Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 15, 2016 2:18 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pinki je napisao/la:na kraju krajeva, evo nek sad odu Miske i cijela Uprava, možemo komotno ključ u bravu staviti, to odgovorno tvrdim i nisam insajder, nisam ničiji...
ljudi rade transparentno po zakonu i stavili klub na svoje noge i ne valjaju ma daj...
@ajzea u pravu si...
E ako ovisimo o jednom ili dva covjeka onda situacija nije dobra nikako.. Zeljo nikad nije bio niti ce biti drustvo jednog ili par lica.. Ja podrzavam ovu upravu u svim segmentima osim u sportskom jer su tu u zadnjih godinu dana napravili poprilican broj fula a rezultat tih fula je neizlazak u evropu koji nas finansijski poprilicno kosta a kostace nas i puno losijeg kojeficijenta.. Ne bih sad nabrajao te promasaje ali bilo ih je podosta, od promasenih pojacanja, preko cestih promjena trenera.. Rade fantazija posao i na finansijama i na infrastrukturi i zbog toga imaju moj naklon ali sto se sportskog dijela tice jednostavno nisu odradili mnoge stvari kako treba..
a brate prije nešto jače od godinu smo ovisili, u pitanju je bila licenca i sad to treba zaboraviti i tjerati ih...

ponosannavas
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:19 pm

Neandertalac je napisao/la:Manijak do kraja@
Nije u tome stvar. Pokusava objasniti da se nekompetentni ljudi bave tim stvarima.
Fino je napisao sinoc, da li bi iko iz uprave u svojim firmama na neko mjesto od vaznosti zaposlio amatera diletanta. To je sva poenta.

Kao onda kada sam ja pisao glede Tomica. Nasa strana pregovaraci se postave ultimativno i arogantno i sa tim stavom direktno ostete Zelju za nekih 250 milja maraka.
A u svojim firmama bi kumili, molili, lobirali, pregovarali, lizali guzice za te pare.

Pa i AMar nas je recimo, kojeg bi svi volili za SD, oštetio za milione ako tako gledaš. Da je na vrijeme prodavao SVrake i sl. Ne možeš reći da se nebi neki drugi SD npr Barbarez postavio isto tako autoritativno i zijanio istih tih 250 milja

nookey
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:20 pm

starigrad je napisao/la:
pinki je napisao/la:na kraju krajeva, evo nek sad odu Miske i cijela Uprava, možemo komotno ključ u bravu staviti, to odgovorno tvrdim i nisam insajder, nisam ničiji...
ljudi rade transparentno po zakonu i stavili klub na svoje noge i ne valjaju ma daj...
@ajzea u pravu si...

drug, ne vidjeh i ne procitah da neko, na ovom forumu tjera misketa ili deju. odradili su ogroman, lavovski administrativni i finansijski posao i treba im skinuti kapu po tom ptanju.

vodjenje administrativnog segmenta kluba je biznis. imas prihode i rashode, te moras voditi racuna da si, na kraju godine, u plusu. ljudi iz uprave Zelje, kao uspjesni biznismeni u privatnim zivotima, taj dio obavljaju, vise nego, dobro. radi se transparetno, klub finansijski postavljen na zdrave temelje i samo zlonamjernici mogu reci bilo sta lose po tom pitanju. pogotovo, sto za ulozeno vrijeme i trud ne uzimaju nikakve naknade, odnosno, rade volonterski.

sportski segment kluba je nesto sasvim drugo i, u mnogome, zavisi od rada administrativnog. medjutim, to sto neko zna napraviti profit i obezbjediti pare za planirani budzet i balansirati istim, ne mora znaciti da ce se i priblizno dobro snaci u sportskom dijelu. ako se povlace losi potezi i prave greske u sportskom segmentu, ponistavas dobar rad u administracijskom, jer greske kostaju i nisi vise u plusu, niti mozes planirati napredak u buducnosti. jednostavno, stagniras, ili, sto je jos gore, nazadujes.

mozda bi najbolji primjer bio pretpostavka: "sta bi bilo da je amar, u vrijeme boravka u Zelji, imao ovakvu administrativnu podrsku"? miske i kompanija vode administraciju, a amar sporstki dio. mislim da bi se napravilo daleko vise od onoga sto je amar sam uradio, a svi znamo sta je uradio.

