Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

damirfile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned dec 17, 2017 11:31 pm

Vjerovatno postoji neka zakonska ili opstina prepreka za to. Ne vjerovatno nego 100 posto ima.
Pošto je to već isplanirano i spominjano na skupštini , ne iziskuje puno para a brzo se vraća uloženo. Ovo je Bosna i ništa nije lahko nego moraš znoja i znoja potrošiti za običnu stvar.

Grbavica
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:02 am

hoće koldžo svoju sliku na bolborde da stavi pred izbore
Ko nas je kleo, nije dangubio.

salle86
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:03 am

slika

:ganja:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Elegant
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:30 am

damirfile je napisao/la: Vjerovatno postoji neka zakonska ili opstina prepreka za to. Ne vjerovatno nego 100 posto ima.
Pošto je to već isplanirano i spominjano na skupštini , ne iziskuje puno para a brzo se vraća uloženo. Ovo je Bosna i ništa nije lahko nego moraš znoja i znoja potrošiti za običnu stvar.
Hajde da su to neke zakonske regulative, neka pravila, procedure, nego te yebu iz inata radi nekih svojih hireva, cisto da ti napakose. Nije to sto neke uljebljene osobe rade u nekoj kancelari pa im mrsko udariti pecat da je odobreno, nego sto je to cista pakost ljudi, korupcija, licni interesi, blokade, ceka da mu dođes sa "poklonom" ili da on dobije neku korsti od toga sta radi.

Sutra neka ovim debilma iz SD zatreba odobrenje da dignu Ajfelov toranj iza istoka dobice preko noci sve papire i dozvole.

To je jednostavno takva sorta ljudi nema drugog objasnjenja.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kvalitet
Kontakt:

pon dec 18, 2017 12:40 am

Čestitke novoizabranim ljudima. Nadam se da su svjesni gdje su došli i kakva svi mi očekivanja od njih imamo. Uz kvalitetan rad, rezultati ne mogu izostati.

Drago mi je što su svi shvatili značaj oml. pogona i značaj kampa kojeg nemamo. Uz to, drago mi je što su u infrastrukturne prioritete stavili teren i kamp. To je osnov za sve drugo u sportskom segmentu.

Vidim da je skupština protekla u svečanoj atmosferi. Ako tome dodamo da se uvijek svaki govor i prezentacija "ušminkaju", mislim da nije baš sve onako kako je kazano. I ovo mislim u krajnje pozitivnom smislu. Ne smijem ni pomisliti s koliko problema i izazova su se suočavali pojedinci u obavljanju posla, a da to nije prezentirano. Zato kapa do poda ljudima iz Kluba.

Također, ono što sam ja zapazio, a ne mora biti istina, jeste da je, čini mi se, jedan od razloga Vukotićevog odlaska neslaganje u vezi s nekim stvarima s Misimovićem. U onom segmentu kako vidi Klub u budućnosti. Barem sam to naslutio iz Misimovićevog govora. Svejedno, žao mi je što odlazi jer svi znamo o kakvom se Željovcu radi i koliko je kvalitetno obavljao svoj posao.

Za kraj, svi infrastrukturni projekti na Grbavici su veoma važni. No, kada govorimo o estetskom dijelu, "šminkanje" sjevera je ključno i jedva čekam da se sve zamišljeno uradi.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plava Porodica
Kontakt:

pon dec 18, 2017 1:17 am

Najbolji klip ikada urađen..
Jeza svih 36.minuta..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ublehas
Kontakt:

pon dec 18, 2017 8:27 am

salle86 je napisao/la:
ned dec 17, 2017 10:36 pm
Jebbem ga, malo sam njuškao cijene ovih bilborda i naletih na cijenu nekih 10 milja, dimenzije 5x3
Ako bi uzeli da je naš sjever potencijalno nekih 70-ak metara reklamni prostor, tu stane cca 15 bilborda što košta 150 milja.
Poznata sarajevska kompanija koja se bavi reklamama sedmično za jedan bilbord naplati 300 KM. Prostom matematikom bilbord se otplati za 8 mjeseci. Nek bude i godina.
Nakon što se otplate, mi bi mjesečno imali 20 milja prihoda od ove stavke. Zanimljivo (barem meni) je da recimo od poslovnih prostora Željo ima otprilike te pare.
Koliko zam mora se i opštini plaćati reklamiranje. Ne znam koliko je, ali nije mali iznos. Može neko i provjeriti cijene.

