Pregledao izvjestaje sa skupstine i kada malo vise razmisljas o tome jer se dobre stvari brzo zaborave i postanu normalne, ovim ljudima treba fakat odati priznanje, jer su u danasnje vrijeme i "uslovima" poslovanja poznatim BiH napravili velike stvari.
Necu previse detaljisati ali pored uvodenje reda u rad kluba, za svaki respekt je cinjenica da pored milionskog duga koji imamo, uspijes investirati 3 miliona u infrastrukturu ( bez obzira na koji nacin) i zavrsis poslovnu godinu sa dobiti od skoro milion.
Sto se tice planova za naredni period, vrlo su ambiciozni i ja bi bio licno zadovoljan i kada bi se realizovalo 50-60% jer ipak ovo je Bosna i ovdje nista ne ide kako bi trebalo i ispravno.
Mislim da bi dobro bilo prvo rijesiti odnosno zavrsiti poslovne prostore na istoku (ako se lokalna vlast udostoji radi svoj posao kako treba) i medijsku fasadu na sjeveru kako bi sto prije dobili nove "generatore prihoda" sto predsjednik rece.
Kada je u pitanju trening kampa, neminovno i nuzno je da ga imamo ali je jako zahtjevno, kosta dosta a rezultate mozemo ocekivati tek za nekoliko godina.
Posto mi je to novo i ne znam na koji nacin bi to klubu realizovao, ja sam nesto razmisljao da bi mozda mogli brze doci do trening kampa kroz model partnerstva sa nekim jakim evropskim klubom.
Npr. mi obezbjedimo zemlju i dozvolu za izgradnju ( koristenje zemlje na 30 godina od neke opstine samo da nije N.Sarajevo

, recimo Hadzici, ilidza, N.Grad...) a taj klub ulozi cca 2 M€ za terene i prateci sadrzaj. Za uzvrat kamp i skola radi po metodama koje taj klub ima, daju trenere i edukuju nase, dobija pravo prve kupovine nasih igraca, naravno uz cijenu koju mi odredimo za narednih 4-5 godina i sl., u stvari uz njihove uslove koji bi bili prihvaljivi nama. To je vec stvar pregovora.
Na taj nacin bi sigurno privukli djecu iz drugih gradova pa cak i sire da dolaze kod nas. Sada je i mozda prava prilika ponuditi tako nesto pa ako uspije, dobro jeste.
Juniori u ligi prvaka medju 24 ekipe, nekoliko omladinaca u prvom timu koji je trenutno prvi, veliki broj igraca u reprezentaciji koji su trenirali kod nas ...
To bi se moglo iskoristiti pogotovo preko nasih bivsih igraca koji imaju dobre veze u evropi Stanic, Saban, Mesa. ... Papac takodje.
I da, na ovim fotkama posl.prostora istoka vidi se da bi trebao biti parking ispred sto je jako bitno za buduce zakupce posl.prostora ali i trenutne na sjeveru jer sa novom cestom je taj prostor smanjen. S tim da bi se mozda moglo i tu razmisljati o eventulanom parkingu na sprat ili vise i kao jos jednom generatoru prihoda
Oduzilo se ovo ali sam morao, halalite