ovim samo zelim reci da se ne gleda na pisanje o potrebi sportskog direktora, menadzera kluba ili kako bi se vec zvao, kao tjeranje postojece uprave, jer to nikome nije cilj. samo iznosenje misljenja kako Zeljo, kao klub, moze dodatno napredovati na sportskom planu, cime ce se stvoriti preduslovi za jos bolje i efikasnije funkcionisanje i adminstrativnog segmenta kluba. samim tim rastom kluba na svim poljima djelovanja.
a ne tjera niko direktno, ali i Amara su ljudi otjerali svojim pljuvanjem (ne direktno), lošom posjetom itd...
samo kažem previše se kritikuje zbog jednog neizlaska u evropu nauštrb svega oko kluba...

Hurmasica
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:24 pm

I đe su nam ti dresovi 'bem mu miša :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Neandertalac

sri jun 15, 2016 2:27 pm

ponosannavas je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Manijak do kraja@
Nije u tome stvar. Pokusava objasniti da se nekompetentni ljudi bave tim stvarima.
Fino je napisao sinoc, da li bi iko iz uprave u svojim firmama na neko mjesto od vaznosti zaposlio amatera diletanta. To je sva poenta.

Kao onda kada sam ja pisao glede Tomica. Nasa strana pregovaraci se postave ultimativno i arogantno i sa tim stavom direktno ostete Zelju za nekih 250 milja maraka.
A u svojim firmama bi kumili, molili, lobirali, pregovarali, lizali guzice za te pare.

Pa i AMar nas je recimo, kojeg bi svi volili za SD, oštetio za milione ako tako gledaš. Da je na vrijeme prodavao SVrake i sl. Ne možeš reći da se nebi neki drugi SD npr Barbarez postavio isto tako autoritativno i zijanio istih tih 250 milja
Fulas poentu. Kazem niko u pruvatnoj firmi ne bi tako nastupao.

Amar nas za milione ostetio, ako tako gledamo. Mislim da grijesis, zapravo ne slazem se. Mislim da je bas Amar jedan od najzasluznijih sto nam igraci vise ne idu za sicu nego mozemo razmisljati i o malo ozbiljnijim ciframa. Pogldaj retrospektivno pa ces vidjeti to.
Iako, shvatam poentu tog sto si rekao ali totalno su u drugacijim uslovima radili, poslovali.
Željeznicar za život cijeli!

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:28 pm

slika

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:29 pm

Hurmasica je napisao/la:I đe su nam ti dresovi 'bem mu miša :mrgreen:
Valja bude sta jer ovo je muka vise citati. Sam sam ucestvorao ali otelo se kontroli. Treba malo ohanuti i od BOOM-ova i od Kocki i dresova.

1921.ba
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:30 pm

danas bio trening, nema popodnevni... sutra odmor.. u subotu oko 6 utakmica na glavnom, zatvorena za javnost
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Zvaka72
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:31 pm

pinki je napisao/la:ne kažem da podržava ovog ili onog, ali najlakše je pljuvati...
Haj da napravimo T račun šta ova Uprava dobro radi a šta loše pa da vidimo + i -
vjerujem da svaki normalan navijač Želje i onaj ko želi dobro ovom klubu podržava ovaj put i način rada Uprave...
Pinki niko nije rekao da ova uprava ne radi dobro ali u sportskom segmentu imaju dobrih fula kao što su: Tomić, Livaja i company, Odović, Memić, Čapljić pa i Edis( tu sam se i ja zeznuo), Kokot, Đelmić, Bogićević, Stana, Zaha, itd itd. a imamo iskustvo kona vidi pod Ješić i zbog toga ne možemo mirno spavati. Šta ako Miloš otjera još 7, 8 igrača i dovede nove kao što kažete da će se desiti pitam samo šta onda. a ne bude rezultata. nemojte se kockati sa Željom.
Za ove što govore da je zrinjski puno jači od nas,(trenutno), nek mi nabroje igrače koje bi doveli iz Zrinjskog i mjenjali sa našim. Da vas čujem ?
Plava porodica me ubi u pojam.