Ch.Willa1986
Kontakt:

pon dec 18, 2017 9:04 am

Kao i u svemu kod nas, tako i u sportu, politika je prepreka. Ocigledno da nas opstina opstruira ponovo cim Miske kaze da 7 mjeseci ne mogu da rjese neke stvari. Valjda zohari iz sda cekaju da uberu koji izborni poen na racun grbavice, pa nas razvlace do izbora..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

kontranogama
Kontakt:

pon dec 18, 2017 9:07 am

Moram i ja malo o ovim displayima. Ja sam to kao firma pokusavao uraditi ali u inostranstvu. Imao elaborat itd.itd. U svakom slucaju odlican nacin zarade. pocetni troskovi malo veci, ali kasnije obrt fantastican. Reklama se prodaje na minut, i to maximalno 60 reklama koje se obrcu svakih sat. da ne pisem o cijeni jer ne znam kako to hoda kod nas. Lupam 1 min 1 marka = 1440km dnevno, znaci firma plati 24 KM na dan x 60 firmi. Ovo je optimum ali kako kazem ne znam nase cijene mozda je i jeftinije(vjerovatno). Ja sam u ponudu bio stavio da kada je neki vazan dogadjaj (npr. igra repka, neka vazna obavjestenja itd.) , prenosi se direktno na displeyu za dzabe, to da se uvucem u pakas opstini. Onda ako nemozes da navuces 60 firmi ovi koji su vec platili dobivaju vise puta ponavljanje reklame za iste pare,
Uglavnom imate sliku kako se to moze odraditi. Najveci problem, bar meni je dodjeljivanje dozvole za rad, nocni termin moze biti problem, narusavanje izgleda kad je u pitanju stari istorijski dio grada. itd. Ajde da ne duzim uglavnom to moze biti prihod veci od svih ostalih.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

tm8782
Kontakt:

pon dec 18, 2017 9:10 am

Vezano za istok, kod nas je najveći(kod nekih nije) problem riječ/rečenica "na kafu". Da je do sad bilo to, sve bi bilo potaman...

Sent from my thl T6S using Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon dec 18, 2017 9:53 am

tm8782 je napisao/la:
pon dec 18, 2017 9:10 am
Vezano za istok, kod nas je najveći(kod nekih nije) problem riječ/rečenica "na kafu". Da je do sad bilo to, sve bi bilo potaman...

Sent from my thl T6S using Tapatalk
A i ti nesto slabije pises kako ne dobijas "na kafu" ;)

Masinovodja
Kontakt:

pon dec 18, 2017 9:58 am

Kaze Cenan u avazu da mu je zao zbog tri stvari..
Sto nije ostao Krizman,jer misli da bi s njim osvojili titulu,
Sto se nije produzio ugovor Miroslavu Stevanovicu i
Sto se nije doveo Krstanovic,uprava mislila da nisu bili finansijski isplativi.

ChWilla
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:03 am

nas je od titule dijelio jedan gol, jedan bod, jedna minuta. to nije došlo prvenstveno jer nismo imali tim, i ni za jednog pojedinca se ne može znati bi li prevalio na našu stranu ili ne bi. a da smo ga imali, titula se mogla uzeti i sa pojedinačno slabijim imenima.

eto famozni kerla zabio deset golova sa stoperske pozicije, startao za ekipu koja je u evropi izbacila tri nosioca. a kod nas prošle godine ubij bože.
gradi željo boli te *****

samo_plavo
Osvajač prvog S1 kupa
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:04 am

Bio Adžem maloprije gost na N1...
Pričao o Želji, izboru novog selektora reprezentacije, o košarci, ženskoj košarci i fudbalu, uspjehu Larise Cerić, Damira Džumhura, spomenu i proslavu rođendana u Myface-u, o našim juniorima i utakmici sa Atleticom... :)
MOJA PRVA LJUBAV BIO JE ŽELJO!

Leon_Professional
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:14 am

Ne znam sta mu ima biti zao zbog Krstanovica, hvala Bogu pa ne dodje.

ChWilla
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:16 am

krstanović ili kajkut - efektivno ista stvar, ista svrha...vjerovatno je prvi i bolji.
gradi željo boli te *****

teteac8684
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:21 am

Različiti tipovi napadača..zavisno od sistema koji ekipa igra, prvi ili drugi je potrebniji...

Avanes
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:30 am

Za svaki reklamni prostor koji se iznajmljuje mora se platiti porez općini.
Te cifre variraju od općine do općine, ali znam da su u zadnjih 5-6 godina drastično povećane i faktički ti iznajmljuješ te prostore da platiš općini tu naknadu.
Oni to naplaćuju kao da se radi o poslovnom prostoru, dakle po metru kvadratnom na mjesečnoj osnovi. U nekim opcijama ti je jeftinije da iznajmiš prostor, nego da platiš tu naknadu općini.

