto smo napravili proteklih godina dok sa druge strane imamo klub koji je, za mene, iznad svega pa i iznad Stanica kojeg sam oduvijek volio na neki poseban nacin. istina, nikada ga nisam dozivljavao kao igraca prevage, ili nekog virtouza sa loptom... u mojim ocima on je uvijek bio "luda" ekipe i kao takav mi je uvijek bio jako drag.
ipak, ovdje ne mogu a da ne repliciram kada se vec nabrajaju neke dobre stvari.
bilo bi dobro da pogledamo i njegove zasluge u golovima koje smo primili...
kada sve dobro sto si spomenuo saberemo pa oduzmemo sve ono lose sto nisi spomenuo, nekako rezultat ispada nula.
u tom kontekstu mislim da nismo izgubili puno, naprotiv. oslobodili smo se nestabilnog igraca na ciji kontinuitet dobrih igara ne mozemo pouzdano racunati.
to je realnost bez obzira na to koliko nam Stana bio drag.
spomeno si Sinisu. od kako je dosao on nema oscilacija. kada je u igri uvijek mozes racunati da ce odigrati tako i tako... lijepo je imati barem jednu poznatu u jednacini.... isto vazi i za Projica. sa Stanom je to uvijek lutrija, cesce u igri nazad nego naprijed.
Stani zelim sve najbolje ma gdje igrao, bilo kod komsija, u Zrinjskom ili nekoj dalekoj egzoticnoj zemlji.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!