sri apr 13, 2016 9:06 pm
Izgubiti se nekad mora i to je tako. Znali smo svi da je Evropa na polusezoni bila gotovo izgubljena kroz ligu, a kroz kup treba dobiti dosta dobrih ekipa, koje su prije svega dosta uigranije od nas. Uvezali smo dosta pobjeda sto je mene iznenadilo, posebno jer igra i nije bilo nesto specijalno, moze se reci da smo imali vise srece nego pameti, a tako ne mozes zauvijek. Ovaj rezultat je itekako dostizan i aktivan, ali mi moramo biti mnogo bolji od svega sto smo pokazali do sada.
Treba imati na umu da je ovo svojevrsa audicija za ove igrace i da se pravi ekipa za sljedecu sezonu, ako se sta uradi ove dobro i jeste. Zao mi je samo sto se to ne provodi u djelo. Mislim da svi trebaju dobiti sansu da igraju i da se odrede igraci koji mogu, a da se drugima nadje zamjena i da se sklopi dobra ekipa. Mnogo svjezine je nedostajalo nasim igracima, jako malo smo rotirali i to nije ono sto me raduje. Ako neko ne igra kako ces znati moze li ili ne. Otprilike isti igraci igraju, prvih 11 se zna, a isto tako se znaju i izmjene, pa guraj dalje. Dovedes mnogo igraca, a onda forsiras neke druge na neprirodnim pozicijama. Memija je veliki potencijal, ali sve njegove pozitivne stvari nestaju na lijevoj strani i to nije mjesto za njega. Pored velikog problema za njega samog, mi imamo igraca manje na lijevoj strani. Pored toga sto imamo igraca manje na lijevoj strani protivnicki trener ima duplo laksi posao da nas zatvori, jer ce logicno nasi napadti ici preko desne strane. Raja vec uzima Kerima na zub, a on tu nista nije kriv. Momak je opasan u punom trku sa svoje strane, dosta dobro probija i osvaja prostor, a na suprotnoj strani terena se gubi i nemoze doprinjeti ekipi.
Bekric jako los do sada. Ocito nas je sve prva utakmica zavarala i ta pobjeda protiv Sirokog koju smo realno dobili sretno. Od Bekrica se i ne ocekuju neka trka, nego jedan potez, a kada mu se sve pripremi on taj potez ne napravi. Dugo, predugo pelja loptu, pronalazi losa rijesenja, jednostavno nije vodja ovog tima, a ta mu je uloga dodljeljena, mada ju je trebao prvo zasluziti, ali eto. Zahirovic takodjer jako los i pravi nam dosta problema. Mnogo bolje je izgledalo kada je Zolotic igrao od pocetka, a Adnan ulazio u drugom poluvremenu pri dobrom rezultatu. Jako se lose krece za svoju poziciju, ne pokriva teren kako treba, mase rukama i sprovodi neku svoju(Kokotovu) pravdu, a to nije njegov posao. On moze i mora mnogo bolje, a ako nije jos spreman ima ko joste.
Iskreno se nadam da se Edis sjeca da je rekao da ce igrati najbolji i najspremniji, a ne imena. Jako lose izmjene, koje pri tome mnogo kasne, osim prve utakmice, i ne donosne nista dobro. Blagojevic je danas bio najbolji na terenu, jedini koji je pravio visak na zgusnutoj sredini, a to nije ni malo jednostavno i zlata vrijedi u ovakvim utakmicama. Bez Jovana nismo ni igrali, nismo mogli nista uvezati. Nazalost napredak u igri se ne vidi. Miroslav Stevanovic i Ivan Lendric igraju i rade svoj posao kako treba, kao i cijela odbrana s Vedranom, ali ostatak tima steka i ne prati dovoljno. Kompaktne ekipe kaznjavaju losu kariku u ekipi, a mi ih imamo dosta. Umjesto Memije ili Lendrica na lijevoj strani bi bolji bili i Halvadzic i Mailosn, pa i Kramaric ma u kakvoj da su formi, mali Mujagic treba igrati protiv Travnika, Drine i slicno, a ne u utakmici sezone. Bog zna sta je s Djermanovicem ili Beganovicem koji bi mogli skakati s njihovim stoperima. Mozda i zavrsi ova sezona a mi ne saznamo koliko koji igrac moze i to ce biti veliki problem u narednoj. Nije rijesenje dovesti danas Pozdera, a ne znas koliko moze Djermanovic. Imas dva krila na klupi, a na lijevoj strani igra desni bek.
Vidjecemo sta ce biti do kraja, ali moraju igrati najspremniji i najbolji u rosteru. Probati i drugi sistem ako nemamo igrace za ovaj, promjenit nesto i traziti svoju sansu. Mislim da je momentum ovim porazom prosao i da vise ne mozemo igrati na neko ludilo i euforiju, sreca nece uvijek biti na nasoj strani. Mi smo vec napravili mnogo vise nego sto sam ja ocekivao, dosta stvari se poklopili i sada smo u igri za Evropu i kroz ligu. Mislim da to mozemo dostici, ali tesko je ocekivati da cemo na individualni kvalitet Lendrica, dva Stevanovica ili Kjosevskog skupiti dovoljno bodova. Mora se iskoristiti to sto imamo i vrijeme je da zaigramo kao ekipa.