fk1921

sri jun 15, 2016 2:32 pm

1921.ba je napisao/la:danas bio trening, nema popodnevni... sutra odmor.. u subotu oko 6 utakmica na glavnom, zatvorena za javnost
Kako prodje na treningu? Kakav je Hervas?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

fk1921

sri jun 15, 2016 2:32 pm

LARS1921 je napisao/la:slika
Hvala Larsone na slici, jos malo i ide beton ;)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

dell21
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:33 pm

1921.ba je napisao/la:danas bio trening, nema popodnevni... sutra odmor.. u subotu oko 6 utakmica na glavnom, zatvorena za javnost
Šteta što je zatvorena ali možda je i bolje nek u miru odrade.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:33 pm

Neandertalac, znaš puno više informacija o Klubu od mene i sigurno si u situaciju upućeniji od mene. Tvoji postovi imaju dobru podlogu, ali ih na pogrešan način interpretiraš. Zbog toga i izgledaš kao mrgud. Cijenim te, stariji si puno od mene garant, ali pokušaj pisati na nešto "vedriji" način. Ako sutra, prekosutra, za 3 mjeseca dovedemo sportskog direktora i on bude taj posao obavljao savjesno, hoćeš li biti zadovoljan? To nije teško uraditi, samo treba naći čovjeka. Prošle godine u ovo doba nismo mogli na Maltu otići, ne možeš mi reći da je sad gore nego tad, ali izvini tako zvučiš (iako ti to garant nije namjera). Budi strpljiv, ne može odjednom sve biti kako treba. Ako na polusezoni, ako na kraju sljedeće sezone ne bude urađeno ono o čem govoriš, onda bi bio belaj. Nadam se da me razumiješ i nemoj ništa uzeti za zlo.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

LARSSON
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:34 pm

Zvaka72 je napisao/la:
pinki je napisao/la:ne kažem da podržava ovog ili onog, ali najlakše je pljuvati...
Haj da napravimo T račun šta ova Uprava dobro radi a šta loše pa da vidimo + i -
vjerujem da svaki normalan navijač Želje i onaj ko želi dobro ovom klubu podržava ovaj put i način rada Uprave...
Pinki niko nije rekao da ova uprava ne radi dobro ali u sportskom segmentu imaju dobrih fula kao što su: Tomić, Livaja i company, Odović, Memić, Čapljić pa i Edis( tu sam se i ja zeznuo), Kokot, Đelmić, Bogićević, Stana, Zaha, itd itd. a imamo iskustvo kona vidi pod Ješić i zbog toga ne možemo mirno spavati. Šta ako Miloš otjera još 7, 8 igrača i dovede nove kao što kažete da će se desiti pitam samo šta onda. a ne bude rezultata. nemojte se kockati sa Željom.
Za ove što govore da je zrinjski puno jači od nas,(trenutno), nek mi nabroje igrače koje bi doveli iz Zrinjskog i mjenjali sa našim. Da vas čujem ?
I ja se nadam da neće tako biti, mada po onome kako za sada ide, ima opravdanje za ovih par što su otišli, i niko se ne buni

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:34 pm

koliko smo daleko od angazmana sportskog direktora koji nije Haris, govori ibret na situaciju u kojoj Vukomanovic trazi kancelariju za rad, ili Kostic rekvizit za treniranje u vidu plasticnog zivog zida.
nasa ljubav prema Zelji je previlika i zbog toga na stvari gledamo drugacije sto nam uveliko blura siru sliku pozicije u kojoj se nalazimo. koliko god da se deremo da smo golemi, realnost je drugacija.

pred nama je vrijeme u kojem moramo jos pure jesti da bi bili na tom nekom nivou koji imamo u glavama. vjerujem da smo na dobrom putu i potrebno je dodatno strpljenje navijaca uz predan, marljiv i posten rad uprave da bi dosli do cilja.
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u sri jun 15, 2016 2:35 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

1921.ba
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:35 pm

fk1921 je napisao/la:
Kako prodje na treningu? Kakav je Hervas?
nisam stigao od pocetka, bio sam vec pred kraj, nsiam puno vidio... pomocni teren je takodjer podijeljen na zone, iscrtano... kostic se ne zajebava, pravi je gospodin i profesionalac, ide popodne intervju sa njim :palacgore:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

nookey
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:36 pm

Zvaka72 je napisao/la:
slažem se ali imali su i prethodni, evo neko spomenu Amara i Svraku, Kvesu, Čolića i ostale fule koje je imao, ali svi su šutili jer je to Amar...