Iz tog razloga unazad 5-6 godina više nema onih ogromnih reklama na zgradama koje su bile preko cijele fasade. Najbolji primjer su one reklame koje su bile na zgradama kod mosta na Malti.

Sad naši sigurno pokušavaju od općine da dobiju neku nižu cijenu tih naknada ili poreza (kako li ga već zovu), a ovi iz općine to neće, tj. hoće, ali uz ovo "na kafu" znamo već kome.

Gadna je ovo država za praviti neki pošten biznis, užasno gadna.
Zato ovim ljudima treba skinuti kapu i od srca čestitati na ovom što rade!!!

Pustite se traženja nekih mana i sitnih detalja, ljudi rade lavovski posao. Naučimo to cijeniti, podržimo ih i budimo svi k'o jedan u ovoj i svim narednim godinama.

Volim te Željo!!!
Mirsad Siljak: "Te osobe koje su preko dvadeset, da su i preko cetrdeset godina u ovome klubu, njih nije lijepo vidjeti a ne komunicirati sa njima."

reks1
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:51 am

Kapa do poda ljudima iz kluba.Kad samo promislis protiv kakvih kriminalaca na vlasti moraju da se hrvaju!

Mirek11
Kontakt:

pon dec 18, 2017 10:51 am

Pregledao izvjestaje sa skupstine i kada malo vise razmisljas o tome jer se dobre stvari brzo zaborave i postanu normalne, ovim ljudima treba fakat odati priznanje, jer su u danasnje vrijeme i "uslovima" poslovanja poznatim BiH napravili velike stvari.
Necu previse detaljisati ali pored uvodenje reda u rad kluba, za svaki respekt je cinjenica da pored milionskog duga koji imamo, uspijes investirati 3 miliona u infrastrukturu ( bez obzira na koji nacin) i zavrsis poslovnu godinu sa dobiti od skoro milion.
Sto se tice planova za naredni period, vrlo su ambiciozni i ja bi bio licno zadovoljan i kada bi se realizovalo 50-60% jer ipak ovo je Bosna i ovdje nista ne ide kako bi trebalo i ispravno.
Mislim da bi dobro bilo prvo rijesiti odnosno zavrsiti poslovne prostore na istoku (ako se lokalna vlast udostoji radi svoj posao kako treba) i medijsku fasadu na sjeveru kako bi sto prije dobili nove "generatore prihoda" sto predsjednik rece.

Kada je u pitanju trening kampa, neminovno i nuzno je da ga imamo ali je jako zahtjevno, kosta dosta a rezultate mozemo ocekivati tek za nekoliko godina.
Posto mi je to novo i ne znam na koji nacin bi to klubu realizovao, ja sam nesto razmisljao da bi mozda mogli brze doci do trening kampa kroz model partnerstva sa nekim jakim evropskim klubom.
Npr. mi obezbjedimo zemlju i dozvolu za izgradnju ( koristenje zemlje na 30 godina od neke opstine samo da nije N.Sarajevo :), recimo Hadzici, ilidza, N.Grad...) a taj klub ulozi cca 2 M€ za terene i prateci sadrzaj. Za uzvrat kamp i skola radi po metodama koje taj klub ima, daju trenere i edukuju nase, dobija pravo prve kupovine nasih igraca, naravno uz cijenu koju mi odredimo za narednih 4-5 godina i sl., u stvari uz njihove uslove koji bi bili prihvaljivi nama. To je vec stvar pregovora.
Na taj nacin bi sigurno privukli djecu iz drugih gradova pa cak i sire da dolaze kod nas. Sada je i mozda prava prilika ponuditi tako nesto pa ako uspije, dobro jeste.
Juniori u ligi prvaka medju 24 ekipe, nekoliko omladinaca u prvom timu koji je trenutno prvi, veliki broj igraca u reprezentaciji koji su trenirali kod nas ...
To bi se moglo iskoristiti pogotovo preko nasih bivsih igraca koji imaju dobre veze u evropi Stanic, Saban, Mesa. ... Papac takodje.

I da, na ovim fotkama posl.prostora istoka vidi se da bi trebao biti parking ispred sto je jako bitno za buduce zakupce posl.prostora ali i trenutne na sjeveru jer sa novom cestom je taj prostor smanjen. S tim da bi se mozda moglo i tu razmisljati o eventulanom parkingu na sprat ili vise i kao jos jednom generatoru prihoda :)

Oduzilo se ovo ali sam morao, halalite :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava