Bravo. Ja bih dodao orkestrirano hrakanjemavi je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 10:27 pmNije problem, nećemo pričati o plati Stanića i o platama drugim igrača. Ali, zašto onda nisi dosljedan i kao moderator zaustavio hrakanje po Staniću (opet) svim sredstvima od strane dobro poznatih forumaša, a sve na osnovu polu/informacije da Stana neće da potpiše za toliko i toliko para. Ponavljam, nije to zaslužio igrač koji je odigrao 250 utakmica za naš voljeni klub. Pustimo klub i Stanića da to rješe. U redu, Stanić neće da potpiše, hvala mu i sretno mu. Ali, čemu pljuvanje?storm_raider je napisao/la: ↑sri dec 27, 2017 9:56 pmGadi mi se prica o platama. Uvijek i jeste. Odakle vi znate te cifre? Jos bolje, odakle vam pravo da mislite da trebate znati? Jos bolje, zasto vas to uopste interesuje? Je li ih vi placate? Za 5km/8km/10km/15km/... svaku drugu sedmicu mislite da imate pravo znati koje su plate igracima? Placate zabavu koja traje 2 puta po 45 minuta. Eto, toliko ste i platili. Pa da ste i vise, zar time kupujete ekskluzivno pravo da znate neciju platu? Ne daje nikome nista pravo da zna iciju platu. Ma niti treba ikoga interesovati. Ako volim nesto, nekoga, to mi ne daje pravo da posjedujem.
Uzgred te plate su poslovna tajna. Ako vam je igrac sa kojim 'pijete kafu' rekao svoju platu i vi je napisete, morate znati da po odredbama zastite poslovnih podataka i internog pravilnika kluba ce taj isti igrac biti zestoko kaznjen. Pa ne mogu vjerovati da se pise o tome, tj. da se laze svjesno o tome kolika je kome plata.
Stanic jeste poslijeratna legenda kluba. Ima 250+ utakmica. Ali je te sve utakmice naplatio, nije igrao na humanitarnoj osnovi za klub i lomio noge. Klub je u njega takodjer ulozio, placao lijecenja, operacije, fizikalne. Nije on to eto radio samo iz ljubavi, vec je to placeno. Ako je usput i volio klub, a jeste, to je odlicno, ali ga to nije sputalo da ne uzme platu kada je trebalo. Pa onda nemojte mijesati te dvije stvari. Placen je, dali smo 5km (8km/10km/15km...) i zonglirao je loptu pred nama 2 puta po 45 minuta. Mi sretni sto je Zeljo pobjedio, malo smo se i zabavili, on sretan sto je zaradio platu da moze priustiti sebi nesto i kraj price.
Sinisa je odlican bek i pozdravljam potez produzivanja ugovora sa njim. Nadam se da ce i Stanic. Imaju ljudi koji brinu o tome, moje je da dodjem i navijam i/ili na bilo koji nacin pokusam pomoci klubu (pa i ovim forumom). A ako ocekujete nesto (informacije o platama) zauzvrat te ljubavi, onda se zapitajte da li je ona bezuvjetna.
I koji je to jos igrac igrao iz ljubavi prem klubu bez plate..al eto Stana je valjda trebao..