Grbavica
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:36 pm

Što je zatvorena za javnost utakmica nabijem ih na mališu
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Model1964

sri jun 15, 2016 2:38 pm

Hurmasica je napisao/la:Evo npr. ja bih volio Marija Stanića vidjeti kao sportskog direktora međutim koliko je to realno i koliko je uopšte čovjeku do tog posla? Nedavno su ga u Hrvatskoj povezali sa pozicijom sportskog direktora Hajduka i evo šta je odgovorio:

"Majke mi, ovo je sve poludjelo... Danas je četvrti, a ne prvi travnja", odgovorio je Stanić na napise da ga se spominje kao kandidata o kojem razmišlja Hajdukovo vodstvo.

Imao je i znakovit dodatak.

"Hajduk je prevelik klub da bih učio na njemu."
:) O tome sam i pisao. Lafo voli neko Želju, zna lopte.... To nije dovoljno. Pozeljno jeste, nije dovoljno! Evo neki guraju Šabana. Dali on ispunjava sve kriterije? Meni lično drag kao igrač i osoba. SD? Nemam pojma. U normalnom svijetu, koji mi nismo, uzmeš CV i pogledaš. Rumenige nije iz kopački uskočio u ovu trenutnu funkciju. Ako bi na pamet spominjao kandidate, a da su blizu nabrojanim kriterijima, onda je to Radmilo Mihajlović. Kaofudbaler... nije potrebno pričati :), uspješan poslovni čovje, zna jezike...Dali on i njemu slični, kao što je rekao Mario, žele da se karaju i gonjaju sa ovom našom ruljo po našim livadama, to je drugo pitanje. Neko ko Ibro papak, ne hvala :ne:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

boccaccio
Kontakt:

sri jun 15, 2016 2:39 pm

Neandertalac je napisao/la:Daj Boze da vi budete a pravu, vi pravi istinski navijaci Zelje, a ne ja i jos par ljudi, pljuvaca i dusmana koji klubu zelimo zlo.
Dragi prijatelju @Neandertalac. Uvijek mi je drago kada se pojavis i napises sve ono sto mislis. Ja mnogo volim nacin tvog pisanja i kako sa strascu iznosis svoje stavove koji su decidni i prosto nepotkupljivi u najpozitivnijem smislu. Zato se diskusije i desavaju, pa je i smisao ovakvih foruma izaci sa svojim misljenjem, bez obzira kako ono djelovalo na masu i bez obzira koje vjetrove ta diskusija moze donijeti.

Naravno, svi moramo ocekivati da kada napisemo svoje misljenje, da se dese slaganja, neslaganja, pa cak i neodgovarajuci komentari koji nikome zaista ne idu u prilog. Imamo ovde razne skupine ljudi sa razlicitim starosnim dobima i sa razlicitim karakterima. Ali svi i bez izuzetka svi ovde volimo naseg Zelju. Bez razlike u toj ljubavi. I ti i ja i svako ovde od nas zeli samo da Zeljo bude u svim svojim segmentima ono sto smo oduvijek sanjali. Da bude najbolji. Iako nam to filozofija kluba od samih pocetaka nikada nije dozvoljavala, jer su bila druga vremena i druge drzave, Zeljo je bio skroman, normalan klub pun vrlina i mana. Ne pisem ja ovo tebi, ti to vrlo dobro znas. Svi mi to ovde znamo. Odrasli smo odgojeni tom filozofijom i ta nas posebnost krasi. Danas nam ova nasa drzava donosi i novu ulogu samog Zelje u sportu, i ta uloga postaje prirodna, nova stranica u filozofiji koja traje sto godina, a to je da osim skromnosti, klub mora i treba polucivati uspjehe i donositi redovno trofeje na sportskom planu, a ciniti redovnu stabilnost na organizacionom planu. Mada, kada razmislimo, prirodna skromnost i danasnje ambicije ne idu jedno sa drugim, no to je prosto novim vremenom i drugacijim shvatanjem fudbala nama kao klubu nametnuto i mi trebamo da se prilagodimo kada danas pricamo o najvecem klubu, umjesto o skromnom, radnickom klubu za koji su jednostavno svi znali i gotivili ga, gdjegod zivjeli.

Zato ovaj odgovor nije posvecen samo tebi, nego i svima nama koji smo i za trenutak pomislili da razlicitost u razmisljanjima o nekom trenutnom stanju kluba dovodi do takmicenja koje bi razlucilo o tome ko vise voli Zelju, ko je ispravan a ko neispravan u svemu tome. Jer mi ovde volimo bez interesa, svi zajedno. Ovde ne smije da se desi da neko misljenje u recimo blizoj buducnosti prevali na jednu stranu koja ce na kraju biti u pravu, pa da se desi prozivanje u smislu " jesam li vam rekao ".
Od neke dvije skupine razmisljanja, kako sam ja to onako generalno vidio, sasvim sigurno cemo doci do odgovora koji ce prevagnuti na jednu stranu vec poslije samo tri odigrana kola. Ili ce poci dobro, ili nece poci rezultatski dobro.
Misljenja su razlicita zato sto postoji i razlicita podloga u razmisljanjima. Razliciti izvori nam govore razlicite stvari i na osnovu toga stvaramo misljenje u kojima smo nepokolebljivi, cak se i borimo za taj neki rang, da li to misljenje treba neko da ispostuje ili ne. Svi trebamo da postujemo svacije misljenje, u okvirima normalnih razgovora ovde i da razmatramo sa kakvim cinjenicama baratamo. Ali definitivno se ne mozemo ovde postaviti kao dvije strukture, neko ko je istinski navijac ili neko ko zeli zlo nametanjem eventualnog razlicitog misljenja. Uvijek je vecina u slaganju sa nekim misljenjem ona skupina ljudi koja se poziva na to da je pravilnija, u odnosu na manjinu, koja je naravno onda u suprotnom taboru, i prozvana je ili je vec samoprozvana nekim drugim imenom. To je bez veze. Krivo mi je kada pokusavamo dokazati da smo u pravu.
Konkretno ja dajem ovde i iznosim samo moje licno misljenje. Potpuno razumijem kada neko na to misljenje kaze da se ne slaze i da nisam u pravu. Nemam ljutnju na to. Mene razlicito misljenje moze samo da zadevera u tom pogledu da sagledam ponovo ono sto ja mislim i da vidim i nesto naucim od toga, pa cu procijeniti da li ostajem pri svom stavu ili cu uvidjeti da li sam mozda malo bio pregrub prema samom sebi ili prema svojoj sujeti.
Svi volimo Zelju. Mi se cak u vecini slucajeva i slazemo ovde, svi zajedno. Nismo imali rezultat u prosloj sezoni pogotovo i to je neoboriva cinjenica koju mi ne mozemo da izbjegnemo. Sa druge strane ljudi u klubu su uradili na drugim poljima nesto sto niko nije mogao ni zamisliti da je moguce. I ti si to isto rekao, nista ti drugacije nisi rekao. Apsolutno postujes ovu jednu stranu price, ali nisi ubijedjen da je ova sportska strana dozivjela napredak, i to je sasvim legitimno i potpuno u redu. Zato sto cinjenice govore da nemamo rezultat. Pocinje nova sezona, neke su promjene napravljene, mnogo je nepoznanica pred svima nama, mnogo je novih igraca o kojima ne znamo kako ce se pokazati, novi je trener dosao i ni sa njim nismo nikako upoznati. A smjelo smo najavili titulu. I to je cinjenica koja ima trag sa zadnje pres konferencije. Najavili smo titulu. Kada u sportskom segmentu rezultatski ne dobijemo ono sto zelimo,kao sto to nismo dobili, normalno je da se povjerenje u tom polju rada kluba smanjuje. Svi smo jednakog misljenja da je to ono sto je do sada nedostajalo, i svi mislimo da bi to trebalo unaprijediti. Postoje ovde ljudi koji misle da se to upravo desava, a postoje ljudi koji misle suprotno. Ja sam nekako umjerenog misljenja da ce mi vec prva tri kola pokazati sta ovaj trener moze sa ovom ekipom. Nema mi druge nego cekati.

Svi volimo Zelju. Svi ga cuvamo u srcima i svi sanjamo o Zeljinom uspjehu. Nema iznimke. Jer ti i ja cemo mozda stajati jedan pored drugog na jednoj tribini i iako se ne znamo licno, poleticemo u zagrljaj svaki put kada Zeljo postigne gol. Zaigrace u nama isti osjecaj velike ljubavi prema svemu sto Zeljo predstavlja, prema tom momentu i prema jednoj jedinoj istini koja ce nas uvijek povezivati.
Da volimo tu velicinu.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava